Vin roșu, whisky sau ambele? Descoperă ofertele eMAG

Dacă mergi la cineva în vizită și nu are măcar un vin roșu și o sticlă de whisky, pleacă înapoi acasă. Evident, glumesc, dar mi-ar plăcea să ieșim puțin din sfera cu berea la rece pentru că eu le prefer pe astea două. În special în combinație cu mâncare.

Carbenetul merge bine cu friptura, Chianti cu pastele, Pinot Noirul cu brânzeturi și rață. Deja mă apucă foamea. Cât despre whisky, îmi amintesc că mi s-a dat lumea peste cap când am mers la niște prieteni acasă și tipa a făcut o combinație mișto de cocktail cu pere, sirop de miere și suc de lămâie. Poate e o treabă populară și la noi, dar atunci a fost prima oară când eu am încercat ceva de genul ăsta.

Dacă vă apucă vreodată cheful de experimentare gastronimică în combinație cu vin roșu și whisky, găsiți varietate pentru ambele categorii pe eMAG cu livrare rapidă la easybox și acasă. Vin roșu aici și whisky aici. Prețurile sunt bune. Doar că na, încercați să nu le amestecați.

(articol sponsorizat)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

48 comentarii

  1. Desi am fost (sau poate, in unele cazuri, mai sunt) mare berar (nu exista alta bautura in afara de bere), de vreo 2-3 ani am cotit-o spre vin si pot spune ca, intr-adevar, sunt unele mancaruri pe care le udam cu bere, dar parca cu vin e altceva.
    Ca si tarie, nu m-a prins whisky-ul, dar in schimb am inceput (doar de vreo 5 ani) sa beau palinca de casa (prune, pere, mere, caise… ba chiar si portocale ), vinars si, cateodata lichioruri (da, am si latura feminina).

    Recomandari de crame/producatori n-am sa fac deoarece fiecare e cu gustul lui asa ca cel mai bun mod de afla care e cea mai buna bautura e pe incercatelea asa ca dati-i bataie.

    00
  2. Una e sa ai Bergenbier in frigider, alta e sa ai Hobgoblin de exemplu :D

    00
    • iti place sticla, nu?

      00
    • Nu neapărat. Berea aia e chiar buna. Și e o bere „exotică” mai cunoscută. Dar după minusuri, pe aici nu prea sunt fani bere.

      00
    • Ma p.. pe Hobglobin si pe alte beri de hipsteri. Imi iau Cziki Szor la pret normal si nu-mi mai trebuie altceva

      00
    • De bei multe Cziki Szor tu te vei Chisha Uszor!

      00
    • @punKreas la fel ziceam si eu, pana am ajuns in Praga si am baut bere.
      Nu sunt fitos, am baut si la pet. Dar ce fac astia in Romania n-are nicio legatura cu ce ar trebui sa fie o bere. Toata berea produsa in Romania, indiferent de brand, are prea mult acid si trebuie bauta foarte rece, ca sa nu ii simti gustul prost. Pe cand berea de calitate are mai putin acid si o poti bea si la 10 grade, de exemplu, nu tre sa fie aproape de inghet sa-ti placa.

      00
    • @Radu, asa am patit si eu, doar ca a fost Belgia in cazul meu.

      00
    • @Radu, sunt tipuri diferite de bere. Berea de tip lager (care este cea mai des intalnita in Romania) se bea la temperaturi intre 2-4 grade celsius. Berea de tip pilsner se poate bea la temperaturi intre 4-7 grade, iar cea de tip stout intre 7-13 grade.

      00
  3. NOU
    #10

    eu as incerca un whisky cu arome, am vazut ca sunt tot felul de combinatii dubioase cu miere, mere, pere

    00
  4. Am trăit intr-o familie ciudata, in tinerețe. Am ajuns sa consider ca băutul (asa ii zicem noi romanii, nu? Fie ca bei bere, vin sau tărie, mult sau putin) este o grava problema. Doar eu am ideea asta? … și am ajuns sa întreb ca in show-urile de stand up din anii ’90:”care e faza cu băutul?” Apa la robinet nu e? Apa minerala, sucurile carbogazoase fut ficatul mai puțin ca tăria. Dacă eram acum 200 de ani, hai c9nsideram necesar ca ce bei sa fie nimic bere (băutură fermenata care purifica apa) dar acum?

    00
    • Băutul nu este o problemă dacă este cu moderație. Chiar și dacă exagerezi din când în când și te amețești puțin tot nu este o problemă dacă nu devine ceva obișnuit. Sau dacă nu ajungi la stadiul în care nu mai ești în stare să ajungi acasă.

      00
    • La tine si dupa nume se vede ca nu esti roman. Ce roman ar pune asa intrebari.

      00
  5. De ce ești cârnat și ștergi comentarii? Credeam că doar măscăriciul de neveu face asta.

    00
  6. Nu vreau sa fiu carnat, dar de fiecare data cand vad articole sponsorizate pt emag ma gandesc la un meme de ala cu un un leu furios care rage (vali cand scrie de obicei) si apoi cu un pisic cumintel (vali cand scrie despre emag). Nu ma refer neaparat la mesaj, ci la scriitura propriu-zisa.

    00
    • Nu ești cârnat, dar nici să înțelegi nu-ți iei timp.

      A scris că e articol sponsorizat, deci e publicitate. Ce ai vrea să facă mai mult decât atât, ca să fie credibil, pentru tine? Să scrie toată ziua, să nu ia bani de nicăieri și să închidă blogul peste 3 luni?!

      Cine nu înțelege că un astfel de demers editorial costă timp și bani, să-și facă un blog și să scrie pe el până ajunge, nu la 50.000 de unici/zi, ci la 1.000/zi. Și după aia mai povestim.

      Nu poți pretinde ca cineva să genereze conținut zilnic, să nu-ți ceară bani pentru asta, tu să-ți instalezi AdBlock împotriva reclamelor și să-l și boscorodești când are articole sponsorizate, marcate ca atare.

      00
    • unele articole sunt mai low energy, admit asta :(

    • Si nu era sponsorizat, cum sa scrii ceva de rau cand e vorba de bautura?

      00
    • *Si daca …

      00
    • În plus nu sunt lei. E Buff Doge și Cheems.

      00
    • motanes, nu ma, eu ziceam ca un articol de gen ar trebui scris asa:

      „Esti din suceava si ti-e frica sa pleci la bucale sa iti iei d-alea gurii pentru ca nu avem autostrazi si habar n-ai sa conduci, iar guvernul isi bate joc tine. Meriti sa isi bata joc de tine dupa ce tu si ma-ta ati votat toata viata PSD.
      Comanda un Chianti sa il bei cu toti analfabeti functionali de la tine din comuna.
      Ia si un Macallan si daca ti se face rau ca le combini ca prostu’, du-te la buda din curte si gandeste-te ca satul romanesc trebuie sa moara.” Articol sponsorizat. Semnat Vali.

      Sa stii pe ce blog esti din tonul postului.

      00
    • i-ul de la functionali trebuie mutat la analfabeti. Multumesc.

      00
    • Boris, ești simpatic.

      00
  7. Decat un whisky ieftin mai bine o bere buna. Credeam ca whisky-urile se beau seci fara combinatii si alte arome. Ca si cum ai bea jinars de pruna cu suc de mere sa nu-i simti gustul.
    Eu consum si vin si bere, sunt perioade cand merge bine o bere la un gratar si altele cand preferi sa stai chill pe terasa la un pahar de vin.
    De la perioadele cu vin rosu + cola sau grasa de cotnari sau lacrima lui Ovidiu au inceput oamenii sa migreze spre vinurile seci si demiseci. Incet dar sigur.

    00
  8. Dupa o vara lunga si plina de Zaganu cu moderatie, inlocuit in unele seri cu un rom sau tuica, eu am inceput usor usor la fara alcool. Dupa 2-3 saptamani nici berea fara alcool nu e atat de naspa, iar vinul fara alcool n-are aciditate deloc, poate ar merge un pic indoit, sprit’ul de alta data.

    00
  9. WTF is sirop de miere???

    00
  10. berea nu e buna la betie pentru ca da o mahmureala nasoala. in schimb, daca iei un vin decent (pe la 40-50 de lei sticla) nu ai probleme a doua zi.

    00
    • Berea proasta da mahmureala nasoala. Cand mi-am montat acasa dozatorul de bere tot incercam sa iau legatura cu Hop Hooligans, cu Rombeer, sa fac rost de niste bere buna, pana la urma am luat de la un patron de bar un butoi de Timisoreana. Nu ma gandeam ca poate sa fie asa buna, cand e proaspata si cand e curat circuitul de bere al dozatorului o bei ca pe apa, 0 mahmureala a doua zi, totul e frumos.

      00
  11. La 30 de kile ale tale mi se pare riscant sa iti dau vin sau whisky dacă vii în vizita. Pepsi, maxim bere.

    00
  12. Whisky, single malt, zilnic daca am ocazia-nu beau niciodata singur.
    Anecdota- anul trecut de ziua mea am bagat aer intr-o sticla de Macallan de 18 ani. Un prieten, desi betiv profesionist, s-a abtinut la primele doua pahare- a baut sec, cum se bea whisky-ul bun. La al treilea a luat un pahar mare, a turnat cca 50 ml din licoarea zeilor si…restul cola! Omul are ficat excelent, dar nu se poate abtine sa nu indulceasca cu rahat bunatate de bautura!

    00
  13. Scuze de offtopic…vreau sa gasesc si eu cel mai recent articol publicat pe blog despre cauciucuri.. vreau sa imi iau niste gume de iarna si stiu ca acolo erau niste recomandari ok.. a fost publicat in vara … am dat search dar nu am gasit (am gasit doar articole cu masini). Multumesc si inca o data scuze de offtopic

    00
  14. daca dau sort dupa cele mai populare bleah.

    In primul rand niste recomandari la pret decent pe emag, ca influensarii sunt prea ocupati cu pairingul si cupajul sa explice unui popor eminamente bautor de Bergenbier si tuica cum e cu licoarea asta:

    – Jameson Irish 40%, 0.7l – pret decent, foarte bland stilul irlandez si perfect pentru orice novice, dintre astea „megacomerciale” e cel mai cinstit;
    – Highland Park 12 Ani Viking Honour, doar pentru ca glenfiddich 12 a ajuns 150 si pentru zece lei in plus de ce nu;
    – Ardbeg 10YO, pentru ca e altceva da nu inca Ardbeg strong, de pus pe masa la seara de poker;
    – Dalmore, 12 YO – de pus pe masa la ocazii in loc de macallan

    00
  15. Vinul se consuma doar din propriul butoi, m-am ars cu vinul din comert odata in sensul ca mi-a fost atat de rau incat am ajuns la urgente si radeau asistentele cand le-am zis ca am baut vin pentru ca „lumea buna” ajunge acolo de la whisky sau alte nebunii.

    Whisky doar Jameson, de buget, nu ma aventurez mai sus.

    00
  16. Cand ma apuc de orice treaba, ma apuc serios, iar cu Jameson am de-a face cam de 2-3-4 ori pe an in jur de cam 250-300 ml per intalnire. Pentru mine e suficient, ma trezesc fresh a doua zi si totul e in regula.

    Nu consum alcool zilnic.

    Unii clasifica bauturile si mancarurile dupa finete, eu nu fac parte din aceasta cateogrie.

    00
  17. Mie imi place romul, dar am luat recent de la ei Dead Man’s Fingers, varianta cu cocos si am facut cocktail cu suc de ananas si lime, nu prea mi-a placut si m-a durut si capul a doua zi (in mai multe dati).
    In schimb, nu am problema asta cand beau Havana Club cu Cola, sau chiar Cpt.
    Imi cer scuze daca insult bogatii de pe blog cu mentionarea bauturilor de nivelul asta.

    00
  18. Aseara ma mancau degetele sa comand o sticla de El Dictador si vazusem ca are acolo pe arome cumva separat: cacao sau cafea… am tras cu ochiul la vecini pe finestore si nu aveau asa ci doar denumit simplu.
    Am stat m-am gandit si am renuntat, probabil daca era ca pe finestore comandam direct.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile