Scam cu Autovit.ro

Cineva a cumpărat câteva mii de SMS_uri și le-a trimis la ora asta mai multor oameni care au anunțuri cu mașini de vânzare pe Autovit, cu o adresă care pare că este autovit.ro, dar nu.

Domeniul este id7grfyt.com și când apeși pe login, duce la un anunț la care, la ora asta, se uită 230 oameni. Deci au fost ceva SMS_uri.

Nu-mi dau seama de scop, probabil colectarea de mailuri și de conturi de autovit.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

 1. Eu cred ca e de la scriptul lor acel numar si nu cred ca e real :)

  Te face sa crezi ca se uita multe persoane la un anunt. Am intrat acum in aplicatia lor si la Kia Sportage, la fiecare masina se uitau cateva zeci de persoane.
  Ar fi imposibil sa aiba mii/zeci de mii de persoane in acelasi timp avand in vedere traficul lor :)

  00
 2. Conturi+parole. Dupa care login pe autovit + colectare si de acolo de diverse (profil, mesaje, discutii, alea alea) + „continuarea distractiei”. Sau incercare de login prin alte locuri folosind aceleasi credentiale. Sau inca un phishing, pe baza de e-mailuri + telefon.

  Sau, sau, sau… Oricum, binisor lucrat: domeniu cald, hosting cu cache, nr de telefon nou blabla.

  00
 3. Phishing. Mai foloseste omul adresa de email de la companie (poate si parola) pentru cont pe autovit, mai foloseste aceea combinatie de user/parola pe alte site-uri.

  00
 4. daca nu ai whatzapp esti om de incredere? :)) sau se tem de pastrarea datelor de cei de la fb?

  00
 5. O fi tot zuckerberg. Nu se poate abtine.

  00
 6. e targetat unul singur, s-au trimis mii de mesaje sa se acopere chestia asta… si peste 2-3 luni vedem un alt caz… Leoni, Raiffeisen.

  00
 7. Anuntul e din 2010? Altfel nu vad cum un golf din 2005 poate costa 6000 de euro.

  00
 8. Nu e Scam (n-a fost nimeni păcălit sa dea bani). E Phishing (a „pescuit” conturi și parole de autovit).

  00
 9. Daca urmariti spre exemplu mobile.de, o sa vedeti ca apar brusc multe oferte foarte bune de masini, de la dealeri foarte seriosi, apoi anunturile dispar dupa cateva ore cand cei de la mobile sau chiar dealerul isi dau seama ca sunt puse in scop de frauda. Anunturile contin o poza in care se cere contactarea la o alta adresa de email sau alt numar de telefon decat cel al dealerului. In general noaptea se intampla asta. Cum ajung aceea sa posteze anunturi false de pe conturile unor dealeri seriosi? Prin metoda asta, li se fura datele de logare, apoi seara in afara orelor de program infractorii ridica mii de anunturi pe conturile furate. In cateva ore cat anunturile prind 2-3 fraieri care trimit bani de rezervare. Acest lucru se intampla si pe otomoto.pl, care detine autovitul. La persoane fizice nu merge sa le furi contul ca trebuie platit cu sms, dar la dealeri care au abonament platit, pot pune cate anunturi doresc.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube