Salarii 2020

La ideea unui cititor, dacă vreți să faceți un bine colegilor și viitorilor colegi, vărsați mai jos compania, poziția și salariul.

Puteți să folosiți mailul cu care comentați aici, dar să schimbați numele, ca să fiți siguri că nu aveți probleme.

munca-5

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

913 comentarii

  1. Rory SRL
    2200 de lei net . Fara bonuri.

    • are două paragrafe articolul. două. nope. nu s-a putut.

    • la cum e pe aici cand e vorba de schimbat masini sau cumparat case….daca esti printre comentatorii obisnuiti ai blogului….vezi ca ai scris gresit „euro” :)

    • sorry .. lipsa cafea. Inginer ofertare. Rory international 2200 ron

    • *Marketing manager, Vali :D

    • @V – iti urez sa nu faci pui pe acolo. Si sa reusesti sa te lasi de tigari, si de mizeria aia de cafea de la dozator. O sa-mi multumesti mai tarziu. Cauta-ti loc de munca chiar daca momentan esti fericit acolo.

    • @Leo, 2200 lei fericit in ro? haide boss

    • @NIX – nu asta era ideea. La inceput de cariera, accepti orice, ca sa capeti un pic de experienta, daca nu ai vreo specilaizare mai acatarii.

    • @ leo Nu fumez, cafea beau din cea facuta la expresor ceva mai calitativa . Sa mai spun ca sunt supra calificat pentru postul asta? cu vreo 3 ani de proiectare in navala plus.

  2. Garrett
    Power Bi Developer
    6500

    • Cam subtire pentru Garrett. Sau poate esti mai junior.

    • Nu chiar junior dar cam asa aveau si ceilalti colegi care faceau aceleasi lucruri.

    • Avand in vedere ca nivelul de dificultate e considerabil mai mic in Power BI fata de alte limbaje de programare, atunci salariu e chiar ff bun. Bineinteles, lipsa de oameni in ramura asta aduce o supraevaluare.

  3. Genpact, Process Analyst, 4000+bonuri.

  4. Ceva din Renault, 3300 net+bonuri+alte beneficii. Legat Inginerie economică.
    Nu e bine, nu e rău.
    Part-time mai fac chestii pe industrie.

  5. Invatamant , auxiliar : 2330 net

  6. Endava
    Front-end
    8200

  7. Anatomie patologica. Asistent medical. SCJU Botosani. 5500 ron+bonuri+tichete de vacanta.

    • Bonuri de masa? Nu exista in nici un spital de stat din Ro, au fost transformate in ”indemnizație de hrană”, băgate in salariu și impozitate pe cand era ministru Olguța.

    • Cât hate! Sau prostie. Pană acum sunt 18 care stiu ei ca exista bonuri in spitale. Pun pariu pe orice că nu exista bonuri, și nu doar în spitale ci la oricare altă unitate bugetară.

      @Tudi: tu chiar stii ce primesti? Sau vorbesti, din auzite, despre altii?

    • Mama lucreaza in sanatate, asistenta, si da, bonurile au fost incluse in salar. Nu se mai primesc pe cardul de bonuri ca inainte. Se plangea ca, intrand in salar si fiind impozitate, e ca si cum le-ar fi taiat, nici nu se mai simt. Asta cam de 2 ani.

  8. Programator web in Iasi la o firma maricica, part time, 7000 lei net. Pe langa mai fac si alte chestii daca am chef.

  9. pensionar.
    special.
    4000.

  10. Directia Generala pt Asistenta si Protectia Copilului
    Inspector principal
    3.700

  11. Prime Telecom
    Project Manager
    6350

  12. Veoneer (desprinsa din Autoliv), System Engineer (similar cu Business Analyst), 6800 lei (+ al-13 si al-14 salariu )

  13. Major Project Manager, Vodafone, intre 9000 – 11000 lei.

  14. Thales Bucuresti
    Ada Developer & Tester
    12.000 net

  15. NOU
    #70

    Freelancer
    php dev
    7-8000 lei

  16. Un fel de freelancer pentru agentii maricele (10-20 angajati)
    Fullstack developer pe tehnologii vechi (Nu react, angular, ci clasic: php, js, jquery)
    Media pe ultimele 12 luni – 12.000 lei / luna

  17. Programator. Visma.
    9000 + salariul 13 + bonuri.

  18. bey – da unde-s miile alea de eur?

  19. Genpact
    Subject Matter Expert/Consultant
    11.000 lei net + bonuri de masa

  20. cazino online / senior sql developer / 16 800 lei (a ajuns aici de la 9 500 de lei, dupa aproape un an in care au vazut ca stiu si statistica si m-au facut project manager), program flexibil, sala si asigurare medicala incluse, fara bonuri de masa.

    initiativa ta mi se pare excelenta. sunt in proces de schimbare de job (si de domeniu), iar printre cunoscuti, variatia sumelor e destul de mare. iar de cele mai multe ori salariile pe care le-am auzit mi se par greu de crezut, +30 000 de lei, project manager la Adobe, ceea ce mi se pare destul de ciudat pentru ca la vizitele recente de la Orange, Bitdefender si Luxoft, au cam strambat din nas la 15 000 de lei.

    trei idei cu care am ramas din aventura asta:
    – cand esti persoana cheie intr-o firma, e normal sa primesti un salariu mai mare decat media in piata;
    – cand mergi la o multinationala cunoscuta, concurenta e mare si salariile sunt mici, iar varsta are prioritate; firmele mici au salarii usor mai mari, sa atraga angajati, dar cam la salariul initial te blochezi;
    – cunoscutii cu picioarele pe pamant mi-au confirmat ca o schimbare de domeniu inseamna o penalizare cam de 20% in salariu;

    • NOU
      #81

      +30 000 de lei, project manager la Adobe

      Cineva a facut misto de tine, salariile de la Adobe sunt sub media pietei.

    • @cineva_care_stie: si actunile ? Tot in media pietei?

    • @Jan: am auzit-o si pe asta cu actiunile. textul era ca dupa 4 ani valorau 500 de mii de euro (am scris cu litere sa nu se inteleaga gresit). n-am reusit sa confirm suma. semnul de intrebare a fost ce cauta cineva cu atatia bani la masa cu mine =)))

    • Poate că ăia 30.000 erau pe an.

    • Ce interesant, fără nici un fel de influenta exterioara, cu aproape 20% în minus am cerut și eu când am fost la un interviu pt un job din alt domeniu. M-am dus mai mult pt ca trecuse mult timp de la ultimul interviu (ei m-au cautat, pe linkedin). Și m-au chemat la următorul interviu (cu foreignerul) , dar nu am mai vrut sa le pierd vremea.

    • NOU
      #86

      Actiunile fac parte din pachetul de beneficii, dar nu e un nr fix, ci depinde de tot felul de factori complet imprevizibili – bugetul de stock disponibil pe echipa, cat vrea sa-ti aprobe seful sefului tau etc. Astea le primesti anual in functie de performanta.

      500k nu e exagerat. Sa facem un calcul – eu m-am angajat acum 6 ani si, la angajare, am primit 350 de actiuni. Dupa asta am mai primit pe parcurs cate 100, cate 150, odata chiar 500). Daca as fi pastrat TOATE actiunile pe care le-am primit pana acum as fi avut in jur de 1200 (calcul mental, posibil sa fi uitat ceva). Acum actiunea Adobe e $360 – do the math. Pe minte astea m-au ajutat enorm – mi-am permis sa renovez din temelii casa, mi-am permis sa-mi iau o rapciuga de apartament si sa-l renovez complet etc.

      …dar nu e asa cum credeti voi: actiunile nu le primesti pe toate odata. Ti se pun in cont, dar se vesteaza (devin disponibile pentru vanzare) in trei transe anuale. Este o politica buna de retentie, pentru ca atunci cand te uiti in cont si vezi ca peste 2 ani vei avea 100k disponibili parca te gandesti de doua ori inainte sa pleci.

    • mersi mult, @cineva_care_stie! acum are sens faza cu actiunile.

    • Pffff SQL mai e considerat limbaj de programare?

  21. Freelance site engineer..
    6000 lire – 10 080 lire pe luna.

    • Ce face acest job si unde il practici (in ce tara)?

    • Uk..
      Este o combinatie intre topograf si inginer constructor.

    • Cum te descurci cu noul IR35?

    • Leo..astept sa vad cum ma incadreaza..inca nu am primit un raspuns.. Daca o sa fiu inside plec din uk.. Nu vad pentru ce as plati atatea taxe fara a primi nimic in schimb.

    • >>fara a primi nimic in schimb

      Ai primit deja oportunitatea sa faci 6K de lire pe luna de la tara aia. Adica nu zic ca te condamn daca nu-ti place si pleci pentru ca sunt sanse maxime ca in locul tau sa fac la fel, dar macar nu te mai caca pe tine.

    • Radu..fara suparare fac banii astia pt ca pot si sunt chiar bun in ceea ce fac.
      Nu „am primit” nici o oportunitate, ca nu statul englez imi ofera banii ci companiile private. Asa as putea spune ca ” am primit oportunitatea” sa lucrez peste tot pe unde am fost.
      Nu primesti nimic in schimb, platesti taxe ca si un angajat dar nu ai concediu platit, zile nationale libere platite, siguranta. Ca si freelance ti se poate spune in orice moment ca nu mai este nevoie de tine. Este un risc asumat.

    • Adrian, evident ca fara suparare, si dupa mine poate sa fie si cu, nu imi pasa :)
      Revenind, zici ca faceai banii aia oriunde (ca esti sclipitor de destept), dar ai ales sa-i faci in UK pentru ca-ti place vremea de acolo. Cool.

    • @Radu: odata cu banii mai multi nu iti apare si capacitatea de a intelege texte simple!
      … si observa cati ti’au dat downvote!

    • Radu..sunt de 2 ani in uk.
      Inainte am lucrat in Romania,Kazakhstan,Germania, Turcia, Franta, Grecia…etc
      Aici am venit pentru un proiect in 2018. De obicei asa fac, imi aleg un proiect bine platit si stau pana se termina.
      Intamplator acum am alt proiect binisor platit in uk( celalalt s-a terminat in septembrie 2019). Daca este cazul imi fac valiza si plec, greu de inteles? Nu ma tine nimeni aici si nu este corect ce vor sa faca.

    • Ce vor sa faca e cat se poate de corect, dar de tinut nu te tine nimeni cu forta. Esti de 2 ani, esti resident, trebuie sa platesti taxe ca toti rezidentii. Circuli pe aceleasi drumuri, te salveaza aceiasi salvare, te stinge acelasi pompier.

    • Radu.. TAXE platesc oricum.
      Eu vorbesc despre impozit, total altceva. Nu mi se pare normal sa ma Impozitezi ca pe un angajat dar sa nu am aceleasi beneficii.
      Ca sa intelegi mai bine:
      Eu in momentul de fata functionez busines to busines, prin ltd meu. Eu iti prestez un serviciu iar tu platesti pt el. Cat am eu profit din asta este total treaba mea, eu la sfarsit de an trebuie sa declar situatia la hmrc si sunt taxat pe ce profit am facut. Din venituri scazi ce cheltuieli ai avut si pe PROFIT platesti impozit. Acum spune-mi si mie ce este normal si corect in faptul ca ei vor acum ca toti care lucram prin ltd sa platim impozit pe INCASARI adica pe BRUT la acelasi nivel cu angajatii? Tot ce incasez peste 50 000 sa imi ia statul 40 % impozit pentru ce?
      Tu nu faci diferenta intre taxe si impozit? Pai eu de ex nu stau shared, am casa inchiriata cu acte. Platesc concil tax 130 lire pe luna. Cati fac asta? Platesti road tax ? Platesti nin clas 2 si 4? Alea sunt taxe sinle plateste toata lumea si sunt de acord cu ele.
      Eu vb de impozitarea brutului ca si cum as fi angajat, cu asta nu sunt de acord.
      Acum ai inteles? Ir35 o sa destabilizeze tot. Am amici care lucreaza in it, altii pt airbus.. Ca freelance. Pai tu ai idee ce loviti au sa fie? Practic tot ce muncesc peste 4 luni o sa fie taxati cu 45%. Si pt ce? Pt pomeni date saracilor?

    • @Radu, nu ne zici și despre tine? Că văd că pentru alții ești plin de „indicații”.

    • Aha, deci cu din astea vor sa acopere gaura din brexitul pt care au făcut campanie? Politicienii noștri sunt chiar ok, dat fiind istoricul tarii. Dat fiind istoricul și potențialul UK, ai lor sunt execrabili.

    • Salut, eu tot caut sa fac ceva in directia asta sau si sa invat ceva ce imi va aduce un trai de viata foarte bun, dar sunt sceptic in privinta cursurilor care sunt si vreau un sfat pentru unul bun pentru a nu imi da banii degeaba pentru ca am salariu de 2700 ca si tehnician it, dar vreau sa imi maresc orizontul.

  22. UnicreditBank – Analist Risc – 8000 net + 13-lea salar’

  23. Tehnician sloturi (reparații și mentenanță păcănele) – Fortuna și casa pariurilor – 3500 lei și beneficii interne (pensie privata, voucher vacanta etc) în valoare de 250 lei lunar, arie de lucru 3 județe învecinate

  24. Dascalu spunea ca sunt programatori cu 5000 de euro pe luna. Mai mult de 2500 nu am vazut pe aici. Sau poate freelancer-ii lui nu se pun.

    • pai nu asta era ideea lui? ca dandu-i lui 5000e te aduce de la firma cu 2500e la frilenser cu 5000e/luna, ceea ce-i cam irealist in majoritatea cazurilor, plus ca ramai fara orice bonus l-ar fi oferit firma.

    • asa face si samsarul de masini, mareste artificial piata ca sa-ti vand o gioarsa la pret triplu

    • Sunt sunt, am un prieten HR’ist si la o bere mai arunca salarii. A venit unu si ia spus ca fara 30.000 lei el se ridica si pleaca (asta imediat dupa salut, salut, eu sunt „Marcel si atata vreau, puteti sa-mi dati?”)

    • Dascalu ala care nu a avut job ever? Sau dascalu care facea bani multi din freelance si s-a lasat?

    • Max am auzit de 3000 de euro si asta la unii ce erau biblioteci ambulante de soft si mega harnici pe chestii de nisa.

    • Senior Network Consultant la un partener Cisco (sa zicem Datanet), 12-15000 lei net. Freelance pe acelasi domeniu (Infrastructure Architect) 45000 lei brut (clientul nu e din Ro).

      Doua chestii din bransa asta: salariile au fost multa vreme la fel pentru experti (10-12000 lei si acum 12 ani). In ultima vreme am auzit de 8-9000 pentru experienta de doar 5 ani, cunostinte medii. Deci ecartul s-a strans foarte mult.

      Problema cu freelancingul pe banii astia e ca munca e multa si fragmentata. Si trebuie sa ai o familie tare intelegatoare.

      A fost o vreme cand eram disperat si dupa bani (cum spuneam, acelasi salariu de ani de zile). Dar esential e sa fii pasionat de ceea ce faci si sa ai un dram de sansa (conexiuni). Banii vin dupa aia.

      Trebuie sa ai noroc ca sa incepi ceva banos in afara job-ului – am mai zis, nu?

  25. no, unde-s samsarii de masini si case?

  26. Terra GAZ construct. Ing șantier, junior project manager 5000+, șef șantier 6000+, Manager proiect 7000+ Manager departament 8000+, bonuri de masa, si bonificatie in functie de performanță cca 10%

  27. Development Center al unei banci (prefer sa nu dau si numele)
    Senior Dev – 10000 – 13000
    Technical Lead – 12000 – 15000
    Development/Delivery Manager – 13000 – 17000

    Exista evident si exceptii, dar cam p-aici se invart sumele

    • NOU
      #128

      suna a ING tech, daca intuiesc bine.
      un amic este technical lead acolo si are peste 20.000 net si alte bonusuri.
      este enciclopedie ambulanta de limbaje de codare si a fost team lead vreo 4 ani inainte la o alta companie IT.

  28. Freelancing/consultanță software
    Arhitectură sistem, programare Java, administrare Oracle DB
    Variabil în funcție de client/proiect/workload, în medie cam 20000 lei net

    • Sa ne dai si noua reteta succesului. Ce carti sa citim? :)

    • 15 ani de experiență și clienți fericiți, iar uneori ajută și niște certificări, măcar un OCP, că în România nu e chiar așa scump. După ce scoți clientul din rahat o să te caute și data viitoare; dacă nu reușești, probabil o să îi caute pe cei care chiar pot să ajute, pentru ca nu ai contract de muncă, ești out imediat. Partea bună în job-uri din astea e că nu e cum povestește Vali în online, dacă nu faci treaba se vede ușor – când nu mai merge o aplicație core nu mai merge toată fabrica.

  29. Wipro Technologies
    Incident Manager
    6000-8000 plus 600 ron beneficii, plus bonus craciun

  30. Hai mai baieti cu salariile alea de 3-5 mii euro, sa ne ofticam si noi cinstit. Sau va e frica sa spuneti adevarul?

  31. NOU
    #134

    Prestimedia
    asociat/administrator
    450 euro + bonuri + dividende la final de an

  32. Consilier juridic, multinationala din domeniul energiei – 11,500 lei net + bonusuri + bonuri de masa

    • merge si o facultate din provincie sau e ca la medicina unde conteaza mult locatia ?

    • mai fac angajari? :)) nu de alta, dar eu sunt undeva la jumate (fara bonusuri) :(

    • Ana, cati ani ai de experienta?
      Nu am practicat dreptul in Romania si chiar eram curioasa cat se poate castiga.

      Cu 5 ani de experienta, ca Responsabil Juridic intr-un grup mediu in regiunea pariziana castig cam 3500 euro net dupa toate taxele si impozitele (impozitarea creste procentual odata cu veniturile). Salariul mai poate creste binisor in cativa ani.

    • am fost consilier juridic într-o bancă. după 10 ani aveam 2750 net + bonuri. prima de crăciun/paște era ceva mărunțiș de vreo 200 lei. cel mai ieftin și amărât abonament medical.

    • ps. banca nu mai există, așa că am presupus că nu mai contează care a fost. salariul era la nivelul anului 2018.

  33. SIAS , agent special . Salariu : firimiturile de la masa umflatilor din parlament .

  34. Android dev. 10k RON net

  35. Firma ”me, myself & wife”.

    Ai întrebat de salarii, așa că…

    Brut, ăla minim, 2350.
    Net, am calculat acum că habar nu aveam, 1400.

    Uneori îi invidiez pe ăia pe care-i doare-n bască când zic ”net 8000 RON”. Cine plătește taxe știe de ce :)

    • @adyzah – banuiesc ca pe langa cei 1400RON mai poti pune si dividendele de final de an (sau trimsestriale). Si alea sunt tot venituri.

    • @MariusCC, evident, mori de foame cu 1400. Omul a zis de salarii :) Era cumva o glumiță care să sublinieze ce nașpa e când îți dai tu salariul și mai pui de la tine aproape încă pe atât pentru onor statul român.

    • Pai na, și noi am putea primi ceva și din restul de 8000 pe care ii cheltuiește firma cu noi și pe care nu-i vedem. Dacă nu ar trebui sa fie bugetarii atât de mulți și/sau cu salarii atat de mari.

    • @S – simplu – iti faci firma ta si lucrezi pe contract. Iti platesti salariul minim si traiesti din dividende. Primii 2-3 ani sunt mai dificili in piata, daca treci de perioada asta de obicei ai ceva bani stransi sa rezisti 2-3 luni fara contracte/clienti.

  36. Zitec, Bucuresti, Software Developer, 5000 + bonuri + alte beneficii(regina maria, 7card, reduceri, chestii de corporatristi?). Anyway nu ma plang..viata-i faina. Vin de la o firma care baga 2000 pe aceeasi treaba si aia la negru :))

    In principal PHP pentru WordPress, Magento..JS-ul din magento sa dea boala in el. 2+ ani experienta pe wordpress si ~2 magento(timpul impartit 50-50 intre magento1 si magento2).

  37. Italia, operator mașini industriale de prelucrare a lemnului , 12 ani vechime 2200 euro

  38. Oarecum Off-topic.
    Baaa, cum sa dai jos vot la un comment legit in care omul isi expune salariul???
    Cat de tare sa te manance invidia sa faci asta?

    • Rapanosi

    • Sînt destui de tipul acesta.Greu cu sinapsele.

    • Probabil pentru ca n-a scris si firma?

    • Pentru ca sunt putini care inteleg ca masura calitatii suntem fiecare dintre noi. Asociaza o experienta pur personala sau cerere unica cu o companie sau firma in sine… Fie ca e Vodafone, Unicredit, Renault ori un necunoscut, imediat dam verdicte ca e bun sau prost, omul din fata ta e idiot, rau intentionat sau nu vrea el sa faca ce ii ceri. Compania este o masa eterogena, unii suntem profesionisti, unii mai buni, altii la inceput, asta e viata, se intampla in orice companie sau domeniu… Mie niste domni mi-au taiat cauciucurile la masina de firma pe o speta din afara controlului meu, astia suntem.

    • Nu face nimeni asta din invidie, majoritatea celor care au primit downvote sunt prosti si oamenii ii taxeaza, ma refer la cei cu mai multe downvote-uri, nu doar unul sau doua. N-au inteles nimic din cerinte, comentariul lor e doar sa se laude, fara sa aduca ceva util. Nu spui compania, nu spui pe ce pozitie, doar zici ca esti smecher si castigi mult.

    • @Skyler.
      Am mentionat „commenturile legit” care iau jos vot. Vezi ca nu esti atent.

  39. BearingPoint

    Manager 15100

  40. Hotel Minerva, bucatar, 3300 net (cu bonuri de masa incluse).

  41. Pentalog Romania SRL
    Operations/DevOps
    11000 RON

  42. Renault. Specialist calibrare. 3200 lei net. Bataie de joc pentru cate lucuri faci/trebuie sa stii sa faci. Companie de evitat.

  43. SNR (aia care transpun in FM prostiile debitate de altii in studiourile diferitelor posturi de radio)

    Inginer

    4200

    • Si nimic despre bonusuri, 50 zile concediu, spor de hrană, spor de toxicitate?

    • Poate nu lucrează la
      o stație de munte… Acum 13 ani avea minim 3000, ca electronist aveam 2500.

      Acum 2500€ (cu 90 ore suplimentare. Fără 1700 net) tehnician întreținere și service produse (mobilier) pentru spitale, în Italia, vechime 13 ani.

  44. 15 ani experienta, Consultant + Full-stack web dev (php, mysql, Drupal, vueJS, angular, vanillajs, css): freelancer, 40 euro/ora (3-6k / luna)

  45. Programator (Java / JS etc) – 12000 lei net / luna plus stock options (corporatist clasic).

  46. NOU
    #202

    Oracle / Technical support engineer / 5 ani XP /5333 lei net + bonuri pe card de 13 lei ( un weekend overtime de acasă + 1100 lei net) . În prezent de 3 ani în companie. Nema măriri, nema perspectiva de viitor. Job lejer, permisiv, volum scăzut de munca.

    • Migrări la greu, deplasări multe. Telefoane și laptop-uri moca

    • „Technical” presupune suport operational (i.e. cunostinte de sistem si, eventual, de consultanta) sau si cunostinte de programare? Nu e un salariu rau, in conditiile in care jobul este permisiv (ca si in cazul meu) dar te-ai astepta la salarii considerabil mai mari la Oracle.

  47. Puah, eu acu’ mi-am dat seama, s-a prins Vali că recent a cam supărat mulți IT-iști, așa că îi lasă să se răzbune în comentarii. Să curgă cu zerouri!

  48. Mobilier in corporatie: 2.8k + bonusuri ~0.2k + freelancing dupa chef: 1.5-2.5k

  49. bai, da numa bastani si barosani sunt pe aici. Numa salarii de 4000 – 8000 lei. 9000 lei

    • restul tac mâlc să nu se facă de rușine

    • nu e adevărat. scopul nu e ăsta, și cred că e de la sine înțeles că nu rușinarea altora e ceea ce căutăm aici. că, plm, vine fluture și zice „eu am 2 boabe, marș acasă toți” și închide topicul.

  50. IBM – contractor
    Cloud engineer
    Media de 5k euro lunar după taxe (cel puțin 1 lună pe an vacanță neplatita)

    Am plecat de la ei acum vreo 3 ani când am început să câștig mai mult din alte chestii.

  51. freelance consultant. media pe anul trecut a fost de vreo ~10500 eur net luna. anul asta a inceput mai slabut – ~6k, dar sper sa recuperez pe parcurs.

  52. Financial controller 8.000 lei

  53. Inginer Drumuri, 13 ani vechime, lucrez la constructor, reabilitari DN, 9000 de lei net, aici sunt incluse chirie si cheltuieli, nu este inclusa masina, motorina si telefon.

  54. Consultant Freelancer Change Management,
    200 Eur/zi, aprox 4200 / luna + cheltuieli de deplasare acoperite de client

    • change management? wow, nici nu stiam ca exista consultanti in asa ceva

    • Daaa… exista si inca de mult :) Sunt ce mai urati ( de catre angajati).
      @DI – ai de munca in fiecare zi din luna ?

    • Lucrez numai cu corporatii iar in momentul de fata sunt ocupat pana in 2021

    • Da, cu exceptia zilelor de concediu si sarbatori legale (ale Romaniei sau din tara in care e clientul)

    • @geretus Change Managerul ar trebui sa usureze pentru angajati implementarea proiectului. Daca e urat de catre angajati inseamna ca face exact opusul a ceea ce ar trebui sa faca.

    • Ce framework folosesti? Care este cursul de capatai pe care-l recomanzi? Merci.

    • La fel ca si in project management sunt doua metodologii – varianta britanica si varianta americana. Eu merg pe varianta britanica cu toate ca clientul este american. Sugestia mea ar fi sa incepi cu Prince2 si daca iti place sa aprofundezi cu The Effective Change Manager’s Handbook de la APMG International. Certificarile ajung la aprox. 11000 RON iar ambele carti au in jur de 900 pag.

  55. Digi24
    tehnic in camera de emisie 2000ron

  56. Aprox 11500 lei/luna cu bonusuri incluse(prime de vacanta, prima de performanta). Consultanta si programare pe date de vanzari, comenzi, etc la nivel international. Lucrez in Oracle, SAP HANA si in general in baze de date la o multinationala in industria materiilor prime. Ca si nota separata: singura cale de a mari venitul a cam devenit mutatul in alta companie sau amenintatul cu plecatul din firma. Trist.

  57. Freelancer, server-side Linux consulting (clusters, cloud, puțin BASH scripting, Ansible, K8S, Docker, câteodată automatizări Python) – undeva între 8.000-13.000 Euro/lună, depinde de lună și proiect. Program flexibil, îmi aleg singur clienții.

    • Dan, poti sa imi spui unde gasesti aceste proiecte? Platforma, website, etc. Multumesc

    • @Soare: eu merg pe referințe, nu apelez la site-uri cu anunțuri decât foarte rar. Când totuși caut, intru pe glassdoor punct com.

    • Cate ore contorizezi pe luna? Banuiesc ca folosesti o aplicatie de tracking.
      Preturile le stabilesti project-based sau hourly rate?
      Sumele alea sunt netul sau brutul (eventual si cum facturezi: PFA/SRL)?

  58. Ba, da bogati mai sunteti, bai nene… Geme Romania de salarii intre 1600 si 2500 lei si aici numa peste 4000 lei am vazut.

    • asta inseamna ca nu suntem un esantion reprezentativ pentru populatia Romaniei. Atata tot

    • Aia cu 1600-2500 de lei nu-si permit calculator, deci nu au cum sa stea la zoso pe blog! Pam-pam!

    • Cei cu salarii intre 1600 si 2500 nu prea muncesc pe calculator, stau toata ziua in picioare alearga din stanga in dreapta, nu au timp sa scrie aici…

  59. NOU
    #244

    Primăria Zlatna, Alba
    Funcționar public investiții
    2600 lei net și până la 50% din salariu dacă am activități în proiecte cu fonduri europene

  60. Sudor in DK
    25 euro /ora, brut in jur de 3400 euro
    Netul depinde de fiecare in parte

  61. IBM, Senior Java Developer, 12000

  62. La poziții de management nu poți trece firma că nu s prea multi cu poziția aia..

  63. Buyer,retail (prefer să nu nominalizez compania) 7500 ron,tichete de masa 300ron+bonus de performanță anual de 15.000ron.

  64. Gfk, 2000ron data entry plus bonuri de masa 15 ron.

  65. Deloitte Tehnologie – Consultant – 10.000 (cu beneficii incluse)

  66. Asta e post de heitareala si mistouri / ho, ba saracule/ eu o am mai mare.
    (n-are rost sa fiu on topic, ca nu sunt in tara).

  67. Data Scientist, nu pot spune compania. 14000 lei

    • Cati ani de experienta? Studii?

    • CSIE + master in AI si diverse cursuri online, experienta totala in munca aprox 10 ani, experianta in DS ~3 ani

    • Ce cursuri online recomanzi pentru un data analyst cu 1 an experienta? (python, SQL, excel, dar fara prea multa statistica)

    • Platformele Coursera si Udemy. Orice curs tinut de Andrew Ng, de la Machine Learning – Stanford, pana la specializarea de pe deeplearning.ai. Dar evident, fara o baza de statistica si programare Python (pandas, numpy, sklearn, matplotlib/seaborn, mai tarziu tensorflow/keras) nu se poate.

  68. Automotive Industry
    Cyber security (IT,OT,OEM)
    14500 Ron net + beneficii (~700)

    • Dai mai multe detalii te rog ?

    • Cum ar fi?
      Numele firmei nu il pot dezvalui.
      Domeniul este clar, titulatura postului nu stiu cat conteaza,dar fie: Security Delivery Manager (un fel de functional manager, fara oameni in raspundere directa).
      Nu este treaba multa dar nici putina. In general multa politica, verificat juniori sa nu scrie bazaconii sau sa dea cu ea de gard…

  69. Manager general la o firma de construcții din Hunedoara, 3000 lei net.
    Nu bonusuri, nu nimic.
    Firma cu cifra de afaceri de 1M euro pe 2019.

    • NOU
      #275

      2300 este salariul minim net garantat in constructii,indiferent de calificare.
      Tu ca si Manager General esti platit cu 3000 Ron ?
      Ceva nu se leaga

    • Din pacate chiar se leaga.
      Sa mai adaug ca in primele trei luni am fost pe 2500?

      Totusi, pentru Hunedoara e un salariu mare daca luam in calcul ca o chirie in centrul orasului este undeva la 5-700 lei.

    • Mai adaug câteva.

      Tata, șofer pe tir cu experiența de peste 10 ani in toată Europa, lucrează la o firma din Deva (6 luni plecat, o luna acasă), 2000E + bonus de Crăciun 150E.

      Prieten, recepționer la hotel de 4* din Hunedoara, 1700 lei.
      Iubita, farmacista cu sub un an vechime, 2300 lei.

    • Ia puțin tata dvs. Mai ales in conditiile in care este plecat 6 luni. La diurnă de 2000€ se adaugă și minim pe tara?

  70. NOU
    #279

    Huf, software tester, 7800 net + bonuri de masa + al 13 salar

  71. 2500+bonuri, fara nici un bonus de nici un fel, jr brand manager – Multifunctionala Bucuresti in FMCG(non food)

  72. inginer telecom – Nokia – 4500 lei + bonuri de masa de 15 lei, bonus anual aprox 2600 lei + bonus de Pasti 350 lei, Craciun 350 lei.

    Aa da, Trump lucreaza la Nokia in timpul liber :P :D

  73. Cu exceptia IT-stilor, a sefilor, a managerilor, mi se par foarte mari salariile de personal de executie pe care le vehiculati pe aici. Inclusiv salariatii cu 10-15 ani vechime din banci au intre 4000-6000 lei net.. niciun leu in plus..nimic de Craciun sau de Paste, nicio iesire la munte cu echipa..

    • banuiesc ca majoritatea sunt salarii mai de Bucuresti. Vazusem undeva ca salariul mediu in Bucuresti e pe la 3300RON net, asa ca par realiste salarii de executie pe la 4-5000.

  74. Senior Java Developer, NTT Data, 12.000 de lei.
    Vad ca 12.000 e cam standard pentru asta, trebuie sa iau masuri :)

  75. Kruk Romania, Agent servicii clienti, 1850 lei + 580 lei într-o platformă de beneficii.

  76. Media buyer
    4400 + bonuri de masa + bonus anul ~ 1000 lei.

  77. 13100, plus bonuri de masa, Senior UX/UI Designer, Endava.

  78. Instituție publică 5500, responsabil de reprezentarea României,

  79. Dupa articolul asta urmeaza altul: Pe ce cheltuiti/in ce investiti tona de bani din IT.

  80. 3600 lei, secretar învățământ, include indemnizație de hrana, plus tichete de vacanță.

    • 3400 lei din septembrie 2020 (3000lei net + 400 lei bonuri de masa), asistent manager/secretar învățământ privat. Fara alte beneficii. Avand in vedere alinierea cu salariile de la stat din învățământ, nu o sa imi mai creasca salariul :))

  81. DevFactory
    techical product manager (job remote)
    8000 usd (contractor, deci fără pensie, cas, vacanță)

  82. Recuperator de credite neperformante pe persoana fizica. Salariu variabil in functie de cat de tare le string degetele in usa!

    • Concret, cat reusesti sa aduni de la datornici si cat e castigul tau?

    • Vorba la maneaua aia, iti dau niste cifre, nu sti sa numeri!

    • @Yambere sa mai numeri o data „iii”, ca ti-a dat gresit la prima numaratoare.

    • e grele cuvintele, grele.

    • Yambere: Esti in Romania? Ce firma de recuperare plateste asa mult incat „nu stii sa numeri”. Nu de alta, dar am lucrat in domeniu si salariile nu sunt exceptional de mari (vezi Raluca mai sus)

    • OUG nr. 52/2016
      Art. 3. –
      În înțelesul prezentei ordonanțe de urgență, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
      29. entitatea care desfășoară activitatea de recuperare creanțe – persoana juridică, alta decât creditorul, cu un capital social minim subscris și vărsat ce nu poate fi mai mic de 500.000 lei, care desfășoară activitatea de recuperare creanțe și/sau care obține drepturile, conform art. 58 alin. (4), asupra unor debite scadente ce rezultă din contractele de credit;

  83. firma transport marfa cu TIR-ul in UE , in Buc, dispecer , 4500 net ( studii medii / + masa calda la pranz)

  84. Junior Buyer – Ericsson – 3550 lei + beneficii la alegere de 432 lei.

  85. Inginer mix/master audio freelancer. Intre 0 lei si 1500-2000 euro in functie de cat muncesc.

    • Salutare!Ce ai studiat ca sa lucrezi pe pozotoa asta?Si eu sunt muzician profesionist si as vrea sa mai lucrez ceva pe langa.
      Multumesc!

  86. (e vorba de un prieten)
    Transgaz
    Bucuresti
    5000 net + bonuri + al 13-lea salariu + 30 zile de concediu anual

    Functia: „de toate” – carat bidoane cumpana, completat exceluri, raspuns la mailuri, contabilitate primara etc

  87. Blueair
    Copilot
    Aprox 14000 lei
    Salariu fix + misie de zbor, variaza destul de mult intre sezoane, dupa cerere.

    • Ești angajat la ei sau freelancer? (am auzit ca freelancer începe încet, încet să intre la modă în breasla ta. Așa este ?)

    • @ AlexF: Angajat la ei. Ceilalti, de care stii tu, sunt prin broker cautati dar angajati tot de catre companie.
      (Zoso, s-ar putea sa nu-mi bage reply-ul in linie, ma poti ajuta, daca iese aiurea, te rog?)

    • @gica – îmi poți recomanda o școală de pilotaj din București? Nu vreau să devin pilot comercial cu doar să pot pilota un cesna sau similar.

    • @Gigi: Da-le un telefon celor de la SSAvC – Scoala Superioara de Aviatie Civila sau mergi direct la ei sa vorbesti, e in Baneasa, strada Gratioasa, chiar langa Cocosatu si intreaba-i de cursul de PPL, Private Pilot License.

      Ca si structura, ai ore de teorie, nu mai stiu exact numarul lor, sunt 9 materii, in ordine aleatorie sunt urmatoarele:
      – cunoasterea aeronavei
      – comunicatii
      – planificarea si performantele zborului
      – principiile zborului
      – proceduri operationale
      – reglementari aeronautice
      – navigatie aeriana
      – performante umane
      – meteorologie

      Cursurile si numarul lor sunt aceleasi la fiecare scoala, doar numarul orelor poate diferi, dar nu foarte mult.

      Dupa ce termini teoria, dai examen la AAR – Autoritatea Aeronautica Romana, tot in Baneasa.

      Ca si ore de zbor, sunt 45 minim, costul unei ore de zbor este (sau era acum 6-7 ani cand am facut eu) de 147€/ora, pe Cessna 172 plus o ora de skill test, la sfarsit, cu un examinator de la Autoritate. Mentiune ca nicio scoala de aviatie nu face PPL-ul pe aeroportul Baneasa, ci la Strejnic – Ploiesti sau Clinceni, langa Bucuresti.
      Dupa ce ai licenta, vei vrea sa faci night rating-ul, care mai costa echivalentul a 5 ore de zbor de noapte.

      In total, PPL, examen autoritate, night rating si emitere licente (100€ fiecare) vei ajunge aproape de 10000€.

      In afara de asta ai nevoie de certificat medical minim clasa 2, care se poate face la Spitalul Militar si te costa cam 750 lei (clasa 1) sau mai putin pentru clasa 2 sau la AeroMed, pe strada cu Dedeman Baneasa.

      Mai ai nevoie de un certificat de radiotelefonist aeronautic – RTF, care se poate face integrat in cursul de PPL de la SSAvC.

      Plus un certificat de engleza, minim acceptat este Level 4, care este valabil 5 ani, poti obtine Level 5, valabil 6 ani sau Level 6, daca te considera vorbitor nativ de engleza.

      Dupa ce ai toate licentele in portofel, de zbor (zi si noapte), medical, RTF si engleza, vei putea
      zbura orice avion single engine pana in 5700kg, necomercial, adica nu vei putea pretinde si incasa sume de bani pentru transport dar atentie, licenta de zbor trebuie revalidata anual, o ora antrenament si o ora check la autoritate, la fel ca si licenta medicala, trebuie sa faci o vizita anuala la medic.

      Daca vrei sa continui spre aviatia comerciala, lucrurile se complica un pic si devin mai costisituare, dar nu e imposibil.

      Sper ca ti-am fost de ajutor si spor!

    • @gica – mulțam frumos.
      nu vreau să continui spre aviația comercială ci rămâne doar hobby.

    • @Gigi – ramai la pilotat DRONE, iesi mai ieftin si are Mariciu oferta la el pe blog.

  88. Acum sincer noi expatii nu are rost sa ne bagam in seama aiurea aici. Alte salarii dar si alte cheltuieli, alte preturi, etc.

  89. £4000 net pe luna. Bugetara la tanti Lizeta. Senior management in Whitehall, echipa mare. Avantaje: working from home cand si cat vreau, flexi time, 30 de zile concediu sfinte (plus ce mai scoti pe mofturi, eu am ajuns si la 45), delegatii, pensie buna.

  90. somer, inca imi pastrez biroul inchiriat si contabila, total -1300 lei pe luna.

    inainte, consultant IT, 55 euro pe ora brut (in medie 8000 euro pe luna brut), contracte imi intermedia un broker din UK, clientul final din Deutschland. zona de activitate: softuri de automatizari, clientul final dorea automatizarea proceselor pentru a reduce numarul angajatilor. de viitor.

    • IBSC London, respectiv Deutsche Telekom

    • Ce face mai exact contabila pentru tine?

    • inregistreaza facturile intracomunitare primite si emise, imi calculeaza taxele. prietenii imi zic ca nu am nevoie de contabil, as putea si singur. insa nu am timp sa imi bat capul. facturam intracomunitar fara tva, si cumpar din EU fara tva. Rar, cate un echipament.

  91. Sofer de autobuz la Compania de Transport CJ.Luna trecuta 3600 si bonuri.Net.Muncesc 2 weekend-uri pe luna.

  92. Digital Marketing, Cluj – 4300 net + bonuri, 8 ani experienta (sorry, nu pot pune firma)

  93. Cand mai aplicam la joburi, m-a sunat odata o duduie sa-mi propuna sa muncesc in depozitul farmaceutic DONA in Chitila pe 1560 lei net + bonusuri daca bag ca MIGu la paleti, plus munca in ture si weekend..14 ore plecat de acasa cu tot cu drumul.. Asa, ca idee..

  94. Maersk. Chief Engineer pe nave portcontainer. 3 luni on/off. 67K USD/an+asiguare medicala full toata familia.

    • NOU
      #351

      Tu esti capitane Phillips?

    • Captain Philips a fost angajat pe flota Maersk cu pavilion american unde lucreaza doar americani. Eu sunt pe flota cu pavilion danez.
      Captain Philips a fost un zelos idiot care NU a urmat ordinul de la uscat de a mentine 200 mile de zona cu pirati, a ordonat un exercitiu de incendiu in zona periculoasa(in zona cu pirati nu iese nimeni pe punte). Si e un om dificil(jeg)-spusa de un coleg american la un seminar.

    • @Silviu: 67k/an brut sau net ? Daca e vb de net e ok…

    • @vasi-67k USD/an net. Nu se percep impozite pe salariile marinarilor care stau min 183 zile/an pe mare. 3 luni pe mare, 3 luni concediu.

    • Dar la Maersk esti on call tot timpul, nu? De-asta iei salariu si la tarm.

    • @Mihai- cand sunt acasa nu sunt on call tot timpul. Iau salariu si in concediu pentru ca europenii au contracte permanente. In cazuri speciale mai esti chemat la nava inainte de expirarea concediului-imbolnavire, accident de munca, cazuri de piraterie, concedierea vreunui betiv(nu avem voie cu alcool la bord). Dar situatiile sunt rare.
      Pe mare in schimb esti la job 24/7. Min 10 ore/zi de odihna neintrerupta, insa de multe ori se incalca regula. Chiar daca esti in orele de odihna, daca se intampla ceva la masina sau pe punte-te activezi si poti petrece si 36-48 de ore la reparatii.
      Pentru mecanici programul normal este 08:00-17:00 cu o ora pauza de masa si doua pauze cafea x 15 minute-pe care le fac 40 de minute daca treaba merge.
      La punte au carturi 4 ore la fiecare 8 ore. Boieri. Ciorapi albi, cafele, etc.

  95. Mega-junior Java Developer (6 luni experienta) la o banca elvetiana – Londra: 45k £/an + 14% extra beneficii la alegere (pensie privata, asigurari etc) + bonus fixat la 5%. M-as muta la Bloomberg pe 70k intr-un an.

    • Buna. Crezi ca salariul difera pentru o persoana care nu are o facultate in domeniu dar urmeaza un curs la o scoala informala? Eu vreau sa imi schimb domeniul de activitate, de la financial reporting analyst la Java developer. Insa momentan urmez in curs de Java la o scoala infirmala.
      Multumesc

    • Buna @Iulia, roaga-l pe Zoso sa iti arate e-mail-ul meu si trimite-mi un mesaj. Iti pot face o recomandare la o firma care cauta un junior Java developer. Nu conteaza diploma si stau ei sa te invete la inceput daca nu te descurci inca.

      Si ca sa raspund si la intrebarea ta – in IT salariul nu tine de studii in general, ci mai mult de experienta (exceptie fac joburile in IT la institutiile de stat; valabil si pt RO si pentru Europa).

    • Salut venom.
      Pot cere lui zoso emailul tau in vederea unei recomandari pentru un post de java junior ?

      Multumesc

    • NOU
      #361

      Salut @venom! Pot sa cer si eu emailul tau?Mersi!

  96. NOU
    #362

    D-apoi ce fain e cand mai cunosti IT-sti care castiga +10000 ron pentru o luna de munca, si ii vad imbracati ca si mine, fara masina, si cum se plang ca nu le ajung banii de la o luna la alta.Atunci imi amintesc celebra vorba : ”Nu conteaz cati bani faci, conteaza cat cheltui”.Sau aialata : ”Arunca un ochi la cheltuieli si profitul iti va zambi cu toti dintii”.

    • Te iubesc.

      Când am lucrat la un spital, erau în total 16 șefi de departamente medicale (chefarzt). Salarii de la vreo 120000 (oculist) până la 300000 (part time cu 13 ore de munca pe săptămână (ca să poată să-și tina cabinetul privat de unde trimetea pacienții în clinica)).

      9 erau faliți… Directorul medical avea 180000 și se plângea toată ziua ca nu are bani de cauciucuri noi. Nu avea că trebuia să plătească întreținerea la 5 copii și trei foste neveste. Avea o prietena nouă… Cu vreo 15 ani mai tânără și bunaaaaa.

    • Asta imi aduce aminte de un director la o veche firma, care a fost concediat pe loc ( lucru aprope imposibil pe aici), pentru o „delapidare” de 7000 euro, pe care nu a putut sa o acopere (compania cumva aflase si avea deadline sa acopere in 20 de zile).
      Tipul avea salariul de ~10000 euro pe luna, deci avea efectiv 0 economii si traia de pe o luna pe alta.

  97. videochat Bucuresti. 4000-7000 euro net.

  98. La articolul urmator sa vina firmele sa ne spuna cat ofera si pe ce post.
    Poate se infiripeaza relatii…:)

  99. FIRST DATA RECOVERY, recuperare de date de pe medii de stocare (IT), partener. 1500 euro

  100. Marketing tehnic de super nisa in IT. Nu zic exact pozitia si compania ca sunt singura din RO :)

    15.000 RON + masa + 20% bonus de performanta platibil la 6 luni.
    Work from home fara nici un fel de intrebari si fara limitari.
    Plus alte beneficii pe care daca le-as lista ar identifica compania deci mai bine nu.

  101. sa va zic poanta tare: gravataru vostru va ramane acelasi ( daca pastrati adresa de mail) si va vor recunoaste sefuletii ;)

  102. Las un comentariu pentru un posibil fir de salarii &companii din zona de PR/marketing.

  103. Elektrobit 10670 net – SWD

  104. Companie de stat, Metrorex. 10 ani vechime, electromecanic 1. E penultima treaptă pe care poți urca fara studii superioare. 5300 net, bonuri de masa, diverse prime (paste, Crăciun, ziua copiilor), 30 de zile de concediu. Până la 75% reducere la pachete de turism balnear și de tratament in general.

  105. Mirchev Ideas, firma de programare din BG, om bun la toate fara studii superioare tehnice – suport tehnic, Q&A, putin project management (sunt ala care tipa la designeri si programatori ca nu e gata la timp si explica unui client de ce rozul pe care il vede el pe monitor nu e acelasi roz despre care am discutat), traduceri in EN si RO – 1000 euro in mana.

  106. grafician, BRD, 3500 lei plus bonuri si asigurare medicala, prime de Craciun si Paste.

  107. Berlin, Senior Engineer, 4500€ net.

    • Doar atat? 4.000 net poti sa iei lejer si in Romania.

    • Mai sunt si bonusuri. ~2 salarii pe an. Cand am plecat nu erau prea multe optiuni in Ro (bani multi erau, e adevarat). Acum mi se pare un win overall munca e interesanta dar in special pentru quality of life.

    • @vasi unde? nume firma pls.

    • @cici: Thales de exemplu

    • Berlin-ul e unul dintre cele mai „jmechere” orase ever.

    • Bă, da miliardari sunteți toți.

      4500 E net sunt perfecți. Asta înseamnă intre 6800, 6900 și, vreo 8000, 8200 brut, depinde dacă ai copil, în ce grupă de taxare ești șamd.

      Aveți habar cât trebuie să muncești, ce experiență trebuie să ai să câștigi 8000 brut (mai ales în Berlin, care nu este München :) la salarii, dar se apropie la costul vieții).

      Bravo. Dacă-mi închide corona afacerea câștigi destul să mă angajezi ca asistentul tău personal care-ți poarta diplomatu’…

  108. era un site pt treaba asta si unde puteai sa dai un review angajatorului

  109. Contrar a ceea ce cred multi, mai e loc destul de crestere pentru salariile din IT în România.
    Am discutat acum câteva luni, la o petrecere, cu presedintele Thales, si l-am întrebat de ce creeaza în România multe locuri de munca pe care le-ar putea creea în Franta. Raspunsul lui a fost : pai ar fi stupid sa nu o facem, în România costul global al unui centru R&D e la 1/3 de cel al unuia echivalent în Franta … asta desi salariile nete de impozite din IT sunt destul de apropiate azi între România si Franta (câteva sute de € as zice, în Vest impozitele pe venit sunt mari când ai peste minim pe economie).

    De ce e de 3 ori mai ieftin în România, la salarii nete (atentie doar în IT) apropiate ? Divesele taxe si impozite mult mai mici, chiria si pretul serviciilor iar mult mai mici.

    Plus ca în Franta si în Occident în general costul vietii în marile orase, unde vrea lumea sa traiasca pentru ca acolo se creeaza cele mai multe si mai interesante locuri de munca, a devenit excesiv mai ales din cauza locuintelor prea scumpe.

    Nu se construieste destul ca nu mai e loc acolo unde ar fi nevoie, ar trebui probabil sa exproprieze, se demoleze si sa construiasca zgârie nori în loc, dar asta e greu de facut în democratie.

    Si atunci nu se gasesc destui amatori foarte buni care sa vrea sa se specializeze si sa lucreze în IT. Altfel în orasele mici nu vor cei cu educatie sa traiasca, cine s-ar duce de la Bucuresti la Dorohoi sa lucreze în IT pentru ca sunt locuintele mult mai iefine ?

    • Multa s-ar duce oriunde e mai ieftin daca poata lucra de la distanta.

    • Daca locuintele sunt mai ieftine, dar nu sunt scoli bune pentru copii, spitale bune, infrastructura, viata culturala, si doar unul din cei doi parinti are loc de munca, nu e asa de interesant.
      Altfel nici lucrul 100% remote nu se raspândeste atât de mult, nu stiu cum e în România, ar fi interesant sa scrie Vali un articol pe subiectul asta se dezbatem.

    • @BogdanBse de obicei in satele mai mici ca bucurestiul sunt scoli mai bune. explicatia e ca acolo isi permit si educatoarele sa traiasca. aceiasi problema o au si cei din silcon valey unde e foarte scump pentru educatoare sa traiasca, si firmele de it au ajuns sa plateasca ele educatoare…

    • @cici de ce nu se duc firmele de IT din San Francisco la Detroit de exemplu, unde locuintele sunt mult mai ieftine ? Nu vor patronii, sau nu vor salariatii sa traiasca acolo ?
      Sau e mult mai simplu si ieftin sa gaseasca oameni si investeasca la Iasi, de exemplu, sa faca acolo un centru R&D, decât la Detroit ?

    • ba da, iasi, botosani, mexic… fiecare unde poate. dar nu e vorba doar de locuinte.. mai trebuie sa ai un spital, un bazin olimpic, un patinuar, un teatru… calitatea vietii nu o masori doar cu locuinta. ce am in dorohoi?

  110. Freelancer, consultant IT.
    Web PHP +15 ani exp.
    Job remote 3300 Eur net/luna.

    • Adica esti angajat printr-una din acele firme care plaseaza freelanceri catre diversi clienti? Deci pe o anumita perioada ai un singur client cu care lucrezi? Ai scris „job remote”.

  111. Scammer/Spammer Halifax and Lloyds (contractul expira cand o sa se mai educe britanicii)
    Pe saptamana : 1500-2000 quid.
    Pe luna : 8000-9000 quid.
    Durata contractuala dureaza deja de 2 ani fara limita de pensionare(se striga din spate de la HR).
    Adaug prima anuala(ca merge mai bine in decembrie) : 1000 quid.
    Prima pentru tigari de la turci(E mai bun Davidoff Polonez si Bulgar decat ala Romanesc).

    • quids, boss, da’ ne-a mancat engleza asta dejtele? Lire nu ne mai place sa spunem?

    • Quid, boss, nu quids. Las-o asa.

      Quid (slang)

      A common slang term for the pound sterling or pound is quid, which is singular and plural, except in the common phrase „quids in!”.

  112. Numai IT-sti pe aici? Sofer de tir in uk angajat full time la NFT cargo 2400£ pe luna, 60 de ore pe saptamana, 33 de zile de concediu. Din pacate nu pot lua concediu de paste si craciun.

  113. Femeie, 40 ani terminat CSIE dar lucrez in Proj Management la o firma prea mica sa-i dau numele – 9000 ron.

    Ce sanse am sa pastrez salariul asta? Din ce vad aici e bun dar eu sunt epuizata – si asa sunt toate colegeke mele.
    Am fost zburate cand a vrut firma – stabilitate e o gluma.
    Dupa 40 ani ce mai pot sa fac?
    Intreb pe bune, sincer. Sunt bulversata rau.

    • Salariu mare, mediu de lucru solicitant.Compromis face fiecare persoană.
      La mine este cam invers, mediu de lucru super, salariu acceptabil.
      Pare greu să schimb domeniul.

    • Mergi la interviuri, testeaza piata, nu te panica.

    • Traiesti cu cat mai putini bani, ii investesti si dupa cativa ani te muti pe ceva mai lejer & mai putini bani.

    • Mc27- investesc in ce? imi iau un apt si-l inchiriez? Nu cred ca scoate mare lucru.
      Nu stiu sa fac o afacere concreta si nici timp nu prea am.

    • @Emi: se pare ca nu faci decat ceva la care romanul se pricepe foarte bine si-anume sa se planga, dar solutii nu cauti.

    • Un apartament achiziționat este egal cu un depozit bancar pe termen lung, minim 20 de ani.
      Ce depășește 20 de ani poate înseamna profit.
      Sau investește în mai multe dar sume diferite: acțiuni, obligațiuni, aur, valută($, €, franci), ideea fiind de a nu pune ouăla în același coș.

    • de acord sa te duci la interviuri – in felul asta, chiar si cu o discutie de 20-30 de minute intelegi piata mai bine si vezi oportunitati si iti intelegi si valoarea ta mai bine pentru diferite companii

      ma refer sa faci asta pe termen lung, ca si exercitiu ocazional dar repetitiv cand vezi un anunt care iti place

      in continuare cand dai de un job care iti place e bine sa afli informatii din interior – de la oameni care lucreaza sau au lucrat acolo – cu toate ca nu poti merge la sigur niciodata fiindca pentru toti e diferit

    • freelancer, firma proprie etc., nu incerci?
      bine, trebuie sa ai un fond de siguranta economisit.

    • Pui deoparte minim vreo 6 cheltuieli lunare (pentru confortul tau mental) si incepi sa te duci la interviuri.
      Nu te-arunci la C-level. E suficient cu 1-2 pasi peste pozitia actuala.
      Unde-ti miroase ceva naspa la interviu, fugi!

      In cateva luni iti gasesti alt job.

      PS: Daca nu esti „cu obligatii” vezi ca se cauta si p-afara. Dar in general asta inseamna sa iti misti popoul pe la aia minim 50% din timp. Depinde de tine daca te-avantajeaza sau nu optiunea.

    • Nu înțeleg. După 40 de ani ești bătrân?

    • se poate dupa 40 de ani.
      urmeaza exemplul meu!

    • Daca nu faci nimic – nu vei avea nimic. O solutie intr-adevar ar putea fii o investitie in imobiliare. Calcul rapid: strangi 1000/luna – in 4 ani ai banii (48000) pt 1 camera in orice oras din RO, il inchiriezi cu 250e (numerele sunt conservative). Urmatorul proiect il reusesti in 3 si 2 luni ani ( 1000 + 250). Asa in 7 ani ai asigurat un venit de cel putin 500euro pe luna. Daca ramai fara job ai supravietuirea asigurata. Daca ai un job mai prost platit poti trai cu venitul aditional la acelasi nivel. Daca vrei sa investesti mai departe in imobiliare vei avea cei 1000+500 – o sa strangi bani pentru alta proprietate in 2 ani si jumatate. Da, nu te vei imbogati instant, dar ai o cale spre o viata mai buna.

      PS. Sunt si alte modalitati de a investi, nu doar in imobiliare. Daca vrei tu si vrea si Vali, iti poate da adresa mea de mail.

  114. Freelance – Team Lead/Software Architect pe PHP/MySQL
    6 ore pe zi/2 saptamani de concediu platit pe an + zilele libere romanesti/nici o pensie
    ~17 000 RON in functie de cursul valutar

  115. CGS Romania (Brasov)
    Tech support agent Lvl. 2
    3200 lei + bonuri

  116. Dragilor, pe langa ce salarii s-au spus pe aici, imi dau seama ca traiesc intr-o alta Romanie. Economist dep. financiar 3500 lei net+bonuri masa + prima craciun , paste(300-600 lei), sora-mea dep.contabil 4000 lei net + bonuri masa +prime.

    • In ce oras si la ce firma?

    • blogul ăsta are 60% cititori din bucurești. și fiind blog vechi, sunt mulți oameni din IT, care știau pe vremuri ce sunt alea bloguri.

    • @C, in Bucuresti, unde impart chiria cu sora-mea ap.2 camere 240 euro. Numele nu pot sa il spun ca lucram impreuna la acelasi grup de firme(mai comuniste asa si nu vreau sa ii creez probleme) :).

    • @GEAMANA si cine te opreste sa-ti cauti un job mai bine platit ?

    • @vasi

      Valabil pentru oricine: lipsa de oportunități, accesul.

    • @GEAMANA – incearca sa schimbi domeniul.
      Partea de economist/contabil/auditor/etc este foarte aglomerata (ASE si restul scot absolventi pe banda rulanta) si foarte usor de automatizat – exista softuri de conta pentru firme mici undeva la 5eur/luna iar pentru cele mari automatizarea proceselor (gen Uipath) va elimina o gramada de oameni.
      Poti ajunge la salarii de 2k euro sau mai mult doar avand relatii si fiind un om de neinlocuit pentru firma – gen le salvezi 1 milion euro/an in taxe.

  117. Vali, ai dat de o mina de aur. Urmeaza: ce masina conduceti, ce ceas purtati, etc. Traiesti un an din astea.

    • Subscriu la ce ceas, ce haine, cat cheltuiti etc. Eu nu consum nici 500 lei pe luna, imi iau hainele SH – in geberal cadou de la prietene.
      E gresit?

    • NOU
      #440

      Emi is a keeper.

    • da, primesc 1€ la fiecare comentariu. stop being special.

    • Stupid question: what’s a keeper?

      E gresit ce fac? Daca gasesc tenisi no name noi cu 20 lei de ce sa dau 250 pe converse doar ca scrie firma?
      Stiu asa se face in Ro dar dc nu ma aliniez ce va fi?
      Gen – tanti secretara are ceas de 250eur si castiga o treime sau mai putin din salariul meu.
      De unde are bani de ceasul ala – as vrea sa stiu.

    • @Emi, ea nu are bani de ceasul ala, are pizda de ceasul ala.
      Casca putin ochii, poate o vezi cum interactioneaza cu sefii.

    • @Emi – o tipa buna de nevasta – nu cheltuie aiurea pe vuitoane si tampenii
      Cat despre ceas de 250Euro pentru ala e suficient un futai mai cu strigaturi daca tipa arata bine. Daca nu 2-3.

    • Alea de firma țin mai mult, simplu. Prețul o fi pt brand, dar și brandul s-a construit pe calitate. Dar na, poate nu mergi mult pe jos.

    • Țin mai mult și, cel mai important, mult mai comozi.

  118. Depanero acum 3 ani (nu s-a schimbat nimic oricum) – ingineri / tehnicieni 2500 lei, maximul era 4500 lei dar trebuia sa stii sa repari avioane sau sa ai pile.

    Studio de videochat in perioadele bune, cu 2 apartamente pline – aprox 10k / saptamana. Foarte rar, dar erau bani. In perioadele proaste 1k / luna.

    Altex – tehnician – 3500 lei in medie.

  119. 15.000ron net.
    software developer in ceva limbaje de scripting antice
    Thales București

  120. Mai contează și vârsta. Daca la 40ani nu câștigi circa 10000lei ceva n ai făcut bine. Da, sună aiurea dar asta e realitatea. La 30 de ani 3000lei îți ajung, dar când ai copii și familie de banii ăștia de abia îți cumperi alimente și ceva haine pentru plozi. De abia!

    • Mai scoateti capul din monitoarele alea ca va tampiti de tot. Romania reala e asta:
      https://www.wall-street.ro/articol/Careers/243249/distributia-salariilor-in-economia-romanesca.html#gref
      Atentie, e vorba de salarii brute – mai taiati un 40% pentru salariul net.
      Aproape 1 din 4 romani castiga net 1300 lei (pe hartie! in mana, sper ca se mai adauga macar la o parte, macar cateva sute de lei, la negru).
      4,13 milioane de oameni din 5,32, adica 80 (OPTZECI) la suta din romani castiga SUB 4500 brut, adica SUB 3000 net.
      Hai explicati-ne voi, astia 3-4% (180000 din 5,32 milioane) cu salarii de peste 6000 net cum restul „n-am facut ceva bine”. Basinile voastre se sprijina cu greu pe realitatea formata din noi restul 96% care ne descurcam cum putem si fara sa „castigam circa 10000 lei”

    • Sunt deacord cu tine si lucrez la cresterea salariului in fiecare an (tinta mea e minim 200 euro la 2 ani). In plus, tinta nu trebuie sa fie doar salariu mare ci acumularea cunostintelor si cresterea in ierarhie. Daca la 40 de ani esti tot acolo unde erai la 30 e greu sa mai cresti pe urma. Cat am fost tanar am schimbat job-urile doar ca sa invat lucruri noi(procese, tehnologii, strategii de business)

      Sunt insa oameni care se multumesc sa faca acelasi lucru (sau nu au capacitatea de a invata chestii noi) asa ca se multumesc cu ce au.

      Eu sunt manager de vanzari la un IFN(nu dau nume ca sunt singurul si citesc colegii pe aici si am doar 2 sapt la ei:))) si am 5000, bonuri, masina+plus ceva bonusuri care pot tripla salariul. La locul anterior de munca (Product Manager tot in IFN) aveam 3700 si bonuri de masa si niste mici beneficii (Benefit systems)…

    • Specifica și că „daca în IT la 40 de ani” nu câștigi 10 mii ron ai făcut ceva greșit. In Romania reală, 10 mii la 40 de ani nu se atinge in orice domeniucum ți s-ar spus mai sus.

    • E greu, știu. Tine mult de noroc, cel puțin la început de drum. Statistica aia nu știu cât de relevantă e, ținând cont că de abia am găsit bona la 2000lei/luna. Atenție, persoane care își adaugă venituri la pensie.

    • Sfat: pune-ti camera IP ascunsa, daca ai bonă. Să nu ai surprize că-ți bate copilul sau îți fura din casa. Sau mai rău, după ce pleacă, îți dă casa pont unor hoți.

    • @ev, pe bune, nu ai găsit tu bonă sub 2000 lei și te-ai lămurit? Probabil ai calculat și procentual câte „își adaugă venituri la pensie” cum zici tu. În plus, nu toată lume trăiește în București sau într-unul din cele câteva orașe mari. Iar în provincie sunt alte prețuri pentru bone. Valabil și pentru alte oportunități de venituri.
      Majoritatea oamenilor nu ies în afara bulei proprii și asta adâncește prăpastia.

    • Dacă sunteți majoritate nu înseamnă că nu ați făcut ceva prost. De exemplu, cu cine ați votat /nu ați votat de 30 de ani :)
      Normal ca niciodată nu e loc pt toată lumea în top 5%. De aia sunt 5%, nu 100%. Dar cât de jos e nivelul celor de jos e și vina lor.

  121. Uitandu-ma pe fisierul ala cu salariile IT in EU am ajuns la concluzia ca mutarea in alta tara pe meseria mea, IC designer, necesita o cunoastere perfecta a costurilor vietii. Net-ul vazut pe acolo nu e cu mult mai mare decat ce castig aici in Ro, dar costurile stiu ca sunt destul de mari. Am un coleg care a plecat in Germania si dupa nici 2 ani s-a intors, a luat teapa nasoala, pentru ca nu s-a interesat cat sunt taxele, cat costa chiria pe langa Munchen, cu ce ramane in mana la final. Stresul e mult mai mare, responsabilitatile sunt iarasi mari cand esti angajat pe termen nedefinit si esti si strain. Cel mai bine pare ca e situatia de subcontractor freelance remote cu broker intermediar, care-si opreste 15% din brutul tau si de banii aia se straduie sa-ti asigure contracte pe banda rulanta, sa nu ai pauza. Subcontractor e preferat pe software, pe design analog nu prea, se vrea angajat la program. Se castiga cam 50-100 euro/ora, deci cam 8-16mii pe luna brut. Ca idee, la un 35k euro pe an net in Romania, nu prea merita sa mergi in UE decat daca reusesti un 60-65k euro net, iar faza asta merita 3-4 ani si atat, daca lasi familia in tara. Stresul unei tari si culturi straine nu e de neglijat, cu toata infrastructura aia perfecta si sanatatea aia perfecta.

    • pai si cum prinzi contractele astea cu subcontractor?

    • Ai mare dreptate

    • Cauti un broker din asta, faci ceva munca platita standard, cat zice contractorul, de inceput, ca sa demonstrezi ca esti bun, apoi urci catre tinta. Reputatia se construieste permanent. Am incercat si eu subcontractor design analog, dar nu se cere prea tare si nu remote, ci la sediu in strainezia, brokerul mi-a zis ca poate incerca doar daca ma mut acolo cu casa. Stiu astea de la un prieten bun, e pe software, el mi-a facut recomandarea catre broker, dar n-a mers treaba, ca nu sunt dispus sa ma mut in afara Romaniei pentru job nesigur la inceput. Daca-mi dau demisia de la firma actuala, nu prea mai e loc sa ma intorc imediat, pentru ca postul dispare si trebuie aprobat din nou, plus ca pierd niste actiuni pe care le-am primit si inca nu sunt coapte.

      Ca idee de la prietenul asta, prefera contractele cu firmele germane, pentru ca astea au birocratie multa, sedinte interminabile in stil ordnung, totul se acopera de aprobari si supra aprobari semnate de toti. El face treaba in cam jumate din timpul platit, pentru ca nu e treaba lui ca nemtii au birocratie. Au fost situatii, destule, cand a refacut munca, pentru ca altii gresisera ceva si nu mai era valabil codul lui, se schimbasera specifiicatiile in urma unui design review in care iesire prost tot. Alteori a fost contractat sa repare de la zero ceva facut cu curul de alti subcontractori idioti. Nu avea de ce sa fie suparat, a fost platit pentru tot timpul. Dupa cativa ani de reputatie buna si-a facut firma si acuma are angajatii lui, vreo 4, carora le da 1500-2500 euro pe luna net (15 euro/ora net, 25 brut), iar el incaseaza 80-100 euro/ora. Asta e domeniul, daca esti bun si construiesti reputatie, poti exploata si tu munca altora.

    • daca pleci fara familie, fara dorinta de a ramane si de a te integra, clar mai bine nu mai pleci. iti faci mai mult rau stand acolo singur, iti vin tot felul de ganduri.
      in schimb daca reuesesti sa te integrezi, o sa simti altfel infrastructura si sanatatea aia perfecta.

    • @finch
      Partea cu cost of living pe afara e 100% adevarata. Daca ai 20 de ani, inca n-ai radacini pe-aici si merita sa pleci. Daca ai nevasta si puradei. ajungi la sapa de lemn pe-afara.

      Stresul e mai mare la contractori. Contractele sunt reinoite la 3-6-12 luni, dar pot fi intrerupte brusc cu 15-30zile notice. Cand esti angajat, trebuie sa te roteasca aia prin cel putin 7 pozitii si 5 departamente pana sa te declare prost sadea si sa te dea afara.
      Dar daca esti tare pe meserie iti gasesti fara probleme.

      Eu sunt freelance pe digital verification/remote din Bucuresti cu 50E/h. PFA.
      Nu pot sa zic numele PFA-ului ca ma stie ownerul :p

      Au apus vremurile alea in care brokerii isi luau 15%.

      Nu mai sunt contracte cu 80-100E/h. Mai gasesti cate-o chestie unde trebuie sa te bagi adanc in rahat 3-6luni (cu nopti nedormite, micromanagement si status dimineata, la pranz si seara) ca sa-i scoti. Si dupa ce-i scoti fac fite la urmatorul contract: ca sa ceri mai putin, ca bla-bla. Am fost „pompier” suficienti ani. Prefer mai putin si sa nu ma hinghereasca aia.

      1500E/net au oamenii cu 2 ani de exp. Clientii nu au incredere in juniori si in nici un caz nu se plateste 80-100E/h pe ei.

    • Ce să zic, cry me a river, e scump la Nemția. Băi eu nu înțeleg cum pleacă unii fără să calculeze nimic și după aia șoc că e mare chiria…

  122. NOU
    #464

    La o firma italiana din domeniul masinilor industriale – in medie 3500-4000 e/luna

  123. 6000 EUR
    medic chirurg
    Spital in Franta

  124. Farmacist , Galati
    3000-3500 in functie de targetul realizat
    200 bonuri.

    Insa voi pleca curand in Irlanda pe aceeasi cifra pt inceput, dar in €.

  125. analist resurse umane, 3000 de lei in brasov, la o corporatie
    in apararea mea, totusi, am 22 de ani :D

  126. Senior (15 ani) IT controlul calitatii – 13000 lei net, pranz/parcare asigurate, concediu nelimitat. Domeniu: securitatea informatiei. Uneori mai fac si consultanta pe langa, 60eur/h, dar mai rar in ultima vreme.
    Nu pot da numele firmei, privacy and tracking issues :)

    • Nababule. Cum concediu nelimitat ? Asta cam suna a BS.

    • Exista chestia asta in unele companii, desi nu am auzit sa fie si la noi in tara.
      E destul de sinistra treaba, fiind nelimitat, il limitezi tu. Si limitezi in asa fel incat sa fie mai putin decat alti colegi, apoi ei fac la fel. Si practic ajung toti din companie sa isi ia mult mai putine zile decat daca aveau un numar anume.

    • Da, sunt companii care dau concediu nelimitat. Si la noi e trecut ca beneficiu. Realitatea e ca oamenii isi iau in medie cam 18 zile pe an (sub ce ai primi in mod normal de la stat) si din cauza ca oricum e nelimitat, nu ai ce reporta anul viitor.

    • Asta cu „ce fac oamenii” tine de educatia lor si cultura companiei. In alta companie unde am avut o functie de conducere foarte mare (de-aia din 3 litere) am implementat chiar eu politica asta si am incurajat oamenii in mod explicit sa NU faca asa cum descriu cei doi mai sus. Urmaream cine „ramanea in urma” cu vacantele si faceam sa fie bine. Unii chiar sunt workholici si nu se simt bine daca nu muncesc, altii doar aveau nevoie de niste convingere ca nu se uita nimeni stramb la ei, valea in vacanta. In general isi luau un pic peste zilele legale, cu unele exceptii. La firma curenta am colegi care pleaca cate o luna in concediu gen „backpacking prin Asia” + mini vacante in rest pt citybreaks and stuff si e totul ok. Eu am facut intr-un an la alta companie (Cand eram mai tanar) prostia asta sa NU imi iau nici zilele de concediu legale si cand au aflat patronii, m-au chemat, mi-au dat un bonus de 5 ori valoarea zilelor de concediu si mi-au zis ca daca mai fac cascadorii de-astea, ma dau afara. Ala a fost momentul cand am invatat si eu ca se poate si altfel.

    • NOU
      #481

      @eh: smecheria cu bonusul pentru zilele de concediu neluate intr-un anumit an inca se practica in Romania la nivel de management. cand lucram in banca, sefa noastra avea 48 de zile de concediu neluate. dupa cateva intalniri cu HR si managerul ei direct (unul dintre VP ai bancii), zilele ramase s-au redus la 10 si ea a obtinut un mega bonus.

      sigur, daca oricare din muritorii de rand din echipa am fi mers sa negociem la fel, ni se bloca accesul in banca a doua zi.
      deci exista exceptii si depinde de relatiile pe care le faci in companie.

    • NOU
      #482

      @eh: smecheria cu bonusul pentru zilele de concediu neluate inca se practica in Romania, insa la nivel de management.
      cand lucram in banca, sefa noastra a avut 48 de zile de concediu neluate. dupa cateva intalniri cu HR si managerul ei direct (unul dintre VP ai bancii), zilele ramase au fost reduse la 10 si ea a obtinut un mega bonus (de 4 sau 5 ori valoarea unei zi de lucru normale).

      pe de alta parte, daca oricare din muritorii de rand din echipa am fi mers sa negociem la fel, ni se bloca accesul in banca a doua zi.
      deci exista exceptii si depinde de relatiile pe care ti le faci in companie.

    • Nu stiu de ce unora le vine asa greu sa inteleaga ca nu peste tot e obligatoriu sa fie o teapa/combinatie/smecherie/patron care te fute in cur sau mai stiu eu ce. Adica inteleg de unde vine tendinta asta, dar nici cand aud o explicatie cu subiect si predicat, tot se gasesc unii sa zica „aa pai stai ca de fapt e de cacat ca uite ca de cacat era si la altii”. Firma unde s-a intamplat faza cu concediu era mica, nordica, oamenii aveau o cu totul alta mentalitate si o parte din ea s-a impregnat si in mine, in stilul de management si in modul in care inteleg un loc de munca. Eu mai departe pe unde am avut echipe am facut (probabil, sper) la fel, incercand sa transmit valorile alea.
      Gasesc de-a dreptul trist ca unii oamenii sunt asa in vrie negativa ca nu pot accepta pur si simplu ca unele chestii mai merg si bine, altora :(

  127. Telus
    Analist
    5200
    2000 Bonus quarter
    300 bonuri

  128. Specialist Marketing in Bucuresti (entry-level, 21 de ani si 1 an si 6 luni experienta)

    3000 – la corporatie (nu pot spune compania ca sunt singurul pe functia asta)
    960 – freelance

    fara bonuri, prime etc

  129. NOU
    #486

    Consultant IT, 20 de ani de XP, contractor in BE/NL la firme mici dar nisate bine. In medie €150,000 brut, pe an. Valoarea contractelor a crescut dupa ce am inceput sa vorbesc olandeza bine. Cu engleza faceam undeva pe la jumatate.

  130. Multinationala logistica si transport
    Functionar administrativ
    2300 lei + bonuri masa in valoare de 200 lei

    • De mentionat ca e PFA. deci din aia 500, iti platesti taxele :)

      Da, adevăru-i că la 500 de euro/zi, în caz că lucrezi doar 4 zile/lună, ai ceva taxe, nu glumă. Sau tu n-ai văzut că a zis omul că ăia sunt banii pe zi?

  131. consultant it(programator) comisia europeana(brussels), 500 euro/zi.

  132. Inginer la chefereu, ceva șefuleț la nivel regional în provincie.
    4500 – 5000/luna ad labam.
    Relativ relaxant.

  133. Pro TV
    Producator
    4300 lei

  134. Garda de Mediu
    Șef București
    4600 RON

  135. Corporatie – senior (15 ani) java test automation – 7000 ron + 13 salariu + bonusuri

  136. Viena
    Coca Cola Hellenic
    Analist financiar
    2400 eur plus al 13-lea si al 14-lea salariu si bonus anual (aprox. un salariu lunar)

    Pun si jobul precedent din Romania ca referinta

    Bucuresti
    Sanofi
    Analist financiar – contract determinat
    8.200 lei plus bonuri de masa 300 lei si bonus anual (un salariu lunar)

  137. Vanzar Senior, Samsung, 9,000 ~10,500 RON (cu tot cu bonusuri)

  138. Programator PHP+MySQL cu cunostinte de frontend si servareala, angajat de 5 ani dar cu experienta de 8+ ani, 4800 RON/luna + bonuri de masa + bonusuri trimestriale (2000-3000 lei) + prime de Paste si Craciun. Corporatie 100% romaneasca.
    Eu sunt ala care trage media in jos la programatorii cu ani de experienta.

  139. UPC-Vodafone
    Inginer GPON/dezvoltare/proiectare retele fibra optica
    9000 Lei NET, prima de vacanta 6000 Lei si viitor incert.

    • Totul este incert.
      Pe mine mă amuză oamenii până in 30 de ani, care caută serviciu sigur și stabil în corporație. Nimic nu e stabil, nimic nu e de permanență.

    • Mda, adevarat 2 ani la un loc de munca, 3 la altul 9 luni la un alt loc de munca de unde am plecat ca nu aveau de munca (pierdusera contractul pentru care am fost angajat si tot asa..)

  140. Bitdefender
    QA automation- 8500 lei
    asta era cum 3 ani.

  141. Cred ca ar fi mers sa intrebi si varsta sau experienta. Vor fi multi pustani care vor citi comentariile de aici, si vor merge la interviuri cu niste asteptari uriase, in conditiile in care nu au experienta necesara pentru un salar de felul ala.

    • Oamenii au ceva ce se cheama „one-shot learning”, e suficient odata sa se arda tare la un interviu si se rezolva treaba: job pe care il doresc si unde respingerea vine doar datorita pretentiilor financiare absurde, si 2-3 luni fara nici un interviu dupa.

  142. Ca sa vin si eu sa stric „feng-shew-iul” acestui sir de comentarii extrem de interesante si care ar trebui sa ii motiveze pe multi scolari/liceeni/studenti (dati breh si copiilor sa il citeasca pe Zoso, ca oricum nu se mai citeste mare lucru extra-scoala in rindurile generatiilor care vin), voi marturisi cu rusine ca am un salariu de doar 1516 RON net, fara alte beneficii, cu exceptia faptului ca programul e o ora azi, una miine, cinci poimiine, pauza o saptamina… Bine, la cei 1516 RON se mai adauga dividende dar nu prea e cazul in ultima vreme. SRL propriu, content editor, scriu stiri IT/tech, in principiu. Ma gasiti pe Notebookcheck, pentru curiosi. Am avut 2500 RON net din 2017 pina in 2019 cind am avut revelatia faptului ca platesc ca prostul la stat si a si picat ideea in virtutea careia imi facusem 2500 (de a luat un credit pe persoana fizica si a achizitiona un apartament pentru inchiriere).

  143. Freelancer, consultanta sănătate. În funcție de luna intre 10000 și 20000. Maxim a fost vreo 22000 pe vremea PSD de când a venit PNL e foarte nasol. Mă gândesc să mă angajez la stat pe 12000 fix. Freelancingul e pentru tineri, maxim 40. După aia virezi spre PSD, vrei nu vrei. Daca te lovește Sibiu boala cronica descoperi brusc importanta sistemului medical de stat. Nu recomand niciunui bolnav cronic să se trateze in „sistemul medical m…Death, s….naMor ” . Totbla stat sunt mai umani

    • Mi-a placut asta cu „virezi spre PSD”… De la o varsta incolo (+40) oricata scoala, experienta si talent ai avea, nu te mai cauta nici drku .. devii pesedist instant.

    • @Cristi
      Ai sa razi dar PSD plătea facturile in general la timp oricum mai repede decât PNL.
      Acum o sa iau iar aprecieri negative dar PSD a avut adesea o politică mai de dreapta decât PNL. Mă rog, actualul PNL fostul PDL continuatorul FSN. Știu că am îmbătrânit am ajuns acolo unde pentru o creștere infimă a veniturilor (nu spun salarii), efortul suplimentar pe care trebuie să il depun (o noapte nedormita de exemplu) începe să vină cu costuri pentru sănătate. Nu vă faceți iluzii, nu puteți menține ritmul de la 30 la 45, ce sa mai vorbim de 55.
      Când lucram la corporație am văzut de 2 ori ce înseamnă să fii dat afara la 50+. Nu contează compensatoriile, se duc repede, la vârsta aia dacă ești dat afară că s-a închis biroul/reorientare strategică descoperi brusc că ești prea specializat și oferta de joburi pentru tine e mica rau. Să dai înapoi concurezi cu unul mai tânăr, una cu cracii mai lungi etc, nu neapărat mai bun profesional dar cu siguranță mai ieftin. De-aia sunt bune și posturile la stat. Știu o grămadă de oameni care lucrează la stat și sunt foarte ok (și nu votează PSD…)

  144. Lector universitar la o instituţie academică de provincie, de top 10 în ţară.
    4300 lei / lună net incluzând un spor de 10% pentru nişte responsabilităţi administrative (nu de conducere).

    Nefiind agreat de baronaşii instituţiei, nu sunt implicat în alte proiecte, dar mă mai caută câte un ONG sau o firmuliţă pentru traininguri şi mai încasez pe an uneori 5.000 – alteori 10.000 – maxim 20.000.

    Primii ani au fost crânceni neavând rude sau protectori, dar acum, după 12 ani vechime, e lejer, că fac ce ştiu şi ce îmi place.

  145. ciudat.
    Vali: IT-istii nu fac ce trebuie pe anumite lucruri/chestii.
    IT-istii: ba, da ce bine castigam!

    • Poate și pentru că în IT nu lucrezi mereu de capul tau ?! Și mai trebuie sa vină un TL sau un PM sa aprobe ? Zic și eu nu dați cu parul 😁

  146. 4400 Ron, arhitect șef comuna. 14 ani experienta free lancer (cu bani mult mai mulți), arhitect și urbanist (cu patalamale) și 2, 5 ani în funcție. Am renunțat la bani, pentru a face ceva mai bun pentru comuna. Deocamdată sunt în grafic. Pentru hateri: fără șpagă, fără intervenții :)))

    • Biroul de arhitectura a ramas la sotie, tot arhitecta? (Nu dati cu parul, asa a facut arhitectul sef din Selimbar, langa Sibiu. S-a lasat cu dosare penale si demisii).

    • Nu. Biroul de arhitectura s-a închis. Chiar dacă am primit de zeci de ori întrebarea :”și nu puteți sa îmi faceți dvs. proiectul? Ca sunteți arhitect.”

    • Atunci felicitari!

  147. Ceragon, sales operations, 3400lei net, pe Oracle cu 6 ani experiență. Petreceri de Crăciun, Paște, vară primăvară

  148. era interesant si programul de lucru alaturi de salariu.
    Multe basini/gelozii se mai dezumflau.

    • Nu zici rau.
      Voi astia cu 8.000lei+ net, cum stati cu work-life balance? Vad unii ca au concediu nelimitat. Cat din concediu „nelimitat” folositi, cu adevarat, pe an? Nevestele de cate ori pe luna le f****i? etc. E important de stiut. Altfel, daca apucati doar 1 ora/zi sa stati pe acasa, e cam trist.

    • NOU
      #546

      Eu stau bine. Pe langa salariu – program flexibil si lucru de acasa. Asta imi permite sa ma ocup si de chestii personale printre picaturi.

      …dar asta e de fapt un specific al meseriei – ca programator eu trebuie sa livrez o anumita functionalitate pana la un anumit moment. Cum fac asta e treaba mea.

      Stiu ca salariul meu e „sub media pietei”, dar pe de alta parte faptul ca am o oarecare libertate compenseaza asta.

    • hai sa nu mai generalizam de acreala, sunt cazuri si cazuri. De exemplu in 15 ani de munca, mai mult de jumatate am avut program 100% flexibil (orice ora de venit/plecat/availability). Cam 15-20% am avut program „fix” – gen in jur de 10 AM la birou, in jur de 6-7 afara. Vreo 2 ani si ceva am lucrat „remote”, in sensul ca firma inchiriase spatiu in Bucuresti, dar nu ne duceam mai niciunul in general – desi culmea ca eu stateam la 8 minute cu masina de sediu. Tot cu firma asta am lucrat 2 saptamani de la mare, am inchiriat o pensiune, ne-am adus prietenele/nevestele si a fost un nivel de productivitate la fel ca in birou/acasa. In vara aia am stat o luna la mare, ca s-a nimerit sa se lege cu concediul meu.
      Am mintit cand am zis 15 ani experienta – vreo 2 ani si ceva am stat in ceea ce se numeste pe afara „sabatical”, facand doar consultanta minima de placere si in rest mai nimic (calatorit, cumparat chestii, experiente).
      Legat de cat imi fut iubita – destul cat sa fie prea obosita si satula de altul.
      Nu fac overtime decat cand chiar ia foc ceva (sa zicem de cateva ori pe an).
      Legat de work-life balance, eu pot spune ca mi l-am gasit. Am lucrat si de pe plaja din Asia, si la program fix in p-ta Victoriei, si pe fusuri orare total diferite si tot asa. Consider munca o parte integrata din viata, nu o chestie unde „rupi usa”.
      Ideea e ca am multi in jurul meu care sunt pe acelasi calapod, ba chiar si mai bine. Nu om fi multi, dar cu siguranta existam. La fel si firmele astea considerate „SF”.
      Ce nu par sa inteleaga unii pe aici e ca in general astia cu povestile astea…”we get shit done”, extrem de repede si extrem de bine si asta are niste „consecinte” extraordinar de bune.

    • @Catalin, nu știu cum e prin companii, dar majoritatea freelancerilor buni, cu +10ani de experiență și serioși, la 8.000 RON au și viață personală căcălău. De pe la 15.000-20.000 RON începi să-ți pui întrebări dacă omul ăla iese din casă și are familie. Dar și aici depinde, dacă iei în calcul că sunt oameni care cer 60Eur/oră, fă un calcul și o să vezi că 4 ore pe zi dă deja o sumă foarte mare.

  149. NOU
    #549

    Procter & Gamble
    Senior IT manager
    35,000 brut / 22,000 net

  150. Backoffice Vodafone SA, 4400 ron in mana.

  151. inginer proiectant avionica, brasov, 5000 lei net

  152. Student medicina, 3 luni in SUA vara trecuta , Work and Travel, 10 000 euro profit cand m am intors acasa , pe langa cateva mii cheltuite p acolo.
    Am lucrat in mare doar la MC , 10 15 ore zilnic, in mare stateam degeaba.
    In rest n am cu ce sa ma laud ca n am muncit o zi in viata mea.

    • Mai taie din ele, ca au mai fost si altii cu W&T si in afara de faptul ca au vazut America si si-au luat un imac nu s-au intors cu mare lucru acasa.

    • Pai el e medic, de aia a luat mai mult :)

    • Cine vrea sa vada ultimul paycheck cu totalul , sa lase aici o adresa de mail.
      O sa zic doar atat, fiecare ora de overtime se platea cu 18 dolari

    • Ba da, se poate. Si eu am fost de 3 ori cu W&T, am lucrat ca server si am facut 8000 – 11.000 profit in functie de vara, asa ca daca nu stiti nu comentati aiurea!

  153. Irlanda, Vodafone, splicing technician, €780 net/săptămâna

  154. nu voi menționa compania, pentru că aș fi ușor identificat după titlul job-ului

    asigur suport tehnic (hardware) pentru colegii mei programatori și mai învârt și eu puțin Python: 5500 net.

  155. NOU
    #559

    Anul trecut a trebuit să merg undeva, nu zic unde, și pe drum auzisem următoarea discuție:

    Unul se lăuda (cred că era adevărat) discutând cu altcineva, că fiul lui anul ăla terminase facultatea SRI-iștilor, ceva academie de-a lor, și s-a angajat la SRI, proaspăt absolvent.

    Zicea că îi dă undeva la 4800 NET, plus avea plătit avionul (cu tarom) când venea acasă de la bucurești, plus ceva primă lunară de chirie parcă echivalentul a 250 euro, ceva de genul, nu mai țin minte exact. Dar era tare mândru că odrasla lui era rezolvată pe viață, și că se pensionează la 45 de ani.

    Vă dați seama că ăla după 3-4 ani și câteva grade luate pe simplul fapt că îmbătrânești cum se obișnuiește la stat, ăla face mai mult decât orice developer și consultant IT.

    Plus că are acces la un sistem care într-o țară bananieră ca România îl face invulnerabil la orice polițist, orice procuror, orice s-ar întâmpla. Probabil și dacă omoară pe unul se încadrează rapid că era în misiune și i se taie 10% din salar pe 2 luni :)

    Și lumea se mai plânge de IT-iști că au salarii mari și nu e corect, dacă s-ar știi de ăștia nu știu ce ar face :))

    • Sunt povesti ce spui tu aici. La SRI traiesc bine numa odraslele sefilor.. restul baga ca MIGu.. si ajung ajung cu diabet pe la 45 de ani cand vor sa se pensioneze.

    • știu și eu pe unul la SRI. Avea 3000 și ceva de lei + sporurile de haine, mâncare, whatever.

    • Crezi ce vrei tu, eu pot garanta că asta am auzit.

      N-ai de unde știi ce neamuri avea. Sau poate doar le inventa, dar nu părea genul, povestea ca un om care era mândru de copilul lui. Poate a dat șpagă, cine știe, dar cifrele erau alea. Acuma ca și ce era încadrat și nu știu ce, nu știu, doar că era în capitală.

    • Datorita sri au liniște it-istii sa lucreze. Crezi ca e totul flori și merge de la sine?

  156. La Renault:

    inginer debutant (cam orice): 2700 net
    inginer calibrare motor, 3-5 ani experiență: 3000 – 4000 net
    inginer calibrare motor, venit deja cu experiență: 5000-6000 net

  157. HR – 2700 (sunt prin leasing si acolo bugetul e mai mic). Colegele pe aceeasi pozitie au intre 3600 si 3900 lei. NU recrutare, partea de administrare personal.
    Companie de IT din Pipera, nu pot spune numele pentru ca suntem o echipa mica and I would be exposed.

  158. Ericsson
    Sourcing Manager
    6000 RON net

  159. 5000
    inginer geodez (ma rog sa nu fiu pretios, topograf).
    firma de constructii. numele il spun in privat daca e cineva curios, ca nu suntem multi pe postul asta si oamenii sunt paranoici pe tema salariilor. se adauga prime cam de un salariu de 2 3 ori pe an plus laptopul pe care il vreau eu si masina cu toate cheltuielile platite.

    freelance mai adauga intre 0 si 10000 pe luna, media undeva pe la 6 7.

  160. Sa cer și io o mărire la vara, asa. Dacă nu pica civilizația.
    Ca o fost ceva inflație de vara trecuta, euro o crescut un pic, io am devenit mai deștept…

    • leul s-a devalorizat, față de euro. Companiile au venituri în euro sau își ajustează oricum prețurile în funcție de euro. Deci costurile cu salariile au scăzut, pentru ele.

    • A mea are mai mult în lei. Și na, asta cu costurile totale contează pana ii las în curu gol. Arunci contează și pentru ei cât îmi dau mie, nu bugetul total. E verificata și o sa o mai probez o data. Daca nu pica civilizatia. Sau UE.

  161. Unix auto – consilier vanzari, 5 luni vechime, salariul a urcat la 3300+ bonuri si urca periodic.
    Pentru 0 experienta inainte, eu zic ca este decent.

  162. Ops recruitment manager (industrial) £40k + £5k bonus – full time
    Rec 2 rec – 360 consultant 22k part time
    Ambele PAYE

    • Erata pt hateri.
      £18-20k îi ia mamaie pe taxe. Ma mai costa vreo 30k traitul (chirie, mancare, haine,gradi). Asa ca lunile in care pe 30 mai am 1k in cont sunt bune.

    • @Andy: reactia e la £.
      Cat priveste veniturile nu-s rele.
      Londra sau afara?

    • Londra all around. Am 4 site-uri 2 in N E si 2 in Wembley. Asta full time si part time majoritatea clientilor sunt din St Albans, London Colney si Hatfield.

  163. Afacerist cu statul, adică mufat la banii stransi din contribuțiile la buget pentru salariile pe care le spuneti voi pe aici…venit : de la zeci de mii de eurache la ‘sky it’s the limit’, depinde la cine ai intrare și cât e procentul de parandarat..😀 ma puteti vedea prin bucale ,plimbandu-ma intre orele 11-15 în cel mai nou model de mașină scumpă….

  164. Continental Sibiu, inginer hw, aproape 8000 net.

    • Ca și concitadin, va țin pumnii în perioada asta groaznica.
      Ok, dacă se prelungește, o sa fie groaznica și pentru mine…

    • Încă nu e groaznică, stai să vezi peste vreo 7-8 luni.

    • ai idee cum e cu banii la guentner, pozitie cam la acelasi nivel?

    • @stefan – habar n-am ,nici la noi nu stiu sume. sunt megasecretosi oamenii cand vine vorba de salarii. oricum n-o sa fac pui aici. plec in 3 luni max.

      @rata – esti la body?

    • Same here.
      De 3 ani in Conti Sibiu pe ceva de super nișă. 8000 net.
      In plus vine inca un salariu prin mai, ceva bonus de performanță companie (~2200 lei) in aprilie. Bonurile de masă (~300 lei lunar), reducerile la cantină (undeva la 150 lei lunar), reducerile la grădiniță (400 lei de copil) și asigurare privată sănătate pt mine și copii sunt bune și ele, pe principiul „se dă, nu se ia”.
      In cazul meu munca e multă și presiunea măricică.
      Mai adun cam 1200-1400 lei pe lună din alte chestii.
      Per total, cu toate adunate și împărțite, iese un ~11.000 lei lunar.
      Și momentan lucrez la modalități de creștere (pe termen lung).
      Aaaa, și nu am rate la bancă și nici datorii la rude :)

    • Salut. De cat timp lucrezi? Ce pozie ai? HW 2, 3, 4 (expert)?

  165. Magazin in mall, Sizeer. Deputy manager, 2000-2900 lei, depinde de comision.
    26 de ani, 3 ani vechime in mall-uri.

  166. 4k$, dezvoltare IT, cu PFA la o firma din america (remote de acasa) + 1k$ din vanzari produse (nu spun ce, oricum depinde de locatie)
    nu ma laud, spun doar ca nu toti o duc rau in romania. trebuie sa stiti ca acest venit e volatil, il ai atata timp cat esti dispus sa tragi tare si merg toate rotitele.

    • Cat tre sa fie brutu ca sa iei 4k net ca pfa?

    • 4k e brutul, netul e cat vrei tu.

    • Imi poti da mai multe detaliite rog? In functie de ce variaza netu la pfa? E vorba de contributia pt pensie?

    • Gasesti pe net. PFA cu norma, taxele sunt 200 euro pe luna, cu tot cu pensie. Daca vrei, poti plati mai mult la pensii, dar minimul obligatoriu e suma de 200 euro total. La PFA sistem real sunt taxe serioase.

    • Thank you

    • Daca poti sa-mi spui si pe ce tehnologii faci dezvoltarea. Nu mai au pozitii deschise? Caut si eu ceva remote de ceva timp, dar fara succes pana acum.

    • C# cu sql, asp.net si asp mvc, fara alte tehnologii noi (fara angular si alte third party). Treaba e ca nu gasesti. La mine a fost noroc chior. La fel de noroc chior si cand am prins pozitii de management (manager departament). Toata treaba e sa cauti zilnic, sa aplici si sa mergi la cat mai multe interviuri pana te formezi pe pozitia pe care o vrei. Vezi ce se cere si te ajustezi. Cand ei iti cer experienta tu vii cu un areal de cunostinte si intamplari din lumea reala pentru a simula acolo unde ai lipsuri. Toti vor experienta, nimeni nu ofera experiente. Serveste-le cw cred ei ca au nevoie si prinde postul. Te vei descurca mai bine la job decat ai impresia.

  167. Adevarat va spun – grosul salariilor in orasele mari nu bat 2500 lei net, deci muritori de foame cu diploma.

    • Evident, când netul pe tara e de 3000.
      Dar 2500 nu e de nivelul murit de foame. Eu am cheltuit vreo 1400-1500 lei pe luna în februarie + rata de 850 lei. E adevărat, nu am luat decât o pereche de încălțări, în luni de reînnoit garderoba e mai mult. Dar și în alea 1400-1500 lei au întrat niște ieșiri la restaurant + comandat mâncare de pe net (care bineînțeles ca e mult peste caserola adusa de acasă).

  168. Ipsos Interactive Services – București
    PM – 2800 net; 9,57 lei bonuri de masă
    Experiență în companie – 1 an
    Experiență în muncă – 7 ani (cu tot cu doctorat)

  169. Stiu o fatuca care prin 2018 a plecat din banca din Romania in Anglia sa lucreze tot in banca. Facea vreo 3000 de lire pe luna dar ii munceau britanicii ca pe sclavi acolo, alaturi de bulgari, polonezi si alte natii.. bagau ca MIGu overtime la greu… N-a rezistat mai mult de un an si s-a intors, acu lucreaza pe un post caldutz pe la stat sau la Electrica, nu mai stiu..

    • Generalizezi. Am plecat din RO de la 4700 lei net acum ~2 ani și iau £2300 net – poziții similare. Aici muncesc 2-3h pe zi în medie (muncă activă, în rest o ard aiurea pe bloguri și reddit), în RO munceam 5-7h pe zi.

    • Asa-i frate. Englezii sunt niste exploatatori nenorociti. Lool
      La inceput cand esti est european intr-o tara vestica se uita cam stramb. Pe ideea boss hai sa iti povestim despre apa calda. Sigur ca nu ai decat sa le demonstrezi ca esti la fel de bun sau mai bun decat ei si te vor trata ca pe unul de-al lor. Sau cel putin asta e experienta mea.

    • Bă Cristi, care e obsesia ta cu „bagă ca MIGu”? Ești rusofil expulzabil sau ce?

    • Poate-i mai scoate banca la arat din cînd în cînd. Am auzit că MiG-urile se pricep la asta.

    • Mno, asta inseamna ca e o persoana comoda. Pentru ca putea la fel de bine sa caute in alta parte, nu o tinea nimeni legata acolo. Eu am lucrat cu program nu doar fix, dar daca depaseam cu 5 minute ora 17, imi zicea managerul ca s-a terminat programul. In birou eram eu, unu din ungaria, una din Brazilia si un englez. In cazul sotului la fel, programul se respecta aproape la minut si si acolo erau multi din alte tari.
      Pana la urma na, daca a plecat doar ca sa vada cum e prin alta tara si nu ca sa faca bani, treaba ei.
      Dar sa nu dea motive din astea, cum ca vai esticii sunt asupriti bla bla, ca e stupid. Daca tu nu esti in stare sa gasesti un loc unde sa fii respectat, asta nu inseamna ca nu exista.

  170. NOU
    #607

    Lenovo-Bucuresti
    Senior developer-14000 lei net

  171. NOU
    #608

    ce bine se castiga in IT! bravo! freelancer consultanta in zootehnie, media pe 2019 a fost de 8000 lei/luna.

  172. IBM
    Specialist Marketing Digital
    6500

  173. Software Engineer la ESD Iasi (E.ON Software development) 13000 Ron net CIM + tech lead of USA company and Java Engineer, 18500 Ron brut cu PFA. Ambele jobs de cate 8h fiecare făcute în paralel.

  174. content writer in limba romana, freelancer, 250 – 300 de lei pe (5 ore de lucru)

  175. Ma bag si eu, fiind un fan al acestui blog.. Companie internationala Epc Oil&Gas, construction engineer, 5000e net plus beneficii, apartament, masina de servici, telefon, laptop,bilete de avion, majoritatea proiectelor se desfasoara in afara tarii.

  176. Intrebare pentru ITisti: Cine poate spune povestea lui/ei? Cum ati ajuns la sume de peste 5.000 lei etc.? Ne-ar prinde bine celor care vrem sa schimbam cariera sau celor care sunt la inceput de cariera.

    • Faci cursuri CCNA Cisco de ex după care progresezi cu altele, in domeniul asta cu cat înveți mai mult cu atât ai salariu mai mare.
      Daca ești pe alt domeniu trebuie sa tragi tare, certificări și să știi ce înveți, sa le înțelegi după pleci din firma n firma, care da mai mult și care îți dă conditii mai bune. Aplica la joburi de suport in firme mari cu posibilități de avansare.

    • Poveste personala pe scurt: cand eram mic am simtit o atractie spre apasat butoane, stiu, suna ciudat. Inceput cu jocuri arcade, console, apoi PC. Nu ale mele, ca nu ne permiteam. Curios cum se fac jocurile. Informatii putine, nu exista internetul de astazi. Aflu de la cineva ca jocurile se fac din cod/programare/limbaje de programare. Inscris la Clubul Copiilor la cercul de Informatica (mai exista asa ceva?) Inceput cu chestii super de baza: utilizarea PC ului. Incepe sa imi placa. Jocuri in paralel. Pascal se facea pe vremea aia. Fac rost de un HC acasa si stau cu o carte sa invat BASIC. Nu am casetofon asa ca de fiecare data cand inchideam HC, se ducea tot ce am scris. SAD. La scoala se face programare. E de forma, dar am acces la PC uri. Ma joc cu bila de la mouse. Invat tot ce prind, dar cartile sunt putine si si mai putini oamenii care chiar stiu. Invat aiurea si prost, imi fac obiceiuri proaste care au necesitat ani de zile de corectat. Liceu de informatica. Tot nimic util de la scoala, profu’ de info nu stie mai nimic, dau sa copieze la toata clasa. Fac primul site in HTML si ies primi bani. Deci se poate trai din asa ceva. Iau primul PC. Nopti nedormite facand zeci, sute de proiecte de la stupide la super stupide, putine terminate. Invat iar tot ce prind. Apare internetul de astazi(la inceput). Wow, informatii multe, forumuri, grupuri, OMFG. Facultate de informatica. Nu prea ne invata mare lucru. Incep proiecte mici de freelance. In continuare nopti nedormite. Sunt multe chestii de invatat. Primul job. Am restanta la facultate exact pe ce profesam. Ma las de facultate, ies bani din job, cine are timp de chestii inutile (Fraier!). In continuare, nopti nedormite, cititi, facut, dres, cod, cana cu cod pe ea, hipster much. Schimb job. Lucrez ca hotii de cai (ca vad ca nu va place expresia ca MIG_urile) salariu creste dar nu cu mult. Sunt fraier ca oricum lucrez, imi place ce fac. Invat in fiecare zi ceva nou. Schimb job. Lucru peste program. Invat in fiecare zi. Schimbare majora de limbaj. Nu e nimic, o luam de la capat. Un pusti ne invata pe noi ceva. Nu mai e invers. Nu e nimic, invatam, nu e o rusine. Stie limbajul, nu stie faptul ca clientii sunt idioti. Invatam in continuare. Nu dormim ca nu ne iese. Inca imi place. In tot acest timp, proiecte freelance. Ies bani, se cheltuie bani. Arunc un deget si in domenii conexe. Imi place grafica, o si fac de nevoie. Ajungi la job sa faci programare, management, grafica, curatenie, montezi birouri, cari birouri, tragi cabluri, faci reteaua singur, dai cu var, mai scrii cod. Inca iti place. Inca nu dormi unori. Te bucuri cand decoperi ceva fain. Prietenii tai te pun sa le instalezi windowsu, sa le faci un site. Esti baiatul de la bucuresti care lucreaza cu calculatoarele. Nimeni nu intelege ce faci. Te cred super destept. Stau defapt pe stackoverflow. Inveti in continuare. Schimbi job. Iti dai seama ca ai ani de experienta si ca poti sa veri mai multi bani. Si ca nu mai trebuie sa stai dupa program neplatit. Stai asa, poti sa ai si viata personala? Super. Te muti pe job nou. Nu stii limbajul dar toate-s la fel, vorba filosofului. Il inveti si p-asta. Oricum totul e un if else. Asta n-are acolade, ala are semnu dolar, ala merge doar pe mac-uri. Se invata. Incepe sa nu iti mai placa dar incep sa iasa bani. Te blazezi. Din cand in cand mai apare ceva interesant. Dar banii sunt multi. Incepi sa iti iei functii de management. Incepi sa scrii din ce in ce mai putin cod, si sa dai din ce in ce mai multe mail-uri. Era mai interesant inainte. Vin programatori tineri. Te simti snob ca tu ai invatat din cartile alea de hartii, ei de pe net. Frameworkuri? Pfff noi scriam vanilla tot. E mai usor ptr ei. PE VREMEA MEAAAAAAAAA…. Ii trimiti pe copii la scarile lor. Te bagi peste juniori si incepi sa le explici teoria chibritului. Esti batran si senil.

      TL;DR: daca nu iti place, greu. Daca iti place si te duce nitel bostanul, nu e chiar asa de greu. Acum depinde: e o diferenta mare intre a face niste site-uri si ceva usor vs programare d-aia serioasa cu curent pe procesor bzzz bzzzz.

    • NOU
      #625

      Trebuie sa ai ceva inclinatie spre meserie. eu am terminat facultatea de automatica si calculatoare in 2012, dar am colegi de munca care au terminat facultati non-tehnice, dar au invatat singuri.

      Salariile de inceput nu sunt wow, dar nici mici. Ca si incepator, am avut 3000 de lei in 2012, si am ajuns la suma actuala de 14000 dupa 3 schimbari de job. Cresterile mari salariale nu prea le obtii stand la aceeasi firma, ci mergand la interviuri la alte firme. La ultima schimbare de job am trecut de la 11000 la 14000 de lei; nu e ca si cum muream de foame cu 11000 asa ca mi-am permis sa cer 14000 si sa nu cobor de la aceasta suma.

    • Am lucrat 3 ani pe brânci pe minimul pe economie (plus bonuri)
      la o firmă mică unde am învățat de-am rupt. Apoi m-am mutat la o firmă mai mare unde am câștigat de 4 ori mai mult. Am învățat, am muncit, am livrat. Apoi m-am mutat la o firmă și mai mare unde an de an mi-am negociat mărirea până am ajuns la 16500.
      Schema e simplă: înveți, muncești, câștigi.
      Cursuri, certificări și alte diplome sunt degeaba dacă nu ești în stare să aplici noțiunile teoretice.

    • Multumesc de raspunsuri!

    • Eu n-am atîta curaj să-mi dezvălui salariul, dar pot spune că lucrez la Continental ca inginer (văd că mai am un coleg pe aici, care eşti mă?) şi am peste 5000 net. Lucrez de 15 ani în firmă, din care 12 în poziţia actuală de dezvoltator de sisteme embedded. În primii 3 ani am schimbat 2 departamente, 6 posturi şi 8 şefi. O singură dată am fost la un pas de a-mi da demisia din cauza salariului de căcat, iar în ziua în care voiam s-o duc la HR s-a întîmplat miracolul, primind o mărire de 25%.

      Sînt un fel de Jack of all trades: proiectez scheme de electronică, PCB-uri, lipesc componente, măsor, scriu soft, manuale – practic pot să duc un proiect cap-coadă de unul singur. Învăţ tot ce pot şi cît pot şi chiar dacă sînt mediocru în toate domeniile, arta mea stă în cunoaşterea a cîte puţin din foarte multe domenii fără tangenţă, lucru care-mi permite să fiu mai eficient decît o echipă care ar fi specializată în aşa ceva. Nu iau bani cît pentru trei angajaţi, însă aş fi muist dacă m-aş plînge. Sînt plătit să-mi practic unul din hobby-uri, îmi place la nebunie ce fac şi cred că şi asta a ajutat la învăţatul în domeniu. Singurul lucru cu care mă pot lăuda e că am găsit rezolvare la fiecare problemă ajunsă la mine, fără excepţie. În rest: antitalent la scris soft, scheme şi cablaje care merg bine din a treia încercare, înjur de rup, prost de gură.

      TL;DR: Învăţaţi şi investiţi în voi cît de mult puteţi, indiferent de domeniu.

    • Mi-a placut in copilarie. Am avut un amic mai mare cu 3 ani care prin 90-2000 facea tot ce se putea ilegal pe vremea aia pe net. Apoi cisco, apoi am facut o retea de cartier, am tinut-o cam 10 ani, in 2005 primul job la astral, suport tehnic, era mizilic pe langa ce pb aveam acasa cu reteaua. Am trecut in testare software la raposatul ITC networks si in paralel am facut o firma de montat supraveghere video si alarme pt care m-am licentiat la politie (alte cursuri, alte certificari). Ziua la job, noaptea montam camere prin supermarketuri si chioscuri. Asta prin 2007. De atunci am mai schimbat 3 joburi.
      Azi beneficiez si eu de concediu teoretic nelimitat, in practica mi am luat doar 18 zile in 2019 pt ca am posibilitatea sa lucrez de acasa si pt chestii marunte de rezolvat ma descurc asa fara sa mai iau concediu. Bonus anual de aprox 1.5 salarii nete.
      Ideea e ca mai ales la inceput invatam tot ce prindeam si am muncit pe rupte. Acum pe primul loc pun viata de familie, salariul e cu 5 cifre.

    • Din fericire/pacate in IT a creste salariu inseamna deseori sa fii dispus sa schimbi locul de munca/ locatia. Firmele au niste plafoane pe care le transmit salariatilor sau le tin confidentiale, dar dupa o perioada te prinzi de ele.
      Cei care au cresteri spectaculoase, au schimbat de mai multe ori patronul, s-au relocat.

    • Am cochetat cu web developmentul inca din clasa a 10a. Faceam siteuri in WIX, apoi am gasit wordpress si m-am jucat pe localhost cu el pe ici pe colo.

      Premii castigate in liceu pt panarame de siteuri care aratau doar oleaca mai bine decat un PPT, etc, vine facultatea. Informatica Economica, ASE-ul din Galati. Programare web, c#, php, html, css, tot felul de cacaturi facute la curs. Nimic folositor. Am vazut o oferta de internship la o firma locala. M-am inscris, am asteptat telefonul de la ei, m-au sunat, am inceput internshipul cu posibilitate de angajare. 2 saptamani cursuri, 1 saptamana test practic in echipa si apoi raspuns final.

      Am trecut de toate cu brio si am inceput munca. 10 milioane salariu. Dupa 5 luni am sarit la 13…apoi la 15..apoi la 17..apoi la 21, asta in decursul a 2 ani jumate. Meanwhile trecusem pe magento. Nu va imaginati ca faceam dev profi. FTP cu filezilla, click dreapta, edit file, save, upload. Fara versionari fara chestii fancy de auzi la firme mai mari. In magento nici nu extindeam functionalitatile, bagam direct in core si doamne ajuta la urmatorul update de magento. La wordpress la fel. Ma rog. Pleaca PM-ul in bucuresti pe o tona de dinero, raman 1 man army pe magento. Nu-mi convine. De angajat oricum au zis ca nu vor. Pai plm s-a eliberat un salariu. Cer 3500 de la 2200 sau plec si eu. Am plecat si am ajuns in Bucuresti cu 4000. A mers treaba bine, am invatat, m-am dezvoltat, am ajuns la 5000. Mai departe vedem ce se intampla. In paralel mai administrez niste site-uri pe PFA, mai iau si de acolo un 1200-1500 lunar. Cam asta-i povestea. More to come soon, sper.

  177. Salarii la Digi:
    Call center 2200 – 2500 Ron.
    Suport tehnic 3300 – 4000 Ron.
    Program 8h și o zi de weekend pe luna. Sau 7h și 2 zile de weekend pe luna.
    Mâncare caldă la pranz de la propriu catering, prima de Crăciun.

    • Adica la fel ca in depozit in Bolintin – cu tot cu ziua de weekend ajungi la maxim 2500 lei pe luna, nu? In loc sa imparti banii astia la 22 zile x 8 ore pe zi, ii imparti la 24 zile x 8 ore pe zi… Asta daca cele 8 ore pe zi sunt 8 ore si nu 10 ore, cum sunt de fapt (drumul pana la job si inapoi nu-l mai luam in calcul). 2500 / 192 = 13 lei pe ora adica 20 de euro pe zi.

    • Postul in call center e in post entry, vii direct din liceu sau facultate, stai câteva luni un an și avansezi. O firma cu 13.000 de angajați are constant câteva zeci de posturi deschise, e treabă ta daca vrei să înveți pt ele și să aplici. Sau e treabă ta daca vrei sa stai câțiva ani in call center. Intr un an de la 2500 la 3500 ajungi lejer.

  178. Oracle – Technical Support Engineer – 8 400 lei
    Oracle – Sales Consultant – 10 500 lei
    Deutsche Bank – IT Service Manager – 12 500 lei

  179. Eu sunt (neplăcut) surprins de procentul mare de comentatori care își iau salariul în ron și nu în lei.

    • Oamenii sunt tehnici, iar în cotațiile internaționale când te uiți scrie RON, nu scrie nicăieri lei.

      Plus, încă mulți nu știu să folosească denominația nouă (da știu, au trecut 15 ani, bla bla), și atunci trebuie explicit să le zici 10 mii ron nu 100 de milioane de lei.

      Și eu prefer să zic ron și să lămuresc din start orice confuzii.

    • În cotațiile internaționale leul vechi era scris ROL și nimeni nu avea salariul în roli.
      Și în aceleași cotații dolarul este USD, euro este EUR iar lira este GBP. Ai văzut pe cineva să le folosescă atunci când vorbesc la modul colocvial despre moneda în care-și iau salariul?

    • Da boss da dolarul sau euro nu a tăiat 4 zerouri ca leii, așa că ia-o cum vrei.

      Dacă nu conta denominația, atunci trebuiau să lase în continuare ROL, dar au schimbat-o în RON, deci se pare că ceva diferență tot e, și RON se pune fix pentru a nu cauza confuzii stupide cu alții, cum am explicat mai sus.

      Nu înțeleg ce te deranjează la nimicuri din astea.

    • Pentru ca RON-ul nu e o moneda, e un cod. ROL-ul – codul celei de-a treia variante a leului a fost introdus in ’52. Nici atunci nu cred ca vorbea nimeni in roli. Sa folosesti „roni” in loc de „lei” e ca si cum ai spune ca ai spune ca lantisorul de la gat e „suflat cu xau”.

    • Nu înțeleg ce te deranjează la nimicuri din astea.

      Deoarece diavolul se ascunde în detalii!
      Și pentru că vorba românească pe care o urăsc cu încrâncenare este lasă că merge și așa!

  180. Altex – Shop Manager – 9684 net media ultimelor 3 luni

  181. Totalsoft
    Programator full stack (react, C#, MsSQL)
    12500

  182. Orientul mijlociu -Qatar profesor invatamant primar, scoala privata, aproximativ 3000 euro plus apartament 2 dormitoare platit (echivalent 1500 euro); ca o alta paranteza sunt romani pe aici care lucreaza in petrol si gaze cu echivalentul a 10-15 k euro.

  183. Corporatie straina, <100 angajati
    iOS dev de pe vremea iPhone 3G, putin peste 12.000 + beneficii

  184. Instalator, UK , £19-20/h brut, cam £14 net. £2400-3200/ luna. Concediu nelimitat dar neplatit. Sarbatori legale la fel.

  185. Inchirieri auto, Autonom, vest.
    Agent inchirieri, 2000 net cu 300 bonuri, se ajunge la ~3500 din comisioane, extra program si tips.

  186. corporatie in bucuresti in domeniul automotive
    functie suport/operational cu 10+ ani experienta
    6000 lei net lunar, plus beneficii
    mariri mici, cam ca la reno (cum zicea cineva mai la inceput). de obicei, la corporatie nu te imbogatesti. cu cat negociezi la inceput, cu atat e mai bine
    8 h pe zi, telefon serviciu, laptop serviciu, posibilitate de remote 2-4 zile pe saptamana, alte beneficii optionale regasite intr-o platforma, fructe, masaj, relax room
    merge, mai ales cand stii deja meseria si nu te mai surprinde mai nimic

    • telefon serviciu, laptop seriviciu sa zici ca sunt beneficii e ca si cum ai sapa santuri si te-ai bucura ca primesti tarnacop si lopata .. poate si acces la mini excavator.. ca masina de serviciu..

    • Nu toți angajatorii îți permit să le și iei acasă / utilizezi în interes personal. Cred că la acest aspect se referea colegu’.

  187. Team leader, HUF, 11000, bonuri, al 13-lea salariu, bonus anual

  188. Director vanzari – 5 ani la aceasta compania – 14 în total.
    Media lunara este undeva pe la 7500 – 8000 lei.
    Firma nu pot sa o spun pentru ca este relativ mica.
    Oraș din provincie.

    Am scris și pentru a aduce informații din alte domenii în afara de IT, inginerie sau consultanta.

  189. firma mică din cluj, automation tester, 8000 lei net + bonus anual, fără bonuri de masă

  190. a rupt post-ul ăsta. Record de comentarii?

  191. Firma:Brutarie mica,5 angajati.
    Brut: Minim pe economie.
    Net: 1450 lei. V-am batut.
    Functia: Agent comercial in contract,practic sofer livrator.
    Durata muncii: 6 ore/zi.La 6 AM ies din casa,la 12.30 sunt in casa.Joi program de 3,5 ore,sambata program normal.
    Beneficii: -Mercedes Vito fara GPS,in posesie 24 din 24,nu se uita nimeni la km;
    -O paine,un covrig,doi covrigi,un sandwich,un cozonac…ce este in masina pot lua cu bun simt;
    Experienta: 3 ani distributie pe judet.
    Baia Mare.

  192. Doar IT si adiacente pe aici?
    Reprezentant vanzari medicamente medicina veterinara.
    Baza lunara 3000, media lunara aproximativ 5000-6000 lei, in functie de realizari + bonuri de masa + bonus de final de an 3000-4000 de lei.
    Companie in top 5 la nivel national.
    Sunt si companii care platesc mai bine, dar nivelul de stres poate fi mai rau.

  193. Client Services Specialist la McCann Erickson,Bucuresti,9000lei+bonusuri.

  194. Asta n-a mai fost: procuror, vechime 20+, toate gradele profesionale, functie de executie: 18.500 lei net. Bonus: decontare chirie in limita a 600 EUR/lunar, pensie de serviciu.

  195. Oracle – Cloud Renewal Sales – 4300 – 500 lei ore de noapte – 600 decont benzina (schimbul 2 15-00) la 3 luni bonus in functie de rezultatele departamentului (pool plan), media pe anul trecut a fost 7000 de lei anul asta mai prost.

  196. Companie care produce în București (domeniul food), middle manager cu 12+ ani de experiență profesională: 5000 lei net (beneficii: mașină de serviciu și combustibil suficient și pentru ieșiri din București, laptop, telefon, bonuri).

  197. Hemmersbach.
    Deskside Support Engineer.
    3.000 lei. Plus bonuri.
    8 ani experiență pe zona de helpdesk support.

  198. Firma de construcții mare
    Inginer constr santier
    5 ani exp
    Salariu 9000net
    Deplasări cu mers acasa săptămânal
    Fără sâmbete lucrate
    Bonus la lucrări 1500-2000 lei lunar
    Mașina de la firma
    3 mese pe zi + cazare hotel sau pensiune
    Lap+tlf
    Adio concedii….

  199. NOU
    #678

    Chiar e ce trebuie postul asta al lui Vali…mai rar asa ceva.
    Why Do We Keep Our Salaries Secret? | David Burkus | TEDx :
    https://m.youtube.com/watch?v=iNgB-j4-5HY

  200. Salut.
    Specialist neurochirurg, SCJU Mures
    12000 RON cu 4-5 gărzi incluse.
    3000 RON bursa doctorat+ activitate cu studenți
    Program de lucru: între 8-17 ore/zi ;)
    După gărzi de 24 de ore, zi liberă pe hârtie, practic minim 4 ore de rezolvat chestii administrative.

    • Mi se pare puțin.Oricine poate opera un PC, dar foarte puțini să intre în creierul uman.

    • Sa știi ca Exista tendința in randul colegilor mei de a-și compara salariile cu cele ale medicilor din Vest..mai degrabă nejustificat, pentru ca exista diferențe între medicina practicată la noi și cea din lumea civilizata.
      Dacă ies, însă, din bula mea și ma întorc in orășelul de baștina (populație:15000), îmi văd colegii de liceu care la 35 de ani trăiesc și întrețin familii cu 3000 de lei/luna.
      Una peste alta, primesc un salariu absolut decent și cred ca in momentul asta cam atât poate societatea românească sa ofere medicilor ei, ar fi nedrept sa cer mai mult când 90% din romanii de vârsta mea trăiesc cu mai puțin.

  201. NOU
    #682

    Deloitte Tehnologie. Dep. Digital. Sume in euro
    Entry (Business Analyst) – ~1000-1500
    Middle (Consultant) – ~1400-1900
    Senior (Senior Consultant) – ~1900-2800
    Senior (Manager) – ~2600 – 3500
    Senior – (Senior Manager) – ~3400 – 4500
    Director – >4500

  202. Daca exista un bun crestin pe aici care ar vrea sa ma invete pe mine si pe sora-mea programare (orice s-a scris pe aici) call me. wink , wink

    • In acelasi timp?

    • Ti-as recomanda tot o munca de birou care implica o camera web, probabil o sa castigi tot la fel fara sa ai dureri de cap. wink, wink :).

    • Daca vorbesti serios te ajut eu.

    • Incearca un curs online. Iti faci o idee daca e de tine sau nu (programarea presupune foarte mult invatat de unul singur si mai ales facand nu doar citind/mergand la un curs).
      Cei de la Udemy au cursuri incepand de pe la ~20E.
      https://www.udemy.com/courses/search/?q=python%20for%20beginners&src=sac&kw=python
      Mai sunt:
      https://www.coursera.org/
      https://www.khanacademy.org/

    • @mazp, da noi putem invata in acelasi timp.
      @Cristii, multumesc de sugestie dar poate durerile nu o sa fie la cap ci in alta parte a corpului. Nu multumesc.
      @Alex, eu vorbesc serios! Dar iti spun din prima sunt bata. Eu si la matematica trebuia sa lucrez caiete ca sa inteleg un exercitiu. Asa ca m-ar interesa, dar as dori sa stiu mai multe. Mersi . Daca se poate sa iti dea mail-ul meu Zoso.
      @MariusCC, mersi.

    • Programarea in sine e accesibila oricui (un limbaj de programare gen C#/Python/Javascript se poate invata lejer in 2-3 luni), partea care aduce banii e aplicarea cunostintelor pe un domeniu anume. 2 exemple :
      – masinist care a invatat sa programaze CNC-uri industriale, a facut un salt semnificativ la salariu.
      – absolvent a unei facultati de istorie, care lucra in administratia publica si care a invatat Python pentru automatizarea excel-urilor inevitabile (salariul lunar a ramas acelasi, dar programul zilnic i s-a redus la 3-4 ore).
      Pentru cursuri gratis, poti cauta pe youtube canalul: freecodecamp.org, de exemplu.

    • Ok daca ne ajuta Zoso putem schimba emailurile.

    • Fara caterinca acum, daca vrei sa inveti ceva usor care sa necesite cu adevarat doar 2-3 luni invata html + css + sa inveti sa implementezi librarii de js, ex o galerie sau ceva, dupa avansezi si inveti cum sa instalezi un framework (wordperss de exemplu ca e usor) in site-urile pe care le faci din html + css. Nu exista sa inveti nici php, nici python nici js in 2-3 luni cum se zice mai sus prin comentarii. Cu 2-3 luni de invatare continua nu o sa reusesti sa faci nimic cap-coada, crede-ma. O sa primesti un proiect si o sa te uiti ca curca-n lemne ca nici nu o sa stii de unde sa incepi proiectul. Chestiile astea se invata in ani de practica, nu din cursuri. Un curs e ok pentru a iti pune ordine in cap si a invata bazele dar crede-ma ca sunt mult mai multe chestii de invatat. Daca vrei sa te apuci trebuie sa stii ca necesita nimim un an de practica pentru a putea duce un proiect usurel cap-coada. Nu situ unde te poti angaja cu experienta din 2-3 luni ca maxim o functie si un php form poti duce pana la capat cu experienta. Iti zic astea ca sa stii din start daca vrei sa te apuci de asta ca o sa ai o viata in care o sa inveti continuu chestii noi, nu se invata ca o poezie si doar o reciti in editor cum cred multi.

      Eu in 4 ani de experienta daca ma uit pe chestii facute acum un an imi vine sa-mi dau pumni in cap cand ma gandesc cat m-am complicat degeaba, si asta mi se intampla de la an la an cand dau peste proiecte mai vechi.

      Trebuie sa nu te iei dupa cei care iti zic ca inveti in 2-3 luni ca nu exista asa ceva. O sa ai o viata de invatare continua. Eu iti urez succes si sper ca daca te apuci sa te si tii de treaba si sa nu te deprimi cand nu o sa intelgi anumite chestii. Inca un sfat, aminteste-ti ce ai invatat la logica in clasa a-9a si incearca sa-ti formezi o gandire logica inainte sa te apuci, o sa te ajute foarte mult.

  203. Corporatie, ceva analist 2200 plus bonuri.
    Crescut si tras mult, plecat de acolo la putin peste 6000 lei de pe pozitie de PM.
    Enervat ca lucrurile cam stagnau aiurea, m-am mutat in alta parte pe ceva sql si conexe. 8000 net.
    Nu dau detalii ca am colegi care umbla pe aici si nu am chef de vorbe aiurea.

  204. Firma relativ mica de vanzari scule, unelte, utilaje mici, medii si mari.
    Pe organigrama as fi Sef Serviciu Comercial
    ~4000 lei dupa 4 ani aici, cu bonuri.
    Avantaj: sediul la 5 minute de casa, fara ore suplimentare, imi pot face programul singur. Am si deplasari/livrari uneori la clienti in tara; imi convine ca imi iau inca 1 zi in plus platita, concediu. Anul trecut am avut 39 = mai mult timp cu copiii.
    Naspa: o tura de cateva ore o sambata/luna.

  205. Arhitect într-o firma măricică, Franța (Paris)
    ~14 ani experiență
    4500€ plus bonuri masă ~200€ plus ore suplimentare plătite (multe). Plus ~2000-3000€ pe lună pt diverse chestii freelance. (Sume după impozite)

    Cred că în România as câștiga ceva mai bine (și aș cheltui Mult mai puțin) dar nivelul de viață nu se compară, mai ales când ai copil.

    • În România ai avea poate mai multa libertate, cu locuinta deja platita fara credit si posibilitatea de a câstiga si trai decent muncind mult mai putin (mai mult timp pentru familie si lucrurile pe care le faci cu placere).

      Daca nevasta nu câstiga si ea la nivelul tau, la Paris nu esti bogat cu banii astia, si chiar daca câstiga la fel de bine tot trebuie sa tragi tare ca sa platesti locuinta (zeci de ani de credit daca vrei un cartier bun si nu prea mica) si toate cele.

    • Cred că nu am fost destul de clar :-) nu vreau să îmi cresc copilul in România, nu acum si, mai ales, nici nu e vorba să îmi practic meseria in România.

      Iar conceptul de timp liber în arhitectură nu există nicio țară :)))))) dar macar aici am satisfacția că după niște ani de muncă iese ceva bine

      Cat despre Paris, nu știu de unde ai tu cifre și statistici, trăim f ok, soția are venituri comparabile, ne permitem cam tot ce dorim și putem sa facem și economii, cu tot cu creditul pe care îl plătim lunar. Nu suntem bogați, suntem OK și asta e bine.

    • Într-adevar e foarte important sa faci o munca care sa îti placa si sa ramâna ceva dupa tine. Iar daca nu ai putea avea nici mult mai mult timp liber atunci e clar ca nu ai iesi mai câstigat …

      Dar totusi, faptul ca în România comunistii au construit la greu blocuri turn, expropriind masiv în marile orase, e ceva ce corespunde perfect nevoilor economiei din ziua de azi.
      Din punct de vedere estetic e mult mai urât, de acord, dar asta permite sa se creeze multe locuri de munca bine platite în IT pe când la Paris se creeaza mai mult în turism (femeie de seviciu, chelner, receptionist), prost platite si precare si prea putine în IT.

      În Franta industia IT, foarte rentabila, e 1% din PIB, în România, 7%, si asta spune multe despre unde e viitorul, în ciuda aparentelor.

      Ce parere ai, în calitate de arhitect ? Nu zic ca Grand Paris nu e o idee buna, dar costa mult prea mult fata de „à la Ceausescu” (expropriat/darâmat/construit mult mai înalt, în oras nu în suburbii).

    • @BogdanBse
      Turismul e o industrie de baza in Paris, totusi nu trebuie simplificat. Franta e la fel de centralizata ca si Romania (poate si mai), asa ca pentru multe domenii (de la finante pina la industria medicamentelor) e singurul loc care conteaza, ceea ce aduce un influx enorm de oameni. Si de aici preturile mari la imobiliare si restul, este un oras (si o zona) extrem de prizata. De aia nu s-a prabusit economia locala dupa atentate, pentru ca mai facem si altceva decat turism :).
      (Apoi PIB-ul Frantei e undeva pe la 2800 miliarde USD, e o tara cu o economie f diversificata, Romania e pe la `~240 miliarde, deci comparam chestii foarte diferite. Din banii astai cam 30% sunt concentrati in Ile-de-France, numai regiunea asta e de vreo 3 ori PIB-ul Romaniei)
      Apoi, da, locuintele sunt scumpe aici dar daca cumperi unde trebuie, nu pierzi niciodata bani. Apartamentu nostru a luat + ~1000Eur/mp intr-un an jumate.

      Exista inca f mult teren liber in Paris si in afara Parisului, dovada e ca avem mai multe proiecte decat putem duce. De altfel ce costa cel mai mult e intotdeauna terenul (nu demolarile sau constructia, alea sunt o parte mai mica din buget). Iar Grand Paris e tocmai un raspuns la supraincareaa Parisului, o incercare de a mai muta proiectele (si populatia) in afara cercului central, care risca saturarea, se construieste/investeste prea mult.

      Efectele se vor vedea bine in 2024, pe linga proiectele „normale” care sunt deja multe, atunci se termina proiectele pt Olimpiada, se livreaza si o parte din linile noi de metrou, se construieste asa de mult incat estimam ca toate costurile de constructie o vor lua razna, sunt mai multe santiere decat firme care sa le realizeze.

    • Multumesc pentru explicatii Stefan.

      Problema într-adevar nu e România în particular, ci în general tarile care fac sau au facut în trecutul recent dumping nu doar social ci mai ales pe regulile de urbanism (exproprierea „à la Ceausescu” o practica înca la greu chinezii de exemplu, iar la capitolul inteligenta artificiala sau 5G, domenii strategice, sunt mult peste francezi).

      Cred ca si în locuri ca Île de France si San Franciso s-ar creea mult mai multe locuri de munca bine platite decât se creeaza daca locuintele nu ar fi asa de scumpe, si nu s-ar mai delocaliza atât de mult.

      Voi va descurcati la Paris, dar de exemplu o asistenta medicala care lucrezaza la un spital de stat nu prea si asta e o mare problema ca spitalele nu mai gesesc personal. Nu sunt convins ca la spitalele de stat din Île de France si nu numai o sa fie mai bine ca la cele din Bucuresti peste câtiva ani.

      Pretul terenului e problema principala, dar în democratie nu poti face expropriere cu despagurire simbolica cum a facut Ceausescu, de exemplu …

  206. Patron (hehe), Bucuresti, domeniul: comert auto – online/offline – piese, chimicale, vopsele
    1346 lei

    9 oameni angajati, salarii intre 2300-5500 lei net.

  207. Firma: Ace brice&carice SRL.
    Poziţie: începătorul ăla care stresează cumpărătorii cu „Ce doriţi, cu ce vă pot ajuta”
    Salariu: 1300 lei sau cât naiba mai este minimul acuma cu menţiunea „nu pot să-ţi dau mai mult de 1600 indiferent de vechime sau experienţă”.
    Mă văd peste vreo 2-3 ani vânzător de şalupe luxoase prin Maiami Bici.

  208. IST la RTR 10000net+ beneficii (bonuri, asigurare medicala, prime, masina). Posibilități de avansare dacă îl pupi pe Comanescu…

    • baaaaa…cum naiba …eu sunt UET si am 6500….rusine sa iti fie cu nesimtirea aia de salariu in RTR. Sa nu mai zic de chargei care au 3500
      Cine e Coamnescu asta ca acum ma duc si eu sa il pup un C@@ daca e vorba pe asa.

    • Salut, poti sa povestesti mai multe despre job si cum poate cineva sa aplice?

  209. Project Manager (IT) senior, Iasi, 9000lei plus bonusuri, bonuri de masa si alte corporatisme.

  210. NOU
    #711

    Inginer Automatizari in Petrol si Gaze, Scandinavia, 10 ani experienta
    6500 euro media pe luna (3500 normal, restul vin din munca in camp)
    60 de zile libere (25 zile vacanta si restul din offshore unde se lucreaza 12 ore pe zi). Flexibili cand vine vorba de planuit vacante. Pensie privata.
    Cel putin un curs extern anual (Cisco, VMware, limba) ce are legatura cu urmatoarele proiecte. Cursuri interne specializate.

    Ce incerc sa schimb: stilul in care corporatia trateaza anajatii vechi Vs cei noi cand vine vorba de mariri. Sunt cam obligati sa te tina in 2-4% deoarece asta e bugetul primit. Ii inteleg intr-un fel. Singura modalitate de a creste este sa schimbi postul si responsabilitatile (ori firma, fireste). Dar am rabdare cu ei deoarece imi plac managerii de aici.

  211. Pe hosting nimeni nimic ? Incep eu:
    Llv 3 suport, sys admin, virtualizare (kvm, ovz, xen)Cloudlinux/Whm-Cpanel cu ochii inchisi – 6000 lei net.
    Program doua schimburi, 8 ore in weekend la 3 saptamani.
    Exp: ~10 ani administrare servere unix/windows
    Firma: top 3 Romania.

  212. Farmacist sef la Gedeon Richter, 3000 plus bonuri de masa si bonusuri (150-400)

  213. Retailer UK
    Systems engineer – 2300£ + on call 350£

  214. cat:5500 ron net, bonuri, asigurare medicala
    bonus: anual in functie de performanta, de pana la 20% din salariul anual (in realitate sub 15%)
    unde: nu dau nume – tier one supplier, automotive Romania
    post: responsabil expeditii

  215. Exceptand anu de consultanta salariul de aici e doar puțin mai mare decât media pe România. Ceea ce e bine pentru programatorii din România
    Practic salariu-chirie îmi dădea mai bine acolo

    Plecat de la Rinf. 10000/luna ca am fost prost și nu am cerut 12000

  216. Programator junior
    4000 lei
    AciWorldWide

  217. Cred ca ma incadrez la freelancing. Fac site-uri pe microniche care sa genereze vanzari prin afiliere + reclame. Average este la 20000 de lei pe luna, din care se scad 2500 pe cateva servere + 2500 un salariu unui copyrigher + taxele de la stat, asigurare etc. Cunostinte de PHP, HTML, JS + SEO. Imi fac site-urile si le optimizez singur, pentru SEO am inceput sa cumpar pachete de la indieni de pe bwh. De asemenea muncesc vreo 12 ore pe zi si suprinzator nu ma simt sclav cum imi zic unii.

    • Poti detalia?
      Cum adica microniche?
      Ce vinzi, mai precis?

    • @Jon, ideea sta asa. Caut un produs pe amazon, ma uit cate cautari lunare are, daca are un numar bunicel de cautari si nu sunt prea multe site-uri de genul pe produsul ala ii fac un site, cumpar cateva articole, intre 5-10 costa cam 10$-15$ unul, depidne de numarul de cuvinte in general. Thema site-ului va corespunde foarte bine cu produsul si va avea si spatii de publicitate. Dupa ce totul e setat optimizez articolele foarte bine din punct de vedere seo. Dupa ce totul e optimizat si verificat cumpar un pachte de link-uri de pe BWH (inainte le faceam eu dar se pierde mult timp, si in general oamenii de acolo fac treaba buna, n-am avut nicio penalizare sau ceva pana acum din cauza link-urilor). Pachetul in general costa undeva la 200$, dar mai sunt perioade in care iau cu 100$. Dupa ce totul e setat ii pun si google adsense pe el (produce si asta chiar bine din vizite putine ca e nisat). Dupa cateva luni incep primele vanzari, cam 3 luni dupa ce ai terminat cu totul. Un site de genul produce cam 50$-200$ pe luna, depinde de perioada si de competitie, in general mai apar site-uri pana cresti si s-ar putea sa nu ajungi 1#. Se schimba mereu chestiile astea la update-urile google, n-am avut mari probleme dar mi s-a intamplat sa mi mute din site-uri pe 1 si din altele pe 2-3. Si cand zic microniche e chiar micro, adica un singur produs. Nu o categorie de produse sau altceva, unul singur ca e usor de rankat, altfel nu prea ai sanse.

    • @Cristii – e BHW.

  218. NOU
    #727

    Receptie 8 ore pe zi, circa 10 ani experienta – Hotel NH Torino – intre 1300-1500 euro (depinde de weekend-uri sau sarbatori lucrate) + al 13 lea 14 lea salariu

  219. Senior Buyer, Honeywell 7100 RON net plus bonuri

  220. Foxconn
    Field Aplication Engineer
    3700€

  221. barman/ospatar SUA 2-4000 $/luna, ma intorc in Octombrie in RO si cica vreau in IT

    • Zic unii că la Kloozh ai salar ca în USA.Of, course, IT. :)

    • Bun asa,in mine au dat cu pietre mai sus cand le am zis de 10 000 de euro in 3 luni:)))))
      Cum ai ajuns sa lucrezi acolo? Cetatean/ h2b, viza aia temporara de aproape un an pt munca/ work and travel ramas ilegal/ turist care lucreaza ilegal ?

    • Sunt pe viza h2b, deci sunt sclav, as putea face mult mai multi bani ca si cetatean. Nu recomand nimanui sa faca asta sa vina pe f&b in SUA pe viza h2b, mai nou doar sudafricanii mai vin. Daca aveam 20 de ani si nu 28 probabil faceam asta pt o perioada mai lunga, 3 ani sunt de ajuns :)

    • Si se merita? Avand in vedere traiul de acolo, acei 4000$ se simt ca si 2000 aici sau ceva de genu

  222. NOU
    #735

    Consultanța IT pe diverse tehnologii
    (momentan pt o firma germana), remote cu deplasări ocazionale la ei;
    +/- 3600 euro net
    Ca idee, la primul job (acum mai bine de 10 ani) am inceput cu 500 de euro.
    Că sa rămâi competitiv trebuie să înveți tehnologii și tool-uri noi mereu, de-aia timpul lucrat (efectiv la client + continuous learning) il estimez undeva la 9-10 ore pe zi.

  223. Timisoara, Farmacia Dona. Farmacist – 2500 lei net + 300 lei bonuri de masă.

    • Farmacist (cu facultate de farmacie) sau vanzator la farmacie?

    • @alunelu

      In farmacie nu lucreaza vanzatori, iar farmacist nu poti fi decat dupa absolvirea facultatii. Asistentii de farmacie nu sunt farmacisti si [sper ca] nici nu pretind ca sunt.

  224. Manager departament live support intr-o companie de gig economy care opereaza si in Romania.
    Salariu: 8500 lei net + bonuri.

    Sfat:
    Angajati-va in start-up-uri chiar daca salariile vi se pare foarte mici la inceput. Promovarile sunt rapide si consistente iar experienta acumulata foarte reala si relevanta.

  225. Șef peste mine, Timișoara, vînzări online, 4.000 lei.
    Fără bonusuri, fără tichete de masă sau vacanță, liber cînd doresc, concedii cîte doresc.
    7-8 ore de muncă.

  226. Director Logistica. Bucuresti. Nu pot spune compania, dar nu este din domeniul logisticii.

    11.000 lei NET/media + bonuri de masa + al 13 lea salariu + 500 lei carburant/luna + masina de serviciu VW Arteon -fara limita km

  227. 7150 Net, Siemens, Brasov, 4 ani exp, programare.

  228. Senior Technical Product Manager in IT. Bucuresti. Experienta totala 14 ani. Companie din US cu birou R&D in RO.

    16600 Lei NET Lunar – Salariu de baza
    23500 Lei NET Lunar – Media salariului intre 2015 – 2020 (include bonusuri / actiuni ESPP si RSU / diurna / alte beneficii financiare).

  229. Profesor limba romana – 4800 net
    In timpul ramas liber – meditatii
    Part time intr-un priect pe fonduri europene – oscileaza

  230. NOU
    #752

    Una peste alta asta nu e BLOG de saraki ! pt saraci mereti la raduf

  231. NOU
    #753

    Bucuresti – firma de proiectare in constructii
    Inginer proiectant constructii civile
    10+ ani experienta
    Salariu 6000 lei net

  232. @Vali, ar fi fost frumos sa incepi tu cu suma pe care o castigi lunar. Nu stiu, o medie in ultimele 6 luni de exemplu.

  233. Pai asa mi se pare fair. Mi-ar placea sa stiu cat castiga un blogger de succes in Romania. De ce nu ai vrea sa publici asta?

    • ai dreptate. mi-ar face plăcere să îți spun suma.
      problema mea cu asta e legată de reacțiile care vor apărea de la suma aia. pentru unii va fi prea mare, mult prea mare, pentru alții mică. și nici măcar asta, ci folosirea acelei sume ca argument in discuții ulterioare care n-au legătură cu suma aia. am explicat aici.

    • Cu argumentul asta ar trebui ca nici noi sa nu ne punem salariile aici. Nu stiu dar in capul meu un articol de genul asta nu poate incepe decat cu tine publicand veniturile.

      Este pe Twitter hashtag-ul #KnowYourWorth care incearca acelasi lucru. Ce faci tu e ca si cum cine a pornit acel hashtag i-ar fi indemnat pe oameni sa-si publice salariile fara ca el sa-l faca public pe al lui. Cred ca n-ar fi mers. Interesant ca aici lumea a sarit cu salarii fara sa fie curiosi de „salariul” tau. Dunno, poate merge si asa…

    • Cu argumentul asta ar trebui ca nici noi sa nu ne punem salariile aici.

      minima logică ar dicta că eu n-aș folosi informațiile astea în argumentația cu voi ca să vă dau cu ele în cap, dar voi ați face-o.
      nu vrei să îți dai salariul? nu ți-l da, nenea, nu e obligatoriu.

      Dunno, poate merge si asa…

      650 comentarii. de ce să fii prost gratuit? da, a mers și așa, fără să vină un isteț să comenteze că el nu înțelege o explicație simplă.

    • cei care și-au spus salariul au rămas anonimi. vali nu e anonim.

      poate a spus venitul sub alt nume/domeniu. ia și caută.

      angajează-l șef la garda de mediu bucurești și afli toate veniturile în declarația de avere.

    • poate lăsa și el un comentariu cu nume fals:

      blogger în românia
      medie de x lei / lună

    • Nu are relevanta cat castiga Vali din mai multe considerente primul fiind …. tada …ca nu e angajat.

    • salariul de la SIE se ia cash, ca să nu existe urme. deci da, nu sunt angajat!!!

    • Am un prieten care a lucrat la SIE.
      Castiga 6800 net prin 2016 dar si-a dat demisia pentru ca aproape s-a imbolnavit de nervi.

  234. 3.000 lei net, fara alte beneficii .
    post in vanzari la o editura de carte .
    Teoretic ar mai fi bonusuri din vanzari ( incasari ) , practic nu sunt platite de 1 an …

  235. £4819 net / luna + pensie & beneficii
    Director IT, scoala privata
    Londra

  236. Momentan, pana invat cum trebuie franceza, lucrez de acasa pentru o firma din Rusia. Am inceput prin a le reface traducerea site-ului in limba româna, le-a placut foarte mult ca am comunicat mult cu ei si le-am zis pe fata diverse si acum sun clientii sa ii intreb ce parere au despre serviciile oferite, deci nu vanzari. 800 dolari pe luna, pentru 10 ore de lucru pe saptamana. Posibil sa se transforme in ceva full time in functie de cum merge treaba.
    Am tot fost sunata pentru interviuri insa efectiv nu am un nivel al limbii franceza suficient de bun pentru ei, nu ca nu as putea sustine o conversatie insa na, aparent e mai important ca nu pot turui 10 cuvinte pe secunda, decat experienta in sine. Asa ca postul asta a venit la fix, fiindca imi permite sa merg la cursuri.

  237. 17000, administratie publica centrală, vechime plus grad profesional maxim …

  238. Brasov ,logistica , achizitii, stocuri , 4000 lei + bonuri + bonus trimestrial( aleator dat)

  239. Neodev – job remote
    Project manager europa est
    Aproape 20k, masina, deplasari cu avion privat, asigurari, diurna 300 pe zi, calatoresc ff mult, nu mi permit sa mi intemeiez o familie, creez grupuri targetate pe care le prezint arabilor, armenilor, rusilor. In mare parte, elaborez strategii de dezvoltare pentru proiecte la cerere. Am apartament in oslo de 4 ani in care am intrat o singura data.

  240. Nu am vazut nici un salariu din administratia publica locala. Avem noi IT impresia ca suntem bine platiti, dar o sa cadem pe spate cand o sa vedem un salariile de la stat.

    • Uită-te la declarațiile de venituri de pe site-ul oricărei instituții publice

    • Salariile din administratia publică sunt publice. Intră pe site-ul instituției care te interesează și o să le găsești. Un exemplu: https://www.sibiu.ro/index.php/primaria/buget/situaia-drepturilor-salariale-stabilite-potrivit-legii

    • Ti le spun eu, ca sa nu fie un secret:
      Administratie Publica Locala – Municipiu (60.000 Locuitori)

      IT – Consilier Superior (9 Ani vechime) – 3800 Lei NET
      JURIDIC – Sef Serviciu (12+ ani vechime) – 4750 Lei NET
      TAXE SI IMPOZITE LOCALE – Director Executiv (12+ ani vechime) – Aprox. 6500 Lei NET
      IT – Consilier Debutant (Fara experienta) – Salariul porneste de la 2200 Lei NET
      PRIMAR – In jur de 12.000 Lei NET
      VICEPRIMARI – In jur de 9500 – 10.000 Lei NET
      SECRETAR MUNICIPIU – In jur de 10.000 Lei NET

      Detalii: http://declaratii.integritate.eu/

    • Nu-i chiar asa de roz cu salarizarea in administratia publica locala. Nu acolo-s salariile alea vestite ca-s nesimtite. Desi asta ni se spune.
      Salariile babane sunt la directia de sanatate, colegiile medicilor, directiile sanitar-veterinare, inspectorate scolare, protectia mediului, anaf, directiile agricole, apia, etc.
      Acolo traiesc pilele bine. Ferite de gura contribuabilului.

    • @Taipan – coa’ problema nu sunt salariile nesimtite din administratie ci numarul lor – 1,5milioane lucratori la stat din 5 milioane total. Aproape o treime.
      Inca o problema majora sunt pensiile speciale. Daca vrei sa intelegi jongleaza putin cu cifrele aici:
      https://openbudget.ro/buget/2020/

    • Ah, si faptul ca de banii pe care ii iau multi bugetari nu fac ceea ce e in fisa postului – vezi scandalul de mediu din Bucuresti, Colectiv si alte dezastre asteptand sa se intample.

  241. Consultant (contractor) la un mic business partner al IBM UK, Peacock Engineering. £500 pe zi, concediile / sick days mi le „platesc” eu, statul mai ia cam 20-25%. Tot raman cam 90-100k pe an

  242. Inginer( exploatare) la SNTFC CFR CALATORI SA, unitate de baza , 20 ani vechime, 2450+ bonuri de masa. Bonus 50% din pret bilet vacanta nu mai mult de 1000 lei si cste o prima de 100 lei la Pasti/Craciun, daca li se scoala. Si tot atat pentru copii.
    Cineva trebuie s-o faca si pe-asta.
    Aaaahhh … si fix acum pleaca trenul de Timisoara, dupa 50 min intarziere. Si asta in Gara de Nord. La 2 pasi de minister. Asa ca ma verificati la stiri…

    • cam asta a facut si taica-miu. avantaju e ca a iesit la pensie pe la 55. dezavantaju e ca de cateva ori pe an inspecta per pedes linia Buzau – Nehoiu.

  243. orange

    manager produs / proiect (fara oameni in subordine)
    9000 net (bonusuri, bonuri etc incluse – am rotunjit)

  244. Medic Stomatolog, Craiova
    primul an de activitate, 25 ani
    * Rezidențiat 3.500 Lei
    * cabinet 1.500 lei (procent 40% din încasări; 3 zile pe săptămână, una dintre ele fiind sâmbătă)

    nu pot spune numele cabinetului, dar cam peste tot procentul din încasări variază între 30-40%.

  245. Marketing, chestii naturiste, 7500+ se adauga unelte bune de la auto la laptop destept.

  246. NOU
    #787

    Bibliotecă universitară, bibliotecar, 4150 lei

  247. Oracle, SOA Senior Technical Support Engineer, 6 ani experienta, 2 ani in companie, 9200 lei. Top performer, ceilalti castiga mai putin.

  248. Politica,functia nu foarte clara,diverse activitati pe la parlament,24000 cica net(sau brut cine mai stie)+bonuri de masa.Beneficii:4-5 vacante prin Brazilia pe an la cabana „firmei”, sofer si masina ,secretara sufletista + multe altele de care nu pot vorbii ca am colegi invidiosi.Deocamdata sunt in concediu pentru cativa ani.Ma gandesc sa schimb, sunt suparat pe ei ca nu mi-au oferit si asigurare stomatologica.

  249. Veoneer, Test lead, 9100lei, 14salarii + bonuri.

  250. Deloitte Tehnologie. Senior Developer, aproximativ 11000 de lei. Pare că sunt in media salarială din București.
    Experiență în domeniu de vreo 7 ani.

  251. Coordonator proiecte digitale
    Intre 3600-4300RON NET
    Philip Morris

  252. Cântător la Filarmonikă!
    3500ron in mana
    As face o reconversie profesionala,dar datorita varstei(35) si scolii muzicale in care materiile principale sunt inexistente,nu cred ca am vreo sansa..

    • Datorita varstei? La 35????

    • Pai nu am asa o varsta ca sa pot schimba cu ceva din IT,sau alt domeniu mai bine platit…sa schimb pe ceva de unde incep de la 2000 ron….nu prea as incerca….
      Am avut ani de zile salar de 1000ron…
      Si plus ca,,,,cand esti si casatorit nu mai este atat de simplu…

    • @Paxmann nu mai incepe nimeni in IT la 2000 de lei, decat poate prin vreun call center obosit. Dar si acolo daca e in alta limba (nu Romana) iei mai mult.
      CCNA e 400 de lei pe modul, si are 4 module in total. Il iei pe ala intr-un an (in timpul jobului actual, ca sunt cursuri cam de 2 ori pe saptamana, seara) si apoi te duci intr-un datacenter/telecom ca junior network engineer. Incepi pe cel putin 3500 cat ai acum iar apoi… sky is the limit.

    • niciodata nu ii prea tarziu, dar trebuie sa iti placa.
      been there done that.
      cauti o ‘scoala alternativa’ de it, apoi cauti un internship sau un post de junior entry. cam intr-un an ajungi la salarul asta si apoi tot cresti.

    • Renunti la arta doar pt bani ? Jesus!! … incearca pe centura

  253. ~9500 RON (conform Google, nu stiu exact cursul de schimb, $2200)
    – Microsoft
    – support pentru una din aplicatiile lor mobile

    • Cu experienta de support in spate?

    • @RDK
      Depinde cum vrei sa consideri. 10 ani+ in sensul larg al „customer service”. Inca ~10 ani pe partea de tech support, in principal pe partea de mobile (android/iOS).
      Nu toți anii cu Microsoft, dar am avut norocul sa am niste nume relativ grele în spate (gen Best Western, de exemplu).
      Salariul nu este extrem de mare.
      Dar:
      – home based
      – 4 ore pe zi (daca e nevoie sa stau peste, $15/ora)
      – e doar ticket based support; nu sunt bătăi de cap cu telefoane, live chat sau mai știu eu ce 🤷‍♂️

    • Multumesc pentru reply

    • 4 ore pe zi e standardul pe support sau iti trebuiesc ani de experienta?

  254. IT – Experienta: 1 an si putin, Junior-Mid Developer la platforma inreg punct ro (JavaScript, mai exact Vue.js, ceva Java cu Spring), 4.200 ron net / luna + beneficii (sala, abonament medical).

    Nu am bonusuri in contract, dar se zvoneste ca se mai dau ocazional „din partea casei”.

  255. Asseco
    Consultant IT
    11000

  256. SAP, 2018 (nu s-au schimbat multe de atunci), consultant senior, 12000lei net+bonus anual+actiuni+masina+alte chestii de corporatisti

  257. Director vanzari firma mica de software. Sunt doar 3-4 firme in Ro care fac soft de gen si pt ca singurul care face asta de atat timp si ii stiu pe toti de pe acelasi job sunt cel mai vechi din Ro. 10-15 Ani de experienta la firma actuala.

    2,900 Ron la inceput pe CM cu experienta 3 ani pe software sales, ajuns la 26,500 Ron (pe firma, nu pe CM) + bonus de performanta circa 10-15 k EUR la final de an in functie de atins targetele si le ating in fiecare an.

    Cateva parti rele:

    1. E aproape imposibil de plecat undeva in Romania intrucat nu e transferabila experienta si salariile si pozitiile posibile sunt mult mai jos, chiar si la firmele concurente…
    2. Orice schimbare de cariera se va face cu mutarea familiei din afara tarii.
    3. Plecari circa 2-3 pe luna de cate 3-4 zile sau mai mult, lucrat si seara si cam 1-2 ore pe zi in weekend. Cei care au copii si sotie care lucreaza inteleg ce inseamna chestia asta.

    Parti bune:

    1. Conteaza enorm sa iti placa ce faci si sa faci cu placere, ajuta enorm la a creste profesional. Stiu ca suna a cliseu, dar bagam la fel si la 2900 RON si acum. As tinde sa cred ca mult mai eficient acum acum. Rezultatele sunt muult mai mari acum odata cu experienta.
    2. Faceti orice puteti in domeniul in care vreti sa lucrati. Eu m-am angajat pe 390 de RON full time la 19 ani la facultate… In 2 ani faceam circa 1,200 EUR din comision pe luna.
    3. Incercati sa invatati the basics si sa deveniti buni la ele… multi din cei pe care i-am cunoscut la nivel mondial (am locuit in 3 tari si calatorit cu munca si fara in peste 50-60) sunt foarte slab pregatiti la multe din lucrurile de baza si daca le faceti bine pe astea, veti da bine pe langa oricine sau pe langa multi.

    a) Raspundeti rapid la mailuri , cu detalii si fiti politicosi si profesionisti. Nu va trageti de sireturi si nu scrieti in 2 peri. Daca sunteti nervosi, nu raspundeti la nimic!
    b) Invatati sa formatati toate documentele si toate raspunsurile pe care le dati. Nu zece fonturi.
    c) Organizati-va munca si desktop-ul si activitatile si folositi tool-uri pentru ce aveti voi nevoie.
    d) Invatati Excel la nivel mediu si folositi-l! Cifrele cumva au fost o constanta in vanzari si sunt convins ca si pe Mk si in multe alte joburi veti vedea ca skill-uri de Excel va vor ajuta.
    e) Invatati sa scrieti peste medie in Engleza si sa vorbiti, dar la un nivel peste cel al colegilor. Am facut pregatire de la 3 ani la Engleza si au fost cei mai buni bani cheltuiti de parinti. Inteleg si vorbesc la nivel Nativ si m-a ajutat in fata tuturor celor care s-au perindat prin aceeasi firma pe acelasi rol.

    Sper sa ajute si cat mai putin hate!

  258. Ing
    Software developer
    12500
    15 ani experienta

  259. Orange, pozitie similara cu senior DevOps Engineer. Ajung pe la 12500 lei, daca tin cont de bonusuri si beneficii.

  260. Am citit toate salariile, iar ca în calitate de NEET(„Not in Education, Employment, or Training”) tot ce îmi doresc e un salariu de 3-4000 lei net fără prea multă muncă.

  261. Ministerul Apelor și Pădurilor, consilier, 2200net

  262. NOU
    #815

    Am inceput acum 5 ani la o firma Germana care face chipuri. Embedded Software Engineer. Istoricul:

    Primele 3 luni: Salariu: 700 de lei pe luna (eram student cu 4 ore pe zi lucrate).
    Urmatorul an: Am trecut pe 6 ore si primeam undeva la 1200 plus bonuri.
    Am intrat la master si mi-au facut oferta de 3600 si am mai ramas o luna.
    M-am mutat apoi pe o pozitie de consultant pentru o firma mare in domeniul automotive. 4800 lei pe luna. Am ramas 6 luni aici.

    Dupa care timp de 1 an am devenit consultant pe 8000 de lei. Tot embedded.

    Am schimbat iar compania si am ajuns la 12.000 de lei plus bonus (cam un salariu) plus stock options (daca nu moare bursa ar fi cam 20.000 de dolari pe an).

    Pentru cei ce sunt la inceput singurul sfat e sa invete un an si sa schimbe la dublul salariului, cel putin.

  263. Banca din top 3, vanzari in front office, 4500 lei pe luna/media anuala din ultimii 3 ani, dupa anualizarea bonusurilor.
    Vreo 6 ani experienta in banking, dupa aprox 3 ani de presa mica si bleaga, pe inceput de online. Alti 3 ani de vanzari.
    Subtire, zic eu, dar in perioada imediat urmatoare intentionez sa trec pe post de coordonator vanzari sau functionar AML, KYC, invat din greu si ma si pasioneaza, asa ca daca mi se ofera o sansa sper sa ajung pe la un 5500 lei net/luna.
    Pensie privata (mica) inclusa, servicii medicale private, program flexibil (lucrez si sambete, duminici, altfel nu cred ca saream pe postul asta de un 2800-3000 plus bonusurile din target). La cum se misca piata, poate am ales eu gresit domeniul de activitate, dar asta mi s-a parut o meserie usoara (pentru ca spre asa ceva am avut eu inclinatie).

  264. 6500-7000 Euro net, freelance (100% remote) inginer cerinte (requirements) in automotive.

  265. Pentru cei 35+ din invatamant,fara inclinatii puternice spre IT,spre ce -i incurajati sa se indrepte si care ar fi pasii?
    Ms!

    • Pentru reconversie profesionala intreb..

    • Asistent medical, 3 ani de postliceala/facultate, dupa post in spital 4000+ ( sau te duci in zona 6000+ lejer dupa niste vechime si sectie cu sporuri )
      Am colegi care s au apucat de facultatea de medicina la peste 40 de ani

    • Dacă ăștia de 35+ din învățămînt nu știu spre ce să se îndrepte, e clar ce-i învață pe copii și cît de pregătiți sînt la 18-19 ani să aleagă.

      Sfatul meu e să descoperi ce-ți place să faci și să devii bun la respectiva chestie. Nu extraordinar, bun. Merge încercat freelancingul în paralel, o să înveți o grămadă de chestii.

  266. o gramada de salarii din vest. de la est nimeni? manager departament de decorații (unul dintre cele 7-8 incluse in dep de marketing), vreo 10 12 persoane in subordine, 2200-2300E + salariul 13 si 14. Job in Kiev, retail alimentar i as spune.

  267. Ce naiba salarii imense sunt astea. Acum am înțeles de unde are lumea bani în fiecare an de ultimul aifon și vacanțe pe te miri unde. La voi totul se învârte în jurul banilor și de asta ați devenit niște roboți care altceva în afară de a avea cât mai mulți bani nu știți

    • E despre bani cât timp cheltuielile sunt mai mari decât veniturile. Dar scopul e să depășești momentul ăla (fie mărind veniturile, fie scăzând cheltuielile) și să-ți vezi liniștit de viață.
      Eu am început să negociez la zile extra de concediu, lucrat de acasă (nu vreau într-un open space, vreau să scriu cod pe bâzâit de greieri) și program flexibil.
      Planul meu de viitor e să scriu cod de undeva la maxim 15 minute în plimbare de vreo plajă, dar încă mă mai gândesc cum împac asta cu copii mici.
      Dacă te uiți mai departe de comentarii sunt câțiva care au povestit cum au făcut, cel puțin în IT: tragi tare câțiva ani și după aia pui work-life balance pe primul loc.

  268. Programator PHP, eMag, 8800RON

  269. Firma din oil&gas mica – manager achizitii
    Salariul de 4000 net la care se adauga bonusuri (in medie inca 1000 lei/luna), card nelimitat carburant, masina serviciu. Libere la discretie – ma inteleg bine cu seful :)

  270. Compania: Freelancer.
    Pozitia: Online marketing (mai ales SEO, dar si altele, in zona).
    Experienta: 10+ ani.
    Salariul: Aproximativ 9.500 lei pe luna brut in ultimii 2 ani, aproximativ 7.500 net.

    O intrebare care mi s-ar parea relevanta – cu cat ramai dupa cheltuieli? Adica din net, se scad chiria + cheltuielile de baza, cu cat ramai pentru – distractii / investitii / economii?

  271. Freelancing. Fullstack Engineer. Experienta 15ani+, contract EU, 5500-6500E/luna (depinde doar de zilele lucratoare)

  272. Inginer CCIA
    Experiență – 5 ani
    Proiecte de infrastructură mare – Autostrăzi, DN-uri
    Sâmbete & duminici plătite
    Salariu de baza – 7000 lei
    Număr de ore lucrate / lună (medie) – +220 (ajung și la +300)
    Salariul mediu pe ultimele 6 luni: +10.000 lei
    Bonuri de masă
    Mașină
    Telefon
    Laptop
    Chirie + întreținere plătită – ≈2000 lei
    Transport asigurat la 2 săptămâni acasă – mașină sau avion
    Firma este spaniolă.

  273. IT, firma outsourcing Craiova, Team Lead/PM, .Net, ~9000 lei. Echilibru bun serviciu viață personală.
    Mă bate gândul să trec pe freelancing pentru o mai mare flexibilitate.

  274. Presedinte de bloc
    Bucuresti
    500 RON/luna

  275. NOU
    #836

    Sef Birou informatica
    3700
    Gradatie maxima, 1A

  276. Consultanta DevOps/Securitate
    9-10k (USD)

  277. Cercetator nivel mediu, dom. textil, 3600 net, plus perioade cu ceva suplimentar pe proiecte cu tarife mai mari.

  278. front end team lead la o firma 18000.
    sunt si eu unu din itistii aia

  279. Tarom
    Economist (a se citi admin contracte si garantii, ofertare vanzare piese si servicii avioane, facturare)
    3600 lei + bonuri

  280. Specialist perchezitii informatice in Ministerul Public, 10600 lei + decontare chirie in limita a 600 €. E mult de munca pana ajungi pe pozitia asta si unele situatii sunt sensibile. E maximul la care poti ajunge ca salarizare.

  281. Renault, ing auto, team manager, + 10 ani, 8 000 ron + diverse prime, beneficii clasice.

  282. Ofiter bancar senior – BT : 5000 lei, aici incluzand tot (bonurile de masa, primele, al 13-lea salar). Vechime – peste 10 ani.

  283. Remote Senior PM/program manager AT&T US. 4400 Euro net. Fara a necesita nici o deplasare. Lucrez schimbul 2 si overtime ii platit 200%

  284. Ing. specialist mașini de măsurat de mare precizie

    5200 net + bonusuri (ajung la 8000/ lună după calcule)

  285. reprezentant medical prin Transilvania,3 judete, firma de generice,straina, 1000 euro cu bonusuri,10 ani experienta ,am albit dupa primii 5

  286. Imi este foarte greu sa inteleg, sunt salarii de sute de euro, 800 de comentarii, IT-isti, bogati, patroni si pe Patreon sunt doar 80 de sustinatori :( care e faza?

    • Sustin doar aia care lucreaza mai mult pe social media … na. :) si fiecare dupa salariu lui.
      NSA NetMedia INC – o firma de apartament din Canada
      Salariu: $885CAD ~ 2800LEI + 6 zboruri anuale decontate (daca este cazul) atunci cand nu plec intra in salariu.
      Timp de lucru: EET ~4-6hr
      Momentan proiectul pe care sunt solicitat este – DATING ONLINE si rupeeeeee in perioada asta de COVID.

  287. Lucrez in Germania. Măcelar. 1300 euro.

    • La negru? In Germania salariul minim este de 1550euro.

    • NOU
      #854

      @Vlad Minimul e 1550 brut. Si da, sunt nemti care traiesc la limita in Germania dupa ce platesc chirie, facturi si mancare. Nu prea reusesc nemtii sa economiseasca. Norocul lor e ca mananca mai nimic (nu prea vezi carne pe masa unui neamt).

  288. Agent de poliție, vreo 15 ani vechime, aveam 3250 de lei/lună cu toate drepturile incluse (norma de hrană, echipament, etc.) în urmă cu un an. Între timp știu că a mai crescut puțin, dar nesemnificativ. Programul era luni-vineri, 08-16. Colegii care lucrau în weekend câștigau câteva sute de lei în plus.

  289. Media Executive(PPC)-Londra, Publicis Media, 1430 lire/luna net, 3 luni experienta (primul job in domeniu). Micul-dejun asigurat de companie, fructe cafea, ceai la discretie. 3-4 pranzuri pe saptamana free ca vine Google, Facebook, Linkedin etc. si tina prezentari. (la nivelul asta de salariu conteaza orice chestie gratis). Munca relativ lejera
    Senior Media Executive (PPC, Social media)- 1830 lire/luna net. 1 an experienta. Munca putin mai lejera ca stii mai bine ce faci. Aceleasi conditii ca mai sus.

  290. Am scris mai sus, dar s-au schimbat datele intre timp

    Software Engineer la ESD Iasi (E.ON Software development) 16.000 RON net CIM + Senior Software Engineer of a startup in Bucharest, 19.300 RON brut cu PFA. Ambele jobs de cate 8h, făcute în paralel. Total of 35.300 RON pe luna.

    Pont: daca ai un CIM pe langa PFA, platesti 10% din norma de venit/2; adica la o norma de venit in IT de 40.000 ron; platesti 2000 RON anual pt PFA. Iar daca nu ai incasari pe PFA peste 300.000 atunci nu dai TVA (iar eu nu am peste plafonul asta)

  291. Firma de avocatura Bucuresti, functie administrativa 3300 lei net plus tichete 15
    lei.
    Exista sanse sa ma reprofilez spre industria IT daca nu am studii tehnice? Ce cursuri sa urmez pt inceput? Ce limbaje de programare pot fi invatate la inceput pt a obtine un job de junior?

    • Pai depinde ce iti doresti: poti invata html, css, javascript daca vrei sa fii programator front-end, C#/PHP/Java/Python back end, baze de date sau toate daca vrei sa fii full stack. Cred ca cel mai usor ar fi sa inveti sql, lucrul cu baze de date. Dar trebuie sa fii dispusa sa inveti mult, gasesti pe net tutoriale pt orice, numai sa vrei si daca nu ai o baza tehnica, cel putin pentru partea de back end, iti trebuie si ceva algoritmica.

  292. Eu am 3 contracte in paralel,

    Consultant SAP – SNBC – 70E/h
    Consultant SAP – Sandvik – 75E/h
    Consultant SAP – WestingHouse 90USD /h

    Media pe ultimele 12 luni, undeva la 21k EUR dupa taxe, nu am alte beneficii. (Foarte
    misto comentariul cu actiunile la Adobe)

  293. 4300 net in Iași că și Specialist baze de date Redshift

  294. 20.000 lei pe luna pe SRL ca subcontractor
    DevOps engineer la BMW
    exp mediu spre senior

  295. NOU
    #864

    4500 lei brut – Vitesco Technologies Iasi
    Ajutor Programator

  296. Order Management Representative cu Germana, 4000 lei + 300 lei bonuri, domeniul auto

  297. Senior IT Project Manager – Telekom – 15600

  298. Intern cu 4 ore / zi
    Draexlmaier (Pitesti)
    950 + bonuri

  299. Analist date cu germana(nici-o treaba cu IT-ul), 3000 ron net urmand ca peste 3 luni sa am 3300 net . +Bonuri. Oras: Craiova; Experienta in campul muncii : 1 an.

  300. 3300 ron +bonuri ; analist date cu germana, craiova, experienta in campul muncii : 1 an

  301. 17000 net + bonus an pana la 1 salariu + bonuri, abonament medical, etc
    Full-Stack Dev Bucuresti, 13 ani exp

  302. Health, Safety & Wellbeing Specialist – București – Telecom – 7800 net, bonusuri anuale 1,5 -2 salarii, asigurare de viață, de spitalizare, dental ok-ish, abonament rețea clinici private, buget 150 lei pentru bonuri/combustibil/pilonul 3, training.

  303. Pt un data scientist junior, ce post/companie recomandati/cunoasteti ca angajeaza pe aceasta pozitie ?

    Background reporting + sql + python.

    Merci

  304. Asistent Manager Produs- depart. Achiziții
    3000 de lei in mana, cu tot cu bonuri.
    Când văd alții cât câștigă 😱 am sentimentul ca am dat greș in viața 😭😅dacă știam ca se poate și altfel…informați tinerii despre posibilități!!! 😊 sa se știe, că se poate și altfel.. :)

    • Tinerii sa puna mana si sa se informeze. Altfel cine ar mai matura strazile?

    • Desigur, dar mersi oricum. Ceea ce zici tu este tipic românesc! Te Invit sa mergi prin țările cu o mentalitate mai diferită – și știi la care țări mă refer- fata de ceea pe care ai afișat-o tu aici, și ai sa vezi ca ceea cea fac ei da rezultate, nu ceea ce se întâmpla in România! Tinerii trebuiesc îndrumați! Și sa li se arate și alte căi decât cele tipice. Iar persoanele ca tine, din partea mea, nu au decât sa aibe parte de copii care sa mature strada! Ca sa știi defapt ce zici.

    • @ELS – vad ca ai luat-o cam personal. Sistemul nostru = INVECHIT. De aia exista bloguri, ca cel pe care te afli, stiri, siteuri, forumuri – sa se informeze. Imi pare rau pentru ca te-ai ofensat asa si ai aflat asa tarziu cat castiga lumea efectiv, dar daca tu stai cu telefonul in mana sa dai like pe facebook la poza cuiva, aici nu mai este vina mea si a nimanui.
      Trebuie sa si folosesti creierul la ceva si sa iti cauti informatia cand cineva nu ti-o ofera pe tava.

  305. Contributing writer la un site pe zona de tehnologie, variabil intre 1,000 si 2,000 USD pe luna. Fac si o facultate in acelasi timp pentru a ma reprofila pe IT/machine learning/python si C.

    • Cati ani ai? Si catre ce facultate te-ai reorientat?

    • Automatica şi Calculatoare. 29 de ani

    • De ce faci facultate? IT nu era un domeniu pe care poti sa-l inveti fara facultate?
      Sau ai un background care nu e tocmai tehnic? Atunci pot sa inteleg.

    • @Radu Sigur ca poți învăța IT si fără sa faci facultate. Eu sunt de fapt la a doua, si prima a fost tehnica dar nu am dus-o pana la capăt din motive personale. Facultatea îți permite sa faci networking si te expune unor concepte pe care cursanții de bootcamp-uri si alte minuni nu le stăpânesc. Unii angajatori trag sa te plătească mai puțin dacă nu ai diplomă. Înțelegi ideea.

  306. Buna, e un pic off topic.
    As dori o îndrumare,am învățat Limbajul de Programare Python si JavaScript la nivel basic spre advanced – Self taught , as dori foarte mult sa ma angajez si sa învăț mai mult. Sunt dornic ,este si pasiunea mea.

    Daca cu cunoașteți niste firme care sunt disponibile, va rog sa mă anunțați!

    • Sa moara Gibilan daca te-as angaja. Tu ai cunostinte basic -> advanced – adica medium. Daca ai invatat, nu ai gasit nimic nicaieri pe niciun forum din afara? Atunci inseamna ca ti-ai irosit timpul degeaba.
      DE GEA BA!

  307. Consultanta IT pt o firma romaneasca ~ C++/C#, 4 ani XP, Brasov, 11500 lei brut

  308. Consultanta transport și distribuție energie + energie regenerabilă. Freelancer. Aprox 7500 EUR/luna după taxe.

  309. Contabilitate multinationala cu franceza
    5000 de lei net + bonuri 300 de lei
    Mult sau putin? 3 ani jumatate experienta
    Ma gandesc sa ma reprofilez pe olandeza (fiind salarii ceva mai mari)

  310. 4500lei net, 2ani XP ca backend developer in PHP. Asta nu înseamnă ca știu doar PHP, ci si alte tehnologii web related :) se pare ca oricum e timpul sa cer o renegociere, la ce salarii am văzut pe aici.

  311. devops/SRE, 4 ani experiență, firmă multinatională cu vreo 50 de oameni în București: 10.000 lei net

  312. 3000 lei net + 300 bonuri + mașină și combustibil + laptop + cell
    Dealer Autoutilitare & Camioane
    2 ani in firma am pornit de la 2500 lei net
    Exp total in auto 4 ani + 7 ani în vânzări
    Craiova

    Știu că e puțin , dar mai am o mica afacere deschisă de curând in intermedieri financiare … Pe care incerc sa o dezvolt ușor ușor

  313. Nidec , 3 ani experienta, analist financiar 3200 ron plus bonuri.

  314. msg systems, Cluj
    Titlu oficial: Senior IT Consultant
    Tehnologii: teoretic fullstack, practic ma mai mult Java, cloud (Openshift, Kubernetes) si DevOps (cand cum)
    ~15000 RON pe CIM + un bonus anual de cateva sute de euro variabil in functie de performantele firmei + „clasicele beneficii corporatiste” (7card, asigurare medicala, card de reduceri)
    Sper ca nu am uitat nimic… :D

  315. CEVA Logistics SRL
    dir gen -> 12.000 RON net
    HR dir -> 9.000 RON net
    PM (non-IT) -> 10.000 RON net
    Contabil senior -> 8.000 RON net
    Marketing dir -> 10.000 RON net

  316. NOU
    #896

    Șef de lucrări, Universitatea Politehnica din București, 3900 de lei.
    Cu ore suplimentare se ridică puțin peste.

    La asistent se începe undeva de la 2300 lei.

  317. CCIE / consultant / PFA de ~2 ani / on avg. 6000 EUR/luna dupa taxe.
    Experienta in domeniu, 8 ani.

  318. Wipro Technologies (Bucuresti)
    Service Desk Analyst cu germana (resetari parole SAP, Outlook, reinstalari instante de Oultook etc.) Remote pana la noi ordine.
    6600 de lei net lunar + bonuri de masa (20 de lei/zi) + bonus de limba 330 de lei / luna. Remote.

    Freudenberg (echipamente pentru industria textila). Remote oriunde in tara.
    Indoor Sales cu germana – dar e Order management toata ziua, nu vinzi nimic
    3500 de lei net lunar + bonuri de masa + prima anuala 1450 de lei

    Teleperformance
    Customer Support cu germana, client e o companie aeriana (deci telefoane non stop). Nu e remote.
    6000 de lei net + bonuri de masa + decontare Netflix

    Ascensos
    Customer suport cu germana, client fiind o companie ce vinde produse de gimnastica. Remote pana la noi ordine.
    6000 de lei net + bonuri de masa

    Ascensos
    Customer suport cu franceza, client Pimkie, telefoane la greu. Remote.
    5000 de lei net + bonuri de masa

  319. Tehnician IT hardware-software 21 de ani si 2 ani experienta+ 2700 lei+ masina si laptop si fosrte mult timp liber, dar sincer caut ceva mult mai avantajos din punct de vedere al banilor

  320. crossover, tehnician suport IT – L2, 18.000 RON / net lunar. fara concediu platit, fara alte beneficii

  321. DeutscheBank – Java Dev (1-2 ani exp) – 8500RON
    Oracle – Senior Java Dev (2-4 ani exp) – 11500RON
    Tellence – Tier 4 Dev (4 ani exp) – 4700 EUR
    Refinitiv – Senior Java Dev (4 ani exp) – 4700 EUR

  322. Inginer automotive
    5000 lei net

  323. Google Ads Senior, freelancer (clienti din afara Romaniei), 4250 euro pe luna, din ianuarie 13.250 ca mai vin 3 clienti. Lucrez si scump :))

  324. Automotive, Software Dev, 15000 ron net + al 13 + al 14 salariu + max 10% din salariul anual functie de achievements + bonuri

  325. Buna, Zoso! Cred ca multa lume ar fi incantata sa se faca un articol similar si pentru 2022, mai ales ca tocmai ce s-au actualizat salariile in urma End of Year Review. Si partea cu Google Sheet e chiar utila: https://docs.google.com/spreadsheets/d/18K2Tm3KwBXmTRjIMSvmbLX8CR2S-dksApIdAXc0s43k/edit#gid=0.

    Merci,
    Loredana

  326. Companie multinationala cu ~ 2000 de angajati distribuiti pe mai toate continentele.
    Cloud architect / Linux engineer / Team Leader (full remote) cu o experienta de 15 ani (8 ani la actuala companie).
    4500 euro NET (fara PFA, cu contract de munca normal).
    Observatii: poate parea mult, dar ca nivel al cunostintelor, implicarii si soft skill-urilor (absolut vitale in aceasta meserie) ma situez undeva in top 3% la nivel mondial, prin urmare salariul e la limita inferioara.

  327. Medic anestezist Franța liberal, vreo 15k rămân după taxe și impozite

  328. Manager proiect multinationala BPO conta 5 ani – de 6 luni pe acest post Bucuresti
    7400 lei net + tichete 20 de lei + bonus anual echivalent cu al 13lea salar
    7400 dupa o renegociere de 25% , urmeaza marirea anuala la toamna
    Pareri?

  329. Medic Franta liberal brut 600000 euros pe an, net mult mult mai puțin … Vreo 30% așa
    , trăiască impozitele și charges le

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile