Revenirea eRomania, dovada că la Ministerul Comunicațiilor există cineva care produce bani

Proiectul ăla complet falimentar eRomania, care n-a funcționat niciodată, dar a fost un mod simpatic de a sifona milioane și milioane de euro, revine din nou pe agenda guvernului:

Ministerul Comunicațiilor vrea sa cumpere servicii de consultanta studii, analize, evaluări si formare in domeniul e-guvernare, contract in valoare estimata de 2,5 milioane euro, finanțat din fonduri UE, potrivit unui anunț de licitație publicat vineri in SEAP.

Caietul de sarcini este semnat in data de 22 decembrie 2016 de catre Secretarul de stat Radu Horia Dorcioman, in numele Deliei Popescu, fost ministru al Comunicatiilor in guvernul Ciolos. Contactata vineri de HotNews.ro, Delia Popescu a precizat ca nu stie detaliile acestui proiect care a fost coordonat si semnat de catre secretarul de stat Radu Horia Dorcioman, care a avut delegare pe acest proiect.

Asta după ce s-au cheltuit 24 milioane euro pentru studii pentru acest proiect. Doar pe studii! Întrebați orice oameni din IT, de la programatori seniori la oameni care proiectează datacentere sau scalează proiecte, câte se puteau face pentru infrastructura informatică a României cu 24 milioane euro!

De asta zic că e cineva acolo la Ministerul Comunicațiilor care vrea să producă niște bani de țigări. Că, vorba aia, nu e vina nimănui că nu se folosește portalul sau că studiul de fezabilitate a fost uitat într-un sertar.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

  1. Cu un milion de euro (cu ciubuc inclus 90%) puteau reproiecta kkt-ul ala de SEAP, cu inca un bulion puteau reproiecta sistemul de kkt de la sanatate, cu inca un bulion puteau proiecta un sistem nou pentru plata facturilor/darilor la stat in format electrnic. Dar nu, mai bine aruncam banii pe fereastra pe consultanta gen Bechtel.
    Traiasca ciolos si ciolanes

    00
    • sau, pe scurt, muie ma

      00
    • o sa renunt la corectitudinea politica si pentru ultima fraza o sa zic doar atat… muie ma!in caz ca nu intelegi de ce, google te ajuta! in functie de preferinte poti cauta detalii despre chestiile pe care le acuzi si o sa constati ca ciolos si ciolanes nu prea au legatura cu ele sau poti cauta detalii despre cum faci o muie ca lumea. in cazul tau presupun ca ar fi a doua, dar de fapt sunt aproape sigur ca nu ai nevoie de detalii pentru ca deja esti expert.

      muie, ma!

      00
    • La dublu muie nu s-a băgat nimeni?
      Când ești prost, trage ușa după tine.

      00
    • Mai bine lasa usa deschisa, sa mai intre si altii!

      00
  2. Ideea nu era una proasta, se dorea un portal unic care sa unifice bazele de date de la toate instituțiile din Romania plus conținut dedicat pentru fiecare primarie. Imagineaza-ti un site unde poti afla toate informatiile care te intereseaza legate de primarie, acte, plata online a taxelor, informatii legate de turism local etc.
    S-a vrut prea mult si a iesit o prostie, asta e când implici HP, Oracle, Teamnet, Siveco.

    Ieri am vazut o stire cum cei care au platit taxele prin ghiseul. ro au primit somatii de la Anaf, deci noi nu suntem in stare nici macar sa ne sincronizam bazele de date si vrem portaluri care sa facă de toate.

    Singura noastră șansă e sa ne unim cu Republica Moldova, ei au un sistem IT public foarte bine pus la punct.

    00
  3. Vor o copie fidela al e-estonia…

    00
  4. chiar vazusem o mica reclama la o firma de IT: 20 mil de euro buget pentru salariile pe 1 an a 200 de programatori (cu experienta 5-7 ani). tot am fi avut ceva mai butonabil si daca ii puneau pe astia la munca fara sa faca vreun studiu inainte.

    00
  5. faza cea mai tare e ca pentru aplicatii IT in caietul de sarcini se cere printarea a cate 1000-2000 ghiduri ale lor…

    00
    • cu 10 milioane ți-o făcea oricine, am văzut ce proiecte se fac cu sume sub 10 milioane, bat conectarea unor baze de date ușor

      problema apare că acum vor să facă și cu fonduri europene, care sunt coșmarul firmelor de it

      00
    • @brusti: de ce fondurile europene sunt coșmarul firmelor de IT?

      00
    • @Titel: pt ca nu se pot sifona
      De asta in Romania se tot intarzie lucrarile, ca sa expire alocarea de fonduri europene. Iar dupa ce expira, pe principiul „ei, daca tot am inceput, acum sa ducem pana la capat, nu?” se aloca bani de la bugetul de stat care se pot sifona usor

      00
  6. Amu’ti dai seama unde-am fi fost noi daca macar din 2007 incoace (nu zic din ’89) am fi fost cu toate proiectele la alb sau macar cu spaga de 10% de rigoare.

    00
  7. Nuu! Baieti seriosi astia! Cum poti spune asa ceva?

    00
  8. Revin cu o alta idee, intrați pe site-ul Primariei Bucuresti: pmb.ro, un site realizat in 1996 asa cum scrie in antet si chiar arata ca un proiect de liceu din anii ’90.

    Acum 2-3 ani s-a dorit modernizarea site-ului, o platforma portal care sa ofere informații despre turism, istorie, administrație.
    Atunci s-au vehiculat câteva sute de mii de euro dar toata lumea a sărit ca arsa ca nu merita asa mult, rezultatul ? acei bani s-au sifonat pe alte căi iar primăria rămâne cu o bătaie de joc de site.

    Intre timp, in Franta, fiecare oraș are un site foarte bine realizat, de exemplu Arles cu 50.000 de locuitori: arlestourisme.com iar Bucureștiul, care este capitala europeana cu 2.500.000, nu este in stare sa realizeze un site de prezentare.

    00
  9. Vai, ce redirect frumos avem. Ma mira ca au fost capabili sa contribuie cu o pagina de wiki. Deja vad cum zboara euro direct in rectul unora.

    00
  10. daca se digitalizeaza si se interconecteaza tot atunci o sa fie mult mai greu de furat. pentru ca va fi totul mult mai transparent.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile