Ringier cumpără imobiliare.ro

update: Mihnea Vasiliu, managerul Ringier România, spune că cifra e prea mare.

Pentru 31 milioane euro, conform profit.ro. Plata este structurată așa: 21 milioane cash, restul dacă se ating indici de performanță.

De ce e important de menționat asta? Pentru că prea mulți jurnaliști și bloggeri români aveau impresia că, dacă Facebook a cumpărat Whatsapp pe 6 miliarde sau Yahoo Tumblr pe 1 miliard, banii ăștia se aflau în portbagajul unui Maybach și de acolo au plătit ăștia suma asta. Prea mulți care nu pricepeau termeni ca echipă, venituri actuale și venituri prefigurate, “din 21 milioane, 12 sunt investiții” și așa mai departe.

Cât despre imobiliare.ro, e unul dintre business-urile care au mai rămas în picioare din portofoliul NCH și care nu s-au erodat în timp din cauza unui management prost.

 

imobiliare

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

32 comentarii

  1. NIci pana azi nu am inteles sumele astea. 1 miliard pentru Tumblr? DE CE?
    Whatsapp, 6 miliarde? Cum se cuantifica asta? Exista reclama pe Whatsapp? Lumea da click pe reclamele care (eventual) apar pe Whatsapp?
    Acum site-ul asta, 21 de milioane. PE CE? CU 1 milion nu faceau un site asemanator? Si cu 5 milioane, sa spunem, nu ajungea la fel de cunoscut?
    Ma rog, eu nu am auzit de imobiliare.ro, nu folosesc Whatsapp, si… ce mai face Trilulilu? Mai bine spus, ce mai cred despre Trilulilu aia de au cumparat?
    Stiu, „nu sunt in target”.
    La fel cand intrebam de ce isi cumpara lumea aifon an de an, si apoi am citit „Cum ar arăta Life or Debt la noi? Gigel, bei 3-4 beri pe seară și ai aifon8.”
    –––
    So, 21 de milioane… PE CE?

    • hai să zicem că ei fac niște bani buni de pe urma agenților imobiliari. la 1 milion de vizitatori pe lună, știi că ăia nu vin acolo ca să vadă poze cu pisici. de aia agenții au pachete de promovare a ofertelor și ies bani buni de pe faza asta. în spatele siteului e un motor destul de complicat, la care s-a muncit mult.

    • Vali, nu spune nimeni ca cms-ul nu e unul complex, ca imobiliare.ro nu este un brand, ca nu este profitabil and so on. Doar suma tranzactiei este suspect de mare cand discutam despre un portal local, unde piata nu este una foarte mare.

    • facem niște calcule din burtă?

    • Cristi, de ce whatsapp 6 miliarde? Pentru ca aveau 1 miliard de utilizatori. Adica 1/7 din popendulatia planetei. Din aia erau destul de multi care plateau chestii. In zona afacerilor online ai nevoie de anumite lucruri pentru a valora multi bani: 1) useri multi 2) profit si 3) customer aquisition cost minim…

    • pai si daca faceau un site asemanator.. cum il numeau? imobiliare-abracadabdra-1234.ro?

      si daca il faceau la fel de cunoscut.. de ce ar veni utilizatorul acolo? pentru ca e mai gol? pentru ca oamenii se plictisesc de ce merge bine, de obisnuinta, de comoditate, etc?

      presupunand ca incepe sa aduca si clienti.. crezi ca brusc toti vor incepe sa cheltuiasca dublu in imobiliare online ca sa fie bani identici pt ambele siteuri?

      si ca sa traga din partea imobiliare.ro.. cat timp va merge pe minus?

      si daca adunam acum: nume + site + renume + eliminare concurenta + etc…. pare mai aproape suma?

    • @Mofo: doar ca nu era 1 miliard, erau cam 400 milioane cand a fost achizitionat de Facebook. SI vor exista in viitor reclame si pe WhatsApp.

    • John, ce spui de http://www.vreaucasa.ro
      Acum baga 1 milion in dezvoltare si 5 milioane in reclama, si sunt convins ca depasesti imobiliare.ro.
      Apropo, cati bani vrei sa scoti cu site-ul asta, ca deja ai avea un „profit” de vreo 15 milioane numai pentru ca NU ai cuparat site-ul ala. :)

    • Ce mentalitate ai Cristi… Ce spui tu se traduce in felul urmator : de ce costa Mercedes mai mult decat Dacia ? Are 4 roti, un volan si te duce din punctul A in punctul B.
      Raspunsul succint la intrebarea ta : pentru ca aduc plus valoare.

      „Acum baga 1 milion in dezvoltare si 5 milioane in reclama, si sunt convins ca depasesti imobiliare.ro. Apropo, cati bani vrei sa scoti cu site-ul asta, ca deja ai avea un “profit” de vreo 15 milioane numai pentru ca NU ai cuparat site-ul ala.”
      => Daca tu nu intelegi cum poate sa plateasca cineva 21 de milioane pe ceva (acel ceva nu il intelegi chiar tu ai spus-o) , cum poti sa faci tu o estimare ca o copie al CEVA-ului (total necunoscut pentru tine) valoreaza 6 milioane ? Deci nu stim de ce valoreaza 21 de milioane dar suntem siguri ca daca investim 6 milioane , realizam site-ul. MDA… ma bate logica ta …
      O intrebare pentru tine : ce garantie ai tu ca daca bagi 6 milioane , o sa atingi aceasta performanta ? Daca nu o atingi … o sa fii – 6 milioane.

      Ca o concluzie vreau sa iti spun ca cineva care isi permite sa plateasca 21 de milioane de euro pe un site / afacere , detine aceasta suma (se pricepe sa faca bani) deci are MUUUULTTTTT mai multa experienta ca tine in domeniul banilor/investitiilor astfel incat vede lucruri pe care tu nu le vezi. Deh… ce ti-e si cu afacerile astea, nu poti sa castigi fara sa iti asumi niste riscuri.

      Haideti sa ne schimbam si noi mentalitatea si sa nu mai credem ca daca nu intelegem un lucru, o situatie, etc, asta inseamna ca nu poate exista sau ca altcineva nu il/o/ intelege.

  2. sa-mi bag p_ _a in ele de chiuvete

  3. Mie suma nu mi se pare reala (realista). Tot in acel articol se spune despre o cifra de afaceri de 8.4 mil lei (adica pana in 1.9 mil euro) si un profit de 10%. Piata din Romania nu va putea genera, pe acest segment, o crestere atat de mare incat sa faca posibila recuperarea investitiei intr-un orizont de timp rezonabil (chiar si 10 ani). Unde mai punem ca in 10 ani se pot intampla multe in mediul online.

    • Da, Nick, s-au pacalit ăia de la Ringier. Dar știi ceva? Tu ești deștept, ei au banii. Avea un amic o vorbă, „Dacă ești așa deștept, cum se face că n-ai bani?”
      Nu o lua personal, vreau să spun că nu se aruncă așa ușor niște milioane de euro. Știu ei mai bine. Opiniile noastre nu fac nici 10 euro. Dacă ar valora atât, te-ar căuta cineva să-ți dea 3 euro.

    • nu ti se pare realista fiindca nu ai viziune. NCH a cumparat 60% cu 100.000 euro acum 10 ani. la fel de bine se poate sa valoreze 100mil peste 10 ani si sa te miri si atunci la fel ca acum ;).

    • Vizionarilor, cei de la Ringier au declarat ca sumele vehiculate sunt niste ineptii. Dar voi puteti sa-mi tineti in continuare lectii.

    • Motanes….. vreau sa te votez multiplu !!! Il sun pe Dragnea sa ma ajute. Daca te uiti mai sus , am scris si eu acelasi lucru.
      Trebuie sa ne vedem de treburile noastre si sa nu avem impresia ca noi detinem adevarul suprem. Daca eu , creierul meu, supra-eul meu , nu intelege un lucru asta nu inseamna ca acel lucru nu exista.

      Nick: reala sau nu… tu esti un ignorant si ai impresia ca le stii pe toate. Daca asa gandeau toti inventatorii, toate geniile si toti vizionarii , traiam si acum in triburi si vanam mamuti.

    • Stii expresia, nu ma intreba cum am facut primul milion.

  4. Nimeni nu se gandeste la cate dopuri de sampanie sunt izbite de pereti acum? #unitisalvamdopurile

  5. 21 cash? Nu le merge POS-ul?

  6. Imobiliare .ro =31 milioane …zoso.ro=?

  7. Hai mai nene pe bune? Pai cu banii aia, mai bine te faci dezvoltator imobiliar. Si iti scoti ban la ban in cativa ani. Cum zicea cineva mai sus, cu doar o parte din suma respectiva, faci unul la fel, si bagi reclama in el pana il duci in top. 21 de milioane? Pe bune?

    • Si dupa ce te faci dezvoltator imobiliar te duci la imobiliare si mai platesti cateva apartamente ca sa ti le vanda pe cele 200 pe care le-ai construit. Si ai vrea sa ii cumperi, nu?

  8. 10% profit sau „optimizare fiscala”.

  9. Experti. Experti peste tot.

  10. Cei de la Ringier au declarat azi ca suma aia e o ineptie. Probabil au dat cateva milioane, poate nici atat.

  11. Sunt 5 cumpărători cu neveste ,prieteni și părinți plus avocati. Mihnea/Ringier nu spune prețul ca sa nu se facă de ras ci doar spune ca este mic. Concluzia mea este ca Ringier cauta sa facă și alte achiziții și vrea sa coboare prețul.

  12. Pt cei care nu inteleg de ce anumite site-uri sau aplicatii se cumpara pe bani grei:
    – numele, ca domeniu
    – renumele lui, ca brand, adica popularitate
    – increderea in brand
    – pozitionarea in motoarele de cautare
    – utilitatea, functiile, ui, ux pe care le ofera
    – nr de utilizatori/abonati/vizite/vizitatori
    – si nu in ultimul rand si poate de departe cel mai important aspec, achizitionarea competitiei. Adica da, cu aceeasi suma de bani se putea face un site/o aplicatie similar/a, dar competitia ramanea si era una de top.

    De unde si exprisa „tine-ti prietenii aproape si dusmanii si mai aproape”, in cazul de fata, concurenta.

    N-aveti idee cate aplicatii, cumparate, zac inchise in sertarele de la Google.

  13. PROFIT E MULT PESTE 10% ANNUAL DECI MERITA investit
    cand stai pe munti de bani care stau in banci si mai iti iau si din ei pt administrare si nu produc nimic e bine sa ai peste un 10 la suta pe an
    traducere simpla merita bani siteul este o munca imensa in spate si nu sunt ieftini la pachetele care le au si piata imobiliara merge cu contractii cum merge esti obligat sa investeste in promovare deci implicit in pachete de promovare pe asemenea siteuri …lasati invidia porniti cu 50 000 e minim un site si in cativa ani veti avea petitori daca afacerea e soilda construita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile