Serviciul 112 s-a lăudat cu indiferența sa

Serviciul 112 este operat de Serviciul de Telecomunicații Speciale iar acesta este o adunătură de persoane dotate cu un cinism demn de un om pe care naziștii l-ar privi cu invidie.

„231.000 de apeluri abuzive la 112 au fost făcute în prima jumătate a anului, în special de adulți. O persoană din județul Olt a sunat la 112 de 22.456 de ori în șase luni, anunță Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS)”. [sursa]

Ok, cam care a fost măsura luată pe la telefonul numărul 1000? Dar la telefonul numărul 5000? Dar la 10.000? Este vreun criminal angajat STS care a avut măcar un moment de îndoială să zică „băi, poate avem un nebun în oraș, hai să facem ceva, să trimitem autoritățile, să mobilizăm, să întrebăm un medic, ceva”.

Băi, dar la telefonul număul 20.000 nimeni nu și-a pus problema asta? Evident că o persoană care dă minim 100 de telefoane pe zi la 112 are o problemă reală, ori e nebun ori de bolnav de disperare. Nimic, nimic?

A, nu, ei trebuie să transmită populației mesajul corect „nu abuzați de numărul 112”. Uite un mesaj și mai corect: „Nu mai sunați la 112, ieșim noi din când în când”.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

48 comentarii

 1. Astia de la STS nu fac nimic in aceasta privinta pentru ca fara apelurile alea false ar trebui sa dea niste oameni afara.

  00
  • Sigur il afecteaza rau de tot pe ala care este factor de decizie in STS ca scade numarul de apeluri si trebuie sa concedieze 5 oameni din call center. Oameni pe care oricum nu ii concediaza, doar ca nu mai face angajari in urmatoarele 2-3-5 luni.

   00
  • Oamenii ăia din call center sunt membri de partid. Nu poți să îi dai afară, că sunt veri, cumetri, nepoți.

   00
  • Dar nu-i dai afara, doar sistezi pentru o perioada angajarile. Daca verifici pe site-ul STS o sa vezi ca se fac destul de des angajari.
   In posturile astea de entry-level oamenii nu stau mult, pleaca de buna voie destul de repede (fie ca pleaca in alt domeniu sau ca avanseaza).

   00
  • Ala de-a sunat de 125 de ori pe zi timp de 6 luni era de fapt HR-ul in perioada de proba

   00
  • Oare cine mananca kkt ?
   22.456 apeluri : 6 luni : 30 zile/luna : 24 ore/zi = 5 apeluri pe ora FARA sa mai doarma/manance/mearga la buda.

   00
 2. Sunt incredibile situatiile acestea in acre autoritatile se plang de o problema care exista si pe care ar putea incerca sa o rezolve (macar partial). Dar ei nu fac nimic, doar se plang.
  Persoana aia care a sunat de 22.000 de ori ar trebui internata la psihiatrie. Dar mai bine asteptam sa intre de tot in depresie si sa se sinucida sau, si mai rau, sa dea in cap la niste oameni pe strada.

  00
 3. ATENTIE: A fost semnalata prezenta unui urs in zona. Animalul este considerat periculos. Nu incercati sa va apropiati de el sau il hraniti. Evitati deplasarea in zona.

  00
 4. Eu am o problemă mai complicată cu 112. N-au hărți actualizate, iar aia cu „folosește aplicația apel 112, te localizează STS-ul imediat” e o prostie. Sun prin aplicație, operatoarea știe exact unde sunt (vede localizarea GPS), după care echipei care e trimisă i se dă ADRESA (stradă, număr) și nu localizarea GPS. Adică stau un sfert de oră cu ăia din SMURD să le explic cum să ajungă, pentru că operatoarea le-a dat ce vedea pe hartă, care e o prostie ce nu poate fi folosită pentru orientare (organizarea în rural e altfel decât crede ITstul din biroul STS: nu toate satele au nume de străzi, casa poate avea numărul 700 din satul X, care e în cu totul altă parte decât 698; oamenii nu folosesc numere între ei pentru orientare, mai degrabă persoane: „pe lângă Săndel Florea”).

  00
  • Vrei să zici că cineva a încasat niște bani pentru a face un soft pentru stat și a făcut un soft de 2 bani la bani de avion? Adică STS nu e elita asta a statului românesc, ultima redută în care se mai fac chestii OK?

   Call me shocked!

   00
  • La asta as mai adauga ca de fapt nici nu ar avea mare e nevoie de cine stie ce soft. Pe unde stau eu 112 folosesc si what3words si nu se mai ratacesc atat. Doar vointa trebuie.

   00
  • Nu numai la sat. Eu stau intr-un oras de pe langa Bucuresti si pe strada mea toate casele au acelasi numar. Prima are sa zicem numarul 5 si apoi restul au 5A, 5B, 5B bis… si tot asa pana la 5Y sau 5Z. Nu ajuta nici faptul ca mai sunt cateva strazi in zona cu acelasi nume dar alte numere (practic e aceeasi strada dar in mai multe directii).

   00
  • etk, esti Amator. E UN sat, oarecum pe langa bucuresti, unde sunt cateva strazi intregi care au acelasi nume si numar. Gen astea 4 say 6 sau 8 strazi sunt „gavanei 86”.strazile se diferentiaza printr-o litera adaugata. „gavanei 86f”. casele mai au care o cifra dupa. „gavanei 86f-6”. si e cel putin un caz unde exista un duplex. „gavanei 86f-6b”.

   nu departe de asta, de fapt cred ca tine de acelasi oras, mai e un exemplu. un cartier intreg se numeste la fel. ‘str. daraban’. aici nu exista litere. sunt pur si simplu numerotate. de obicei numerotate consecutiv in lungul fiecarei strazi. de obicei.

   00
  • Localizare și hărți…Mai bine ia te de ANCPI și care nu e în stare de 30 de ani sa aducă la zi și sa indeseasca niște hărți excelente făcute în anii 50 60 cu soluții total analogice. De DTM care nu vad sa pune niște date la dispoziția ancpi pentru un rahat de harta la 5000. De AND și aia cu apele care la fel nu vor sa dea nimic din casa ( probabil știu ca datele lor sunt de rahat). De toate primăriile care fac cadastru verde da nu sunt în stare sa facă o numerotare corecta a străzilor. De fosta Teamnet care au considerat la momentul respectiv ca o soluție de localizare bazata pe Silverlight e crema și au rămas cu un cache se acu 7 ani neutilizabil. La operatorii care s au dat cu curu de pământ sa dea niște direcții de acoperire timp de 2 ani .La pretențiile aberante și aruncate de a valma ale STS pentru 112 (citiți caietul de sarcini. E public) și la bugetul insuficient pentru pretențiile avute ceea ce va duce la rasol masiv la software ul dezvoltat. Lasca vin specialiștii de la Orange și în 3 ani avem alt 112. Poate de data asta va fi mai bine. Deși ma îndoiesc profund de specialiștii geospatiali de la Orange.

   00
  • krompus, arunci acolo niste chestii aiurea.
   ce treaba are ancpi cu hartile? nu ca ancpi ar fi vreun monument de competenta, dar nu publica harti. sper ca nu e cazul sa iti explic diferenta dintre planuri si harti. si ce rol are dtm-ul in activitatea ancpi-ului? sincer, imi lasi impresia ca ai vazut aceste acronime folosite in context si nu ai inteles exact sensul.

   harta 1:5000…. hmmmm.

   numerotarea strazilor este rolul primariilor. si o fac imbecil dupa cum am descris exact eu.

   si hai sa iti soptesc eu cine are un plan care se bate in precizie si acuratete (da, sunt chestii diferite) cu cele ale ancpi-ului? distrigaz-ul. cel putin pe zona in care lucreaza.

   00
  • @theblack nu stiu de ce vrei sa ma iei de urechi asa fara se te uiti un pic ce fac institutiile din ro si care sunt obligatiile lor (macar pe hartie) si deasemenea nu vrei sa intri in discutii cu mine ref harti si planuri raster vector precizii proiectii si software .
   Ca sa te convingi de ANCPI si ce publica ia de aici: https://geoportal.ancpi.ro/portal/home/ Sincurul lucru cit de cit ok si care poate fi descarcat este TOPRO 50 (1:50000) TOPRO5 (1:5000) e in lucru de 30 de ani. Te invit sa consulti site-ul.
   DTM-ul produce harti pentru uz militar, proiectii NATO (UTM in general) avand variante desecretizate la 1:50000 parca, pe suport de hartie (raster, daca vrei). De asemenea DTM produce ortofotoplanuri care in ziua de azi stau la baza generarii hartilor si planurilor prin digitizare si stereorestitutie. Te invit sa cumperi o copie de contact de la DTM.
   Institutiile trebuie sa coopereze sa aduca la zi harta ro (planul topografic na!)sub umbrela ANCPI punind in cos comun datele de care sunt responsabile si agregate cu profesionalism. Vezi INSPIRE.
   Pentru HMMM-ul ala vezi ca e si un 1:5000 acolo. Si ala nu e 5000, la 5000 ar fi trebuit sa vad dracu strazile ca poligon nu ca linie, trotuarele si alte nebunii. Macar in intravilan.
   Si daca tot esti acolo pe site-ul ANCPI vezi sa nu versi cafeaua cand te pufneste rasul cit de bine e echilibrata radiometric imagistica din background. Inteleg ca sunt etape si ani diferiti, dar e rusine sa arunci cu datele acolo. asa fara sa le pregatesti putin.

   00
  • krompus, sunt inginer geodez. cartografia a fost una din materiile mele preferate pentru ca am avut un profesor exceptional. ca am ajuns „topometrist” pe santiere e alta treaba.

   si intentia nu era sa te trag de urechi. doar ca nu faci cu adevarat diferenta intre o harta si un plan si folosesti termenii la gramada si e posibil sa bagi in ceata pe altii.

   pe scurt harta implica si o proiectie cartografica. adica tine cont de curbura pamantului, adica se face doar la scari mici. plecand de pe la 1:25.000 si ajungand la mapamondurile de 1:1.000.000 sau cat vrei. pana la 1:25.000 sunt planuri, pentru ca sunt reprezantari in plan. cel mult pot fi cotate, adica sa aiba cotele anumitor puncte de interes scrise pe ele, dar nu tin cont de ele nicicum. sau mai strutocamila, pot avea curbe de nivel.

   tinand cont de asta, ancpi-ul nu publica harti. agentia nationala de cadastru si publicitate imobiliara. adica cadastru, adica planuri. dtm, directia topografica militara, adica topografie, adica planuri. cu alta tematica, dar tot planuri. ca astea doua ar putea colabora in anumite scopuri, destul de limitate, e clar. ca nu o fac sau o fac foarte anevoios e iarasi clar, doar sunt institutii romanesti.
   ca amandoua ar putea livra materie prima celor care vor sa produca harti, e iarasi clar. daca o si fac, indiferent ca bine sau prost, nu stiu.

   in ce priveste rasterul eu lucrez 99.9% cu vector. rasterul imi este inutil, chiar si la scari mari de tot , de genul 1:500, nu are precizia care imi este mie necesara.

   iar daca te refereai la raster strict din punctul de vedere al it-ului, am si acolo idee despre ce si cum, dar nu ma bag, pentru nu e excat specialitatea mea, e doar un hobby, si ala oarecum abandonat.

   00
  • @theblack – scrisesem un raspuns mai lung da’ a muscat la o undita :)

   Revolta me provine din faptul ca nu exista un depozitar central serios de date geospatiale, na, din care sa poti deriva fizic sau digital (aplicatii) harti si planuri. Pe unde am avut de proiecte prin lumea asta, din brazila pana in pakistan cu opriri prin europa am gasit ce ma interesa. Gratis sau contra cost la o agentie a statului. „ANCPI”-ul Moldovenesc, Sarb, Croat, Etiopian na aveau ordine si seturi de date la diverse precizii.

   in ro depozitarul asta e ANCPI. si astia nu fac nimic…. 112 tre’ sa faca hook la ei si sa si recatulizeze periodic datele. Ancpi-ul tre sa ii stranga pe toti de te miri ce si sa-i oblige sa puna datele la dispozitie, ape, drumuri, numere postale, retele de utilitati, cladiri, modele 3d, land use , administrativ and so on si sa ofere/vanda datele, sau sa le puna la dispozitia celorlate agentii ale statului (gen STS)

   Nu mai zic nimic… scuze @the black pentru incoerenta

   00
  • krompus, ce zici tu i ultimul paragraf se numeste generic GIS. Geographic information system. nu stiu in romania sa existe vreo institutie responsabila cu asta, deci da, probabil a cazut in carca ancpi-ului iar ancpi-ul este un dinozaur. crapa pipota in vali daca nimereste vreodata pe eterra3. hotnews e ultimul ragnet, cutting edge prin comparatie.

   ei se lupta cu cadastrul general, si pierd. bine sunt si ajutati de statul roman sa piarda, dar s-ar descurca destul de bine si singuri.

   cum ziceam, distrigazul are o baza de date destul de precisa si la zi, cu reteaua de gaze si la nivel aparent (adica ce e ste vizibil) si apa, canalizare, electricitate. dar doar in zonele unde lucreaza. apa nova are pentru reteaua de apa, dar nu stiu cat de precisa e.

   ce stiu sigur si mi se pare de cacat e ca in unele cazuri, cand distrigazul vrea sa exitinda reteaua sau sa mai faca un bransament, apa nova trebuie sa dea cate un aviz. ceva de genul ca nu le rupi lor tevile. si le trimiti documentatia, si cateodata de la apa nova vine aviz negativ. „nu corespunde”. adica ei stiu foarte precis pe unde vrei tu sa faci bransamentul de gaze, dar vor o hartie de la tine pe care sa scrie exact ce au calculat ei. si dac anu corespunde o iei de la capat si repeti pana ghicesti solutia lor :)). asta in timp ce ar putea sa iti zica direct, conform proiectului tehnic receptionat bransamentul de gaze trebuie sa fie la coordonatele x,y. dar de ce ar face asta?

   ps a nu se intelege ca sunt angajat distrigaz. sunt doar un subcontractor al unor subcontractori al unor subcontractori, doar pe domeniul topo.

   00
 5. Lucram cu materialul clientului:
  „Din totalul apelurilor non-urgente înregistrate în primul semestru, un număr de 231.919 (11,24%) au fost apeluri abuzive. Sunt situațiile în care, chiar dacă nu au o urgență reală, persoanele sună la 112 pentru a glumi, pentru a aduce injurii operatorilor sau apelează numărul de urgență fără a spune nimic.”

  STS clasifica drept abuzive apelurile unde cineva suna si nu spune nimic?
  PE BUNE? Adica nu e ca in filme? Daca suni si nu poti vorbi, poate esti paralizat de vreo boala, legat la ochi, ascuns sub pat .. esti doar un nenorocit care suna abuziv? Nu facem nimeni nimic, nu te localizeaza, nu trimite un echipaj? E fix cum ma asteptam, degeaba.

  00
  • Daca suni si nu spui nimic, esti sunat inapoi. Nu stiu mai departe ce se intampla daca nu raspunzi, daca ignora situatia sau trimit un echipaj la locatia ta.

   00
  • @Andrei G: nu eu am scris comunicatul. Daca e cum zici tu inseamna ca au niste analfabeti la scris comunicate.

   00
 6. domnilor, doamnelor

  priviti cu bucurie toate aceste magnifice actiuni a tuturor incompetentilor ce lucreaza la stat si ii doare in coeur de orice schimbare sau munca… vor muri si candva…ca nu is nemuritori. cu putin noroc, poate se pisa un caine pe mormantul lor (sau chiar tu). sa creasca florile mai frumoase, nu de alta.

  00
  • Stai linistit, ca au facut copii…ca au salarii bune si isi permit…si ghici cum vor fi educati acei copii si unde vor fi angajati ? Cum spunea un bugetar cu care am qvut ghinionul sa am de-a face in viata : ‘daca nu furi tu, fura alții ‘….asta e deviza ….

   00
  • Ce mai face familia lui Iulian Vlad?

   00
 7. Nu cred ca trebuie sa amestecam treburile. STS reprezinta inginerii care se asigura ca 112 funtioneaza. Doar atat. Nu ei iau masuri asupra urgentelor si nu ei trebuie sa decida daca un om e nebun, bolnav, etc. Ei doar trebuie sa se asigure ca 112 funtioneaza, tehnic. Daca suni la misto la 112 stiu ca esti amendabil, deci banuiesc ca politia stie demult de ala care a sunat non stop. Politia poate lua masuri asupra aluia, nu STS

  00
 8. Parca de vina erau cartelele alea fără buletin.

  00
  • Cartelele nu au buletin pentru că nu au acte pe casa unde stau. Tu ca prioprietar ai lua o cartelă în spațiu?

   00
 9. Exemple de bagare de pla si cinism din Canada:

  * Aprilie 2020 – Un sarit de pe fix a omorat + ars case o noapte intreaga. 13 ore in care politia nu a intervenit semnificativ.

  * Ultimele 2-3 luni in Ontario guvernul tot baga gogoasa ca Pfizer si Moderna is la fel si nu iti spune ce au la 2nd shot. Nu poti afla la telefon, nimic. Trebuie sa te duci in persoana ca sa-ti spuna ca au altceva. Asta in conditiile in care toti care muncesc platesc un „health premium” tax, peste taxele lunare. Spune-mi in plamea din prima ce o sa ai la locatia X, nu ma fa sa pierd timp aiurea. Dar nu spun pt ca au facut achizitii aiurea, fara sa se gandeasca in prealabil si vor sa scape de stocuri. Nu ca le pasa de prostii de platitori de taxe.

  * Un native-indian chief de prin nord a cerut ajutor de la guvern in regim de urgenta, copii/tineri se sinucid la greu, droguri/bautura. La stiri, guvernul da ‘suicide hotline’ 1 800 … Deci le-a luat pamanturile, i-a pus sa stea ca in inchisori, aia se sinucid si cand au nevoie de ajutor, ia si suna hotline in pla mea si asteapta 3 ore cu soft jazz sa-ti raspunda o umflata de la guvern sa te convinga sa nu te sinucizi.

  * De zeci de ani indienii striga despre niste scoli de re-educare si mizeriile care s-au intamplat. (Cine nu stie: Vreo 100 de ani Canada a avut ideea stralucita sa forteze copiii de indieni nativi sa mearga la scoli catolice, sa-i ‘civilizeze’. De fapt sa le scoata reflexele de nativi-indieni si sa-i faca ‘british-canadieni’ get-beget). Ei bine, s-au descoperit in ultimul timp cu radare LIDAR, sute de morminte nemarcate. Copii care-au murit in scolile astea si administratia canadian+catolica i-a ingropat in morminte nemarcate-nimic. Guvernul da vina pe catolici, catolicii o dau cotita, vezi Doamne au fost si lucruri bune in scolile alea. Meanwhile, luati de-aici crisis/social worker hotline 1800… Bre, deci o bagare de pla si un cinism mai mare ca asta nu stiu.

  00
  • Ce mai face mister Trudeau?

   00
  • de asta se sinucid indienii de azi, ca le-au luat americanii pamanturile acum 200-300 de ani?

   00
  • @Cristi: E o consecinta la aia. Pt ca-s pusi in tarcuri ca vitele si guvernul e ceva de genul ‘luati si traiti cum vreti acolo’. Dar nu au apa potabila, nu au ce munci, nu este nimic-nimic. La fel si cu eschimosii din Nord. Intre timp guvernul da vina pe altii+trage de timp cu kkturi gen ‘truth and reconciliation’. Adica hai sa dam mana cu mana sa ne iertam unii pe altii etc.

   00
  • Indienilor li se interzice sa iasa din rezervatii? Practic, e un fel de gradina zoologica de oameni in rezervatiile alea, sau nu?

   00
  • @Cristi: Da, e un fel de gradina zoologica. Teoretic pot iesi no pb, dar nu te angajeaza nimeni stiind ca esti din rezervatie. Scolile-s la nivel zero in rezervatii, serviciile de sanatate sub orice critica, cel mai des nu este apa potabila ca lumea.

   00
  • Sunt fix ca ungurii, a? „Rezervatia HarCov”. Nu vor sa invete romana, nu aia, nu cealalta, dar puii mei, dicriminare.
   Eu sunt curios cat de „discriminat” e un indian in secolul asta, in timpurile astea, cand ORICE nu e alb, merita o gramada de daruri si pomeni.
   Pierd timpul, ca tu stii foarte bine ca mananci rahat, si nici dracu’ nu „discrimineaza” vreun indian – ca ar aparea imediat in media, si ar fi „canceled” orice gagiu care ar spune orice despre indieni.

   00
  • @Cristi: Matale mananci kko, chestiunea indienilor nativi n-are nici-o legatura cu ungurii, poate doar in capul tau. Si nu e vb de nici-o discriminare, doar am adus aminte aici pt ca era in legatura cu incompetenta si cinismul guvernelor in general.

   00
  • DanC, Cristi cam are dreptate.

   exact ce vor indigenii aia? apa curenta? ii impiedica cineva sa aiba? sau e vina albilor ca nu le aduc?

   oamenii aia au exact aceleasi drepturi ca toti din jurul lor. si chiar le au si le sunt respectate. acum. (chestia cu scolile de reeducare e absolut gretoasa in opinia mea). ce vor in plus?

   00
  • @Cristi tinerii aia se sinucid din cauza lipsurilor materiale, a abuzului si a lipsei generale a unui tel in viata. Nu toata lumea are un izvor nesfarsit de incredere de sine si automotivare in fata conditiilor vitrege.

   Daca i-ar fi ajutat cu ceva pamanturile alea sau nu e alt subiect de discutie. Problema e ca organele abilitate stau cu degetul buttplug si intervin doar de gura presei.

   00
 10. daca dormi vreo opt ore, rămân 16 ore pe zi in care ai putea suna la 112.
  22.456 : (6×30,5) = 122-123 de ori pe zi.
  123÷16=7, ori pe ora.
  Practic, tamptul ăla sau tampita aia a sunat la fiecare 10 minute, zi de zi, ora de ora cat a fost treaza, timp de sase luni. Sase luni, zi de zi, ora de ora, la fiecare 10 minute.
  Sa-mi trag palme… nu s-a plictisit?

  00
  • E clar o problema mintala…. Astfel de oameni trebuiesc ajutati. Preferabil intr-un mod ce nu cere apelarea 112..

   00
  • Am făcut și eu același calcul și nu cred. Chiar și un bolnav psihic nu poate fi decompensat 6 luni, nu poate avea acelasi delir timp de 6 luni. Ceva e putred.

   00
  • A fost decompensat o juma de ora, timp in care a programat un bot sa sune din 10 in 10 minute la 112.

   00
 11. Si ce daca nu avem serviciu 112 bun, sau spitale, sau politie… macar avem biserici si cimitire. In mormant sigur scapam de ei si o sa avem tihna… oh wait… https://b365.ro/in-casa-generalului-lahovary-din-bucuresti-se-pot-face-intreruperi-de-sarcina-bustul-i-a-fost-furat-osemintele-aruncate-din-cavou-iar-in-locul-lor-se-odihneste-bunicul-lui-marian-vanghelie-425315/

  00
 12. Respectul meu ca n ai adus vorba de “cartelele prepay vandute la liber si ca daca ar fi vandute doar cu buletinul s ar rezolva toate problemele”

  00
 13. 231000 apeluri:180 de zile:41 de judete= 31 de apeluri/zi/judet care e fix pix, dar sts-ul trebuie sa spuna ca la ei se munceste din greu :(((

  00
 14. Acum trei ani am coordonat renovarea unui sediu STS in provincie. Ocupau de fapt jumate de etaj din sediul Politiei.
  Eram sucontractori la subcontractori, adica fix aia care a trebuit sa facem lucrarea.
  STS a impus si verificat asta, ca echipa sa fie coordonata de cineva care sa nu aibe si alte responsabilitati. Deci, ii pazeam pe oameni sa nu fure secretele STS. Neavand altceva de facut, am tot vorbit cu operatoarele de la 112.
  Subofiteri, salarii ok pentru provincie.
  Relativ tinere, nu sta nimeni prea mult pentru ca se lucreaza in ture, iar asta pe termen lung e naspa.
  Am ascultat sute de apeluri, ca aveau niste casti de se auzea din drum, si mi am dat seama ca procedura lor e proasta.
  Daca ar respecta procedura, unele apeluri n-ar fi deloc urgente.
  Primesc apelul, te intreaba o gramada de chestii despre urgenta ta, apoi te parcheaza, spun chestiile politiei sau salvarii iar operatorul de acolo te intreaba din nou.
  Asa ca uneori pasau din prima apelul catre beneficiarul real al apelului – politie, salvare, etc.
  Apeluri false nu sunt multe, apeluri triste destule.
  Batrani singuri care suna ca n-au ce manca, oameni care suna ca nu ajunge salvarea, si intr-adevar salvarea nu era pe drum sau era pe alt drum, oameni cu boli grave / incurabile, externati sa moara acasa, ale caror rude suna ca nu vine salvarea sa ii ia, sa moara doamna la spital, cum sa moara acasa, persoane de la tara care reclama furturi, uneori cu numele hotului, iar politia nici nu vrea sa vorbeasca cu ei, trist, foarte trist la 112.
  Iar asta cu stabilitul adresei e Kafka, nici oamenii nu stiu sa explice, nici operatoarele nu stiu cum sa puna intrebarile.
  Ar trebui sa facem toti un curs de orientare in teren.

  00
 15. „Bărbatul din Olt care a sunat de peste 22.000 de ori în doar șase luni nu a fost încă identificat”

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube