Şampon de spălat maşina?

I-am cumpărat tatălui personal (nu ăla de la DNA) un aparat de spălat maşina cu presiune. Însă rezultatele nu sunt mulţumitoare, mizeria aia izinind maşina mai degrabă. Am înţeles ca am nevoie şi de şamponul ăla pe care îl au oamenii la spălătorii. Are cineva idee unde îl găsesc, cât costă, cum îl cheamă?

renault-megane-2008

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

31 comentarii

  1. Ce aparat ai luat?

    00
  2. E spuma activa. Gasesti la . Eu folosesc Activ de 3 ani un pic mai concentrata decat recomanda ei (cam cu 20%) si e perfecta. Au reprezentanta in targ Vitan . In primavara am luat un bidon de 5 l si inca mai am si acum , spaland 2 masini in fiecare saptamana. Pe langa asta mai recomand si MAGIC AUTOCEARA . E ceara care se da in spalatorii.

    00
  3. Spuma activa, dar aparatul de spalat nu face fata.
    Am un Karcher cam din aceeasi plaja de pret, si dupa spalare, chiar si cu spuma activa, tot raman urme pe masina. Mai poti sa il returnezi ?

    00
  4. …si toate astea in schimbul a 45 de minute si 30 lei dati la spalatorie? (da, stiu, 80% sunt incompetente, dar prin trial & error nu se poate sa nu gasesti una buna. Eu am gasit…)

    00
  5. Black&Decker nu am testat inca, dar am testat Bosch si Karcher (tot aprox. 500 ron). Am constatat ca nu scot aceeasi presiune ca si aparatele de la spalatoriile „profi”. De aceea cred ca samponul/spuma activa nu va ajuta foarte mult. Mai ales daca masina e plina de namol. Eu intotdeauna a trebuit sa intervin cu o carpa sau un burete.

    00
  6. Fa o incercare la spalatorie: ii lasi sa o inmoaie [daca fac asta], sa dea cu spuma, apoi sa dea jos spuma cu jetul de apa, fara sa o atinga cu vreun burete/carpa. nu ii lasa sa o stearga, plateste, lasa masina sa se usuce, verifica. vezi cat de mult ‘s-a spalat’ prin metoda asta.
    apoi, iti dai seama de ce ai toata caroseria plina cu micro zgarieturi ;]

    00
  7. Spuma activa. Cred ca gasesti si prin Metro – Selgros

    00
  8. Wash & Wax Kit. Majoritatea isi fac treaba fara probleme. Nu inteleg ce legatura are presiunea aparatului cu spalarea. Debitul de apa pe care il pisa un furtun pe masina nu influenteaza cu nimic calitatea si nici spalarea respectiva.
    O poti spala si manual, cu un prosop special, spuma + ceara.

    Ceara ii da efect matasos, iar daca e rezistenta la ploaie e si mai bine.

    00
  9. cred ca vrei spuma activa http://bit.ly/qnVuBm

    00
  10. Se gaseste la marii retaileri, raionul auto, in medie este 50-60 lei si se consuma cam 1/2 litru la fiecare spalare.

    00
  11. E mult de discutat aici. Depinde si de ce fel de aparat ai luat, cati bari scoate, ce fel de jet. In fine, iti recomand: http://www.chemicalguys.ro/6-sampoane sau https://meguiars.store.ro/catalog/Sampoane-auto

    Iti mai trebuie o manusa profi si o laveta sau un prosop absorbant pentru stergere. Bafta!

    00
  12. Rezultate multumitoare nu o sa obtii cu nici un sampon sau asa zisa spuma activa. Asta deoarece [probabil] presiunea aparatului e prea mica/debit prea mic. Lucru f des intalnit la aparatele pana in 1ooo ron.
    Apoi, ca sa faci acea ‘spuma’ iti trebuie o lance de spumare. Care poate costa inca 2 mil compatibila cu aparatul tau, ca cea de aici:http://www.cleanyourcar.co.uk/washing-and-drying/foam-lance-various-fittings/prod_371.html
    Dupa ce ai clatit spuma, te apuci de metoda cu 2 galeti: intr-una pui sampon/combinatii iar in cealalta apa pentru clatirea manusii: https://www.cleanyourcar.co.uk/exterior/washing-and-drying/wash-mitts-sponges
    Clatesti final si apoi usuci masina cu un prosop dedicat, nu cu ”piele de caprioara”: https://www.cleanyourcar.co.uk/
    Cam asta ar fi minimul pentru spalare eficienta si corecta acasa. Doar ca mie imi ia, toata nebunia, cam 1 ora.

    00
  13. Eu zic ca secretul e stergerea masinii imediat dupa spalare, atunci cand inca e uda cu o carpa din aceea tip „piele de caprioara”. Fara stergere mai greu, daca nu imposibil sa iasa impecabila. Am observat chestia asta dupa ce am spalat-o la Agip: spuma activa, lasata 3-4 minute apoi clatita din plin(ii cunosteam pe tipii de la spalatorie deci n-au facut economie la apa) cu jet foarte foarte puternic de imi era teama ca o ia la si fuga vopseaua de pe ea nu doar mizeria :)). Cand s-a uscat… peteee.

    00
  14. si treaba asta nu ti-a dat de gandit? si ce se intampla atunci cand dai cu minunea de piele de caprioara [care acum e doar ceva sintetic] peste un strat fin de praf de pe tabla, ce urme in vopsea poate sa produca?

    00
  15. @KillMe: masina are 5 ani si pana acum n-am urme deloc din cauza pielii de caprioara cu care sterg masina. Urme mai pot ramane si din cauza calitatii apei(spre exemplu prezenta calcarului) nu neaparat din cauza prafului. Oricum, eu prefer s-o sterg asa decat sa merg cu ea „dalmatian”. Nu iese la spalatorie impecabila doar prin spuma activa + jet fara stergere si acolo au aparat puternic nu stropitoarele pentru home-use.

    00
  16. Nu te contrazic, dar nu am vazut o masina care sa fie stearsa cu pielea de caprioara si sa nu prezinte celebrele plase de paianjen.

    00
  17. Salut!
    Eu am o spalatorie auto si iti recomand o solutie simpla si eficienta, la care au apelat diverse cunostinte de-ale mele si pe care, eu unul, le-am ajutat cu placere: – te duci la spalatoria la care speli tu cel mai des masina (ideal ar fi sa fie doar una) si la care stii sigur ca macar unul din angajati te cunoaste ca si client fidel si il rogi frumos sa te prezinte patronului. Odata prezentat, ii spui patronului ca ai si tu nevoie de 1-2 litri de solutie pt exterior pt ca ai acasa un aparat de spalat cu presiune si vara iti place sa iti faci de lucru prin curte…
    Daca este de treaba si nu ii pare rau ca te va pierde de client te va ajuta. Pretul unui litru de solutie este undeva la 10-12 lei (depinde acum care va fi pretul cerut de el) si se pot face intre 10 si 16 spalari daca dilutia este corecta(depinde de aparat). Eu unul, le-am comandat la distibuitori celor care mi-au cerut si lavete de sters – nu se gasesc in comert.

    00
  18. Da, asta asa e! Fenomenul descris de tine apare destul de des, mai ales daca cei din spalatorie n-au grija(si in majoritatea cazurilor li se rupe) sa spele carpele si acestea aduna toata mizeria iar apoi actioneaza ca un smilgher. Insa baba la frumusete sufera iar daca vrei sa iasa „ca noua” dupa spalare trebuie s-o stergi. Iar daca tii asa de mult la vopsea o lustruiesti chiar personal si ai garantia ca o stergi cu o laveta curata nu cu una plina de mizerie de la alte 20 de masini :)).

    00
  19. si inca ceva:
    pt ca o masina sa iasa curata si fara acele zgarieturi fine trebuiesc indeplinite 2 conditii: – spuma activa sa fie data direct pe masina murdara (poate pare greu de crezut dar asa este recomandat de producatori) si sa fie lasata sa actioneze asupra stratului de mizerie intre 2 si 5 min.
    – laveta cu care se sterge masina dupa spalare sa fie intotdeauna foarte bine clatita inainte.
    lucrurile astea nu prea se intampla la spalatoriile de la noi, mai ales la cele aglomerate unde au interes sa spele cat mai repede si unde mizeria ramasa eventual pe masina este scoasa „din carpa”.

    00
  20. Recomand http://www.smartwax.ro/carwash.html . Am folosit produsele lor si intotdeauna am fost multumit de rezultate. Eu le-am folosit numai la spalatorii, dar ei le recomanda si pentru uzul personal, acasa :)

    Daca ii alegi, sper sa ai o experienta cel putin la fel de placuta ca si mine.

    00
  21. fură dintr-o spălătorie cînd nu-s ăia atenţi

    00
  22. Spuma activa. Gasesti la Praktiker bidon de 5l de exemplu. S-ar putea sa ai nevoie si de o lance speciala daca cea stock nu e buna de nimic.

    00
  23. Spune aciva contine soda daca pompa de la aparat nu-i de metal in maxim 3 ani o schimbi ( asta in conditia in care o folosesti regulat nu din an in pasti ) – mai puteai pune 3-4 si faceai o chestie cu aparatu a fost ceva oferta la bosch duci orice masina electrica si iti face reducere de vreo 2 mil …la praktiker daca nu ma insel

    00
  24. Daca apa este calcaroasa atunci poti sa o stergi cu orice ca tot vor aparea petele albe dupa clatire. Apa cea mai buna pt spalat masina e cea de ploaie.

    00
  25. Pai vezi ca la sensul giratoriu de la Aurel Vlaicu – 13 Decembrie – Blvd. Garii este reprezentanta Karcher… si se ocupa numai cu asa ceva la Faget…

    00
  26. zoso:

    1. nu crezi c-o iei intr-o directie cam aiurea?
    adica… plm, nu cred ca speli masina zilnic. o duci saptamanal la spalatorie. 10 ron exteriorul; intr-o luna 40ron, cu „spaga” 50ron.

    2. stii ca nu ai voie sa speli masina pe domeniul public, nu?

    3. mi se pare c-o dai intr-o extrema. si nu e una placuta. nu stiu cum sa-ti explic, nu-i snobism, e doar o alta forma a lui.

    00
  27. Solutia mea este http://www.flowey.com.

    Eu folosesc de 4 ani solutia E36 un produs bicomponent spuma activa si ceara iar un bidon de 5 litri costa aproximativ 60 ron si pentru doua masini imi ajunge minim 12 luni.

    Se cumpara de la un magazin de Bricolaj din departamentul pentru gradinarit un pulverizator manual https://www.helmat.ro/ se amesteca apa cu 100 ml de solutie.

    Important este ca stropirea masinii sa se faca de jos in sus pentru ca solutia pulverizata sa cada pe tabla umeda iar dupa ce se stropeste masina se curata cu apa calda de preferat la presiune.

    Eu nu mai sterg masina dupa spalare.

    Datele reprezentantului in Romania : DAN CHIRU, dan.chiru@flowey.com el iti poate spune datele de contact ale celor ce vand aceste produse in orasului unde locuieste tatal tau.

    00
  28. Eu o spal fara apa :D

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile