Serial: 7 Deadly Sins

Pe Morgan Spurlock îl știți din “Super Size me” și “30 Days”, face niște documentare și niște reality show-uri foarte bune.

7 Deadly Sins” e în același registru: un documentar despre cele șapte păcate capitale. Primul episod a fost despre îmbuibare. Mi-a plăcut partea despre Heart Attack Grill, unde într-adevăr e rupere la mâncare. Pentru 25 dolari primești un hamburger cât capul de mare, mănânci juma de oră la șuncă și abia ai ajuns la jumătate.

Rulează sâmbăta pe Showtime.

 

spurlock

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

7 comentarii

 1. Cică Super Size Me a fost criticat pentru că omul nu doar că a mâncat doar de la McDonald’s, ci a mâncat și foarte mult, având o dietă de vreo 5000 de calorii pe zi (estimată, că n-a dat listele). Deci experimentul nu e atât de obiectiv pe cât pare, pentru că în loc să compare o dietă normală cu una echivalentă de la Mac, compară o dietă normală cu una de mâncat ca porcul de la Mac.

  Dacă mănânci ca porcul apar probleme și de la mâncare non-McDonald’s, ți-o spune oricine are parte de un Crăciun tradițional în România.

  00
  • omul voia să evidențieze că mâncatul mult de fast food e nociv. și a făcut asta mâncând ca porcul, ca să nu intindă documentarul pe 6 sau 12 luni. teoretic, orice bagi in tine in exces e nociv, inclusiv apă.

  • @Roxana: O dietă normală este una care are o anumită proporție de macronutrienți (proteine, grăsimi și carbohidrați) caracteristică fiecărei persoane, pentru că nu toți avem aceleași nevoi – există formule, se calculează destul de precis. Problema la MCD (pe cifre) este că orice ai combina, ca să îți iei necesarul zilnic de proteine depășești cu mult necesarul de grăsimi și carbohidrați.

   Ontopic: Citeam intr-un interviu că proprietarul Heart Attack Grill afișează o listă cu toți pacienții (așa le spune clienților) care au decedat în local. Susține că o face pentru a trage un semnal de alarmă vizavi de obezitate. De asemena, recunoaște că are un profit foarte bun cu localul și drept urmare nu renunță la afacere cât timp are pacienți :)

   00
  • Un meniu cu un suc e undeva la 1500 de calorii. Asta e necesarul meu de pilda pe o zi intreaga. Mai bagi si o prajuturica eventual, un ‘free refill’ de Cola si, daca o faci de 3 ori, cam pe acolo ajungi. Si asta inseamna sa mananci aprox. normal, adica un burger, niste cartofi etc. Nu portii duble. :D

 2. Premizele sunt destul de clar evidentiate la inceputul documentarului. A spus ca mananca doar de la McD, ca ia portii mari si, daca e intrebat, ia portie Super Size… In plus a mers pe jos doar cateva sute de metri zilnic… E ceea ce face (sau facea acum 10 ani) americanul standard.
  Am fost in SUA anul trecut (e adevarat doar pe coasta de est) si nu prea am vazut super-grasi.

  00
 3. Până la urmă, orice consum în exces, dăunează… Mi-ar place să halesc un asemenea hamburgher. :D

  00
 4. BaaaaaaAAAAAAaaaaaa ! :( :( :(

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube