Ce loveste? Pare ca e lovit singur in cap.
Deci chiar acum ma gandesc cum indupleca herr caranitru si cârpaciu de mandruta ambasada americii sa ne scoata vizele. Hăștagomnebun, hăștagclown
Comentariu apreciat.456
NOU
#3
danny propagandist în probe
Loveste piatra cu capul…gen
25
NOU
#4
Emil
Taică-său a dus-o bine de tot in guvernarile PSD, niciun deranj, a primit TNB pe persoana fizica din 2005!!
Caramitru jr. este la fel de obsedat de bani si putere, momentan in campanie puternica anti USR, anti Nicusor Dan, anti spatii verzi dar foarte pro capitalism salbatic si dezvoltatori imobiliari lipsiti de constrangerile regulilor, legilor.
Tot explicacat (sic!) de terminati sunt cei din vestul europei, ce tipla este in Romania si ca trebuie facuta treaba ca in america. Macar este anti-rus deci hai sa-i dam si o bila alba.
Cand are sansa mai baga ceva osanale mafiei PSD PNL, in special lui Ciolacu. Ma gandesc ca Firea sau Burduja ar fi primari ezcelenti pentru el, oameni care nu blocheaza stralucitul viitor al capitalei cu tampenii gen PUZ, autorizatii si alte chestii socialiste.
🤣🤣🤣🤣
M-am înecat cu cafeaua. Cum, mă?
A uitat să scrie „dacă dai mai departe la zece prieteni primești viza pe un an în plus bonus”.
Comentariu apreciat.29914
NOU
#6
Cristina
Ai uitat partea cea mai importanta. Care nu da mai departe 10 ani de ghinion. Si sa i se usuce la intrare.
Comentariu apreciat.1089
NOU
#7
Ambra
Știi ce am mai uitat? O propunere mai eficientă, să stea unul cu toporul la intrarea în ambasadă. Nu te clasifici pentru baremele „white, tall, well dressed, $$income”, nu ai ce căuta acolo în perioada aia.
Comentariu apreciat.378
NOU
#8
Cristina
Ah…unu cu toporu la intrare ar fi solutia la multe probleme in Romania…dar aici, daca trebuie neaparat sa vorbim serios, desi eu nu insist, nu cred ca ar rezolva problema. Parerea mea, subiectiva si nebazata pe altceva decat romanescu „parerea mea” este ca americanii don’t really feel like it, si ca pana cand nu le va folosi lor vor putea oricum manipula aceasta conditie care nu depinde de nimic. La viza ei nu trebuie sa justifice refuzul. Acu 747474 de ani cand am luat eu viza care a expirat de 585858 de ani mie mi-au dat din prima pe 10 ani si altei colege cu pregatire si background similar i-au refuzat. Same job, same education, same family status (single women). Pt ca …fara pt ca. Mai incercati alta data. De aia zic, e bun toporu, nu zic nu, mereu un topor la casa omului e bun, dar factorul rata de refuz e 100% la mana lor.
Comentariu apreciat.6312
NOU
#9
Radu
Cristina viza de US of A (si in general orice alta tara) e un privilegiu, nu un drept. Daca au refuzat stiu ei de ce, sunt multe criterii, nu conteaza doar varsta si pregatirea. Si mai stii ce? E mai bine sa te refuze la ambasada decat sa te intoarca de la aeroport, ca si cu viza tot raspunzi acolo la niste intrebari.
Indecis. Tu ce zici?3341
NOU
#10
Cristina
Radu eu sunt de acord cu tine. Nu contest nimic din ce ai spus. Daca bat 10 oameni la mine la poarta si eu las sa intre doar 3 e treaba mea nu tre sa dau explicatii alora 7 de ce pe ei nu ii primesc. Curtea mea, treaba mea. Tot ce ziceam e ca daca deschid usa si le zic alora baaai las poarta deschisa doar cand o sa las 9 din 10 inauntru e oleac de bullshit atat timp cat criteriile mele nu sunt obligata sa le impartasesc. Ca o tin din pix pana cand imi convine sub 9.
Indecis. Tu ce zici?3313
NOU
#11
Radu
Cristina problema e asa: ala care decide daca iei sau nu viza nu ia decizia asta dupa cum ii sta pe stanga sau pe dreapta. Dar daca minti la interviu pe unul care stie sa recunoasca mincinosii ca asta e treaba lui, sau ai atitudinea asta pe care o ai tu acum, s-ar putea sa intri la categoria refuzata indiferent de cat de bazata te crezi tu. Repet, e un privilegiu pe care tu ii rogi sa ti-l dea, nu ai nici un drept sa-l primesti.
Indecis. Tu ce zici?2243
NOU
#12
Cristina
Radu pe bune daca inteleg ce anume te deranjeaza sau ce atitudine crezi ca am. Eu nu am nevoie de viza si daca as avea m-as duce la interviu cum m-am dus si prima oara. Stiind ca e un proces subiectiv si care depinde mai putin de mine cat de un proces putin transparent al unei institutii care nu imi datoreaza nici explicatii nici viza. Dar asta nu inseamna ca sunt naiva sa cred ca aceasta lipsa de transparenta (pe care nu ne-o datoreaza revin ca sa nu ma certi iar) nu poate fi folosita pentru a mentine vizele daca asta se doreste politic. Este ea folosita? Nu stiu. Am destul de multa incredere in conationalii nostrii cat sa ii cred capabili sa tina rata sus singurei cu metode exemplificate de tine. Poate fi ea folosita pt a tine sus artificial rata? In mod sigur. Asta e tot ce spun. Am mai zis pe aici eu talent la desen nu am daca nici acum nu am fost in stare sa ma explic o sa ma consolez cu ideea…
Comentariu apreciat.528
NOU
#13
smecherie_cu_ghivent
@Radu: la US of A viza oricum nu inseamna ca automat esti primit. Da, sansele sunt mici dar te poti trezi acolo la border control ca fac drumul inapoi…
81
NOU
#14
Radu
Cristina, problema e asa: daca nu vor politic sa dea visa waiver, nu dau, nu trebuie sa tina artificial rata de refuz sus. Daca exista motive sa nu ne dea, nu ne dau, simplu. Si e vorba de atitudinea de capra raioasa cu coada pe sus.
smecherie, asa e mai oriunde intri cu viza, chiar daca ai tot stai putin de vorba cu agentul de frontiera. In India am facut asta ultima data, am fost interogat de un indian cu curry in dinti ca sa-mi dea privilegiul sa intru in mizeria aia de tara.
Libera circulatie in EU ne-a invatat prost, asta e concluzia.
Indecis. Tu ce zici?828
NOU
#15
nd
Pai cam asta a anunțat guvernul României ca este strategia pe care se bazează pentru a scădea rata de refuz sub 3%.
Campania Poloniei și a LOT Polish Airlines a fost una de educare, nu o mizerie sinistră ca ceea ce face Gov.ro.
Deoarece cei cărora le-a expirat sau le expiră viza nu vor mai cheltui 185$ pentru reînnoire, ci speră că anul viitor nu vor mai avea nevoie de ea.
158
NOU
#17
Tom
Am citit asta mai sus, undeva:
„…Pana nu vine cineva sa ne redea demnitatea…”
E definitorie pentru modul de gandire al unor imbecili patentati, parca mai multi si mai vizibili in ultima vreme.
O sleahta de nimicnici care n-ar sti ce e demnitatea nici daca i-ar musca de nas, asteapta izbavitorul providential care sa le-o redea, adanc si apasat, fara vaselina.
10
NOU
#18
Foorysh
de ce ti-ai dori viza US?
de ce ti-ai dori sa mergi in US?
de ce e asta un subiect arzator?
Indecis. Tu ce zici?104106
NOU
#19
Brosky
În loc de viză de America prefer un Schoengen cinstit.
Well, nu e ca ti-o doresti arzator, dar daca la un moment dat ajungi sa iti trebuiasca, de exemplu pentru munca, procesul in sine e super umilitor, nu e doar ca bagi un dosar cu sina si gata. Nu, te duci acolo sa declari si cum a futi pe nevasta-ta noaptea. Americanii (si vesticii) se pisa pe romani mai ceva ca Inalta Poarta pe vremuri. Pana nu vine cineva sa ne redea demnitatea, o sa stam la cozi cu liste, ca pe vremea lui ceasca. Votati AUR, votati Simion!!!!
P.S. la rusi pe vremuri viza o luai doar cu 50 de eur, si prin agentie, frumos civilizat, iti venea pasaportul acasa, nu te umileau.
Comentariu nasol. 29160
NOU
#21
gigi22
… cand poti rămâne liniștit toată viata in satul tau.
De ce ai vrea sa vizitezi o țară-continent, care domina lumea economic, tehnologic, militar si cultural (cel puțin la nivel de cultură pop) de un secol?!
Iarăși, atentie pentru cei cu dificultăți de înțelegere a textului scris, sa o vezi, nu sa te închini la ea, nici macar nu trebuie sa-ti placa, dar daca poți, mergi sa o vezi!
Comentariu apreciat.9246
NOU
#22
Ionut
Da chiar asa, cand avem Calarasi si Rosiorii de Vede, de ce am merge sa vedem New York si California ?
Comentariu apreciat.9020
NOU
#23
Cosmin
@Boris: procesul pentru viza de munca va fi la fel, ala nu se schimba. „Fara viza” nu inseamna drepturi ca in UE, ci doar ca te duci acolo ca sa te intoarca aia de pe aeroport daca nu le place de fata ta. Sau, daca te lasa sa intri, ca stai pana in 3 luni ca turist.
Comentariu apreciat.324
NOU
#24
Boris
Cosmin, pentru munca adica te trimite firma sa te vezi cu X acolo la o sedinta, tot de „turist” aplici.
Nu chiar de un secol. Dupa al doilea razboi. Ca zona, e pe locul 3 la economie. Europa pe doi si asia de sud est pe primul. Ai surse pentru dominatia tehnologica?
Comentariu nasol. 1161
NOU
#26
michael
Vorba lu Brosky, in loc de America si eu prefer un Schogetten cinstit.
Comentariu apreciat.412
NOU
#27
thebblack
hai sa radem toti de claudiu.
practic toata tehnologia care a folosita ca sa emita comentariul de mai sus e inventata in america. dar hei, avem surse?
Comentariu apreciat.5215
NOU
#28
Nopcsa
Exact. Tara de analfabeti, grasi si psihopati. N am ce vedea acolo ce nu exista de zece ori mai frumos in Europa, si macar nu imi e frica sa ies pe strada.
Indecis. Tu ce zici?1741
NOU
#29
Claudiu
Pe ce vorbim noi sunt produse ingineresti, stiinta din spatele lor nu a fost descoperita in totalitate in America. Chiar si primele masini de calcul au fost inventate prin Europa.
Eu stiam ca Americanii sunt buni la impachetat stiinta si tehnologie in produse. Da nu stiu daca ea e descoperita toata in America si fara Americani nu am avea calculatoare, sau produse mai bune.
Nici macar europenii nu inventat ei tot. De exemplu, relativitatea a fost inventata de un rus, Lobacevski, geometrii neeuclidiene, dupa care au inceput europenii sa masoare spatiul si timpul. Einstein doar a gasit niste formule in fizica, pe baza axiomelor deja existente.
Eu cred ca in stiinta europenii sunt mai buni. Da americanu vrea sa imparta el dreptul si nu cumva sa fie prea independenti europenii ca sa se asigure ca atunci cand descopera unul ceva, sa il poata vinde americanul.
Indecis. Tu ce zici?1128
NOU
#30
C
„practic toata tehnologia care a folosita ca sa emita comentariul de mai sus e inventata in america”
Eh, hai sa nu ne aruncam chiar asa.
Wi-Fi e inventat in Olanda. Python la fel
Indecis. Tu ce zici?2011
NOU
#31
Radu
>> Wi-Fi e inventat in Olanda. Python la fel
WiFi-ul e o inventie care contine multe inventii, mai toate americane. Inclusiv aia din Olanda tot americana e, ca a fost facuta de angajatii unor firme americane.
Python in schimb fiind limbajul ala in care whitespace-ul defineste scope-ul e clar ceva inventat de olandezi care au mixat iarba cu LSD-ul.
161
NOU
#32
thebblack
sa radem in continuare de claudiu.
lobacevski a INVENTAT relativitatea. babaiatule…. auzi tu… a inventat-o. la asa tâmpenie monumentala nici macar cu nancuri nu poți radpunde. baieyasul asta care mesteca propaganda rusa pe paine nu face diferenta dintre ‘a inventa’ si ‘a descoperi’.
practic, europa e varful tehnologiei mondiale, in fapt spania, practic genova. ca doar genovezul columb a inventat america.
ah, si in acelasi stil analfabet functional confinda legile fizicii si principiile stiintifice cu tehnologia. ori gigi a zis ‘tehnologic’, nu ‘stiintific’.
114
NOU
#33
Sorin-P
În SUA m-am simțit respectat mai mult decât oriunde, atât eu personal, cât și munca mea.
91
NOU
#34
BogDan
@Foorysh – Ca să văd de unde a pornit blues-ul. Că maneaua și țigăneala ordinară știu de unde a pornit, trăiesc zilnic în locul ăla. Așa că na, mai un blues, mai un whiskey într-un bar obișnuit, mai un Greyhound prin America primară. Din astea de cultură și de adunat experiențe, chestii care îmbogățesc altfel decât un BMW…
132
NOU
#35
Ioan C
Boris. Ai călătorit în timp de acum 20 de ani? Nu se mai fac asocieri xenofobe sau rasiste cu privire la est-europeni de multă vreme. Există peste tot idioti rasiști, jingoisti sau xenofobi ca tine, dar lumea rade de ei.
12
NOU
#36
Ninu
Eu nu îmi doresc deloc sa ma duc în Sua. Ce naiba sa faci acolo?
1. Peisaje naturale. Grand Canyon, parcurile naționale din Utah, vulcanii din Pacific Northwest sau din Hawaii, Florida Keys… nu prea găsești prin Europa așa ceva.
2. Mâncare bună. Există mâncare bună în SUA, în orașele mari, trebuie doar s-o găsești. Și găsești realmente orice bucătărie etnică îți place. Fast food-ul este îngrozitor în SUA, dar nu te obligă nimeni să-ți umpli fața la KFC.
3. Bere bună. Mai ales în Pacific NW (Seattle, Portland). Berea de larg consum e de rahat, dar PNW aproape că face concurență Belgiei la craft beers (aproape…)
4. Muzică live bună. Aceeași poveste: muzica de larg consum e un fel de gălăgie inutilă. Dar sunt o grămadă de artiști care merită ascultați live indiferent ce gen muzical îți place, și de obicei nu e greu să găsești un concert în US.
5. Alte evenimente live specifice (gen NBA, Burning Man, Mardi Gras, Sundance), aici depinde de viciile fiecăruia.
6. E mai ușor de interacționat cu localnicii. Mă rog, poate nu-ți dorești treaba asta. Dar jumătate din plimbările mele prin US le-am făcut de unul singur, și e infinit mai ușor (comparativ cu Europa) să intri în vorbă cu lumea. Și pe stradă, și în restaurante sau baruri… oriunde. De obicei intră ei în vorbă cu tine.
Am si eu o nedumerire: ce a vrut baiatul ala sa spuna?
Indecis. Tu ce zici?723
NOU
#43
Alta Ioana
A uitat sa zica de taxa de 185$ :))
Comentariu apreciat.465
NOU
#44
cineva`
Scrie mai jos, ca iti da el banutii, doar sa ii dai un IBAN sa iti transfere.
112
NOU
#45
ev21
In taxa aia se blocheaza multi, de-ar sti americanii. Sa faca si parcarea langa ambasada 5 ron si nu mai vine niciun roman sa ia viza.
Comentariu apreciat.382
NOU
#46
Naratifan
A facut si Aluziva clip pe acelasi subiect.
715
NOU
#47
cristian
E un efort mare al ambasadei de a chema oameni la luat vize.
Au inceput prin companiile mari, acum au trecut la influenceri.
Nu are nicio baza reala argumentul lui. SUA ridica vizele sau nu, dupa cum voi ele. Sunt curios cine le verifica catastifele cu refuzuri.
Indecis. Tu ce zici?3010
NOU
#48
Cosmin
Tara arde si prostii mor de obsesia vizelor americane… Mah, da’ cati oameni avem in Romania ce si-ar face un City Break la Nueva York dar nu au chef sa mearga o data la 10 ani la ambasada?
Comentariu apreciat.4214
NOU
#49
Claudiu
Cine are 10 mii sa mearga in vacanta, gaseste si viza.
Era buna ca se mergea usor la lucru si studii. Asa ca de la ei nu avem nici viza, nici investitii serioase. Numa pretentii, vrajeli si imbarligari. Eu m-am cam saturat de ei. Si daca ridica viza nu merg nici gratis. Daca nu a ridicat la timp, macar pana in 2010. Nici nu imi mai trebuie.
719
NOU
#50
Cosmin
@Claudiu: Pai tocmai de asta nu intram, ca majoritatea nu intelegem ca ridicarea vizei NU e pentru lucru si studii.
Ridicarea vizei este DOAR SI DOAR pentru cei care merg in scopuri turistice sau chestii business scurte. Adica fix cei care isi permit viza fara prea mari probleme, dupa cum ai spus si tu.
Romanii ar vrea sa mearga sa munceasca acolo, nu sa mearga in vizita. Asta e motivul pentru care nu suntem in Visa Waiver, ca SUA stie ca se va trezi in 3 luni cu o gramada de imigranti ilegali de nationalitate romana.
50
NOU
#51
Jan
Eu de esemplu m-as duce in america sa ma plimb prin parcurile nationale sau sa imi vizitez prietenii din copilarie dar nu am nici un chef sa ma duc nicaieri ca sa completez nu stiu ce kkt.
32
NOU
#52
weeeq
Nu imi trebuie SUA. In schimb noi, bulgarii, maltezii si cipriotii suntem singurii din Europa carora Thailanda cere viza(costa vreo 70 de euro).
Pana si chinezii si indienii nu au nevoie de viza pentru durata scurta(le-au suspendat nevoia ded viza pana prin martie 2024).
Asa ca haideti sa militam pentru Thailanda, ca lumea vrea in Thailanda nu in SUA.
Comentariu apreciat.4823
NOU
#53
Dinica
Am primit mailul despre asta in 2023.
Am urmat pasii, avem viza expirata, iar la sfarsit m-a programat la interviu.
Nu stiu unde am gresit…
194
NOU
#54
Marius
Pai e simplu, ori ai urmat pasii gresiti pe site-ul lor, ori persoana ta nu a prezentat suficienta incredere. Gen ai luat viza, dar nu te-ai dus (respectiv intors) niciodata din US, ai facut dosare penalte intre timp, etc.
1510
NOU
#55
Asdad2005
Pe principiul Bingo: mai multe bilete mai multe sanse de castig.
232
NOU
#56
Gica
Partikip!!!!111ununu
103
NOU
#57
thebblack
dobi astia cred ca intrarea in usa este un dungeons&dragons combinat cu monopoly?
+2 intelligence card urmat de
get out of jail free card
(insert evil laugh)….
136
NOU
#58
GoGu
Mai e mult pana departe, dar baiatul nu zice rau totusi:
Deci rata de refuz a scazut de la 17 la 12.5 la 8.7. Daca continuam in ritmul asta am putea sa ajungem la 3%. Singura mea frica e de conlocuitori, dar totusi cred ca aia ajung pe filiera Mexic.
Viza de America e absolut neimportanta. Schengen e miezu. Imi place cum bulgarii s-au conformat si controleaza foarte foarte atent la vama tirurile. Si mai ales si in special cele care cara orice marfa spre Austria. Sa le meargă la fix austriecilor cu niste castraveciori
Comentariu apreciat.436
NOU
#61
Goldy
Asta era, nu purii care-s picati pe capete la viza mai mereu… de-i prinde dupa pe granita cu Mexicul.
180
NOU
#62
Vaxi
Aplic și eu pentru un refuz și alți 100 se chinuie să crească rata de acceptare, asta înseamnă să fii mafiot.
104
NOU
#63
Marius
daca ai timp si bani, multa bafta
30
NOU
#64
Val Vesa
Am văzut ca si Aluziva si alții au scris. Ea măcar avut pus „paid” la story ăla de pe Instagram.
Sunt curios nu de matematică, ci de ce ar fi interesat cineva să plătească prostii din astea să fie publicate peste tot? Nu poate fi doar pentru că ăia $185/interviu (nu de viză, atenție!) multiplicați cu 600-700 de persoane/zi, aduc ambasadei SUA cam 3milioane de dolari pe lună…
Offtopic – am vazut al doilea review bun la filmul lui Micutzu „X si barroso”.
Ceea ce inseamna ca e un musai, cum zice englezul.
017
NOU
#67
Cristis
Ia găsiți bre unul care are viză valida, zero motive de refuz și dați-i bani sa o prelungească în fiecare zi. Să vezi ce repede crește rata de acceptare…
90
NOU
#68
alex
Teoretic poti fi „primit” ca tara in Visa Waiver doar daca rata de refuz e sub 3%. Da, SUA tot pot zice, e 2% dar nu ne intereseaza, tot nu intrati in program. In schimb SUA vor sa introduca si Romania in Visa Waiver mai ales ca acum cativa ani s-a pus problema intre UE si SUA sa se introduca vize pentru cetatenii americani daca SUA nu ridica vizele pentru toti cetatenii UE. Cum probabil nimeni nu a dorit sa schimbe legislatia pentru 3 tari se cauta tot felul de artificii de calcul. Atat din partea SUA cat si din partea RO/BG/CY.
70
NOU
#69
Cosmin
Exact. Ne tot promit si duc cu zaharelul si mai lasa cate o tara in Waiver ca cei din UE sa tot poata amana impunerea de vize de reciprocitate pentru a nu se impune vize turistilor americani (care, apropo, ar costa o groaza de bani).
02
NOU
#70
Cristi
de cand mexicanii nostrii au inceput sa primeasca in cap plumb de la mexicanii lor iar agenturili straine s au pus sa mai struneasca galopul de sanatate pe rivierele turistice s a mai temperat si dorinta apriga a concetatenilor nostrii sa viziteze respectiva arie geografica. Mai pe scurt pentru neinitiati, nu se mai „fac” bani ca anii trecuti si plus ca odata ejectat ai sanse zero sa revii. De aia a scazut drastic rata de refuz.
41
NOU
#71
tinky
Am si eu o curiozitate de om simplu de la sat? Ce oameni sunt afectati foarte tare de faptul ca se scoate sau nu viza pentru SUA?
Personal numar pe degete oamenii pe care ii cunosc sa fi avut nevoie de viza de SUA (turism sau interes profesional). In acelasi timp, toti care au avut nevoie de viza au luat-o fara probleme.
81
NOU
#72
Manu
În momentul ăsta extrem de puțini. Înainte de UE mai ziceam, dar cine era să meargă la muncă sau la furat/cerșit a mers în UK, Franța, Germania, șamd.
Au mai rămas cei care vor să facă asta dar au neamuri deja în US așa că încearcă să plece acolo la românit, dar nu le iese.
13
NOU
#73
maxp
ii numeri tu pe degete dar sunt destui.
eu am viza, mergand trimis cu munca, interviul a durat fix 20s, cat s-a prins aia ca stiu engleza si zicandu-i unde lucrez si de ce merg.
dar….. inainte mea au picat o gramada direct, deja incepusem sa ma stresez si eu: unii erau salahori (am auzit inclusiv „merg la unchiul meu sa-l ajut sa zugraveasca”), unii pur si simplu voiau in excursie, erau pensionari, voiau sa viziteze cascada, aveau hotel rezervat, avion, chemare, tot tot, ura si la gara…. nu stiu cat era minciuna in motivele lor sau nu, dar erau o gramadaaaaa care isi doreau viza si vizual, dpdv al meu nu erau la furat…. deci sunt. asa cum vrei sa vezi parisul, poate vrei sa vezi si NY. acum ca e si avion direct iarasi … de ce nu?!
81
NOU
#74
Cosmin
@maxp: nu stiu de ce dar tind sa cred ca majoritatea (ba chiar poate mai multi decat acum) ar fi refuzati la inregistrarea in ETAS. Sau la intrarea in tara.
Macar acum, cu viza, sansele de a fi refuzat la intrare sunt minime. Aia odata luata e bun luata si nu ai treaba. Sunt mult mai putine sanse de a fi refuzat la intrare cu viza.
Ca refuza sau ar refuza nejustificat de multi e alta discutie. Si probabil o fac intentionat, neavand un interes major economic (ca noi nu avem putere de cumparare sau investitie) si realistic sunt foarte multi ce sar peste cele 3 luni de sedere sau se duc si lucreaza la negru.
00
NOU
#75
Dan
Caramitru e la un pas distanta de a posta „Nu dau Facebook sau companiilor afiliate permisiunea de a folosi pozele…”
60
NOU
#76
Jan
Parca asa au facut polonejii
20
NOU
#77
Elvis
Mi se pare o fumigena si o umilinta asta cu „scos vizele pentru SUA”.
Cica: „Între octombrie 2021 și septembrie 2022, aproape 3.400 de români au fost respinși de la primirea vizei de SUA, arată datele ambasadei României la Washington. Adică mai mulți decât în anul precedent. Însă rata de refuz a fost de peste 12%, pentru că numărul solicitanților a fost mai mare, aproape de 40 de mii.”
Bun, deci vreo 50.000 merg in SUA pe viza. 0.0027% dintre romani.
Situatiile ar fi:
– viza business, te trimit de la munca. Daca nu esti vreun penal e doar formalitate
– viza reintregire familie. Daca e delegat temporar sotul in SUA, primeste si familia viza temporara pentru reintregiere familie ca sa locuiasca impreuna pe perioada detasarii.
– viza travel. Daca nu esti dubios o primesti.
Si pana la urma de eliminarea vizei ar putea beneficia niste jartele sau romani d-aia batuti in cap care zic ca: domne, civilizat ar fi sa nu mai merge eu 2h la ambasada ca sa stau dupa viza. pai de ce sa stau eu la coada la viza nene…
Si cu restul de romani ce facem? strangem strangem in vezica si le mai dam un jet de pipi in freza cum se intampam mereu.
Ar fi avut mai mult sens sa crestem nivelul de trai si al societatii incat sa ne permitem sa mergem in SUA prin veniturile, pregatirea, economiile si toate cele prin calitatea aplicantilor.
Stai ca o sa sara gardienii democratiei si ai capitalismului: domne, o sa creasca investitiile, o sa creasca schimbul de know-how.
Da, o sa vina niste firme gen Bechtel care o sa faca afaceri pe combinatii, pe 2x cost si pe -1x calitate.
Si cateva creiere care au mai ramas pe aici o sa plece si alea prin SUA.
Andrei Calamitru loveste din nou!
Ce loveste? Pare ca e lovit singur in cap.
Deci chiar acum ma gandesc cum indupleca herr caranitru si cârpaciu de mandruta ambasada americii sa ne scoata vizele. Hăștagomnebun, hăștagclown
Loveste piatra cu capul…gen
Taică-său a dus-o bine de tot in guvernarile PSD, niciun deranj, a primit TNB pe persoana fizica din 2005!!
Caramitru jr. este la fel de obsedat de bani si putere, momentan in campanie puternica anti USR, anti Nicusor Dan, anti spatii verzi dar foarte pro capitalism salbatic si dezvoltatori imobiliari lipsiti de constrangerile regulilor, legilor.
Tot explicacat (sic!) de terminati sunt cei din vestul europei, ce tipla este in Romania si ca trebuie facuta treaba ca in america. Macar este anti-rus deci hai sa-i dam si o bila alba.
Cand are sansa mai baga ceva osanale mafiei PSD PNL, in special lui Ciolacu. Ma gandesc ca Firea sau Burduja ar fi primari ezcelenti pentru el, oameni care nu blocheaza stralucitul viitor al capitalei cu tampenii gen PUZ, autorizatii si alte chestii socialiste.
https://m.digi24.ro/magazin/timp-liber/cultura/mihai-calin-atac-la-ion-caramitru-nu-am-intalnit-un-director-care-sa-profite-atat-de-mult-de-functia-sa-in-propriul-interes-1191865
🤣🤣🤣🤣
M-am înecat cu cafeaua. Cum, mă?
A uitat să scrie „dacă dai mai departe la zece prieteni primești viza pe un an în plus bonus”.
Ai uitat partea cea mai importanta. Care nu da mai departe 10 ani de ghinion. Si sa i se usuce la intrare.
Știi ce am mai uitat? O propunere mai eficientă, să stea unul cu toporul la intrarea în ambasadă. Nu te clasifici pentru baremele „white, tall, well dressed, $$income”, nu ai ce căuta acolo în perioada aia.
Ah…unu cu toporu la intrare ar fi solutia la multe probleme in Romania…dar aici, daca trebuie neaparat sa vorbim serios, desi eu nu insist, nu cred ca ar rezolva problema. Parerea mea, subiectiva si nebazata pe altceva decat romanescu „parerea mea” este ca americanii don’t really feel like it, si ca pana cand nu le va folosi lor vor putea oricum manipula aceasta conditie care nu depinde de nimic. La viza ei nu trebuie sa justifice refuzul. Acu 747474 de ani cand am luat eu viza care a expirat de 585858 de ani mie mi-au dat din prima pe 10 ani si altei colege cu pregatire si background similar i-au refuzat. Same job, same education, same family status (single women). Pt ca …fara pt ca. Mai incercati alta data. De aia zic, e bun toporu, nu zic nu, mereu un topor la casa omului e bun, dar factorul rata de refuz e 100% la mana lor.
Cristina viza de US of A (si in general orice alta tara) e un privilegiu, nu un drept. Daca au refuzat stiu ei de ce, sunt multe criterii, nu conteaza doar varsta si pregatirea. Si mai stii ce? E mai bine sa te refuze la ambasada decat sa te intoarca de la aeroport, ca si cu viza tot raspunzi acolo la niste intrebari.
Radu eu sunt de acord cu tine. Nu contest nimic din ce ai spus. Daca bat 10 oameni la mine la poarta si eu las sa intre doar 3 e treaba mea nu tre sa dau explicatii alora 7 de ce pe ei nu ii primesc. Curtea mea, treaba mea. Tot ce ziceam e ca daca deschid usa si le zic alora baaai las poarta deschisa doar cand o sa las 9 din 10 inauntru e oleac de bullshit atat timp cat criteriile mele nu sunt obligata sa le impartasesc. Ca o tin din pix pana cand imi convine sub 9.
Cristina problema e asa: ala care decide daca iei sau nu viza nu ia decizia asta dupa cum ii sta pe stanga sau pe dreapta. Dar daca minti la interviu pe unul care stie sa recunoasca mincinosii ca asta e treaba lui, sau ai atitudinea asta pe care o ai tu acum, s-ar putea sa intri la categoria refuzata indiferent de cat de bazata te crezi tu. Repet, e un privilegiu pe care tu ii rogi sa ti-l dea, nu ai nici un drept sa-l primesti.
Radu pe bune daca inteleg ce anume te deranjeaza sau ce atitudine crezi ca am. Eu nu am nevoie de viza si daca as avea m-as duce la interviu cum m-am dus si prima oara. Stiind ca e un proces subiectiv si care depinde mai putin de mine cat de un proces putin transparent al unei institutii care nu imi datoreaza nici explicatii nici viza. Dar asta nu inseamna ca sunt naiva sa cred ca aceasta lipsa de transparenta (pe care nu ne-o datoreaza revin ca sa nu ma certi iar) nu poate fi folosita pentru a mentine vizele daca asta se doreste politic. Este ea folosita? Nu stiu. Am destul de multa incredere in conationalii nostrii cat sa ii cred capabili sa tina rata sus singurei cu metode exemplificate de tine. Poate fi ea folosita pt a tine sus artificial rata? In mod sigur. Asta e tot ce spun. Am mai zis pe aici eu talent la desen nu am daca nici acum nu am fost in stare sa ma explic o sa ma consolez cu ideea…
@Radu: la US of A viza oricum nu inseamna ca automat esti primit. Da, sansele sunt mici dar te poti trezi acolo la border control ca fac drumul inapoi…
Cristina, problema e asa: daca nu vor politic sa dea visa waiver, nu dau, nu trebuie sa tina artificial rata de refuz sus. Daca exista motive sa nu ne dea, nu ne dau, simplu. Si e vorba de atitudinea de capra raioasa cu coada pe sus.
smecherie, asa e mai oriunde intri cu viza, chiar daca ai tot stai putin de vorba cu agentul de frontiera. In India am facut asta ultima data, am fost interogat de un indian cu curry in dinti ca sa-mi dea privilegiul sa intru in mizeria aia de tara.
Libera circulatie in EU ne-a invatat prost, asta e concluzia.
Pai cam asta a anunțat guvernul României ca este strategia pe care se bazează pentru a scădea rata de refuz sub 3%.
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-26758033-cum-putea-scapa-romanii-vizele-pentru-sua-accederea-programul-visa-waiver-nu-garantata-pentru-2025-cum-anunta-ciolacu.htm
Campania Poloniei și a LOT Polish Airlines a fost una de educare, nu o mizerie sinistră ca ceea ce face Gov.ro.
Deoarece cei cărora le-a expirat sau le expiră viza nu vor mai cheltui 185$ pentru reînnoire, ci speră că anul viitor nu vor mai avea nevoie de ea.
Am citit asta mai sus, undeva:
„…Pana nu vine cineva sa ne redea demnitatea…”
E definitorie pentru modul de gandire al unor imbecili patentati, parca mai multi si mai vizibili in ultima vreme.
O sleahta de nimicnici care n-ar sti ce e demnitatea nici daca i-ar musca de nas, asteapta izbavitorul providential care sa le-o redea, adanc si apasat, fara vaselina.
de ce ti-ai dori viza US?
de ce ti-ai dori sa mergi in US?
de ce e asta un subiect arzator?
În loc de viză de America prefer un Schoengen cinstit.
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
… cand poti rămâne liniștit toată viata in satul tau.
De ce ai vrea sa vizitezi o țară-continent, care domina lumea economic, tehnologic, militar si cultural (cel puțin la nivel de cultură pop) de un secol?!
Iarăși, atentie pentru cei cu dificultăți de înțelegere a textului scris, sa o vezi, nu sa te închini la ea, nici macar nu trebuie sa-ti placa, dar daca poți, mergi sa o vezi!
Da chiar asa, cand avem Calarasi si Rosiorii de Vede, de ce am merge sa vedem New York si California ?
@Boris: procesul pentru viza de munca va fi la fel, ala nu se schimba. „Fara viza” nu inseamna drepturi ca in UE, ci doar ca te duci acolo ca sa te intoarca aia de pe aeroport daca nu le place de fata ta. Sau, daca te lasa sa intri, ca stai pana in 3 luni ca turist.
Cosmin, pentru munca adica te trimite firma sa te vezi cu X acolo la o sedinta, tot de „turist” aplici.
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Vorba lu Brosky, in loc de America si eu prefer un Schogetten cinstit.
hai sa radem toti de claudiu.
practic toata tehnologia care a folosita ca sa emita comentariul de mai sus e inventata in america. dar hei, avem surse?
Exact. Tara de analfabeti, grasi si psihopati. N am ce vedea acolo ce nu exista de zece ori mai frumos in Europa, si macar nu imi e frica sa ies pe strada.
Pe ce vorbim noi sunt produse ingineresti, stiinta din spatele lor nu a fost descoperita in totalitate in America. Chiar si primele masini de calcul au fost inventate prin Europa.
Eu stiam ca Americanii sunt buni la impachetat stiinta si tehnologie in produse. Da nu stiu daca ea e descoperita toata in America si fara Americani nu am avea calculatoare, sau produse mai bune.
Nici macar europenii nu inventat ei tot. De exemplu, relativitatea a fost inventata de un rus, Lobacevski, geometrii neeuclidiene, dupa care au inceput europenii sa masoare spatiul si timpul. Einstein doar a gasit niste formule in fizica, pe baza axiomelor deja existente.
Eu cred ca in stiinta europenii sunt mai buni. Da americanu vrea sa imparta el dreptul si nu cumva sa fie prea independenti europenii ca sa se asigure ca atunci cand descopera unul ceva, sa il poata vinde americanul.
„practic toata tehnologia care a folosita ca sa emita comentariul de mai sus e inventata in america”
Eh, hai sa nu ne aruncam chiar asa.
Wi-Fi e inventat in Olanda. Python la fel
>> Wi-Fi e inventat in Olanda. Python la fel
WiFi-ul e o inventie care contine multe inventii, mai toate americane. Inclusiv aia din Olanda tot americana e, ca a fost facuta de angajatii unor firme americane.
Python in schimb fiind limbajul ala in care whitespace-ul defineste scope-ul e clar ceva inventat de olandezi care au mixat iarba cu LSD-ul.
sa radem in continuare de claudiu.
lobacevski a INVENTAT relativitatea. babaiatule…. auzi tu… a inventat-o. la asa tâmpenie monumentala nici macar cu nancuri nu poți radpunde. baieyasul asta care mesteca propaganda rusa pe paine nu face diferenta dintre ‘a inventa’ si ‘a descoperi’.
practic, europa e varful tehnologiei mondiale, in fapt spania, practic genova. ca doar genovezul columb a inventat america.
ah, si in acelasi stil analfabet functional confinda legile fizicii si principiile stiintifice cu tehnologia. ori gigi a zis ‘tehnologic’, nu ‘stiintific’.
În SUA m-am simțit respectat mai mult decât oriunde, atât eu personal, cât și munca mea.
@Foorysh – Ca să văd de unde a pornit blues-ul. Că maneaua și țigăneala ordinară știu de unde a pornit, trăiesc zilnic în locul ăla. Așa că na, mai un blues, mai un whiskey într-un bar obișnuit, mai un Greyhound prin America primară. Din astea de cultură și de adunat experiențe, chestii care îmbogățesc altfel decât un BMW…
Boris. Ai călătorit în timp de acum 20 de ani? Nu se mai fac asocieri xenofobe sau rasiste cu privire la est-europeni de multă vreme. Există peste tot idioti rasiști, jingoisti sau xenofobi ca tine, dar lumea rade de ei.
Eu nu îmi doresc deloc sa ma duc în Sua. Ce naiba sa faci acolo?
https://youtu.be/mCfzaiY6rpw?feature=shared
Iote d-aia multi isi doresc viza, ca sa vaza ceva frumos . Practic visul amurikan.
https://youtu.be/p5AeGKSDVdE?si=-McW5REdhkalY2Eu
Chestii mișto în US:
1. Peisaje naturale. Grand Canyon, parcurile naționale din Utah, vulcanii din Pacific Northwest sau din Hawaii, Florida Keys… nu prea găsești prin Europa așa ceva.
2. Mâncare bună. Există mâncare bună în SUA, în orașele mari, trebuie doar s-o găsești. Și găsești realmente orice bucătărie etnică îți place. Fast food-ul este îngrozitor în SUA, dar nu te obligă nimeni să-ți umpli fața la KFC.
3. Bere bună. Mai ales în Pacific NW (Seattle, Portland). Berea de larg consum e de rahat, dar PNW aproape că face concurență Belgiei la craft beers (aproape…)
4. Muzică live bună. Aceeași poveste: muzica de larg consum e un fel de gălăgie inutilă. Dar sunt o grămadă de artiști care merită ascultați live indiferent ce gen muzical îți place, și de obicei nu e greu să găsești un concert în US.
5. Alte evenimente live specifice (gen NBA, Burning Man, Mardi Gras, Sundance), aici depinde de viciile fiecăruia.
6. E mai ușor de interacționat cu localnicii. Mă rog, poate nu-ți dorești treaba asta. Dar jumătate din plimbările mele prin US le-am făcut de unul singur, și e infinit mai ușor (comparativ cu Europa) să intri în vorbă cu lumea. Și pe stradă, și în restaurante sau baruri… oriunde. De obicei intră ei în vorbă cu tine.
https://www.perplexity.ai/search/was-Lobacevski-noneuclidean-jUVsV4pNRNyGt96A659oUQ?s=u
https://ro.usembassy.gov/ro/reinnoirea-vizelor-fara-interviu-09282023/
Ups! Iar s-au aruncat unii cu capul inainte
Am si eu o nedumerire: ce a vrut baiatul ala sa spuna?
A uitat sa zica de taxa de 185$ :))
Scrie mai jos, ca iti da el banutii, doar sa ii dai un IBAN sa iti transfere.
In taxa aia se blocheaza multi, de-ar sti americanii. Sa faca si parcarea langa ambasada 5 ron si nu mai vine niciun roman sa ia viza.
A facut si Aluziva clip pe acelasi subiect.
E un efort mare al ambasadei de a chema oameni la luat vize.
Au inceput prin companiile mari, acum au trecut la influenceri.
Nu are nicio baza reala argumentul lui. SUA ridica vizele sau nu, dupa cum voi ele. Sunt curios cine le verifica catastifele cu refuzuri.
Tara arde si prostii mor de obsesia vizelor americane… Mah, da’ cati oameni avem in Romania ce si-ar face un City Break la Nueva York dar nu au chef sa mearga o data la 10 ani la ambasada?
Cine are 10 mii sa mearga in vacanta, gaseste si viza.
Era buna ca se mergea usor la lucru si studii. Asa ca de la ei nu avem nici viza, nici investitii serioase. Numa pretentii, vrajeli si imbarligari. Eu m-am cam saturat de ei. Si daca ridica viza nu merg nici gratis. Daca nu a ridicat la timp, macar pana in 2010. Nici nu imi mai trebuie.
@Claudiu: Pai tocmai de asta nu intram, ca majoritatea nu intelegem ca ridicarea vizei NU e pentru lucru si studii.
Ridicarea vizei este DOAR SI DOAR pentru cei care merg in scopuri turistice sau chestii business scurte. Adica fix cei care isi permit viza fara prea mari probleme, dupa cum ai spus si tu.
Romanii ar vrea sa mearga sa munceasca acolo, nu sa mearga in vizita. Asta e motivul pentru care nu suntem in Visa Waiver, ca SUA stie ca se va trezi in 3 luni cu o gramada de imigranti ilegali de nationalitate romana.
Eu de esemplu m-as duce in america sa ma plimb prin parcurile nationale sau sa imi vizitez prietenii din copilarie dar nu am nici un chef sa ma duc nicaieri ca sa completez nu stiu ce kkt.
Nu imi trebuie SUA. In schimb noi, bulgarii, maltezii si cipriotii suntem singurii din Europa carora Thailanda cere viza(costa vreo 70 de euro).
Pana si chinezii si indienii nu au nevoie de viza pentru durata scurta(le-au suspendat nevoia ded viza pana prin martie 2024).
Asa ca haideti sa militam pentru Thailanda, ca lumea vrea in Thailanda nu in SUA.
Am primit mailul despre asta in 2023.
Am urmat pasii, avem viza expirata, iar la sfarsit m-a programat la interviu.
Nu stiu unde am gresit…
Pai e simplu, ori ai urmat pasii gresiti pe site-ul lor, ori persoana ta nu a prezentat suficienta incredere. Gen ai luat viza, dar nu te-ai dus (respectiv intors) niciodata din US, ai facut dosare penalte intre timp, etc.
Pe principiul Bingo: mai multe bilete mai multe sanse de castig.
Partikip!!!!111ununu
dobi astia cred ca intrarea in usa este un dungeons&dragons combinat cu monopoly?
+2 intelligence card urmat de
get out of jail free card
(insert evil laugh)….
Mai e mult pana departe, dar baiatul nu zice rau totusi:
https://www.romania-insider.com/romania-us-visa-refusal-rate-2023
Deci rata de refuz a scazut de la 17 la 12.5 la 8.7. Daca continuam in ritmul asta am putea sa ajungem la 3%. Singura mea frica e de conlocuitori, dar totusi cred ca aia ajung pe filiera Mexic.
Înseamnă că ai ratat asta https://www.hotnews.ro/stiri-esential-26813720-romanii-vize-pentru-sua-isi-pot-reinnoi-documentele-fara-interviu.htm
Viza de America e absolut neimportanta. Schengen e miezu. Imi place cum bulgarii s-au conformat si controleaza foarte foarte atent la vama tirurile. Si mai ales si in special cele care cara orice marfa spre Austria. Sa le meargă la fix austriecilor cu niste castraveciori
Asta era, nu purii care-s picati pe capete la viza mai mereu… de-i prinde dupa pe granita cu Mexicul.
Aplic și eu pentru un refuz și alți 100 se chinuie să crească rata de acceptare, asta înseamnă să fii mafiot.
daca ai timp si bani, multa bafta
Am văzut ca si Aluziva si alții au scris. Ea măcar avut pus „paid” la story ăla de pe Instagram.
Sunt curios nu de matematică, ci de ce ar fi interesat cineva să plătească prostii din astea să fie publicate peste tot? Nu poate fi doar pentru că ăia $185/interviu (nu de viză, atenție!) multiplicați cu 600-700 de persoane/zi, aduc ambasadei SUA cam 3milioane de dolari pe lună…
MAE plateste. scrie pe site-ul lor: https://www.mae.ro/viza-pentru-sua
Offtopic – am vazut al doilea review bun la filmul lui Micutzu „X si barroso”.
Ceea ce inseamna ca e un musai, cum zice englezul.
Ia găsiți bre unul care are viză valida, zero motive de refuz și dați-i bani sa o prelungească în fiecare zi. Să vezi ce repede crește rata de acceptare…
Teoretic poti fi „primit” ca tara in Visa Waiver doar daca rata de refuz e sub 3%. Da, SUA tot pot zice, e 2% dar nu ne intereseaza, tot nu intrati in program. In schimb SUA vor sa introduca si Romania in Visa Waiver mai ales ca acum cativa ani s-a pus problema intre UE si SUA sa se introduca vize pentru cetatenii americani daca SUA nu ridica vizele pentru toti cetatenii UE. Cum probabil nimeni nu a dorit sa schimbe legislatia pentru 3 tari se cauta tot felul de artificii de calcul. Atat din partea SUA cat si din partea RO/BG/CY.
Exact. Ne tot promit si duc cu zaharelul si mai lasa cate o tara in Waiver ca cei din UE sa tot poata amana impunerea de vize de reciprocitate pentru a nu se impune vize turistilor americani (care, apropo, ar costa o groaza de bani).
de cand mexicanii nostrii au inceput sa primeasca in cap plumb de la mexicanii lor iar agenturili straine s au pus sa mai struneasca galopul de sanatate pe rivierele turistice s a mai temperat si dorinta apriga a concetatenilor nostrii sa viziteze respectiva arie geografica. Mai pe scurt pentru neinitiati, nu se mai „fac” bani ca anii trecuti si plus ca odata ejectat ai sanse zero sa revii. De aia a scazut drastic rata de refuz.
Am si eu o curiozitate de om simplu de la sat? Ce oameni sunt afectati foarte tare de faptul ca se scoate sau nu viza pentru SUA?
Personal numar pe degete oamenii pe care ii cunosc sa fi avut nevoie de viza de SUA (turism sau interes profesional). In acelasi timp, toti care au avut nevoie de viza au luat-o fara probleme.
În momentul ăsta extrem de puțini. Înainte de UE mai ziceam, dar cine era să meargă la muncă sau la furat/cerșit a mers în UK, Franța, Germania, șamd.
Au mai rămas cei care vor să facă asta dar au neamuri deja în US așa că încearcă să plece acolo la românit, dar nu le iese.
ii numeri tu pe degete dar sunt destui.
eu am viza, mergand trimis cu munca, interviul a durat fix 20s, cat s-a prins aia ca stiu engleza si zicandu-i unde lucrez si de ce merg.
dar….. inainte mea au picat o gramada direct, deja incepusem sa ma stresez si eu: unii erau salahori (am auzit inclusiv „merg la unchiul meu sa-l ajut sa zugraveasca”), unii pur si simplu voiau in excursie, erau pensionari, voiau sa viziteze cascada, aveau hotel rezervat, avion, chemare, tot tot, ura si la gara…. nu stiu cat era minciuna in motivele lor sau nu, dar erau o gramadaaaaa care isi doreau viza si vizual, dpdv al meu nu erau la furat…. deci sunt. asa cum vrei sa vezi parisul, poate vrei sa vezi si NY. acum ca e si avion direct iarasi … de ce nu?!
@maxp: nu stiu de ce dar tind sa cred ca majoritatea (ba chiar poate mai multi decat acum) ar fi refuzati la inregistrarea in ETAS. Sau la intrarea in tara.
Macar acum, cu viza, sansele de a fi refuzat la intrare sunt minime. Aia odata luata e bun luata si nu ai treaba. Sunt mult mai putine sanse de a fi refuzat la intrare cu viza.
Ca refuza sau ar refuza nejustificat de multi e alta discutie. Si probabil o fac intentionat, neavand un interes major economic (ca noi nu avem putere de cumparare sau investitie) si realistic sunt foarte multi ce sar peste cele 3 luni de sedere sau se duc si lucreaza la negru.
Caramitru e la un pas distanta de a posta „Nu dau Facebook sau companiilor afiliate permisiunea de a folosi pozele…”
Parca asa au facut polonejii
Mi se pare o fumigena si o umilinta asta cu „scos vizele pentru SUA”.
Cica: „Între octombrie 2021 și septembrie 2022, aproape 3.400 de români au fost respinși de la primirea vizei de SUA, arată datele ambasadei României la Washington. Adică mai mulți decât în anul precedent. Însă rata de refuz a fost de peste 12%, pentru că numărul solicitanților a fost mai mare, aproape de 40 de mii.”
Bun, deci vreo 50.000 merg in SUA pe viza. 0.0027% dintre romani.
Situatiile ar fi:
– viza business, te trimit de la munca. Daca nu esti vreun penal e doar formalitate
– viza reintregire familie. Daca e delegat temporar sotul in SUA, primeste si familia viza temporara pentru reintregiere familie ca sa locuiasca impreuna pe perioada detasarii.
– viza travel. Daca nu esti dubios o primesti.
Si pana la urma de eliminarea vizei ar putea beneficia niste jartele sau romani d-aia batuti in cap care zic ca: domne, civilizat ar fi sa nu mai merge eu 2h la ambasada ca sa stau dupa viza. pai de ce sa stau eu la coada la viza nene…
Si cu restul de romani ce facem? strangem strangem in vezica si le mai dam un jet de pipi in freza cum se intampam mereu.
Ar fi avut mai mult sens sa crestem nivelul de trai si al societatii incat sa ne permitem sa mergem in SUA prin veniturile, pregatirea, economiile si toate cele prin calitatea aplicantilor.
Stai ca o sa sara gardienii democratiei si ai capitalismului: domne, o sa creasca investitiile, o sa creasca schimbul de know-how.
Da, o sa vina niste firme gen Bechtel care o sa faca afaceri pe combinatii, pe 2x cost si pe -1x calitate.
Si cateva creiere care au mai ramas pe aici o sa plece si alea prin SUA.
Dar na, da-le la prosti circ si firmituri.
https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/cautat-in-tara-pentru-ca-a-jefuit-si-santajat-manelisti-interlopul-florin-duduianu-a-fost-arestat-in-sua-alaturi-de-alti-47-de-romani-2658803
S’a apucat Andreea Balan sa promoveze acest visa waiver program pe insta. Cu cat o fi platit’o Caramitru? Fata asta face bani din orice.