Pentru că situația s-a înrăutățit, am tot căutat soluții.
Și cea mai bună a fost șaiba. Pentru că șina aia de fier e subțirică și nu ține foarte bine, așa că o șaibă prinde mai bine.
Partea proastă e că dacă mai desfac o dată șuruburile nu mai au filet deloc, că sunt din alea de unică înșurubare.
Punand saiba ai micsorat lungimea de prindere a surubului, va tine in mai putine spire. Ai putea baga un cep de lemn in acea gaura apoi un holzsurub subtire si suficient de lung. Daca nu ai cep ramas de pe la alte montaje, poti pune si bete de chibrit apoi le retezi.
Malm e ăla cu „grinda” aia metalică de susținere pe mijloc? Dacă da, pune niste vasilină bună acolo unde culisează și freacă metal pe metal.
O să-mi mulțumești.
Nu mai e nevoie, s-au dus vremurile alea.
Bagi suruburi noi si pui piulite din astea pe partea opusa https://www.hornbach.ro/p/piulita-cu-gheare-de-fixare-hettich-m8-x-10mm-otel-zincat-pachet-50-bucati/8673670/
nu e o idee rea.
Iar daca partea unde am zis sa pui piulita aia e vizibila, poti merge invers. Pui suruburi din astea https://www.hornbach.ro/p/suruburi-metrice-cu-cap-bombat-torbant-dresselhaus-6×50-mm-din603-otel-inox-a2-50-bucati/6834334/ cu saiba si piulita unde nu sunt vizibile. Eventual scurtezi suruburile cu flexul daca sunt prea lungi.
S-au plans vecinii stânga / dreapta? I’ll see myself out…
Doar aia din beci, dar îs legați.
Humble brag la varsta asta
A recunoscut ca-i subtire si ca nu tine mult. Acu cu saiba aia la baza poate tine mai bine, dar sa nu faca cangrena.
Când se termină filetul, ori mergi pe piuliță cu gheare ca mai sus și treci pe filet M, ori gaură în șină și holz nou, direct în lemn. Nu vrei tu să ți faci un țambal din fier forjat? Chiar lângă Brașov se fac, la Feldioara, ironstore. Genul de pat pe viață, rămâne moștenire și la strănepoți.
Pune niște burete autoadeziv, de genul celor care se pun la ferestre, între somieră și tablă sau oriunde somiera se freacă cu metalul (de jur împrejur). Nu o sa mai scârțâie ever.
Mă mir de cum nu a pomenit nimeni până acum despre #sărăcie, #altulnou
Altu’ nou, ce e cu saracia aia de pat
#sudură.
Acelasi pat, aceeasi problema. Cred ca am comentat si la articolul anterior.
Fix ieri am facut curatenie sub el, si am vazut ca pe partea mea erau destranse suruburile.
Dupa mine sunt 2 solutii:
– bagat suruburi suplimentare in sina;
– sub sina montat o rigla de lemn, prinsa la randul ei in lemn cu suruburi dese.
Dar si atunci va ma scartai… somiera e din lemn masiv si frecare pe metal ajunge la scartait.
Am patul BJÖRKSNÄS de la Ikea si are aceleasi componente metalice ca la patul Malm. Eu nu am avut nici o problema cu el. Si am de 100kg.
Posibil sa fie deoarece contine mai mult lemn, iar suruburile acelea din poza se strang ff bine si raman stranse.
Am patit la fel. Ceva suruburi/sine se tot frecau intre ele. Numai ca atunci m-a dus capul sa fac altceva. Am dat cu…vasilina. Atat m-a dus mintea :)). Totusi sunt 3 ani si niciun scartait. Deci a mers.
eu am aruncat MALMu dupa 2 ani, la fel. scartaia cand se urca pisica-n pat.
Am avut exact aceeasi problema la o luna dupa ce l-am instalat.
Planul era sa mut sinele pe gaurile de sus. Dar pana atunci, am zis ca strang mai tare imbinarile metalice de la colturi si slabesc putin suruburile din bretelele subtiri, diagonale. Eram sigur ca alea scartaie. Sunt 2 luni de cand nu mai face niciun zgomot.
Si incearca sa nu il tii complet lipit de perete.
Acelasi model de pat – varianta 2×1.8. Incepuse sa scartaie anul trecut cand venise si bebe pe care il mai luam cu noi in pat.
Nu am mai stat sa inspectez ce pot face cu suruburile si sina respectiva si am rezolvat-o mai romaneste – am dat cu wd.
S-a implinit anul si scartaitul nu a reaparut.
Ca sa nu mai ai probleme cu suruburile alea ai 2 variante.
Aia simpla, scoti suburu si apoi saturezi gaura cu cianoacrilat (superglue, este la magazine la sticla mare), lasi sa se intareasca si apoi bagi surubu inapoi. Tine fara probleme.
Aia mai complicata e sa scoti holzsurubu si sa bagi piulita captiva (piulita de insertie, piulita de cuplaj) la care ii dai niste epoxy pe exterior inainte sa o infiletezi dupa care pui surub normal.
Tot la Ikea găsești un picior de pat care se montează la mijloc, astfel se reduce din presiunea pe chingile laterale
Doua paturi MALM Ikea, achizitionate 2022-octombrie, montate de 2 baieti de la Ikea, fiecare cite unul. Unul scirtaie, celalalt nu, dupa un an de tot felul de incercari si facind comparatie cu celalalt am gasit „buba”. Sinele metalice trebuie montate la primul rand de gauri de pe lateralele patului si implicit si sina din mijloc.