Schimbarea procedurilor presupune corupție sau muncă, așa că nu

Toată lumea care a sunat la poliție sau la 112 să raporteze ceva știe două lucruri:

  1. procedura prin care vine poliția la tine la ușă să anunțe că s-a rezolvat sau te sună să te anunțe chestii e stupidă.
  2. în prea multe cazuri numărul de telefon și detaliile celui care a sunat ajunge la cel reclamat.

Logic și normal ar fi ca procedura asta să fie schimbată, pentru a da oamenilor mai multă încredere să sune și să ajute poliția. Dar asta ar însemna că poliția e coruptă, că de aia dă mai departe detaliile reclamantului, sau că ar avea mai mult de muncă.

Și poliția nu vrea asta. Poliția se complace. Latră că vrea ca populația să ajute, dar vrea și să ia bani de la infractori și interlopi ca să le dea datele reclamanților.

Citiți cazul ăla din link. Ce se face? Păi, nimic. Se vor face investigații și se va concluziona că nimic. Nu dat afară, nu tăiat la salariu, nu nimic. Ăla care a sunat mai e prost să sune altă dată? Ăia care citesc întâmplarea asta mai sună vreodată? Excelent, mesaj transmis, nu mai sunați bă la 112, lăsați-ne în pace să ieșim liniștiți la pensie!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

28 comentarii

  1. Pățăști. Un martalog, don căpitan (de marină) cu boxele urlînd la 2 noaptea de dîrdîiau ușile cale de 2 etaje. Sunat la meliție (eu și încă un vecin de perete), venit meseriașii de la locală, sunat la ușa mea că ei nu au atribuții ”pe privat”, revenit cu sectoristul, dăi și făcut confruntare. Muie altădată.

    00
  2. Domnu de la Interpol, Eugen sau cum te chema, ce teorii aveti aici? Haideti,cu curaj, ca blogul asta e mai citit ca libertatea, manca ti as deminitatea si corectitudinea.

    00
  3. Cand va zic ca Statul Roman e capturat de aparatchik sariti cu labitele rosii.
    Cand va zic ca e nevoie de justitie rapida si eficienta, huo! nu vrem dictatura.

    Cum se rezolva cazuri de genul?
    Prostalaul de la Pompieri – amenda pentru divulgarea de date secrete.
    Dupa care vine Politia si il ia pe proprietarul terenului: ai sunat? Da? Amenda pentru amenintare, amenda pentru accesarea fara drept a datelor personale.
    Platesti pe loc? Nu? Ai restrictie la instrainarea terenului, in sensul ca la instrainarea terenului trebuie sa achiti amenda plus actualizarea ei cu rata inflatiei.
    Nu acopera valoarea terenului valoarea amenzii? Munca in folosul comunitatii.

    Daca vor sa fie rezolvate.
    Altfel puneti-va mainile in sold ca militianca aia ce o foloseste Vali la articolele cu Militia si mirati-va de ce nu avem o tara ca afara.

    00
    • Observ o prevalenta foarte mare pe acest blog pentru commenturi de genul „pai uite x ce usor se rezolva, ia de aici 3 solutii imediat aplicabile”. Vad insa foarte putin rationament aici de genul „cum sa facem sa se schimbe lucrurile astea?” Ne uitam cu totii la problema considerand ca e o lipsa de cunoastere de solutii, cand de fapt alta e problema. Cum iesim insa din impasul asta, nu mi dau seama, este dilema vietii mele de adult in RO.

      00
  4. Multi nu cred pănă nu văd sau nu pățesc pe pielea lor. Camion de lemn fără aviz l-am urmărit 45 de minute pe teritoriul a două județe, de la Întorsura Buzăului până la Brașov. Pe lăngă că milițianul de la dispecerat m-a luat cu maxim de sictir reproșându-mi că „nu trebuie să-ți dăm ție raportul, că nu tu ești păgubitul”, de la dispecerat au trimis după 54 minute o mașină de jandarmerie. Camionul era deja de 8 minute intrat pe poarta termitelor de la HS Timber, Holzindustrie Schweighofer sau cum dracu să-i poarte le-o mai zice.

    Să vă fut, poliția Brașov! Silă maximă.

    PS: L-am verificat camionul pentru ca batea la ochi, noapte fiind un camion de lemne repecta regimul de inaltime si masa maxima autorizata. „Normalitatea” e că li se rupe si incarcă remorcile alea cât pot duce, fără să țină cont de înălțime sau tonaj.

    00
    • O sa faca recorder documentar cu tine daca mai urmaresti camioane.

      00
    • @Calin: Bani și frică n-am avut niciodată.

      00
    • @Calin: Verific camioane pentru că fiind un om pasionat de munte am putut observa cum se pune problema în preajma exploatărilor. La început au apărut semnele cu „atentie zonă populată de urși”. Apoi au rasarit barierele. Au urmat meltenii drujbari care țin morțiș să-ți explice pe un ton agresiv pe unde ai și pe unde nu ai voie să te plimbi în pădure.

      Pe lângă faptul că nu e normal să fure, oamenii ăștia și-au luat muntele pe persoană fizică.

      00
    • Sa nu ma intelegi gresit, jos palaria pentru coaiele mari si ce faci.
      Era o “gluma” ce am zis mai sus, dar na.

      00
  5. 1. Pe traseul spre serviciu ( bicicleta) in București trec pe lângă un spațiu îngrădit cu poartă de acces deschisă non stop și 5-6 „câini de pază ” lăsați liberi și care se activează instant când văd vreun biciclist și ies pe carosabil ( sector 5, trafic greu pentru bucureșteni). Am reclamat la poliția locală, fix în ultima zi ( 30 zile) am primit răspunsul ca s-au făcut verificări și au regăsit și ei cele reclamate și ca au avertizat proprietarul. De când am primit răspunsul ( acum vreo 30 zile) crezi ca am găsit poarta închisă în vreo zi? Am mai făcut încă 2 reclamații, acum cu cazul doamnei mușcată în zona lacului morii sper sa se activeze și cei din sectorul 5.
    2. Am descarcat aplicația sectorului 6 și am reclamat vreo 15 copaci uscați, azi primesc telefon de la adp ca de fapt dacă acei copaci sunt lângă blocuri au nevoie de acordul asociației ( deși spațiul respectiv este domeniu public) și ca si-au luat amendă, vai vai ce oropsiți sunt ei, le-am zis să ceară proceduri simplificate, respectivii copaci vor rămâne „în picioare ” încă 5 ani.

    00
  6. E tare cretina procedura. Pana acum nu am avut nevoie de politie pentru chestii de viata si de moarte pentru mine. Am sunat o data pentru ca unui cetatean i a explodat butelia de gpl in mers la un qashqai pe centura bucuresti. Prima oara mi au luat toate datele de prca eram infractor si dupa, in 10 min de explicat au zis ca vin. Pentru cei ce stiu de cb, daca va zic a explodat o butelie gpl in mers la o masina pe cb intre tunari si otopeni, sens spre chitila, la vreo 500m in spatele benzinariei lukoil de la baza podului de langa reprezentanta bmw, voi intelegeti? Am oprit, am stat vreo 20 min cu oamenii aia, le am dat apa si am zis ca plec ca erau bine, speriati dar bine… dupa 10 min ma suna aia de la pompieri, le explic, ma suna politia, le explic, mai ma suna inca o data pompierii si le mai explic inca o data. Wtf???

    00
    • @Cristian – poate nu explicai corect, cu intonatie.

      00
    • Trebuia sa le spui sa ii intrebe pe aia de la Electrica, ca astia iti gasesc orice adresa cand e de trimis factura.

      (Am patit cand a trebuit sa imi declar adresa si au trimis de la militia locala, au zis aia ca nu au gasit adresa – gen langa semaforul de la singura intersectie cu semafor din catun – factura estimativa la curent venise in ziua in care ne mutam mobila)

      00
  7. Impartasesc si eu o poveste. Am fost luni la politie sa rezolv o treaba. Nu am avut dosar plic deci nu mi-au luat actele. Ieri am cautat dosar plic (din cauza de job nu pot sa stau toata ziua plecat pe la cozi si magazine). Azi am revenit azi la 8.45 ca programul e 9-12. La ora 10.20 am plecat toti de la coada ca nu a venit nimeni si dupa ce am sunat la telefon au zis ca sunt in teren si ca o sa vina cand termina.

    Uite asa au trecut cele 3 zile in care puteam sa rezolv problema. Daca merg iar maine o sa iau si o amenda ca nu m-am prezentat in 3 zile lucratoare cu actele. Tre desfiintata toata politia si refacuta de la 0.

    00
  8. Si, v-am zis de gluma cu facut reclamatie la primarie in Popesti Leordeni, si sunat a doua zi de dezvoltator ? :P

    00
    • CoolGoose, vezi articolul „Știrile zilei – 20 aprilie 2022”. Cel de ieri.
      Apoi da scroll pana la comentariul numarul 29.

      In principiu, daca nu il reclamai nici nu te baga in seama dezvoltatorul.

      00
  9. De ce crezi că există o procedură ca polițistul sa vina la ușa ta? Pe de altă parte, daca faci o sesizare nu vrei un feedback?
    Vorbești de polițiști și dai un link cu pompieri, asta aduce a click-bait 🤷…

    00
  10. Politistii vor un singur lucru: salarii mai mari.

    00
  11. NOU
    #24

    In 2018 incepem sa depunem la fiecare 30 de zile cerere de taiat ditai copacul intre blocuri, uscat, putrezit, aplecat etc. Pe la inceputul lui 2021 vine o scrisoare de la adp sector 1 B cum ca au nevoie de acordul asociatiei ca sa taie busteanul – fmm de jeguri, cand in sept 2020 au ciuruit spatiul verde cu ultimul tun al lui Daniel de Diamant cica sa puna nujce sistem de idratare, ca pana si muncitorii glumeau ca e cel mai nesimtit furt la care participa…
    Noroc ca a venit o furtuna in vara 2021 si a rupt copacul ala, care a cazut finut peste intrarea in bloc fara sa o rupa, ca altfel si acum facea umbra degeaba.
    A, si bujteanul cazut a stat vreo DOUA saptamani in usa blocului pana a venit boierimea de la adepe sa il taie si sa il evacueze.
    Iar zilele trecute am primit scrisuare de la primaria lu nicushor cum ca nujce comisie a aprobat taierea copacului.

    00
  12. In urma cu câțiva ani la o casa in construcție mi-au fost furate diverse materiale. Hoții și-au uitat “sculele” acolo. Merg dimineața la poliție și le zic:
    “domne vreau sa reclam un furt”
    iar polițistul Răspunde plin de el:
    “luați loc. Ce-ați furat?”

    00
  13. Ce gunoi. Daca raspundeai „inima mamicutei tale” oare se misca mai rapid?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube