Să facem loc tineretului, cu Romavia

Am o bârfă beton despre cum să treci un pic peste legile statului român, dacă te cheamă Romavia şi esti companie de stat.

După cum probabil ştiţi, nu mai e voie să fii angajat la stat dacă eşti pensionar. Deci cum facem? Păi, chiloţii ies la pensie şi se angajează la o firmă oarecare, iar firma asta îi închiriază către Romavia, care motivează că foloseşte piloţii alte companii pentru că nu are cu cine zbura. Totul ajunge să coste mai mult decât înainte.

Romavia este o companie aeriană română înfiinţată în aprilie 1991 pentru a asigura zborurile preşedintelui şi miniştrilor români. Între obiectele de activitate ale companiei se mai numără şi transportul trimiterilor poştale şi reparaţia avioanelor. Romavia se află în subordinea Ministerului Apărării Naţionale. Are 241 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 11 milioane de dolari anual.

via wikipedia

update: şi Tarom foloseşte aceeaşi schemă.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

7 comentarii

 1. Schema asta merge cam peste tot , doar ca trebuie sa precizam ca pilotii nostrii sunt destul de priceputi .

  00
 2. Schema merge si la tarom, iete:

  00
 3. Si iata cum Boc reuseste sa salveze bani la buget doar din gura, in aparitiile fulminante de la Televiziunea Poporului. Apropo, v-ati pus OTV-ul pe butnul 1 la telecomanda, de cand apar acolo primii oameni in stat?

  00
 4. Se folosesc pilotii pensionari pentru ca nu sunt piloti tineri disponibili. Scolarizarea pentru un pilot costa cam 70.000 euro. Foarte putini isi permit, iar MT ofera doar 20 burse anual. Arata-mi tu un pilot somer in Romania .

  00
 5. andrei, in europa de vest te costa peste 150.000 euro ca sa devii pilot comercial (ATPL). limita de varsta e 27 de ani. daca ai impresia ca aici este cineva care isi plateste scoala cu banii jos, te inseli! atata ca aici sunt relatii speciale intre banci si scoli de aviatie, astfel incat elevul primeste toata suma de la banca, iar cand are de lucru o plateste inapoi (se pare ca au de unde).

  pe scurt, nu e vina statului, nici a taromului. e vina poporului cu graunte in loc de creier, care nu e in stare sa isi creeze conditii. las sa ne dea statul…

  00
 6. Jesus Maria! Mult se mai fenteaza in tara asta! Marturisesc sincer ca de smechera asta nu am auzit inca..

  00
 7. smecheria, nu smechera, sorry. Am vrut sa corectez, dar s-a dus deja.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Top articole

7 zile