România și producția – nimic nou

palnie

Pâlnie – o bucată simplă de plastic tare – nu poate fi produsă în România la preț competitiv, trebuie importată din Germania. La fel ca în 2009.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

34 comentarii

  1. Pungi de plastic Carrefour – fabricate in Finlanda.

    00
  2. Ma indoiesc ca palnia este produsa in Germania, poate e tranzitata prin Germania din China.

    00
  3. NOU
    #3

    Fackelmann aduce totul din China: cutite, desfacator de conserve, site, palnii. In Romania vine garda de mediu si iti da 9000 RON amenda pentru ca au gasit hartii in tomberonul de mase plastice (caz real, Voluntari). Acum tu trebuie sa vinzi 3000 de palnii la 3 RON doar ca sa acoperi amenda. Multe multumiri institutiilor statului pentru atasamentul fata de micul intreprizator.

    00
  4. Noi avem Salam

    00
  5. Sau poate e produsă în România și chiar la preț mic, dar magazinele o preferă pe aia din Germania.

    DIn 2008 până acum nu știu de ce nu ți-ai făcut tu fabrică.

    00
  6. Dupa cum se poate observa la nemti a crescut „consumul” din 2009 incoace, nu mai produc palnii de 10 cm, produc de 12…

    00
  7. NOU
    #7

    Produsele astea se vand foarte greu, un om nu cred ca ajunge sa detina zece palnii in toata viata lui si din cauza asta nu poti sa faci o afacere doar din palnii.

    00
  8. @Fotbalistule
    Cred ca ai creierul plin cu aer ca o minge de fotbal

    00
  9. @super_fotbal

    dar tu crezi ca fackelmann produce doar palnii?

    00
  10. … pai la plastice stam prost de tot, importam toate prostiile de zici ca suntem ultimii prosti ai planetei.

    00
  11. Frate, da’ la ce-ţi trebuie ţie atâtea pâlnii? Ce tot faci, torni vinarsu’ în damigene?

  12. produse de niste turci,ce-i drept, dar in Medgidia http://www.sterk.ro/produs.php?id=63

    00
  13. NOU
    #14

    @Trefla In cazu asta am nevoie de o palnie sa pot turna niste apa, daca tot e gol macar sa imi foloseasca la ceva…

    00
  14. NOU
    #15

    @manole Hai ca deja e prea mult, de la un comentariu inofensiv ma pune lumea la colt. Cand iti zicea taicatu ca maicata face trotuaru, tu chiar credeai ca da la lopata?

    00
  15. Pălniile germane sunt ca masinile germane. N-as vrea sa rada vecinul si de pălnia mea româneasca ca deja o face de masină!!

    00
  16. NOU
    #17

    eu am vrut sa zic ca nu este rentabil sa faci doar palnii. de aceea trebuie sa faci toata gama de nimicuri de genul asta ca sa ai profit si cum produsele astea se vand destul de greu, mai multi producatori ar insemna automat surplus si de aceea nu consider ingrijorator faptul ca vin palniile din germania.
    daca cineva s-ar apuca de facut palnii ar constata destul de repede ca piata din romania nu ii este de ajuns si ar fi nevoit sa isi vanda produsele si in alte tari. deci sa faci palnii la scara industriala si sa si traiesti din asta nu este egal cu ‘afacere de garaj’ si din cauza asta nu avem palnii facute in romania…

    00
  17. Vorba Denisei… o palnie la 4 ani? :)

    00
  18. Uneori importurile sunt subvenționate și produsele din import ajung să fie mai ieftine decât cele autohtone. Și așa ajung să fie preferate de lanțurile mari de magazine, care nu vând 1-2 pâlnii. Numai într-o țărișoară ca a noastră auzi din astea.

    00
  19. Hai ca se poate! Nu se doreste. Cu toate taxele si birocratia, inca se poate produce in Romania. Insa nu se investeste in productie deloc.

    00
  20. defapt la noi se fac si mase plastice pentru export in Germania: http://www.plastor.ro (vezi componente clapari) si le gasesti la pret competitiv pe http://www.plastortrading.ro/ro. Dar sunt cumparate in serii de firme din Germania si tarile nordice, productia fiind insuficienta pentru piata romaneasca.

    00
  21. Caz adevarat, tata a lucrat pentru firma respectiva: materiale feroase prelucrate in Romania, transportate in Italia, trase 3 linii de vopsea pe ele, facut acte Made in Italy, transportate inapoi in Romania, vandute cu preturi mai mari cu 60%. Asta da afacere.

    00
  22. iti spun eu de ce.
    Totul se trage de la Nastase, da Nastase ala 7 jdemi de case.

    A vandut rafinaria/petrochimia Pitesti (a se citi ziare si alte chestii de pe net la liber) care era legata cu Oltchim Valcea (in momentul de fata aproape de faliment cu toate ca unii ii spun ca e in insolventa din cauza managementului prost si capuselii – poate o fi dar daca nu ai ce baga intr-o afacere „materie prima” nu ai ce scoate „bagi p..a iese p..a” ) care producea PVC. Da niste rahaturi de granule din care se pot face niste rahaturi de palnii………….. si multe alte chestii.

    Dar pentru asta exista Germania, Polonia chiar si o tara muuuult mai mica ca noi „la Ungaaaaria” care produce sau mai bine spus isi produce singura materia prima pentru palnii ca doar ei au combinate care nu intra sub influenta FMI si au oameni(politici) capabili care sa le mentina in viata.

    Noi trebuie sa fim doar tara care exporta miei („p..a”) in statele arabe. cei drept au dreptate dintr-un punct de vedere. Nu mai avem poluarea de pana in 89”, dar pentru asta ar trebui sa fim platiti nu cum „am uitat sa incasam niste milioane de euro ” sau le au furat hackerii :D.

    00
  23. te rog: romania face damigenele pentru palnia aia.

    00
  24. @Simona: sunt subventionate importurile de palnii?
    De statul roman sau isi subventioneaza nemtii exportatorii de palnii?

    Credeam ca nu suntem in stare sa le facem dar acum vad ca noi am incercat sa facem palnii si alte maruntisuri dar ne incurca subventiile.

    00
  25. E vina lui Basescu ca e prieten prea bun cu Angelamercal si obliga economia sa cumpere produse nemtesti

    00
  26. nu e o simpla palnie. Daca nu ma insel, e luata din kaufland si varful care se baga in bidon nu e un con simplu, e mai degraba gen trunchi de piramida, ca sa aiba pe unde sa iasa aerul din bidon si sa curga lichidul mai repede fara sa faca bule.

    Deci da, nu am vazul modelul asta de palnii fabricate in .ro

    00
  27. bai, tu de fapt faci reclama la Fackelmann

    00
  28. se poate produce lejer la noi dar:

    – pentru a vinde la noi iti trebuie piata de desfacere, ori pentru a reusi sa te impui trebuie sa platesti pentru a fi promovat

    – patronii romani se gandesc in general sa investeasca azi un leu iar spre seara sa aiba profit 100 de lei

    00
  29. S-au involburat spiritele de la o palnie :))
    in RO sunt multi producatori mici de mase plastice. Dar putini vand direct in supermarket produsele lor din cauza conditiilor stricte impuse de marile magazine in privinta preturilor, a volumelor, a calitatii, etc.
    Vina e de ambele parti: marile retele fac presiuni mari pentru a avea marfa ieftina cu adaosuri mari iar daca iti cauti un furnizor mic, iti va spune sa comanzi tu palniile, ca ne intelegem noi asupra cantitatilor si a calitatii ulterior. Deci nu inteleg mai nimic din cum isi conduce afacerea mamutul care ar putea sa ii cumpere palniile …

    00
  30. Noi facem tzuica.
    E mai bine asa :P

    00
  31. Eu vad lucrurile cam asa: sa detii un sistem de injectat mase plastice pt asemenea palnii nu e o investitie deloc mica, mai ales daca te gandesti ca-ti trebuie si matrita si materie prima de calitate constanta. Si vorba celor de mai sus, dupa ce ai produs 10.000 palnii iti cam dai seama ca piata din Romania e saturata pe urmatoarele 3 luni (sa zicem). Asta inseamna ca fie iti mai cumperi matrite ca sa produci alte rahaturi, fie exporti surplusul.
    In plus, la comenzi in numar mic n-ai cum sa vii cu pret mic. Palnia aia de 3 lei din Real probabil e 1 leu la producator. In acelasi timp e adevarat ca costul (of, cacofonie) este probabil de 0,1 lei, dar la comanda de mai sus sa zicem castigi 9.000 lei. Ori n-ai cum sa tii ditamai fabrica in spate cu 3.000 lei venit/luna. In momentul in care o singura fabrica din Europa produce pentru tot continentul, sau macar pt UE, altfel stau lucrurile. Iti permiti sa tii un utilaj care pe 2-3 schimburi produce doar palnii…

    De mult in economie nu mai e vorba ca nu mai putem produce noi. Avem oameni capabili, ba avem chiar si utiliajele de multe ori. N-avem insa piata de desfacere suficient de mare ca sa poti tine un business din asta si sa fii si competitiv la calitate si pret, eventual sa angajezi si niste oameni ca sa sustii economia pe termen mediu si lung. Iar statele vest europene nu neaparat isi ajuta mai mult companiile din propria tara decat o face Romania, dar macar nu cauta sa-i incurce cu orice pret.

    00
  32. e ma gandeam sa fac chestii din astea dar imi e frica. Imi e frica ca samsung sau apple imi vor intenta vreun proces. Mai bine torn direct cu sticla si ce se pierde sa fie si pt morti.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube