Să îi plângem de milă şi lui Covaci

Ia sa spicuim dintr-un editorial:

Vă puteţi, totuşi, imagina că în România nu se găsesc distribuitori pentru creaţiile legendei Phoenix? Vi-i puteţi imagina pe Paul McCartney sau pe Mick Jagger stând la tocmeală cu rechinii industriei muzicale pentru a-şi găsi loc în rafturile magazinelor? Ei bine, asta se întâmplă – spre ruşinea noastră generală – cu creaţia celei mai originale formaţii pop-rock româneşti.

Ştiti cine poarta vina pentru asta? Ăla pe care îl plângeţi. Căpoşenia lui, pierderea vocii, deciziile proaste, cooptarea lui Contraş pe post de geniu, concedierea lui Baniciu şi alte prostii de genul ăsta au făcut ca oamenii să nu mai vrea să meargă la concerte Phoenix. Şi să nu cumpere albumele proaste scoase în ultimii ani. Gen alea cu Talisman pe scenă.

In prezent, are cetatenie germana si considera ca Spania este casa lui, pentru ca se identifica mult mai mult cu ibericii. Despre acestia din urma, Covaci spune ca, in comparatie cu romanii, au coloana vertebrala.

De aici. Păi, Vasilică, de ce te mai agiţi atunci să îl dai în judecată pe Nemuritoru’ ca sa iti dea banii pe coloana sonora? Mars ba in Spania ta si lasa-ne pe noi in pace! Stai acolo si lasa-ne sa ascultam albumele vechi, alea cand nu te tampisei si nu aveai pretentii de statui si poleiala!

DeMaio, hai nene, pe ăsta nu îl speli? El nu merita un stadion plin de recunostinta? Stadion pe care sa se pise si care sa il enerveze si sa il jigneasca cu mizeriile lui, cum a facut in 2002?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

10 comentarii

 1. A luat-o lumea razna.

  00
 2. Am văzut Aniversare 45 la TNB şi pot să zic că nu m-a impresionat atât de tare ca înregistrarea de la Aniversare 40. Cât despre Covaci, păcat de el, dar l-a lovit bătrâneţea. Şi senilitatea.

  00
 3. „celei mai ORIGINALE formaţii pop-rock româneşti”. Originale?! Intr-adevar, numai daca pastram atributul de „romanesti”. Aia care au ascultat ceva rock din epoca, nu numai pe gigantii super-notorii de la care era imposibil de furat fara sa te faci de cocoa instant, stiu si AUD intr-o gramada de piese Phoenix niste rip-off-uri super ordinare. Pour le connaisseurs.
  Personal, URASC easy listeningul ala de „Andri Popa”, de la care nu se stie abtine nici un ghitarist incepator si care trece drept capodopera consacrata… Phoenix? come ON!

  00
 4. Nu mai ascult Phoenix de ceva vreme. Pentru că nu le mai simt muzica. Au făcut ceva greşit undeva pe drum şi acum cântă doar de dragul de a cânta. În rarile ocazii când o fac. Noroc că vine campanua şi mai mănână şi ei o pâine…

  00
 5. @copolovici: de ce nu?

 6. Covaci & Co. sint in studio de ceva vreme, probabil ca vor termina masterul in citeva zile. Nu poci pentru a spune unde si nici pentru a povesti nimic de-acolo pentru ca n-ar fi corect, dar…

  00
 7. fi’n’ca nu e frumos sa dai din casa unui prieten care te-a invitat la masa si in timpul ciorbei ii scapa un dos de palma peste ochi nevestei cicalitoare 😀

  00
 8. Mai da-l in ma-sa pe Covaci, corect, da’ cine-i de vina ca a ajuns sa se creada Dumnezeu? Cine i-a suflat in cur zeci de ani, nu presa si fanii? Nu trebuia sa se intoarca niciodata in Romania. Din punctul meu de vedere n-are ce cauta aici, iar chestiunile cu Baniciu si cu vocea pierduta mi se par mai putin importante.
  A si nu, nu-s deloc vreun nationalist cretin. E vorba doar de bun simt si cai verzi pe pereti.

  00
 9. Nu, pentru că de data asta sunt de acord cu tine. Sau ar trebui să-i pun pe toţi pe aceeaşi treaptă? 🙂

  00
 10. @DeMaio: asta tu decizi

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.