Reportaj de la venirea Papei în România (2019)

Sanctitatea sa Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, a anunţat vineri Administraţia Prezidenţială. Biserica Catolică a precizat că vizita se va desfăşura sub motto-ul ”Să mergem împreună”.

Papa s-a oprit câteva momente la monumentul X, unde a ținut un moment de reculegere, că știe că monumentul ăla e important pentru români. Nu atât de important cât să fie renovat, dar totuși.

Băbuță la TV: să sperăm că vizita Sfântului Părinte ne va aduce pe calea domnului, nu a vaccinelor și a păcatelor. Succesiune de oameni care vor spune că România va cunoaște o revoluție a bunul simț după această venire a acestui Papă. Ailaltă venire a fost cu alt Papă, deci nu se pune.

Un coclet cu Beamveu taie calea Papamobilului, apoi agită o sabie pe geam când e claxonat. Realizând ce a făcut, se dă jos, pupă mână Sfintelui Părinte și ca prin minune începe să-i funcționeze semnalizarea la mașină.

Vor fi țîțe în studio și posibil și la reporterițele din teren.

Analiștii neamului vor întoarce pe toate părțile vizita, în monoloage seci, în timp ce oamenii vor vota în continuare cu PSD.

Orașul va arăta pentru 24 de ore așa cum ar trebui să arate de obicei și nimeni nu vede o problemă în asta.

Firea va purta un văl negru pe capul gol și va împărți poporului mici și bere.

Vânzările la “Biblie – Autor necunoscut” vor crește, dar nu vor egala “50 nuanțe de gri”.

fun-earth

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

26 comentarii

 1. Papa tocmai a declarat ca e pentru introducerea educatie sexuale in scoli. Face Antena 3 campanie cu 2 saptamani inainte de vizita si o sa vezi proteze aruncate inspre papamobil. Sa vezi ce show iese :) In timpul asta Dragnea da Oug 13 iar, ca lumea e ocupata….

  00
  • Pt educatie sexuala in scolile religioase, nu? Ca pochii astia nu prea stiu ce-si-cum: catolicii abuzeaza copii, iar ortodocsii si-o trag gheiut.

   00
 2. sunt curios cand Papa isi va da intalnire seara , cu mai inaltii bisericii level 45-47 ai Romaniei, iar el vine cu Loganul, ei cu ce se vor prezenta? Cu BORmasina? :D

  00
 3. Un văl negru pe cap și crucea de pe Caraiman la gât.

  00
 4. Trebuie să recunoaștem că Papa e mult mai open minded decât preaipocritul Baniel

  00
  • Daca n-ai spart cateva milioane de euro primiti de la stat sa iti pui fata pe niste clopote mari si frumoase…. esti cam ratat. #numaifitisaraci

   00
 5. Credeam ca toate reporteritele au tatze!

  00
 6. Eu cred ca Papa va veni la noi cu inima deschisa insa organizarea la noi va fi maxim politizata si va fi o mascarada penala iar el va fi sucit de colo colo fara sa-si dea seama de ce. Ca si papa este cel mai openminded de pana acum, a afirmat ca teoria evolutiei nu exclude o divinitate, lucru de neacceptat pana acum. a reformat dpdv financiar vaticanul si a auditat tot ce se putea. Mi-ar placea sa-si faca lectiile f bine cand vine la noi si sa le dea peste bot celor ce vor incerca sa-si faca imagine pe seama lui.
  Biserica in sine nu este ceva rau sau invechit. Insa pb este ca a ramas mult in urma timpului. Daca pana acum 100 de ani rolul era practic de “cei 7 ani de acasa” pt cei fara scoala si fara un ajutor/indrumare, Acum insa nu mai merge asa, societatea a evoluat, este greu sa mentii aceleasi invataminte de acum 2-300 de ani in societatea actuala. Aici trebuie sa lucreze Papa.

  00
 7. Dupa intalnirea privata cu Papa Francisc, Jiji Becali a declarat ca Papa i-a spus lui ca “FCSB e Steaua!”

  00
 8. Antenele vor latra ca Papa e trimis de Soros sa distruga ortodoxia in rromania.

  00
 9. Bun textul! Am zâmbit de dimineata. Mai vreau :-)

 10. NOU
  #22

  Numai mie nu mi se pare absolut deloc in regula sa fie intampinat de victor orban, in Romania?!?

  00
  • comisare’ asta de unde dracu’ ai scos-o? Orban e Reformat (Calvinist), doar nevasta-sa si copii sunt Romano – Catolici. In mod normal pe Papa il va primi KWJ, ca de la sef de stat la sef de stat. Daca vizita e una exclusiv ecumenica (putin probabil) il va primi unul din inaltii ierarhi ai Bisericii Catolice. Sigur, se va intalni si cu altii, dar protocolul cam asta e.

   00
 11. Ion Iliescu va primi binecuvântarea sfîntului părinte și va trăi fericit și sănătos până la adânci bătrâneți … încă un veac de aici…

  00
 12. NOU
  #25

  Andreea Antonescu si Andreea Balan se vor reuni si ne vor canta si ne vor incanta cu “Lasa-ma, Papa, la mare”

  Nu se mai poate spune ca PSD nu ne da Papa.

  00
 13. Semnalizarea la Beamveu nu va functiona niciodata,pentru ca aceasta nu exista ca dotare din fabrica.QED!

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.