se schimbă numerotaţia Romtelecom?

Ati auzit de asta? Ieri am citit o stiruca de cateva randuri despre schimbarea numerotatiei telefonice de la Romtelecom. Primul gand a fost panica, amintindu-mi de schimbarile din anii precedenti. Apoi am realizat ca n-am decat un singur numar de telefon fix in agenda, si ala de la o pizzerie din cartier. Deci, nu mare dramă. In conditiile in care Orange si Vodafone anunta vreo 9 milioane de abonati, care mai e rostul telefoniei fixe?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

25 comentarii

  1. zoso dar de ce-i lasi pe-astia cu linkurile astea aici?
    si, ca sa nu fiu total offtopic, in ceea ce priveste schimbarea numerotatiei: acum si romtelecomu’ va avea cum au cei de la rds/upc/etc prefixul inaintea numarului de telefon, deh, asa cere europa.
    Rostu’ telefoniei fixe sunt convins ca il stii si tu si ca intrebarea a fost una ironica.

    00
  2. Asa am auzit si eu la radio acum vreo saptamana. Va fi ca la RDS, trebuie sa pui 02XX in fata numarului chiar si pentru acelasi judet. Omul care vorbea atunci motiva aceasta schimbare prin faptul ca ce e acum e concurenta neloiala, ca abonatii RDS trebuie sa formeze mai multe cifre iar cei Romtelecom doar 6, respectiv 7 pentru Bucuresti.

    00
  3. a cazut serverul de la INES de ieri de la orele 21 si nu s-a reparat nici acum. Site-ul Catavencu e inaccesibil. oare ca sa nu mai ascult lumea inregistrarea cu nastase si spaga?

    00
  4. nu e panica gen

    00
  5. eu zic ca nu`i destul de corect daca nu ne formam si prefixul tarii, daca tot apasam pe butoanele telefonului de nush cate ori..

    00
  6. rostul telefoniei fixe e ca in 99,99% din cazuri nu iti da retea ocupata, nu exista semnal sau alte balarii de genul asta, sau ca de carciun, revelion si pasti poti vorbi linistit la telefon fara frica ca e blocata reteaua :D

    00
  7. NOU
    #7

    nu inteleg de ce plm nu s-a facut de acum 5 ani cu 11 cifre si gata. peste 3-4 ani asta ne asteapta

    00
  8. trebuie pus si prefixul chiar daca esti in acelasi judet, doar atat se schimba :D

    00
  9. scopul telefoniei fixe este reducerea radiatilor emise de telefoanele mobile :D

    00
  10. NOU
    #10

    Cum s-au obisnuit cu capitalismul, se vor obisnui si cu 3-4 cifre in plus, ce zici?

    00
  11. Eu n-am mai folosit telefon fix de cel putin 1 an si jumatate. Chiar nu vad viitorul telefoniei fixe.

    00
  12. offtopic: au marit astia de la clicknet viteza doar temporar sau de acum inainte o sa fie tot asa?
    ca eu m-am trezit ca downloadez cu viteza mai mare si nu stiu cat tine :)

    00
  13. @mihai: s-au schimbat vitezele, nu e ceva temporar.

    00
  14. NOU
    #14

    Iar? astia-s nebuni…
    Majoritatea celor care folosesc numerele astea de telefon sunt batrani, le mai da ceva cu ce sa se streseze saracii…

    00
  15. mersi de raspuns.

    00
  16. Va plangeti prea mult si anticipati prea multe cu numerele astea… In SUA au mobile formate tot din 10 cifre, asa ca lasati-o moarta…

    00
  17. Telefonia fixa va redeveni la moda. Cine isi inchipuia acum 4-5 ani ca o sa mai fie nevoie de sacose de plastic atunci cand te duci la cumparaturi? Iata ca o sa fie.

    Un alt motiv, in afara celui „bio-eco”, e costul telefoniei fixe, care ar trebui sa fie mai mic decat cel al telefoniei mobile. Telefonia fixa in contextul actual este ar trebui sa fie un auxiliar pentru servicii de telecomunicatii integrate (3 Play sau, in cazul RTC, 4Play, fiind si singurul operator din Ro care poate oferi 4P: fixa, mobila, net, televiziune).

    Si nu in ultimul rand, mediul business. Eu, de exemplu, nu am incredere in nicio firma care nu are numar de telefon fix (mai ales Romtelecom). Birocratia si asteptarea pe care o presupune instalarea unui post fix are si efecte pozitive: arata ca chiar vrei sa faci treaba, sa ramai pe piata.

    00
  18. da, se mai foloseste….la rds.tel am de exemplu 0,18 euro pentru apeluri internationale(am sunat doar in grecia, pe mobil). cred ca tariful asta e valabil si pentru restul europei. asa ca din acest punct de vedere e convenabil.

    00
  19. Normal ca se foloseste telefonia fixa. Ce firma serioasa are numere de mobil ? :))

    00
  20. se schimba pentru a putea fi pastrat indiferent de reteaua in care vei fi
    daca esti azi la romtelecom, maine poti fi la rds si sa ai acelasi numar

    00
  21. Mai folositi telefonia fixa? Si eu am abordat subiectul, dar intrebarea mea e clara. Se mai foloseste telefonia fixa?

    00
  22. in vest telefonia fixa e la moda. si nu prea cred ca o sa dispara cat de curand, atat timp cat vine la pachet cu internet si tv, plus convorbiri gratuite in aceeasi retea. cat despre schimbarea numerele de telefon, again, moda din Romania se alinieaza cu cea din Vest

    00
  23. Nu se schimba nimic. Doar e obligatoriu ca si pentru apeluri inter-romtelecom sa se foloseasca prefixul; nu mai poti suna la 1234567, ci trebuie sa formezi 0211234567

    00
  24. panică pe naiba.
    Îşi au rostul telefoanele fixe. Le folosim ca sp vorbim cu bunicii care nu au reţea la mobil acolo unde stau. Sau cel puţin la asta le foloseşte mama.

    00
  25. Oricum cei mai mulți care nu mai depind de mult de telefonia fixă, formează prefixul în fața numărului.

    Eu întotdeauna formez 021 / 0241 whatever, chiar dacă sunt în același județ și folosesc telefon fix. Este un lucru normal, zic eu. Easy as pie.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.