Rușine RECORDER! RUȘINE!!!!

Materialul ăsta despre cum pădurile din Bucovina sunt jefuite de o mafie protejată de Gheorghe Flutur, politician important al PNL, e absolut mizerabil! Cum naiba să te iei de PNL?! Ei sunt un partid reformat, hoții au fost ascunși, nu mai sunt la conducerea partidului, e un partid nou, numai fețe de oameni cinstiți, și tu, Recorder, dai ca un nemernic în acest partid nou și bun?! Păi așa se face?

De aia nu putem avea lucruri frumoase, că era vorba să dăm numai în PSD, că ei sunt răul absolut, răul mic, corupția mică, aia nu contează, că oameni suntem…

201910081008082727

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

52 comentarii

 1. Ce crezi, minte sau spune adevărul? (verifică și comentariile unuia pe nume ”Dragos Garofil”)

  https://www.facebook.com/tanase.stamule/posts/10156476892530726

  00
 2. PNL nu a fost niciodata reformat. Cine spune asta e cel putin naiv. Dar noi suntem invatati sa privim intr-o singura directie: PSD. Avem si noi un dusman, la fel cum aveau aia de la A3 un singur dusman: Traian Basescu. De unde vine asta: de la “raul cel mai mic”.

  – votam cu Iliescu sa nu iasa Vadim
  – votam cu Basescu sa nu iasa Nastase
  – votam cu Iohannis sa nu iasa Ponta

  Nu e ca si cum Iliescu, Basescu si Iohannis erau extraordinar de buni, doar ca la acel moment, am avut un “rau mai mare” si am votat in consecinta. Nu insemna ca cel pe care l-am votat nu avea bubele lui, dar am judecat, si am ajuns la concluzia (noi) ca e mai bine asa…

  00
 3. Ceva asemanator: Un nou drum forestier in Brasov (proiect sustinut de un lider PNL Brasov, Adrian Oprica).
  Mai multe informatii aveti aici: https://www.facebook.com/maximilian.munteanu/videos/10156892196044195/

  00
  • tipul din video face scandal pentru ca cineva ii strica lui potecile de mountain bike, poate am inteles eu gresit.

   00
  • Exact. Face scandal. El este interesat de poteci. Dar ce crezi ca se va intampla dupa ce se termina drumul?
   @rv: Un drum forestier de 11 km pentru ce crezi ca e, pentru ca sa plantezi copaci noi?

   00
  • Ai inteles bine, pentru ca ei promoeaza drumul ca fiind pentru biciclisti iar tipul demonteaza acest aspect.

   00
  • pentru bicilisti ca mine sigur nu e acum. daca l-ar face ca drumul vechi n-ar fi o idee rea pt mine, el zice ca nu e bine. daca vor sa faca niste rezidentiale/pensiuni e cam urat.

   00
  • daca se dorea ceva pe bune nu se exagera la modul nesimtit

   – nu se tinea petitia pe site-ul unui partid politic, se putea face pe orice alt site ( https://brasov.usr.ro/stop-taierilor-de-pe-tampa-vrem-padure-parc )

   – drumul are 3.5m si in zonele unde se fac curbe exista 21m, pe pagina oficiala a petitie se pune accent pe 21m fara sa se mentioneze ca acolo sunt curbe si ca la oricare “intersectie” drumul se lateste in astfel de cazuri, chiar si drumul vechi 18m in curbe

   nu sunt specialist in astfel de amenajari, dar daca vad exagerari si minciuni de care ma prind eu care sunt total afon, sunt absolut sigur ca si in alte puncte se minte cu nerusinare

   consider ca este doar campanie electorala si atat

   00
  • Maximilian spunea ca in 2017 proiectul era pentru un drum de aprox. 1 km. Acum sunt necesari 11 km. Este putin ciudat. Cred ca un motiv pentru lungirea traseului sunt si banii – nu neaparat cei obtinuti din exploatarea forestiera, cat cei obtinuti din fondurile europene. Seful RPLP si primarul Bv au mentionat ca amenjarile sunt facute cu fonduri europene. Deci, una e sa incasezi bani pentru 1 km si alta pentru 11 km. Sa “manca” si gura lor ceva.
   Plus, ca se vor vinde aprox. 8.000 mc de lemn. Acum un mc de lemn pentru consum este undeva la 350 lei. Faceti voi calculul.

   00
  • @Marin, am gafat-o cu kilometrul ăla. A apărut la un moment dat informația asta, în toată vria de discuții, după ce am fost să filmăm, și am adăugat-o în textul care apare în montaj. Problema e că nu am verificat-o. Au fost anunțați 11 km din capul locului, din 2017, doar că de așa fel e comunicarea încât e greu să-ți dai seama ce zone vor fi afectate direct de acest proiect. De aceea a dormitat el bine-merci doi ani de zile până acum, când au apărut marcajele pe copaci și conferința de presă cu toate aberațiile precum ”facem drum pentru bicicliști”, o inepție fără margini. Dacă analizezi un pic cum a fost făcut și împins înainte proiectul ăsta, o să-ți dai seama câtă ticăloșie e la mijloc. Sunt mai multe mize aici. Una, pe care o suspectează unii ca fiind cea mai urgentă, e aceea că pe banii ăia europeni s-au bugetat niște salarii, salarii de care UE nu prea te întreabă nimic și care probabil se vor duce ca sporuri și spre oameni din RLPK. E o teorie, trebuie verificată. Iarăși, sursele din domeniul silvic spun că nu lemnul de acolo e miza, că piața de lemn de genul ăla e jos și e scump să-l extragi de acolo.

   Altfel, nu țin doar să mă dau eu cu bicicleta pe acolo. De fapt, aș prefera să nu mă mai pot da personal niciodată pe acolo, doar să rămână potecile neafectate. Că ele sunt ale tuturor, iar un personaj cu ego gargantuanic dintr-o regie de stat nu ar trebui să decidă asupra lor.

   În rest, nici eu nu sunt de acord cu politizarea subiectului și cu unele inexactități și exagerări care apar în textul petiției. Mi se pare că asocierea politică decredibilizează demersul. Dar în același timp recunosc că pe filieră politică se pot face unele lucruri.

   În fine, drumurile forestiere nu ar trebui prezentate ca niște șaorme cu de toate care aduc binele tuturor, că nu e deloc așa. Sunt niște compromisuri triste. Iar drumurile pentru biciclete pe care să le poată folosi toată lumea se fac altfel, au altă lățime, altă structură, altă suprafață. Le putem face, dacă VREM. Ironic e că există și know-how local pe tema asta, că tot noi, bicicliști locali, am făcut și proiectul de bike park din Postăvarul. Proiect de bike park donat cu cățel și purce autorității locale, căruia i s-a împotrivit cât a putut ghiciți cine! Fix directorul RLPK care acum vrea să fie Mesia bicicliștilor amatori. Deci cam despre ASTA vorbim! ;)

   Mx

   00
  • pana la urma exista niste documente publice/studii/proiect pe care sa le putem consulta sau totul e doar teorie/surse etc ?
   ca inseamna bike parc in postavarul ? proiectul e disponibil pentru public ? asta nu presupune sa taiem copacii ?

   00
  • @rv Există informații publice pe care le-a prezentat RLPK în conferința de presă și pe care le găsești ușor. Restul de documentație, îndetaliată, este la RLPK. A cerut-o Mihai Tatu de la Visum, dar momentan nu i s-a răspuns.

   Proiectul de bikepark nu presupune nici o tăiere de arbori, așa a fost din capul locului. Nu se taie copaci pentru așa ceva. Există un proiect tehnic de 1300 de pagini realizat de Prinfo pentru cele trei trasee propuse. În momentul de față nu știu ca documentația asta de detaliu să fie disponibilă publicului. Proiectul a fost donat primăriei și aceasta este entitatea care îl derulează. Dacă ai întrebări punctuale pe subiect și pot să-ți răspund la ele, mi le poți adresa lejer.

   Mx

   00
  • din ce am gasit pe net nu pare o catastrofa sau ceva groaznic, pur si simplu este un proiect care face locul mai accesibil (cu partile negative de rigoare). nu sunt specialist, nu am alte informatii.

   “Culoarul stabilit de proiectanți, conform normativelor în vigoare, are maxim 23 de metri lățime, iar după finalizarea lucrărilor, drumul va avea lățimea de 3,5 metri. După cum a spus șeful Regiei Kronstadt, traseul nu este situat în aria de protecție Muntele Tâmpa și nu face legătura cu străzile din cartierul Șchei, iar dacă vor exista porțiuni de trasee turistice afectate de amenajarea drumului, acestea vor fi refăcute.

   Construcția drumului face parte din contractul de finanțare nerambursabilă pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii silvice din proprietatea Municipiului Braşov, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro, sumă care acoperă 100% cheltuielile eligibile. Această finanţare este obţinută prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, submăsura 4.3 – “Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea şi adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – infrastructură silvică” pentru proiectul ,,Investiţii pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii silvice în fondul forestier proprietate publică a Municipiului Braşov”.Drumul Goriaț ar urma să fie legat mai apoi de un nou drum care să ajungă în apropiere de Zoo, de unde pleacă traseul Crucur spre Timișul de Jos”

   as fi preferat ca petitia sa nu fie legat de un partid politic si prezentarea sa se bazeze doar pe fapte si mai putin pe supozitii.

   mult succes.

   00
  • ps: poate ca ar fi bine sa editati textul petititei


   – drumul are 3.5m si in zonele unde se fac curbe exista 21m, pe pagina oficiala a petitie se pune accent pe 21m fara sa se mentioneze ca acolo sunt curbe si ca la oricare “intersectie” drumul se lateste in astfel de cazuri, chiar si drumul vechi 18m in curbe

   00
  • @rv Dude, textul petiției nu-mi aparține și nu am ce edita. Nu prea sunt de acord cu politizarea situației ăsteia, dar ea deja s-a produs. Pe când coboram eu din pădure furios pe câți copaci am văzut marcați (și mai ales PE UNDE) și mă gândeam cum să fac o petiție, ea deja fusese începută. Cumva mi-a părut bine, că așa ea poate fi popularizată mai bine decât o poate face o singură persoană.

   Normal că ai găsit doar chestii pozitiviste despre proiect, la ce te aștepți? Brașovul nu are presă. La conferința de presă a RLPK de acum două săptămâni era presa de casă, care a făcut frumos și nu a pus nici o întrebare și încă 3 oameni în plus care i-au deranjat prin simpla prezență pe cei de acolo. Ghici cine a pus întrebări pe subiect! Ăia 3 oameni plus încă vreo doi talibaini care încearcă să publice materiale decente. În zilele ce au urmat au apărut în mare doar texte copy-paste din proiectul drumului, iar televiziunea de casă a ridicat o super minge la fileu, invitându-l pe Dan Olteanu, care timp de o oră a povestit despre marele Bine care urmează să se reverse asupra orașului și cum vrea el să facă ”Transfăgărășan de Brașov”. Numai cum sună fantezia asta ar trebui să bage lumea în sperieți. Primăria răspunde agresiv pe FB la întrebările pe tema asta și se victimizează acuzând ”o campanie de dezinformare”. Cam în faza asta suntem cu buna credință, mai precis canci!

   Mx

   00
 4. filmul ăsta mi-a lăsat cel mai amar gust despre românia. nu doar că îmi explică de ce, în bucovina cel puțin, copacii bolnavi rămân în picioare în timp ce sunt tăiați cei sănătoși, iar pădurea se îmbolnăvește și mai tare, îmi confirmă nu doar amplitudinea jafului patronat de romsilva, nu doar că îmi confirmă că pnl e doar un psd care n-a mai încăput în psd, ci, practic, îmi retează orice speranță de mai bine.

  finalul, în care șeful romsilva vine la vama, refuză să vadă zonele defrișate și pleacă în mare viteză ca să ajungă la omagierea celor căzuți la mărășești, transmițând foarte clar practic că cei ce fură pot fura în continuare fără a fi deranjați de nimeni, e cel mai trist lucru pe care l-am văzut.

  și, ce e mai grav e că toate mecanismele descrise în jaful pădurilor sunt replicate, de fapt, în orice domeniu din românia, țara jafului perpetuu

  00
  • Nu am apucat inca sa vad reportajul asta, dar a fost ceva asemanator la “Romania, te iubesc!”.
   In plus au acum un serial interesant, “judete la stapan”. Daca ai nervi, urmareste… :(

   00
  • cred că reportajul acesta al celor de la recorder e mai tare (nu cu mult, dar e) decât oricare episod din „românia, te iubesc”. și asta pentru că protv e protv. e mare, are audiență și putere. în fața celor de la recorder, făptașiii amenință sau chiar lovesc cu mașinile, în fața celor de la protv, făptașii fug, se ascund, cel mult mint cu zâmbetul pe buze. la protv vedem la marii jefuitori o frică pe care, de fapt, nu o au. la recorder îi vezi așa cum sunt, în toată goliciunea lor.

   00
 5. Mie imi place recorder. Pare ca sunt baieti buni.

  00
 6. 😀 da, reportaje de astea ‘devoaleaza’ că sunt mulți hoți și multe curve in Românica…

  00
 7. cineva sa-i spuna lui Voiculescu ca alianta lui lucreaza foarte bine cu PNL in parlamentul european si saptamana asta are motiune de cenzura contra psd. ori suntem principiali, ori mancam cacat, sa se decida pana inainte de alegeri care e raul cel mai mic si unde se situeaza. sau daca e asa pornit sa ne salveze poate sa scrie in statut “nu facem alianta cu psd si pnl”. sau sa o lase mai usor cu mesajele tip Vadim, stim toti ce le poate pielea politicienilor.
  ps: stie cineva unde a disparut D-l Barna in ultima vreme ?

  00
  • stie cineva unde a disparut D-l Barna in ultima vreme ?

   Pe YouTube la Canal 33.

   00
  • E simplu. Vrei ca USR sa nu se mai alieze in absolut niciun fel cu PSD, PNL sau alte partide parlamentare vechi?

   Mergi si voteaza-i. Convinge cati mai multi sa faca asta. Da-le peste 50% in parlament la urmatoarele alegeri. Alta cale nu exista. Si daca au 35-40% in parlament, tot trebuie sa faca aliante ca sa poate participa la guvernare.

   P.S. Misto mod in a deturna discutia: europarlamentarii PLUS colaboreaza la niste chestii in parlamentul european cu europarlamentarii PNL, deci Voiculescu si compania sunt practic la fel de vinovati ca mafia lui Flutur, care barbiereste muntii aia de vreo 15 ani de zile. Vai, ce relativism moral de doi bani. Parerea mea: cei din USR+ ar trebui sa fie complet idioti din punct de vedere politic sa nu foloseasca aceste informatii.

   00
  • Nici tu nu știi ce vrei și nici matematică nu prea știi. In politica nu merge cu alb sau negru, oricâte principii ai avea, cu atât mai mult atunci când o buna parte din bazinul electoral este formata din oi habotnice si needucate. Ia spune tu, care ar fi soluția in acest moment, după 3 ani de marș forțat către falimentul de țară? Poate ești vreun geniu cu principii și soluții.

   00
  • exact asta zic si eu, politica e despre broaste si compromis, nu e nimic alb-negru.
   in 2017 el era ministrul al sanatatii (evident ca nu ne intrebam cum a ajuns acolo si ce competente are) intru-un guvern sustinut de psd, vicepremier de la psd etc. ciolos e bine infipt in politica de ani buni, candidatul la presedentie a facut avere din consulanta pe fonduri europene, despre doamna tocmai am aflat ca are 8000 euro/luna de la omv.
   nu pare ca in usr+ sunt numai oameni noi sau fara legatura cu veche clasa politica, de asta mi se pare ca discursul este ipocrit (nu inseamna ca aia nu fura lemne, sa ne intelegem).
   ursr+ promoveaza discursul asta alb-negru, oameni noi, fara penali in functii publice, alt mod de a face politica etc. o sa fie dificil de explicat anumite chestii cand o sa vina vorba de guvernare.

   00
  • @8200 eu nu candidez si nici nu ma dau destept, comentez doar ca sa primesc voturi negative. sa ne spuna Voiculescu ce planuri are si mai incolo sa ne explice cum o sa guverneze cu Flutur care patroneaza o mafie si vreo cativa penali din pnl. mai usor cu oile habotnice, toti avem drept de vot.

   00
 8. Mda, si sunt destui padurari care au murit sau au ramas mutilati pe viata pentru ca s-au luat de hotii protejati de autoritati.

  00
 9. Verestoi a murit de cancer la plamani, numazic.

  00
  • Să fie „sănătos” cu toată familia lui și cu prietenii lui. Să meargă toți după el, începând cu Iliescu și terminând cu ultimul puțoi din politica românească.

   00
 10. Ce trap e titlul articolului… Un sistem bonlav sub obladuirea unor mari corupti. Cum era vorba aia pe noi pulitica nu ne afecteaza. Nu ba. doar ne omoara incet incet. Natie de fotbalisti.

  00
 11. E foarte bun reportajul celor de la Recorder.
  Mai te uiți la doua-trei episoade din Romania te iubesc și intri în depresie, îți dai seama ca ce scria Kafka era nimic faţă de ce sa întâmplă în Romania.

  00
  • eu am renuntat a ma uita la romania te iubesc de vreo doi ani, nu pentru ca nu sunt bine facute, ci pentru ca ma baga in depresie.

   Mai alearga alex dima prin paduri?

   00
 12. ma surprinde sa vad cum romanii sunt in continuu surprinsi de astfel de documentare ceea ce nu poate decat sa arate autismul societatii in ansamblul ei.
  pai bai nene, daca te uiti pe facebook-ul romanilor ai zice ca unul nu sta acasa in weekend, cu toate astea, nimeni nu vede defrisarile masive.

  in schimb ne chinuim sa gasim bube in cap si usr ului ca sa aparam dreptatea si adevarul. adica sustinem sustinem dar sa stie lumea ca usr are o groaza de bube in cap si ca, pe fond, sunt la fel ca ceilalti: PSD, PNL, PMP, UDMR, ALDE, deci mai bine stati acasa.

  altfel, pentru toti ceilalti exista dupa parerea mea, fie votati neconditionat orice partid nou, ca e usr, ca e partidul verzilor, partidul corporatistilor, fie o taiati din tara caci in 20-30 de ani nu va mai ramane nimic, faceti o calatorie in sudul tarii, olt, gorj; giurgiu, teleorman sa vedeti desertificarea sufleteasca, geografica, eh, aia e imaginea Romaniei lui 2040 daca vom fi mai preocupati sa gasim bube USR-ului si partidelor noi in general….

  00
 13. Mizerabili.Alt exemplu fiul primarului “penele” din CampulungMoldovenesc politist la investigatii economice in Suceava se pozeaza cu interlopi din clanul Corduneanu probabil fiind un motiv de mare mandrie. https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/noi-dezvaluiri-despre-pozele-in-care-un-politist-apare-ciocnind-o-bere-cu-interlopul-adrian-corduneanu–232287.html

  00
 14. eu inca nu am inteles de ce reportajele de la recorder nu ajung virale desi multa lume e revoltata..

  00
  • sunt virale in bula noastră. dar bula noastră nu se uită la video.

  • @Mahershala: Pentru ca sefu’ te lasa sa dai 10000 de euro unei zdremte sa apara la “talk-show-ul” tau dar nu te lasa sa platesti drepturi de autor unui reportaj ce-i strica afacerea..

   Si atunci viralitatea se manifesta in cei ce au rabdare pentru realitate.. Pentru ceilalti, pentru masa mare a populatiei care vrea s-o vada pe Sorina si sa-i auda vocea Alexandrei, cei ce sunt bucurosi cand vad un accident pentru ca aia e ocazia lor sa-si dea cu parerea sau pur si simplu sa se simta mai destepti decat cei implicati in accident.. Pentru ei e prea lung scurt-metrajul pentru popularizare in online…
   Lumea din bula noastra subestimeaza importanta unei “Grete” ca sa-ti faci mesajul auzit..

   00
 15. eu sunt mic sponsor recorder.

  00
 16. “Sistemul” ridică cumva mingea la fileu pentru cine trebuie?

  00
 17. Daca era Barna presedinte, nu se mai taiau paduri :)))

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.