TopBlogZosoblack

Se caută un echilibru

Fiți atenți la faza asta:

Poliţiştii din Botoşani au început o anchetă penală faţă de o femeie de 26 de ani pentru comiterea infracţiunii de abandon de familie, după de aceasta şi-a abandonat copiii minori, de 4 și 6 ani, pe câmp, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Maria Carp, potrivit Agerpres.

Lumea pare preocupată de faza asta, cu abandonul, cu numărul mare de copii săraci și fără orizont și așa mai departe.

Ce caută societatea de câteva decenii, și va mai căuta și în deceniile următoare, e un echilibru între “destui copii cât să ținem minele deschise” și “prea mulți copii cât să nu devenim prea mulți”. Societatea are nevoie de copii, pentru mecanici, programatori, șoferi, strungari, piariști și așa mai departe. Ăștia care au ajuns la oraș nu prea vor să facă copii, mă rog, cel puțin nu destui, că e greu să îi crească, măgăreața a căzut pe ăștia de la țară, pentru că, oricât de grea ar fi viața la oraș, la sat e și mai grea.

Dar trebuie găsit echilibrul între “fac 4, unul îl țin pe lângă mine, doi îi trimit la oraș” și “fac 6, și n-am bani să îi cumpăr unuia rechizite pentru școală și bilet de autobuz pentru oraș, ca să se facă șofer la UBER sau barista”.

 

fun-homeopatie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

16 comentarii

 1. Aaaaaa … nu mai fitzi saraci!? Din nou?!

  00
 2. eu nu vreau copii, desi imi place procesul de fabricatie.

  00
 3. Cand ti-l da acasa de la maternitate ar trebui sa primesti si o factura pentru amprenta de carbon pe care o genereaza un copil de-a lungul vietii. Daca nu iti permiti atunci posibil sa iesi mai ieftin cu un avort postnatal.

  00
 4. “destui copii cât să ținem minele deschise”. Nu, munca manuala va deveni in viitor undeva intre insignifianta si deloc. Analfabetii astia nu vor mai avea in viitor nici o valoare economica, vor fi ce sunt handicapatii mintali acum. Serios, daca nu vei putea citi instructiunile afisate la o masina cand o operezi e cam nasol. La tara in SUA 2% lucreaza in agricultura si sunt soferi de mega utilaje sau agronomi. Ei inteleg valorile citite din GPS cand conduc combina/tractorul, stiu sa citeasca cel putin si sa urmeze instructiuni. Locul sub soare pt oameni fara scoala devine tot mai mic.

  00
  • Lol, pana si Elon Musk si-a luat-o si a recunoscut că fără muncitori o suge linia de producție. Mai e destul până acolo, 65% din pământeni trăiesc cu maxim 10 parai pe zi. 15% cu 2 parai pe zi. Si asta visează tractoare cu gps.

   00
  • rezultatele din viitor depind de evolutiile din prezent.

   00
 5. In societatile consumeriste, “mai multi oameni” e de bine. La fel si in tari ca India, sau China. Roboti, neroboti, ceea ce produci vinzi oamenilor. Robotii nu cumpara.
  Imaginea de ansamblu e mult mai mare, dar n-am rabdare sa explic acum, si nici voi nu pareti a fi audienta potrivita.

  00
 6. legat de textul citat, nu de articol, nenea sau nenii tată/tați al/ai copiilor în cauză unde e/sunt și de ce nu există o anchetă pt abandon de familie și față de acesta/aceștia? că ultima oară când s-a întâmplat faza cu sfântul duh a fost (se zice) acum 2000+ ani.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.