Cam o dată la doi ani dau cu mopul în pod și reușesc să elimin 90% din praful de acolo. Pentru că, dacă stați la casă pe o stradă mai circulată, știți că mașinile ridică praful de pe stradă și praful ăla ajunge peste tot. La mine ajunge în pod, printre crăpăturile dintre țigle. Și, cum ziceam, nu e mult, dar o dată la doi ani bag 30 mins mop.
Are rost să îmi iau așa ceva ca să aspir mai des? Sau se va strica? Sau altceva?
îl arunci repede în WC când vezi poliţia la uşă
Nu se va strica. Ia-l. Daca nu vrei sa dai atatia bani, un WD3 e suficient.
Eu am unul de 2 ani si l-am folosit inclusiv sa aspir pamant. Acum il tin in workshop sa aspir rumegusul.
Scandurile alea nu poti sa le acoperi cu ceva?
nu mă ajută cu nimic să le acopăr, praful se va așeza pe acel material cu care acopăr.
Agree. Eu am WD4 si imi pare rau ca nu am luat WD3. Nu am nevoie de atata putere.
WD3 rulz
Fara nicio treaba cu subiectul. WD3 e suficient de bun pentru un aspirat de bancheta/scaune? Am un caine…lasa par…murdarie etc. Husa o roade
@Vali – corect dar poate e mai usor de adunat. In alta ordine de idei, pe unde intra praful?
@Valentin: nu vad de ce n-ar fi, e destul de puternic.
manilor, voi n-ați fost niciodată într-un pod cu țigle? https://imgur.com/wZUbURt.jpg
Pai eu ce crezi ca am pe acoperis? Dar mai sunt si alte straturi sub tigle.
Pe termen scurt, dupa cum ziceau oamenii mai jos, folie. Sunt sigur ca ai prin beci niste folie heavy duty (langa topoare, lopeti si var nestins).
nu aș vrea să pun folie, mi-ar fi mai simplu cu un wd3 sau wd4 de 2-3 ori pe an.
Aveam aceeasi problema pana sa renovez podul cu totul ca sa-l fac „spatiu curat”. N-ai in plan o asa imbunatatire?
am ceva plan mai larg, încă vreo 2-3 ani va rămâne așa.
Same here. Un an de cand am cumparat casa a fost nefinisat si folosit ca spatiu de depozitare. Placa de beton neacoperita, peretii nevaruiti. Praful si particulele de beton ma obligau sa dau cu aspiratorul in restul casei de 2 ori pe saptamana. Dupa ce am pus parchet si am varuit, e chiar ok.
Iti cumperi o masina pentru stropit strada.
https://autoline.ro/-/vanzare/masini-de-maturat-strazi/AUTOCISTERNA-pentru-spalat-si-stropit-cu-joasa-presiune–17020118294032375400
Sau o construiesti tu, ce naiba bricolator adevarat esti?
Taie passat-ul, pune cisterna in spate. Hai ca merge.
Cumpara o folie anticondens si prinde-o cu capse de grinzi; nu strica cu nimic si plus o vei putea refolosi cand refaci podul. De curiozitate, dinspre pod spre camera de sub cu ce e izolat, sau e placa de beton?
Nu poti, folia aia se pune deasupra grinzilor, ca daca nu tot condensul ramane pe ea si umezeste grinzile. Deci ar trebui sa dea jos tiglele, sa puna folia pe exteriorul lemnariei, pe urma sa bata niste scanduri din alea inguste ca suport pt tigle, si abia apoi sa puna la loc tiglele.
In mod corect se pune sub tigle, cu partea protectiva (cea tratata/lucioasa) spre exterior. Dar in cazul lui poate sa o puna sub grinzi, cu partea tratata (anti-condens) spre interior ca sa evite umezirea grinzilor. Scopul ar fi oprirea prafului, nu anti-condensul.
Folia pare o idee buna, eu am folie pusa pe astereala, sub tigle, cum e mai nou standardul, si nu adun praf.
Karcher WD 4 folosesc de ceva vreme pentru uz casnic, e bun, isi fac treaba. Cu WD5 aspiri si trotuarul din curte la nevoie.
Eu nu știu ce să fac cu praful din apartament. Stau ferit de vreo expunere la stradă dar mi se acumulează atât de mult praf de pe o zi pe alta încât singura soluție e să dau cu cârpa cel puțin o dată la două zile.
Vreo sugestie?
Ia-ți femeie bro.
@Nicu – la fel și la mine. Presupunând că ai plasele de țânțari montate, singura opțiune care o ai este să ții geamurile închise pe timp de zi și să aerisești doar seara / dimineața.
Poti sa stai si cu camera perfect izolata ca tot se va acumula. Mai mult de 50% din praful pe care il stergi e de de fapt parte din tine, celule moarte ale epidermei (pielii).
Ventilație cu recuperare de căldura? Costă cam 1000 lei bucata + găuritul pereților. Merge și cu o unitate, deși două ar fi de preferat, una ”bagă”, una ”scoate” aerul.
Am avut eu Karcher timp de 10 ani, filtrare prin apa, foarte bun pentru praf. Problema e ca avea 2 filtre, le gaseam doar la Brico si costau fiecare peste 100 lei, parca unul ajunsese pe la 185 ron de la 125, celalalt un pic mai ieftin.
La 2×2 filtre pe an ieseam anual cam cat pentru un aspirator nou. E drept ca ma mai zgarceam si le schimbam la un an dar tot ma costa ~250 pe an.
In cele din urma mi-a ajuns si l-am dat la reciclare desi era perfect functional, acum am cu sac.
Ideea e sa vezi ca ai de unde sa iei filtre de schimb si sa vezi cat costa si cat de des se schimba inainte sa cumperi utilajul.
Avem WD3 de la renovare cand am aspirat toate cele specifice santierului. Foarte puternic, rezistent, bun. Nici functia de suflare nu strica. Il folosim in continuare la praf, par de matza si ce mai cade pe jos, nu am mai avut altceva sa traga la fel de bine.
dai cu silicon intre tigle
Eu zic că în beci trebuie să faci curat mai des, acolo te ține nevasta cel mai mult.
In pod nu se intra, in pod sunt fantome
iti iei o pisica persana, o lasi sa ii creasca blana pana la podea si o obisnuiesti sa se plimbe prin pod. nu-ti mai trebe pamatuf.
poti pune asa ceva sau doar un material oarecare pe care sa il capsezi de grinzi.
Aspiratorul ăla e cu sac și cele de tipul ăsta sunt mai rezistente. Am avut mai demult unul și am aspirat tot ce pica pe jos la o renovare. După aceea aspiratorul mergea încă bine. Cum Kaercherul ăla pare să fie destinat uzului industrial, nu văd de ce n-ar merge. Cred că te-ar ține mai mult decât alte aspiratoare dichisite dacă-i schimbi la timp filtrele. În concluzie, ia-l și fă-ți treaba cu el până renovezi podul.
Nu e obligatoriu sa folosesti sacul, e il folosesc doar pentru praf si rumegus fin. Iar filtrul nu se schimba decat daca se strica.
Cu toate astea nu l-as folosi ca aspirator de casa. Nu filtreaza la fel de bine ca Miele-ul.
Și eu folosesc WD4, de vreo trei ani. Stau la doua camere și am cam exagerat cu aspiratorul. Schimb sacul o dată pe an și de asta îmi e cam teama, că te miri ce vietăți se dezvoltă în el. Dar e ok ca putere de aspirare, merge și la mașină, întreba cineva mai sus.
Nu știu de ce nu am luat WD3, cred că mi s-au părut consumabilele mai scumpe.
Matura, galeata, apa.
Stropit cu matura cu apa din galeata si apoi maturat.
Verificat de pe vremea lui strabunicu’.
Saca nu pui astereala si folie, poti lua masuri adiacente ? Ceva arboret inalt sa mai filtreze din praf ?
trebuie să pun 20 pomi în asfalt
Sau ghivece la pluviala?
Si cand e viscol iti intra zapada in pod si dupa te miri de ce e galben tavanul.