Să începem să facem SEO spam încă din ianuarie

Pe 1 ianuarie am făcut un top al filmelor care mi-au plăcut în anul 2008. După câteva zile văd că un om a ajuns la mine pe blog cu o căutare după “top filme 2008” (să zicem că am pus bold aici, ca să dea bine în google). Click pe link, poate am scăpat ceva filme bune din vedere. Printre primele rezultate din listă era un post scris în februarie 2008. Err, cum poţi să faci în februarie un top pentru tot anul? Dau click şi citesc. Era un top al filmelor aşteptate să rupă box-officeul în 2008, nicidecum un top al filmelor anului 2008.

Am uitat de fază până când azi văd pe divercitycafe aceeaşi schemă făcută pentru 2009. Titlul este, desigur, “Top 25 filme din 2009”, linkul este corespunzător, tot ce trebuie pentru un seo spam de calitate.

Nu am nimic nici cu Delia, nici cu Robert. Ei să fie sănătoşi, nu plâng acum pentru că nu sunt pe prima pagină după căutarea X sau Y.

Problema e însă alta. Amândoi vor reclame şi bani. Robert s-a apucat să trimită mailuri celor care au reclamă la mine în sidebar, iar Delia mă întreba dacă poate intra şi ea în Blog20. Eu ce să le spun? Că nu e frumos să îşi mintă cititorii? Că sunt eu rău şi gelos pe succesul lor?

Nu îmi pasă că faceţi seo spam. Există peşti mai mari cu care sunt ocupat în zona asta. Puteţi să umpleţi google cu tot ce vreţi voi, din partea mea. Numai că atunci când mă va întreba cineva de voi, le voi spune că sunteţi atât spammeri, cât si irelevanţi. E un revers al medaliei care vine odată cu asemenea practici.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

24 comentarii

 1. cine sunt astia?

  00
 2. se doreste a fi si sper ca este o lista cu recomandari de filme ce apar in 2009. asta facem, scriem despre filme si muzica, recenzii, recomandari, stiri. am specificat in articol ca nu este un top propriu-zis ci mai degraba recomandarile noastre de filme bazate pe scenariu, actori, trailer si “feeling”. probabil ca un titlu mai potrivit ar fi top recomandari sau simplu recomandari. nu-i nici o problema, schimbam acum ;)

  00
 3. Aici e cam cu două tăişuri. Şi tu ai 30,000 de pagini indexate de google din 6000 de articole… Mă rog, poate îmi scapă ceva…

  00
 4. @Robintel: sunt 8.700 articole si 120.000 de comentarii. adauga paginarea articolelor, a comentarii, adauga tagurile…

 5. @zoso:

  Mersi. Aspectul acesta îmi scăpase. Aşa se întâmplă dacă nu pun mâna pe-o carte de SEO. Într-adevăr, acum mi-e mai clar.

  00
 6. Sunt nesimtiti si cei cu subtitrarile, cum se anunta un nou proiect la hollywood cum fac si ei pagina cu Subtitrare XYZ, daca intri acolo spun ca subtitrarea nu exista dar poti lasa un request sau daca ai subtitrarea sa-i faci upload.
  Orice film care trebuie sa apara in 2009 au pagina cu subtitrare deja creata.

  00
 7. atunci nu-l numi topul 25 pe anul 2009, numeste-l propuneri!

  00
 8. Si totusi, zoso, se simte putina invidie si “oleaca” de orgoliu, in articolul tau.

  00
 9. @Delia …

  de ce sa schimbi titlul? … asta denota slabiciune.
  Daca asa ai gandit tu initial, de ce ti-ar pasa de gura lumii?
  Oare mai suntem la gradinita, ca sa fim trasi de urechi?

  00
 10. @kodeina: nu mai are acelasi efect in google.

 11. stiu, ii atrageam doar atentia ei/lui/whatever ca nu-i nevoie de-o scuza, stim toti ca ala e un articol seo si nu pt cititori. adevarul e ca prinde, istet din partea lui/ei/whatever era sa nu caute scuze.

  00
 12. Toata lumea face SEO spam si n-ai ce sa faci in privinta asta. Dar ai dreptate, de pestii mai mari ar trebui sa ne legam, pentru ca ei pot influienta destul de mult cautarile.

  00
 13. pai nah, spamul ala bun e cand spui ca nu faci spam.

 14. @Sandossu: una peste bot din cand in cand nu strică.

 15. Nu ma pricep foarte mult la modul in care Google indexeala pagini si etc..
  dar am observat in ultimul timp o scadere a relevantei cautarilor. chiar nu pot face nimic impotriva nesimtitilor astora?!
  @Dan: alt lucru pe care.l urasc e faza cu subtitrarile, dar mai nou caut pe 3 site.uri, daca nu e acolo – nu e.

  SPAM.ul nu e ilegal ?! ?! ?!

  00
 16. si promovarile marketing pe email tot spam e, dar se presupune a fi legale, pt ca atunci cind o companie vinde baza de date altei companii (care urmeaza sa-si faca promovarea prin email) au un mic punct in termenii si conditiile site-ului prin care tu esti de acord sa-ti fie publicate informatiile la terti atunci cind te inregistrezi, dar cum nimeni nu citeste termenii se arunca pe butonul submit, vi si critici ca primesti spam.

  concluzia e una simplu: atita timp cit spamu ne inconjoara, inseamna ca ce-i care pot opri asta au profit din spamul facut de altii :)

  00
 17. De cand strig ca spameaza Divercity?

  si ei dau raspunsuri evazive…ca domne asa si pe alta parte…

  00
 18. In cazul lui Delia nu castiga ea prea mult din chestia aia, plus de asta din moment ce nu afecteaza cititorii (cel putin nu direct) nu inteleg de ce n-ai putea trece si tu cu vederea, dar ma rog fiecare e smeu intr-un fel sau altu, acum sau mai tarziu.

  Amin.

  00
 19. @Mihai T: e o chestie simpla. nu fac pentru ca nu vor. spammerii castiga bani din adsense, google castiga bani din comisioane.

 20. nu simt nevoia, np :)

  00
 21. @Andu: nu te citesc, sorry.

 22. acum inteleg, nu m-am gandit niciodata la asta :|
  incet-incet imi dau seama ca din ce in ce mai mult sunt hoti.
  stau si ma inreb cand ai ZZ milioane USD (de om, nu de companie) de ce sa mai faci chestii de astea, nu le ajung atatia bani. urat.

  vine okidoki :)) cine stie :-” poate o sa fie mai seriosi (ma indoiesc)

  00
 23. era un titlu prea comun in breasla celor care folosesc SEO pentru trafic, trebuia sa te astepti la titluri asemanatoare … poate ca nu esti de acord insa ai intrat pe teren minat :D

  00
 24. Nu este usor sa fii bun in SEO.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.