România la final de 2012

Mai jos aveţi o listă de articole despre cum este ţara noastră azi. Am evitat elementul politic şi m-am axat mai mult pe partea economică.

„În România sunt 3,2 tractoare la 100 de gospodării, în timp ce acest raport este de 11,9 în Ungaria, 43,9 în Polonia şi 70,9 în Cehia”, continuă Bogdan Speteanu, preşedinte BCR Leasing. (sursa)

Aproape un sfert dintre români (21,1 %) sunt vizaţi de riscul sărăciei, potrivit unor date publicate de Biroului britanic pentru Statisticile Naţionale (ONS), preluate de The Independent. Dintre ţările membre UE, mai rău decât ţara noastră la acest capitol nu stă decât Letonia(21,3%). (sursa)

În cazul în care şi-ar pierde locul de muncă, 40% dintre români nu ar putea trăi nici măcar o lună din economiile pe care le au în prezent. MyJob.ro a făcut publice rezultatele unui sondaj prin care a încercat să afle cât ar putea supraviețui respondenții, în cazul în care și-ar pierde locul de muncă, din ce-au pus deoparte. (sursa)

Peste 6,6 milioane de români suferă de lipsuri materiale severe, cea mai mare cifră din UE, dintr-un total de aproape 9 milioane de persoane care trăiesc în sărăcie sau riscă să ajungă în această situaţie, reiese din datele prezentate miercuri de Eurostat. (sursa)

Cu mai putin de 30% dintre gospodarii dotate cu o toaleta in casa, Oltul este judetul de pe ultima pozitie in acest clasament negru. La mica distanta sunt Botosani, Vaslui, Teleorman si Giurgiu, potrivit rezultatelor preliminare ale Recensamintului din 2011, facute publice de INS. Media pe tara a gospodariilor cu baie in interior este de 61%, fata de o medie europeana de aproximativ 95%. (sursa)

În prima jumătate a anului 2012, consumul casnic de bunuri de larg consum a crescut cu 2% în monedă naţională, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Cheltuielile pentru alimente au scăzut cu 2%, în timp ce valoarea cheltuită pentru băuturi non-alcoolice şi bere a crescut cu 5%. (sursa)

capitalism

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

17 comentarii

  1. La pct 5 zău că nu-i cred cu Teleormanul, dar nici Mehedinţiul meu nu-i departe.

    00
  2. Punctul 5 are o explicaţie foarte simplă. Sunt judeţele cu grad redus de urbanizare. În judeţul Botoşani ai practic doar oraşul cui acelaşi nume (şi eventual Dorohoi), în Olt Slatina şi Caracal, În Vaslui Vaslui şi Bârlad, În Giurgiu este doar Giurgiu etc. În Teleroman sunt mai multe, dar, de exemplu, în Roşiori, cu excepţia blocuriloer din centru, sunt numai case cu WC în curte. Videle şi Zimnicea sunt depoplate…

    Mai era un studiu trist, care are cea mai mare rată de sărăcie în rândul angajaţilor. Nu mai nimeresc acuma linkul.

    00
  3. Daca cifrele sunt adevarate la pct. 4 e putin trist. Cred ca suntem printre fruntasii Europei la saracie.

    00
  4. De-aia a prins bine radacini PSD-ul in judete-alea cu buda-n spatele casei. La cat rahat manaca PSD-istii numai o buda cu hasna mare capabila sa preia cantitati mari de dejectii la o singura tura putea face fata.
    La oras se-nfunda repede…
    In sfarsit am rezolvat dilema procentelor mari scoase de PSD in judetele de top.

    00
  5. Tractoare putin pentru ca Roman Brasov a fost inchis. MEFIN S.A. care face sistemele de injectie pentru motoarele tractoarelor e cu un picior in groapa si se chinuie de zor sa il puna si pe celalalt.
    Nu se importa tractoare pentru ca alea chiar costa si chiar trebuie sa le platesti iar taranul roman si-a trimis degeaba vita furajata de fiu sau curva de fata la facultate la USAMV ca nu au invatat decat sa o arda prin cluburi si sa se creada importanti.
    Mecanizare, irigatii, ingrasaminte naturale/chimice? Astea-s anateme comuniste.

    00
  6. La punctul 4 se explica rezultatele la referendum. Au votat doar saracii, ca numai lor le mai „pasa”… trist.

    00
  7. fix cum zicea neagigi: …pai pe partea economica, sugem (pui puncte puncte inseamna ca sugi o bomboana) pe partea economica :)

    00
  8. Trist este faptul ca enumerarile de mai sus reprezinta doar o mica parte din minusurile romaniei, suntem codasi si la capitolul sanatate , educatie , infrastructura, sunt multe de povestit. Zoso sunt curios, daca ar fi sa faci o lista precum cea de sus, dar cu lucruri pozitive despre romania la final de 2012, cum ar arata?

    00
  9. Ciudat totusi cum se imbina cu politicul daca privesti in ansamblu ce ai spicuit tu acolo.

    00
  10. Harta saraciei = harta PSD. De ce nu se pot destepta si astia macar o data la 4 ani? Bine, bine, stiu ca stau cu mana intinsa, dar nu primesc decat hartie igienica de la Dragnea & Co. De ce nu-si doresc mai mult decat atat?

    00
  11. Teleormanul este cel mai sarac judet din tara. Sta de ani de zile sub papucul lui Dragnea. Acolo totul e ca-n evul mediul. Cifrele sunt reale, toaletele sunt rare si majoritatea sunt in blocuri comuniste.
    La tara exista o groapa in pamant cu niste scanduri de jur unde taranii isi fac nevoiele intre doua pahare de tuica.

    00
  12. Ar trebui compilate toate și trimise peste tot,să se tragă un semnal de alarmă.
    Imaginea este bună,Întruchipează limitarea gândirii clasei politice.Numai bani.Cu orice preț.Și au grijă să cheme alți inguști,care să-i protejeze.

    Bun articolul.

    00
  13. Bine ca a avut timp Basescu in 8 ani sa schimbe macar ceva in bine, ah stai ! Ah da stai ca nu a schimbat, am uitat ….. Bine ca sunt sali de sport totusi in satele alea sarace

    00
  14. @Doctor Doctor – Salile de sport sunt bine-venite la tara, la fel si bazine de inot. Exceptandu-i pe comunisti, nici un guvern din ultimii 100 de ani nu a facut nimic pentru mediul rural.

    00
  15. Nu am să plâng vreodată după industria românească constructoare de tractoare, aka panaramele alea care duduiau de-ți crăpau timpanele când mai treceau prin oraș, le auzeai de la un kilometru. Exemplul perfect de inginerie românească, lăudată maxim pe timpul lui Ceaușescu, pe vestitul sistem „are patru roți, îi numa bun, merge și așa”.

    00
  16. Cu toate astea, unii care se laudă că nu votează ca niște boi o fac cu îndârjire, după cum bate vântul.

    Vin alegeri, mergeți la vot?

    00
  17. @Velu: Probabil de bine ce-au dus-o in ultimii ani. Partea trista e ca tu nu realizezi cat de idiot esti, judecandu-i.. Oamenii aia stiu macar ca vor o schimbare, ca o duc din ce in ce mai rau… Pentru ei e atat de simplu.

    P.S. Poza e geniala (fiindca e perfect adevarata).

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.