Romania nu vede Oscar nici anul asta

Desi aveam doua filme bune, apreciate de toata lumea, „Moartea domnului Lazarescu” si „Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”, se pare ca Romania nu concureaza nici anul acesta la premiile Academiei Americane de Film.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

 1. Inseamna ca fie ne place noua sa credem ca sunt apreciate, fie academia americana de film e pe langa…

  00
 2. sincer prefer sa ma multumesc cu restul premiilor pe care le-au colectat filmele romanesti (si sunt destule!), decat sa ma vad ajuns la oscar si sa fiu sigur ca ia altcineva premiul. bosorogii din academie au mintea incetosata in ultima vreme (vezi oscarul pt cel mai bun rol feminin acum 2 ani – charlize theron in loc de naomi watts)

  00
 3. NOU
  #3

  @zoso: nu mai generaliza. Nu toata lumea a apreciat „Moartea domnului Lazarescu”.
  @Cristi Roman: Filmele lui Sergiu, Geo s.a. ti-au facut tie copilaria fericita cu filme frumoase. „Comunistul” asta (cum ii zici tu) de Sergiu Nicolaescu are filme care se studiaza la Academii in SUA. Vrei filme cu mizeria societatii? Du-te si te uita la „Moartea dlui Lazarescu”. Vrei filme frumoase? Uita-te la creatiile lui Sergiu, Geo s.a.

  00
 4. NOU
  #4

  Oricum, cred ca „Moartea…..” nici nu avea cum, e socotit ca fiind film din 2005, anul iesirii pe piata. Stiu ca ceva discutii au fost intre filmele lui Porumboiu si al lui Mitulescu. Asta e, oricum, cred ca vine si momentul asta in citiva ani, e imposibil sa nu. Daca se va ajunge ca toate filmele sa fie facute de cei din generatia noastra, vor fi ceva sanse. Dar iata ca mai fac inca filme Sergiu, Geo si altii….

  00
 5. NOU
  #5

  de antiromani nu

  00
 6. NOU
  #6

  http………,
  Nu l-am facut comunist pe Sergiu N (vad ca tu singur il faci). Apoi, de acord despre filmele DE ATUNCI, de acum 20 de ani. Acum e insa altceva, chiar nu vezi diferentele???

  00
 7. eu cred ca este doar unul/una din tentaculele conspiratiei internationale impotriva geniului romanesc,nu este nimic,va veni si timpul romanilor,cred doar ca trebuie augmentat orice film cu bandaje insangerate,cersetori,tarfe si ce exista mai bun pe acolo
  ps:nu i asa ca si oscar ul e controlat de evrei si antiromani?

  00
 8. Romania nu vede oscar pentru ca nu are filme de oscar. filmele de care zici tu nu-s de cine stie ce valoare, „Moartea…” e din 2005 chiar.
  filmele asa-zis bune, al noului val, nu m-au convins. o exceptie ar fi „A fost sau n-a fost?”, care de la un punct incolo e fain.
  si in cinematografie, ca si in multe alte domenii, avem aceeasi cultura provinciala, multe resentimente si polite neplatite. iar astea nu-ti pot aduce mai mult decat un premiu-doua la un festival european

  00
 9. Oameni buni, Nea Sergiu a facut filme bune odata. Acuma ar trebui sa iasa la pensie sa lase pe altii mai tineri cu talent si sange prin vene. „Orient expres” si „15” nu prea m-au convins.
  In schimb cum a pus in scena „revolutia” toata stima(si mandria Ceausescu Romania)+ salutari scenaristului Nea Iliescu(„Va multumim dragi mineri”).

  00
 10. Pentru cei care spun c? „Moartea…” e din 2005: a fost distribuit ?n SUA ?n 2006 ?i ar fi putut intra ?n competi?ie dac? ?l ?nscria cineva. Mai mult, a luat multe premii ?n SUA, vezi de exemplu:

  00
 11. emi.areblog.dar.n-are.minte.org ai vazut 15?
  daca da, mai merita sergiu sa primeasca finantare de la cnc, cand sunt oameni care acum sunt mai talentati ca el?
  cristi, cum spunea si stingo, pentru a intra acum in competitie, filmul trebuie sa aiba lansarea in los angeles in anul 2006, ceea ce se aplica pt moartea…

  00
 12. „Moartea lui Lazarescu…” nu mai poate participa anul asta la Oscar, iar „Sfarsitul lumii” nu e deloc de Oscar, prea confuz si prea nostalgic (intr-un anumit fel) pentru a fi pe placul Academiei. (merge pe la Cannes.. whatever)

  Acum nu am inteles motivul pentru care „A fost..” nu a fost propunerea Romaniei pe acest an. Da… de fapt stiu prea bine motivul. Ar fi fost o umilinta incredibila pentru CNC, ca un film nefinantat de ei.. sa mearga la Oscar din partea Ro… doamne fereste daca mai era si nominalizat!

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube