“România Liberă” nu are motive să existe dacă nu mai servește intereselor patronului

“România Liberă” era, la fel ca alte publicații, finanțată de patroni care aveau nevoie de o tribună de unde să vorbească și unde să își atace adversarii. Asta s-a văzut destul de clar când ASTRA Asigurări a intrat în faliment, că jurnaliștii de acolo au sărit ca arși să își apere patronul și sursele de finanțare și nu au suflat un cuvințel despre zecile de ocazii în care ASF a spus că ASTRA e în topul companiilor de asigurări care refuză să despăgubească.

Mălin Bot a fost dat afară de la “România Liberă” după numai 6 luni la conducerea ziarului. El fusese dat afară de la “Evenimentul Zilei” în august 2016, din ce am auzit, din motive financiare. La RL la fel.

Pentru că motivul lui e absolut stupid. N-are cum Adamescu jr. să se plângă că PSD vrea să îi ia ziarul, să îi răpească nevasta și i-a omorât tatăl, dar să dea afară jurnaliști care protestează contra PSD. E ilogic.

Motivul, spus de Sabin Orcan, este unul financiar. Scriitura lui nu aduce atât de mulți cititori încât să justifice salariul măricel pe care îl avea. La asta se rezumă totul când vremurile sunt grele: câți bani iei și câți bani aduci. Cred că fiecare patron ar trebui să facă sondaje cu editorialiștii, din când în când să apară în redacție și să îi întrebe cât costă o pâine, ca să se asigure că sunt cu picioarele pe pământ și nu îi plătește prea bine. Uitați-vă la porcul de Chirieac sau la porcul de Ursu, par genul care știu cât costă o pâine?

Iar pe partea de online, RL e varză. Cine se pricepe nu se duce acolo, cine nu se pricepe își asumă riscul.

Revenind: RL va muri la un moment dat, pentru că Alexander Adamescu nu mai are nevoie de ziar. Odată cu moartea lui Dan Adamescu, toate business-urile familiei vor dispărea. Și pur și simplu nu văd de ce ar plăti cineva niște salarii unor rupți de lume ca să îi audă cum postulează. Cel puțin nu 5 sau 7.000€ pe lună. Idioții de la Antena3, care acum se bucură, sunt naivi dacă cred că Voiculescu nu se va șterge la fund cu ei atunci când nu va mai avea interes să își ciocănească dușmanii.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

4 comentarii

 1. Din atâtea persoane publice (jurnalșiti, formatori de opinie, etc) care au #rezistat, hidra PSD a ales unul pe care l-a si halit. ……deja avem un martir!

  00
 2. Voiculescu pana moare o sa aiba nevoie de ei. Nu il vad dupa ce iese sa se apuce de gradinarit.

  00
 3. 5-7000 pe luna ??? Euro ??? Hai ca visezi! Poate lei.

  00
 4. Ziarele oricum sunt pe cale de disparitie. E doar o chestiune de timp.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.