Scurt ghid de prins vânzătorii de emailuri – ING

Am două conturi bancare la ING. Îmi place de ei, sunt rapizi, fac treaba repede, au internet banking, bla bla. Eh, de câteva luni primesc pe adresa de email care există doar in scriptele ING spam şi phishing.

Pentru un băiat aşa conectat ca mine, asta e o ciudățenie. Întâi de toate pentru că normal că nu folosesc domeniul zoso.ro când mă înscriu la servicii serioase, să se apuce vitejii să trimită mailuri către ing@zoso.ro şi eu să înjur ING pentru asta. Le-am explicat oamenilor că nu mă înscriu pe trilulilu cu aceeaşi adresă de email, pentru că pot crea un număr infinit de adrese. Nu cred că au înţeles.

Am schimbat nişte emailuri cu oamenii de la ING şi răspunsurile au variat de la tâmpenii la aberaţii la “nu ştim” ambalate frumos.

Un lucru e clar: cineva a pus mâna pe adresele de email de acolo. Fie că un angajat a făcut ce face un angajat de obicei, a vândut adresele de email unor terţe persoane (cum a făcut un dobitoc de la adevărul.ro care acum mă înjură pe unde poate), fie cineva a penetrat sistemul de securitate şi le-a luat de acolo.

Amândouă sunt la fel de posibile.

Cineva a penetrat zilele trecute serverul BestJobs. Lui Fusu nu i-a păsat îndeajuns de mult să îmi dea un reply. Cineva a penetrat serverele Trilulilu, luând de acolo emailuri pe care primesc şi acum spam. Rezolvarea a rămas în pom. Clientul e doar un prost care ne bagă bani în buzunar, nu trebuie să îl respectăm sau să îi spunem când se întâmplă ceva de genul ăsta.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

11 comentarii

  1. Adresele folosite pt homebank au fost forwardate unor terti pt campaniile publicitare ale ING.
    Acum exista 2 posibilitati:

    -Fie ING nu s-a acoperit in contract legat de confidentialitatea respectivelor adrese de mail (putin probabil)
    -Fie cineva de la prestator si-a bagat ceva in clauza respectiva, si atunci ING ar trebui sa intervina energic ca astfel de practici sa fie combatute.

    00
  2. @Ionut: furnizorii de webhosting, prin instrumentele de administrare ale site-ului (e.g. cPanel) iti permit sa creezi alias-uri (Email Account Forwarders)

    00
  3. Cred că ne putem magina că ING ar putea avea şi alte informaţii de vânzare despre clienţii lor. Pe când primul grup infracţional care acţionează pe ponturi de origine bancară? Sau poate există demult, dar nu s-a prins încă nimeni…

    Apropo, cei de la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal pentru ce-şi iau salariul?

    00
  4. Salut!

    Ce folosesti ca sa creezi alias-uri pentru adresa de mail? Am incercat sa gasesc pe blog unde ai explicat dar nu gasesc. Stiu de optiunea de la gmail cu „adresa+alias” dar imi vine greu sa cred ca spammerii nu sunt in stare sa elimine sufixul automat.

    00
  5. si ce-ai fi vrut sa iti spuna? da bai zoso asa e, ai dreptate, ne-au furat astia de ne-au spart, am recuperat banii si conturile dar pentru adresele de email nu ne-am mai stresat.. ori stiu si au facut ceva, ori stiu si stiu ca nu pot sa faca nimic; o data adresa ta intrata intr-o baza de spam si propagata intr-alta si tot asa e pa. asa ca schimba-ti adresa la ei si vezi daca se intampla iar :)

    ah, era sa uit: analfabetule… stiu ca ai avut mai multe articole pe tema respectiva in care incercai sa explici de ce regulile de gramatica se schimba daca suna mai bine altfel, dar cum inca nu s-au schimbat si tu scrii in continuare fara „s”… poate peste 10 ani o sa te declari deschizator de drumuri cu „am zis eu” ca deh, istoria o scriu invingatorii.

    00
  6. Am avut aceeasi problema anul trecut cu ING-ul. Le-am furnizat o adresa, folosita doar pentru tranzactiile bancare si comunicarea cu banca, iar dupa 5-6 luni am inceput sa primesc spam (inclusiv cu „achizitii de masini agricole” si „invata spaniola in 20 de zile”).

    Am inlocuit aceasta adresa cu alta, am inregistrat-o din nou la ING in profilul meu etc. Dupa cateva luni am inceput sa primesc din nou spam.

    Concluzia a fost ca cineva de la ING difuzeaza baza de date. Este posibil si la nivel corporate, sa lucreze cu niste amatori din Romania, fie la nivel de angajat care exporta toata baza de emailuri si o vinde pe bani frumosi.

    00
  7. Eu i-am reclamat pe cei de la ING la ANRTCI fiindca fiecare angajat al firmei primea aproape zilnic spam de la ei si am primit un raspuns oficial halucinant: ca toti angajatii firmei unde lucrez au acceptat sa primeasca materiale informative de la ING.

    Ce se intamplase de fapt: firma unde lucrez le facuse angajatilor o asigurare de transport pentru o iesire in team building si ei (ING) au check-at cu de la ei putere rubrica „sunt de acord sa…” din toate formularele de asigurare *dupa*ce au fost semnate.

    In consecinta, nu mi-a ramas decat sa tai de pe server orice adresa de ing si third-party-uri prin care trimit spam gen leprele de la whiteimage.net.

    00
  8. spamul nu mai e la ANRTCI demult

    00
  9. @Ionut

    Daca ai domeniul tau, iti poti face o adresa „catchall”, astfel incat un mail trimis la [orice_random_string]@domeniultau.com sa fie forwardat catre o singura adresa.
    Exemplu:
    Ma inscriu pe ing, bag adresa ing@domeniultau.com , fara sa fi facut orice sa creez adresa asta in prealabil. Pe zoso poti comenta cu zoso@domeniultau.com. Etc .. :)

    00
  10. Undeva exista o lege a compensatiei care va intra in functiune mai devreme sau mai tarziu

    00

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile