Se caută aspirator

Coincidența face că în timp ce aspiratorul meu Karcher trage să moară am primit două oferte de prezentare de, ați ghicit, aspiratoare. Și nu oridecare.

Primul, prezentat de un tip foarte profi, sigur pe el. Aspirator american de extra calitate, bunicul modelului adus la zi apare într-un clip al Queen. Serios, omul m-a convins că nu am făcut deloc curat cu câteva ore înainte:

  • aspirat de pe covor în profunzime, deși era aspirat de 2 ore
  • aspirat de la marginile camerei, lângă plinte, deși era aspirat de 2 ore
  • aspirat de pe perdele, fără sa le tragă înăuntru
  • aspirat salteaua de dormit în profunzime prin vibrații/bătaie, nu vreți să știți unde mai ajunge piele uscată
  • țeava adaptabilă să poți aspira pe dulapuri fără să urci pe scaune
  • știe să spele covorul
  • praful se adună într-un sac mare

După vreo săptămână, alt aspirator, tot american, alte minuni de funcții:

  • fix aceeași fază la covor și saltea, trage incredibil, aspiratoarele comune sub 500 lei sunt praf
  • filtrare prin apă, nu are nevoie de sac de schimb
  • purificator de aer, certificat de ceva organizație expertă pe alergii, aspiră pe o parte praful și ce mai stă în aer, particulele rămân în apă, iar pe cealaltă parte iese aer curat; mai poți pune și ceva arome/parfumuri.

Marea problemă la astea e prețul: 2500-3000 euro. Nu lei, euro! Asta în timp ce un Dyson V10 Absolute cu rating 4.85 pe emag este 2300 ron.

Repet, sunt incredibile: aspiră ce nici nu te gândești din covor, canapea, saltea, perdele. Funcția minune pentru mine e aia de aspirare cu vibrare/bătaie, care forțează particulele prinse între fibre să se miște și să fie scoase din textile sau saltele. Prezentatorii folosesc niște filtre pe care se prind aceste particule ca să-ți arate practic cât e de murdară casa ta, și chiar este. Aia cu filtrarea aerului ar putea fi de interes pentru cei alergici la praf. Aia cu pielea din saltele la cei cu alergii/nas înfundat pe bază de acarieni.

Dar chiar și așa, un prieten cu două M-Benz luate de noi a zis ca e prea scump.

La o căutare de aspirator profesionist pe emag găsești tot felul de monștri Karcher, Bosch, Rowenta, Dyson, de la 500 la 2500 ron și mai sus.

Deci, cine a făcut saltul psihologic spre 1000-2000 ron pentru un aspirator casnic solid, ce model aveți și sunteți super extra mulțumiți, curăță dușumeaua, salteaua și prinde tot firicelul de praf? Folosiți modele cu vibrare/bătaie? Filtrare prin apă? Lumină UV? Ce model vă felicitați că l-ați luat și după luni sau ani de folosire?

Se caută aspirator

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

73 comentarii

  1. Pare o prezentare Amway.

    00
    • Kirby

      00
    • Sau Rainbow, pe de alta parte am un rainbow luat inainte de 2000, inca merge. A fost vreo 1500 de USD, care la vremea aia erau cam cat o camera de apt. Se justifica? greu de spus, depinde cati bani ai de dat. Oricum e de efect cand arunci apa aia si vezi cate chestii s-au strans in el

      00
  2. Prima intrebare: ce garantie are? a doua intrebare care poate parea stupida: care e scopul final? sa traiesti cu 0 praf in casa, ca intr-un spital?

    00
    • daca e sa judecam dupa spitalele noastre, scopul e sa traiesti diferit de un spital.

      00
    • Praful(nisip, noxe, deșeuri) e o problemă mai mare: șantiere, lipsă perdele de vegetație. Azi bate vântul, zboară așa frumos ambalajele de orice, nici Bulgaria nu are așa ceva.

      00
    • In RO nu conteaza garantia…luat un aspirator vertical la 630 lei. S-a stricat dupa nici 10 utilizari, nimic deosebit in folosire, apartament de 67 mp…dus la reparator autorizat; dupa o luna in care imi tot spuneau ca asteapta piesa (o perie de plastic) de la producator, am dat mail si sunat la reprezentanta locala a producatorului…ma barbologeau si aia.. am facut sesizare la ANPC…m-au chemat ca l-au reparat,au schimbat peria…peria pare a fi tot aia veche.. muie Gorenje…muie Gorenje RO si reparatori autorizati…sigur, toti vrem o tara ‘ca afara’…
      P.s. am luat Gorenje , ca am zis sa nu iau Beko, ca turci, Erdogan….

      00
    • Bună asta cu spitalul :))!

      00
    • @car, Gorenje au fost cumparati de chinezi, n-ai facut mare afacere cu apararea democratiei.

      00
    • Sorin, chiar nu am stiut…acum am vazut…tu-i in in gura…

      00
  3. Dupa ce mi-am luat caine am simtit nevoia sa-mi iau unul cu filtrare prin apa si cu perie turbo, a fost cam 1200 lei.
    Nu as mai trece inapoi la clasic, nu simti miros de praf sau alte chestii dubioase, se spala usor containerul.
    De pe emag, firma https://www.robert-thomas-shop.com/

    00
  4. Fitrare prin apă. La demolări mi-aș lua un Albatros numai ca să reduc praful.

    00
    • Aşa m-am gândit și eu când am renovat. Am luat un Albatros şi l-am pus la treabă. Dezamăgire maximă după ce l-am pus să tragă nişte praf de glet (de pe la plinte, nu mormane). Se infunda imediat şi stăteai mai mult să îl cureți decât să faci treabă. Praful şi alte nebunii se transformau intr-o mâzgă în tubul din interior care trebuia să ducă toate cele în compartimentul cu apă. Am folosit un vechi aspirator cu sac până la urmă.

      00
    • NOU
      #14

      Pentru demolari si praf grosier de constructii poti sa-ti iei un aspirator de cenusa SAU sa-ti faci un filtru ciclon din 2 galeti. (sau la imprimanta 3d daca ai)

      00
  5. Primul e clar Kirby.

    E bun dar, nu prea gasesti accesorii pt el. Poate e o problema de stocuri din motive de pandemie.

    00
  6. Bosch bwd421pro

    00
    • Mi-am luat si eu. Realitatea e ca am aspirat/spalat canapeaua de …3 ori in 2 ani si e al dracu de greu. A, si tre sa cumperi zeama din aia sa nu faca spuma apa.

      Nu prea-l folosesc.

      00
  7. Parerea mea e ca „too much sanitation will get us sick”.
    Cand eram noi copii, si lingeam papucii si mancam pamant, nu a avut nici o consecinta nasoala.
    nu vi se pare ca odata cu trecerea anilor si cu tot mai mute medicamente, sapunuri anti bacteriene la tot pasul ne vulnerabilizeaza ?
    uitati-va cati oameni au astazi intoleranta la ceva „gluten, lactoza, orice altceva” si cati oameni aveau astfel de intolerante acum 20-30 ani.

    00
    • Cati dintre parintii nostrii stiau / concepeau sa existe intoleranta la lactoza de exemplu?

      00
    • erau si atunci dar nu bagau in seama toate cacaturile, ori se curatau repede.

      daca aveai intoleranta la lactoza te stricai la stomac o data si nu mai mancai lapte branza si altele. nu incepeai sa cauti ca disperatul lapte fara lactoza (whatever the fuck that is) prin supermarket.

      00
    • @thebblack: lapte fără lactoză = aracet diluat cu apă. 🤣🤣🤣

      00
    • Dupa ce-si scuipa cineva din familie plamanii cateva saptamani din cauza de ambrozie sa ne zici si noua daca mai ai parerea asta sau nu.

      00
    • Omul-singurul mamifer care bea lapte după înțărcare.Poate ajută pe cineva.
      2-3 litri beau lunar cu lactoză că am stomac de crocodil.

      00
    • Radu, te-ai spalat pe dinti azi-dimineata?

      00
    • @Vlad, m-am spalat.
      eu nu vin cu idei sa fim babuini. ziceam de chestiile excesive in ceea ce priveste o bula de cristal si totul sterilizat si imaculat in jurul nostru.

      00
    • @Radu: totusi am evoluat. Doar pentru ca stramosii traiau in pesteri sau, hai fie, bunicii in case de chirpici sau din ce naiba mai erau facute si aveau wc in curte, nu inseamna ca si noi, daca avem posibilitatea, nu putem incerca sa fim mai evoluati. Uite, personal, am crezut mult timp ca e aberatie asta cu intoleranta la lactoza si cea la gluten, pana cand am observat ca tot mai multe reactii specifice mi se intampla cand exagerez cu painea si/sau cu laptele normal. Am trecut pe laptele ala „zile usoare” care e fara lactoza si mananc mai putina paine, salut, ma simt mult mai bine. Sigur, nu pot rezista, mananc pizza din cand in cand, dar dupa ce mananc pizza, stiu ca am mancat pizza. Nu e deloc o senzatie placuta.

      00
    • @Radu, nu crezi ca exagerezi cu atat spalat?! Sa nu dai in alte probleme: gingii iritate, dinti sensibili, dureri… Dintii cazuti n-au cum sa te doara 😉

      Nici eu nu sunt de parere ca totul trebuie sterilizat, curatat si aspirat obsesiv dar oamenii pe vremuri nu stateau asa de mult in case, in orase cu poluare si praf. Si nici nu era asa mare tragedie daca iti mureau jumatate din copii de TBC sau alte afectiuni pulmonare inainte sa faca 30 de ani.

      Am evoluat, cu plusuri si minusuri, vrem sa traim mult si sa nu ne chinuim cu tot felul de boli si suferinte. Igiena ajuta.

      00
    • NOU
      #28

      @sly- „Omul-singurul mamifer care bea lapte după înțărcare.”
      De asemenea omul e si singurul mamifer care bea apa minerala cu lamaie dupa intarcare.
      Sau care se uita la fotbal. Sau care se da pe internet. Sunt multe chestii pe care le face numai omul, indiferent de cand/daca a fost intarcat.

      00
  8. Dyson e mult marketing si advertising, detinem un dyson(de munca) si un hoover(acasa)-modele cu baterie, verticale, eu nu vad cu nimic superior dyson fata de hoover, si sunt convins ca aceasta comparatie poate continua si cu rowenta, de exemplu.
    Am inceput sa apreciez maniabilitatea si greutatea redusa, mai ales daca ai si scara interioara.
    Pentru curatenie mare/heavy duty mai am un bosch, clasic, cu fir si filtrare in apa, care isi face treaba de 5 ani, in cuida nenumaratelor socuri (la scari cade des).

    00
    • Mai, nu sunt. Am un Dyson vechi de 10+ ani la care am tocit perii de la perie in rest mergea ca in prima zi si l-am inlocuit cu un v7 care face fata la casa (nu apartament) cu copii si golden retriever – e drept ca trebuie golit de mai multe ori.
      Ambele au fost luate la reduceri, n-am platit pretul full, dar sincer ar fi meritat. Fata de clasicele Electrolux si Philips si Rownta sunt din alta categorie, poate nu proportinal cu pretul dar oricum, se simte calitatea si la materiale si la constructie.

      10
  9. Și la mine au fost cu modelul american și tot așa am zis că prețul e prea mare pentru un aspirator, ocupa spațiu mult (cel puțin pentru un apartament) și e nevoie de timp să îl montezi, sa pui/golești apa murdara, să speli rezervorul, etc. (timp pe care nu prea îl ai la dispoziție când ai copii mici). Așa că eu am cumparat un Dyson (deja de vreo 3 ani), cu diverse accesorii de aspirat pentru locuri înguste, pe pereți, pe dulap, etc. de care sunt foarte mulțumit (pentru că nu are filtru care se înfundă ca la aspiratoarele clasice și tot timpul trage bine), și un purificator de aer Rowenta (deja la al doi-lea set de filtre) care își face treaba foarte bine în a curăța aerul de praf. Ambele au costat în jur de 3000 de lei cu toate accesoriile. Până la 2000 de euro e cale lungă, preț care nu l-aș da niciodată pe un aspirator, oricât de bun ar fi el!

    00
    • Vezi ca si Dyson au filtru. Filtre de fapt, ca-s doua, cel putin la al meu. Unul e hepa, rotund. Nu vrei sa stii cat de greu se gasesc si la ce preturi….

      00
    • Si al meu are unul singur (conic), HEPA, care se spală și care nu afecteaza puterea de aspirare!

      00
    • Cam aceeasi situatie la mine.
      Intr-o prima faza am lasat nefasta sa-si ia ce-i trebuie pentru curateni. Si dupa vreo 5-6 aspiratoare schimbate a ajuns la ceva mizerie de aspirator cu apa plus inca unul pe baterie.
      Cel cu apa e un cosmar de folosit – vreau sa aspir biroul, tastatura, computerul – trebuie sa fac tot felul de magii si sa am grija sa nu-l las plin ca incepe sa puta.
      Cel portabil pe baterii era un jeg care nu aspira mai nimic.

      Asa ca le-am faccut cadou pe alea si am cumparat un Dyson (3200 Ron la momentul respectiv):
      https://www.emag.ro/aspirator-vertical-dyson-v11-torque-drive-extra-acumulator-cu-click-610w-0-76l-autonomie-pana-la-60-min-acumulator-lithiu-ion-298874-02/pd/DS7XJTMBM/
      Dupa vreo juma de ora de aspirat covorul de lana tesut manual a venit nefasta sa-mi spuna ca nu intelege de ce inca iese praf din el (deci face cam ce fac si alea prezentate de tine). Il pot folosi fara bataie de cap sa aspir orice ma interesa si nu trebuie sa stau sa pierd timpul cu pus apa golit apa si alte chestii inutile. Sta frumos agata pe un perete si se incarca pantru cand ai nevoie. Bateria tine cel putin 30 min pe normal si vreo 15 pe max power.

      00
  10. Am un Kirby (de 2500 euro) cumparat acum 18 ani. Sacul se schimba la 6 luni – 1 an, depinde de incarcatura (~15-20 euro/ 3 saci originali). Schimbat carbunii de la motor de 2 ori (10 euro de fiecare data)… dar .. ptr un apartament cu vedere la o artera principala din Bucuresti… este singurul care face fata (orice alt aspirator folosit … a 2-a zi se vede praful depus peste tot, cu asta .. dureaza cam 1 saptamana). Cea am mai schimbat la el dupa 10 ani a fost un furtun (vreo 40 euro .. parca) … Inca merge, si ruuuupe, peria de batut covoare este super … se simte cand se aspira si se mentine. In afara de pret, care mi s-a parut foooaaarte piperat si poate pentru unii inca este, totusi .. a tinut 15 ani si inca mai tine …
    Prin comparatie, la alta casa am si un Phillis PowerPro (Ultimate FC9922/09) fara sac de ~1500 ron … la care s-a dus telecomanda de pe maner dupa 4 ani, si am schimbat filtrul la fiecare 2 ani (20 euro aprox / filtru). Sunt multumit si de asta, trage bine daaar … nu egaleaza Kirby-ul desi e cel mai aproape din ce am testat eu ca aspiratoare „profesionale” (am testat si un Bosch BWD421PRO si… nu se aproprie de kirby….).
    Totul tine de ce hotaresti, dar, in acest moment, pot spune ca un Kirby poti sa-l lasi mostenire la urmasi, lejer …

    00
  11. Haha, aceeasi prezentare si la noi.
    Despre Kirby e vorba.
    Baiatul cu prezentarea super tensionat asa, stresat sa „recite” poezia.

    Aspiratorul FOARTE BUN. Aveam un Miele pe care am dat 2000 de lei acum vreo 2 ani, zici ca trage in gol comparativ cu asta.

    Merita banii? Nu atatia.
    Noi L-am luat pentru simplul motiv ca l-am putut plati in rate mici, cu un avans decent.
    Baiatul cu presentarea era ruda cu noi, deci am primit un deal bun.

    00
  12. Cel mare : filtrare prin apa (teoretic si spala, dar nu am folosit). Ceva Zenner/Zelmer, acum are Bosch acelasi model doar cu alt nume.
    Robot : Roborock S5 Max.
    Un rowenta de mana (cu adaptor pt vertical) de 22V parca si un Bosch mic de mana (doar de mana) de 21 V.

    Cel mai bine clar, ala mare trage si cand vezi cum iese apa te crucesti. Asta e Bucuresti, csf.

    00
    • Am si eu Zelmer-ul ala. Asta e -https://www.youtube.com/watch?v=eIzVqnqiicM
      Per total, e ok, nu ma pling.

      00
  13. BOSCH AquaWash&Clean (FIX modelul asta: BWD421PET) luat in jur de Black Friday anul trecut la 971 de lei. E un monstru mare, vine cu un gazilion de accesorii (inclusiv perie rotativa care e the shit™), l-am luat in principal pentru spalare/extractia cu apa fiindca imi e groaza sa scot covoarele si sa le duc la spalat.

    Merge fenomenal, am spalat covoare relativ noi si nu pot sa cred nici acum ce mehleu murdar a iesit din ele. Spala bine si canapele si nu lasa foarte multa umezeala in tesaturi.

    Ca utilizare atipica, l-am folosit la sesfundat o teava de scurgere de la chiuveta din bucatarie. Se colmatase rau, am mai pus un Muscolo peste el si am fu**t meciu grav. Am scos sifonul, am bagat modulul de aspirare umeda si l-am pornit. A scos TOT din teava, fara deranj, fara mizerie.

    La aspirat e campion, ridica covoarele pe unde treci cu el. Minusurile sunt ca e foarte zgomotos, greu si mare (ceea ce il face dificil de stocat).

    Mai ai nevoie de detergent si agent anti-spumare de la Buzil, dar si detergentii si sacii de panza sunt peste tot si destul de ieftini.

    00
    • @Bogdan tot TU-160 (BWD421PRO) din ala am si eu… cam de un an si nitel.
      Nu m-as mai intoarce la jucariile de 500-650W care sunt acum pe piata (am si unul din ala, pentru chestii light)

      00
  14. Eu merg pe doua solutii, dyson v8 (aspir in fiecare zi @2 caini mic) si un zelmer cu injectie extractie pentru aspirat pe bune si spalat canapea. Daca este prea scump setupul asta @2000 – 2500 lei, Xioami g9 + kaercher wd3 + dusa de extractie @1500 lei

    00
  15. Avem kirby din septembrie 2021, scump, l-am luat în rate, dar consider că merită având câine mare, pisică, copil pe drum și multe mochete și covoare în casă.

    Își face treaba foarte bine, suntem mulțumiți, nu am avut încă nevoie de accesorii în plus, am luat la început saci și ce am mai avut nevoie.

    Tipul care a făcut prezentarea la noi a fost foarte bun, am auzit de la prieteni că nu toți sunt.

    Am citit pe net și pare un produs care să țină 15+ ani și ăsta a fost un factor important.

    00
  16. am kirby. merita daca iti permiti. scapi de grija asta o data pentru totdeauna.

    00
  17. A venit si la mine un nene sa prezinte un aspirator ca primul descris de tine. Intr-adevar, a scos un faras de piele moarta dintr-o saltea veche de 2 ani. Acum folosesc o protectie saltea pe care o spal la fel de des cum spal lenjeria.

    Eu am un Roborock S5 Max care face treaba de 3 ori pe saptamana. cand am renovat am avut grija sa nu am nici un prag si nici un covor.

    Mai am Rowenta ”stick” cu acumulator care face chestiile mai nasoale si doua purificatoare de la Philips care sug extrem de mult praf si par de pisica. Si particule de motor diesel.

    P.S. parchetul l-am ales o culoare care sa fie identica cu a prafului si a parului de pisica, asa ca in concluzie: ”Eu nu am praf deloc, e ca la farmacie la mine:)”

    10
  18. Daca te referi la aspiratoare gen Kirby cu motorul in perie, fii atent la ceea ce aspira din ce zici tu ca trage extraordianr de bine. S-ar putea ca ce gasesi acolo dupa ce tu ai aspirat cu altul sa fie scame si praf din materialul textil pe care il freaca. Am facut si eu test cu asa ceva dupa ce am aspirat cu Miele-ul meu si nu era praf de jeg, negru ci praf si scame „proaspete” din covor si din canapea. O fi bun in sensul ca praful din casa 90% este tot ceea ce rezulta din materialele textile, covoare, perdele, canapele, haine dar trebuie sa te gandesti si ca le va toci si uza mai repede daca le asipri saptamanal cu genul ala de aspiratoare.

    10
  19. eu am asa: kaercher wd3 pentru demolari, praf, garaj etc
    un gunoi de rowenta cu filtrare ciclonica fara sac (niciodata nu mai iau rowenta, si nici nu recomand. Motiv: dupa 1 an se dezintegreaza, futunul mult prea scurt, sistemul de filtrare super naspa de curatat)

    nu stiu cat se merita mii de lei pe un aspirator, caci dupa cativa ani posibil sa se uzeze-dezintegreze si e de luat aspirator nou

    urmatorul aspirator va fi cu sac cu siguranta

    00
  20. In 2007 am avut parte si eu de o asemenea prezentare, dar 2300 euro erau enorm de multi bani, socrul a luat si il foloseste de atunci, ii mai iau eu saci de pe net cand are nevoie. E super, cand stateam la bloc il mai imprumutam sa dam prin casa, acum la casa nu avem covoare si un aspirator robot face treaba in locul nostru.
    Kirby are putere de extractie pt ca motorul e chiar langa peria rotativa, care si ea are meritul ei, intradevar scoate tot ce se poate din covoare si saltele. Dadeam cu el si pe canapele si mama mama ce iesea din ele.

    00
  21. Mereu ma amuza povestile cu Kirby. Un prieten i-a chemat de vreo 4 ori sa-i faca curat in casa si nu a cumparat nimic de la ei. Un coleg de munca a cumparat aspirator si accesorii de vreo 4000 euro, el justifica prin faptul ca sta in intersectie aglomerata si are si caine si cica „se simte” diferenta. Faza tricky cu curatenia e ca… trebuie sa o faci, indiferent ce scule ai. Aici nici Kirby ala nu merge singur prin casa sa se ocupe de curatenie si nu poti da zilnic cu aspiratorul ca trebuie sa muncesti pentru aia 4000e.

    Eu am Roborock care se plimba zilnic prin casa pentru mentenanta si un Miele Complete C3 pentru curatenia serioasa. Pe principiul soferul meu zice ca trage bine Bentleyul asa si doamna care face curatenie pare multumita de Miele 😀

    00
  22. Posesor de Bosch BWD421PET, 2100 W , are putere de asiprare mai mare fata de restul aspiratoarelor, aspira mai bine decat aspiratoarele anterioare (500-800 lei pret), are destule accesorii pentru aprox orice colt pe care vrei sa il aspiri .

    Functia de spalare e ok pentru chestii light (usor murdare), pentru chestii f murdare mai bine apelezi la servicii profesionale .
    Aspirarea prin apa e functia care mi-a placut el, trebuie sa cumperi antispumant pt asta, eu il folosesc pe cel de la karcher care se gaseste prin toate magazinele .

    Are o greutate mare si e dificil de manevrat fata de aspiratoarele anterioare .

    00
  23. Noi avem un Karcher SE 4001 care are si componenta de spalare (merge sa speli canapele cu el, covoarele nu le curata cine stie ce). Am spalat canapeaua cand a vomitat pisica si nu aveam cum sa o curatam altfel.
    Iar pentru aspirat canapele am luat la recomandarea de pe blogul vecin si prieten un Xiaomi Jimmy, chiar aspira bine canapeaua.

    Covoarele le ducem la o spalatorie specializata din Bucurestii Noi, fie vin ei sa le ia fie le ducem noi.
    Anul trecut am chemat o firma specializata sa spele canapeaua, au curatat-o mai bine decat am fi facut-o noi. Sincer, e mai OK sa ii chemam pe ei de 2-3 ori pe an decat sa ne chinuim noi cu monstrul.

    10
    • Ah, si pt mentenanta “par de animale”, un Roborock care merge zilnic si o Rowenta luata de la OMV pe post de matura.

      00
  24. Medion. Nu e cine stie ce nebunie cu 10000 de functii dar eu am caine si face o treaba de minune. Nu vad ce ai putea sa ii faci mai rau.

    00
    • „Dar eu am caine si face o treaba minunata”… vreau si eu sa imi invat cainele sa dea cu aspiratorul…

      10
  25. Casa cu un golden retriever, un bichon si trei pisici. Solutia noastra e Dyson V10 Absolute si un Roborock S5, pentru practicalitate. Lunar, poate, un aspirator Philips clasic de ridica covoarele. Trasul prin apa nu ma incanta in mod deosebit, astea isi fac treaba.

    00
  26. Am avut aspirator cu filtrare prin apa. Futere de cap ca dupa fiecare aspirat tre sa speli tot recipientu ala, sa ai unde sa-l lasi 4-5 ore sa se usuce si alte dinastea, bataie mare de cap cu ele.
    L-am inlocuit cu un Karcher VC3 premium. Recent am luat si un Xiaomi mi mop pro care se plimba zilnic.
    N-am covoare, n-am animale de companie si stau intr-o zona relativ putin circulata si cu ceva verdeata in jur.

    00
  27. Suna a prezentare de la Rainbow.

    00
  28. Cel mai bun aspirator e ala pe care il folosesti. Daca dai 2000 de euro pe aspirator si faci curatenie o data pe luna vei sta 3 saptamani in praf, oricat de bun ar fi aspiratorul.
    Am un aspirator robot programat sa mearga din 2 in 2 zile pe jumatate din casa. Din diverse cauze, pe cealalta jumatate de casa il pornim manual cand se poate/ne aducem aminte. Daca trece o saptamana nu imi ajunge rezervorul de praf pentru 2 camere si un hol, trebuie sa il golesc dupa fiecare camera.

    00
  29. la mine functioneaza un combo:
    – zilnic merge xiaomi din poza de la articol la parter, 1* saptamana la etaj
    – un kirby la mana a 2-a (si-a luat cineva din familie unul nou, eu l-am luat pe cel vechi, are 13 ani, e brici)
    Kirby e vis. Mie imi place la nebunie cum face curatenie, il folosesc cca 1/ luna, curata incredibil spatii mici, canapele (stau cainii pe canapele, mai manaca copilul 1 biscuite), saltele.
    Daca iti permiti un Kirby nou/ sh bun merita fiecare cent, mai ales daca il raportezi la o durata de viata de cc15 ani.
    In acelasi timp sunt super multumita de xiaomi, are 2 ani al meu si pana acum a curatat 430 ore, 23km2, all good :)

    00
  30. Personal nu am încredere în device-urile care fac de toate, la fel cum nu am încredere în meseriași care se pricep la toate. Prefer un device specializat care face bine una, maxim doua chestii.
    Am așa:
    – pentru podea, am avut Roomba, acum l-am înlocuit cu un Xiaomi Roborock S6, ambele excelente la aspirat pasiv (adică nu trebuie să faci nimic tu).
    – pentru unghiuri dubioase/sub canapea/canapea, am un Dyson v8 sau v12, nu mai știu.
    – pentru spalat saltele, canapele, tapițerii, covoare, am un Bissell Pet Pro.

    Nu am covoare, nu am perdele. (le consider niște absorbante de praf și depozit de acarieni :D) Am câine care lasă mult păr și copil.

    Per total, dacă aduni prețul aspiratoarelor de mai sus, iese undeva spre 2.000 euro.

    00
  31. Dyson V11 Animal, luat aproape de lansare, are vreo 3 ani deja (oare?). Nu pare că trage monstruos (baterie, portabilitate, na), dar peria electrică compensează și funcționează ok pentru casa mea (inclusiv covoare). Valoarea stă însă în ergonomie și ușurința de folosire – dansez cu el prin casă și probabil termin o „curățenie” în jumătate din timpul precedentului (tot un dyson dar cu fir). Plus aspirat punctual la nevoie, ceva ce n-ai fi făcut înainte – ai dat cafea pe jos în bucătărie? Ești cu el în mână în 3 sec, în încă 5 ai rezolvat. Și accesoriile sunt gândite destul de bine, sunt un fan al periei de șters praful. N-am avut probleme cu el până acum.

    00
  32. Eu am un singur criteriu major: cate filtre(consumabile) are, cat de des se schimba, cat costa fiecare si cat de usor se gasesc.

    Am avut 10 ani Kärcher filtrare prin apa, 2 filtre, unul la 6 luni, unul la 1 an, ~200 lei filtru, ieseam la 600 ron pe an consumabile. Filtre luate din Brico, singura sursa disponibila (atunci). De-aia l-am aruncat de bun.

    Acum am un Miele cu sac, 2 filtre+sac, schimbate dupa ureche, n-am calculat dar probabil pana in 200 ron pe an. Magazin de fabrica la 10 min.

    Din cate am vazut eu problema principala e filtrul hepa, care cu cat e mai bun cu atat e mai scump si trebuie schimbat mai repede.

    Am avut aceeasi dilema la purificatorul de aer, era unul care zicea ca filtrul tine 5-10 ani… Pe bune? Sau avea 3-4 filtre pe care daca le schimbai cand ziceau ei mai bine mai cumparai un aparat nou, ca iesea mai ieftin.

    E un pic ca la masina, ia-ti ceva ce stii ca-ti permiti sa intretii ca altfel vei avea un aparat care nu-si face treba cum trebuie.

    00
  33. Din covoare vor iesi mereu fibrele alea cu aspect de praf. Am cumparat un aspirator mediu, cu filtrare in apa (800 lei), am dat temeinic cu el, apoi am testat cu aspiratorul robot, care a scos inca un pumn de „valatuci”. Contrariat, am bagat iar aspiratorul robot, iar a scos valatuci. Deci, nu stiu ce sa zic, cam cat marketing e la alea de 2k euro

    00
  34. Ca aspirator principal am un Numatic Henry (made in UK). Nu are nimic special, e simplu ca o dacie veche dar robust. Saci se gasesc. Acesorii la fel. Trage excelent.

    Pe langa asta mai am un Deebot T8 si sper sa iau un Lupe in curand.

    00
  35. Asa mult aspirati pe aici ca imi vine sa va iau de nevasta. :D In filmul despre Larry Flynt, cand a pornit revista Hustler exista deja pe piata Playboy. Revista era mai mult de lifestyle, nu era numai cu poze de pizde, erau acolo reclame la masini scumpe, parfumuri, ceasuri,vacante, etc. Si a ramas celebra o replica: nu ai nevoie de masina de 200000 de dolari ca sa-ti faci laba. Asa si cu aspiratorul: eu zic ca unul la 100 de euro face treaba decenta, nu trebuie aspirator cu turboreactor pt aspirare normala.

    00
  36. Am Kirby, luat SH din UK, pentru ca era la 1/3 din pretul unuia nou.
    Il am de 10+ ani si sunt foarte multumit de el.
    Cu intretinerea corespunzatoare, minima, nu are moarte si trage tot praful, pe care il retine in sacul lui special – exista si saci compatibili, la fel de buni, la o fractiune din pretul celor originali.
    Per total, orice s-ar strica la el, se poate repara – la mine inca nimic – plus ca spala covoarele, cu samponul lor special de covoare – de asta nu prea am gasit compatibil nimic la fel de bun.
    Consum mic, gen 600W, inca de cand era trendul sa-ti iei aspiratoare de 2000W+, care nu faceau nici 10% din treaba lui.
    Singurul dezavantaj: zgomotul, dar te obisnuiesti.
    Recomand maxim!

    00
  37. Kirby – 3 ani garantie, ‘suficient’ pentru 2300euro :)

    00
  38. La cele cu filtrare prin apa , trebuie sa golesti apa după fiecare utilizare . Eu îți recomand un Numatic Henry ( roșu cu ochi :)) ) sunt pentru aspirare uscata , profesionale . Costa in jur de 700 lei . In Uk sunt folosite și pe șantier , ateliere de detaling . Nu recomand Karcher :)

    00
  39. Fiti atenti ca kirby e scam, in sensul ca valoarea lor e undeva pe la 300 de euro si restul reprezinta comisioane, pretul se poate negocia pana pe la 800 de euro, pentru ca să-si plateasca reseller-ul cheltuieile.
    sauce: friends and quora.

    00
  40. Aspirator vertical Bosch pentru uz zilnic pe post de matura, aspirator Miele mare pentru uz saptamanal (ridica covorul cu totul la cum trage), mop cu abur Black&Decker (foarte incantata de spalarea cu abur, mai putin a podelelor, cat a bailor si bucatariei). Are mama un Bosch cu filtrare cu apa, insa mie imi pare tare greu de folosit, demontat inainte de fiecare utilizare pt adauga apa, si apoi dupa aspirare demontat pentru curatat. Insa il folosim cu succes odata la 6 luni pentru spalare canapele, saltele si covoare.

    00
  41. Dyson , de la V10 in sus. Sa NU iti iei, ca dupa ce dai de cateva ori cu el devii dependent, si ajungi sa dai tu cu aspiratorul. Patit si de mine, si de un bun prieten caruia i l-am recomandat.
    Avantaje fata de clasic: trage bine, super usor de plimbat, filtru HEPA care se spala, container de plastic care se spala (daca vrei). Ultimul model are si senzor laser de particule sa isi seteze puterea motorului singur.

    Daca ai casa plina de covoare, un Kirby face o treaba de invidiat, dar e greu de miscat prin toata casa. Celelalte accesorii sunt fite de marketing, vedea-te-as slefuind parchetul cu accesoriul ala. Pe de alta parte, la ce spalatorii de covoare sunt, poti sa le duci o data pe an vreo 10 ani pana il amortizezi.

    00
  42. NOU
    #71

    O bulă. O bulă de plastic. Ca în episodul din Seinfeld: The Bubble Boy. Nu mai ai treabă
    cu particulele de plastic, cred că și costă mai puțin.

    00
  43. Casă, parter+etaj, total 4 camere, 2 băi, bucătărie, living, hol, scară interioară lemn, fără covoare.

    Rainbow – o dată pe săptămână aspirat casa. O dată la două luni saltelele.
    Dyson V12 Slim – zilnic bucătărie și holul de la ușă. O dată la săptămână canapelele cu bătătorul inclus.
    Xiaomi robot – zilnic parter.
    Purificare aer cu purificator Dyson, 3/4 membri ai familiei alergici.
    Doar un Mercedes nou.

    00
  44. cel mai scump este Rowenta RY8561 (ma rog modelul de acum 3 ani) aspirare si curatare cu abur , este bun dar scump si nu prea poti sa-l bagi peste tot . Cand termini curatenia , aspirare si mop-uire cu aburi, ai brand de fier .

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile