Şansa unei şcoli proaste

Poate faptul că avem un sistem de învăţământ subnutrit şi tâmp va funcţiona în favoarea noastră. Poate peste 15 ani vor ajunge să conducă România nişte oameni care s-au preocupat de şcoală, eventual au făcut nişte MBAuri pe aici sau pe afară.

În blogging aşa e. Ăia care ştie să scrie e mai citiţi decât ăia care nu ştie să îşi controleze numărul de i-uri. La fel şi în viaţă. Ăia care pot scrie şi gândi stau la birou, ăilalaţi aranjează rafturi la Cora.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. Mda! Trist, dar adevărat…

    00
  2. Sa conduci „pulimea” e ushor…dar nu prea ai mare satisfactie

    00
  3. Haha, frumoasa comparatia. Totusi, depinde cum o iei.E chestia aia care se tot zice in cartile pentru antreprenori : Nu asezi caramizi, ci construiesti o biserica. Aici e altfel, nu aranjezi marfa pe rafturi, ajuti magazinul sa se dezvolte . =))

    00
  4. cred ca e prea putin 15 ani, n-auzi ce zise tata Ilici ? Inca 20-jde ani (minim) :D

    00
  5. off-topic : tagurile de jos nu sunt prea mari ? …

    00
  6. Mai bine scrie ceva despre proportia de absolventi care „curg” de la facultatile „fantoma”. Locuiesc langa una dintre acestea (Bi*tera ) . Ma gandeam ca nu mi-ar strica o diploma de la aia…macar asa , s-o pun in vitrina langa aceea de cel mai bun alergator intr-un concurs de cros prin oras , cand am luat-o pe scurtatura caci stiam pe ce strada e linia de finish.

    00
  7. @miluch: eu nu il mai cred deloc pe ilici. Dar imi amintesc ce a spus Brucan ( desi il acuzam in gand atunci ca ne crede un popor de prosti, saracu…) ca trebuie sa treaca o generatie

    00
  8. E foarte usor de sa critici. Toti facem asta. Vino cu solutii daca esti omul care te consideri… din punctul meu de vedere nu faci decat sa confirmi ce traim cu totii si nimic altceva… nu esti cu nimic mai deosebit.

    00
  9. EBA si am spus totul!
    Multe succesuri zoso!

    00
  10. Bai Zoso, nu mai „fii” ma asa de ironic. Tara e plină de anal-fabeți plini de „succesuri”.

    00
  11. Asa crezi? Din pacate nu mi-ai dat de inteles unde e realul si unde ironia … in ceea ce spui.
    Iar daca ar fi sa cred ca nu exista nicio ironie, atunci scuza-ma, dar lumea ta e utopica. Floricele pe campii… din pacate realitatea este exact inversa. Nu stiu de ce dar am impresia ca aici incerci sa te convingi pe tine de ceva ce nici macar tu nu crezi. Poate e vorba de prea mult self esteem… dar, priveste la cei din jurul tau, in plina criza economica… majoritatea celor pe care tu ii faci „incultii din Cora” sunt mai cititi decat „desteptii de la birou” … si da, faci multe daca ai „cap” sau cum spunea cineva, PCR (Pile, Cunostinte, Relatii)… daca tu asa preferi sa iti folosesti capul… e alegerea ta :D. Se va ajunge departe dar nu incotro insinuezi tu. :)

    00
  12. @Mihai: Imi dai dreptate?

    00
  13. EBA e doar vârful iceberg-ului, durerea e mai jos:)

    00
  14. cand vii in cora, dau cu motostivuiitoru peste tine

    00
  15. Contraexemplu: eCostin e destul de citit (cel putin refresh este) si are derapaje destul de frecvente. Nu stiu daca si le corecteaza pe blog, dar in RSS ajung mereu mai putini „i”, decat-uri fara negatie, etc…

    00
  16. perfect ;)

    00
  17. Draga Zoso, cred ca vorbesti de Romania anului 2765, cea in care oameni competenti vor conduce Romania. Din pacate, Romania e condusa de incompetenti si analfabeti, doar astia au acces pentru ca, nu se stie cum, ei stie sa face bani. Sa nu mai spunem de facultatile private, de la care curg garla diplome, cu care apoi se intra ca profesor in sistemul de invatamant.

    00
  18. „ăilalaţi aranjează rafturi la Cora”, da’ poate mai gasesti si din aia sa poata scrie (tot tre’ sa fi scris nume, prenume si hobby cand s-au angajat)

    00
  19. „ăia care ştiie să scriie” e corect. vezi ca eşti varză? :P

    00
  20. Cred ca tag-ul potrivit era Idiocracy :))

    00
  21. Daca ar fi cum spui tu ,atunci Romania ar trebuie printre primele tari din Europa la economie , invatamant , sistem medical etc .. Cateodata ” ăilalaţi aranjează rafturi la Cora ” , sunt mult mai inteligenti decat jobul pe care il au , si cu care cred ca au ajuns cu greu acolo . Un job de birou , presupune din start PCR , se stie ce anume , sa stai de pomana si sa fii platit e lucru mare , dar nu imposibil in Romania . Romania de care vorbesti tu este utopica , bine ar fii ca cei de la birouri sa faca si ceva , nu sa termine saptamana de munca de marti , iar restul week-end , sfinti de sarbatorit , cununii , botezuri , nunti , inmormantari , boli , gripe si ce-or mai avea !

    00
  22. vise taica, vise…… ce te face sa crezi ca daca am un mba imi doresc sa-l implementez in romania? nu cunosti conducatorii de maine? te rog sa-i cauti la scola americana din pipera si la liceul j monnet, sunt copiii/nepotii conducatorilor de azi/ieri/maine

    00
  23. Ce ma scot pe mine din sarite astia care sunt convinsi ca fara pile nu ai cum sa prinzi un job ca lumea si ca absolut toti care aranjeaza rafturi au absolvit cel putin magna cum laude. E adevarat ca sunt destui care au prins posturi bune datorita lui tati sau lui iubi, dar daca tu esti un om competent cu ceva in cap, n-o sa speli niciodata pe jos in toaleta de la mall. Poate par infumurata, dar asta e adevarul. Nu mai aruncati pisica moarta in curtea vecinului doar de ciuda, sa-i puta lui a mortaciune

    00
  24. Am inteles ideea dar o mica precizare ..si acolo la Cora sunt oameni care merita apreciati atat ca OAMENI cat si pentru munca lor( pentru ca iti aranjeaza tie Cola pe raft )…
    Unu’ din State care a inceput de jos

    00
  25. Asta este ideologia ta despre viata? Trist domne trist!

    00
  26. Dacă tu crezi că un MBA (sau zece, e totuna) îți pot da integritate, spirit critic, valori morale, bunăvoință, perseverență și curaj, ca să numesc numai unele dintre atributele necesare unui om care merită să conducă o țară sau să influențeze soarta ei… atunci n-am ce spune.

    Ei, dar nu mă pot abține :). Cred că o mare problemă a țării noastre este tocmai încrederea în educația formală, la care mai că ne închinăm. De la școală așteptăm să ne învețe, să ne dea modele, să ne cultive valori. Or, școlii nici că-i pasă: ea are planificări și ședințe de făcut.

    Eu văd schimbarea altfel: din ce în ce mai mulți oameni văd problemele din învățământuld e stat și decid că nu-și vor supune copiii la asemenea chin. Și așa iau amploare homeschooling-ul, unschooling-ul și școlile libere, iar tinerii își urmează propria cale spre o viață împlinită.
    But hey, that’s my dream…

    00