Reparații prin casă cu bani puțini #2

Perii și bureți de sârmă.

Întâi de toate, cea mai bună perie e cea din imagine. Rezistentă și cu peri pe o suprafață de 180 grade, ajută la curățat murdăria din tot felul de locuri. Apoi, buretele de sârmă, prietenul băilor curate și al bucătăriilor lucioase. 

perie-universala burete-sarma

Am pus acum doi ani o poză din baie, cu ceva aranjare la chiuvetă și mi-a rămas în minte un comentariu al unei fete care mă felicita pentru curățenie și mă întreba dacă eu sunt cel care întreține. Da. Nu s-a întâmplat dintr-o dată. Inițial, când m-am mutat singur, făceam curat cu șpaclu, spălam farfuriile doar când începeau să miște și nu dădeam cu aspiratorul pentru că “nu se făcea mizerie”.

Doi ani am dus-o așa, după care am realizat că nu e sexy să locuiești într-o cocină și am început încet încet să fac curat. Am început din baie, pentru că atunci când stai pe tron ai timp să observi mediul înconjurător, am făcut o fobie pentru gresia albă de pe jos și abia aștept să o înlocuiesc pe cea existentă, și am tocit mulți bureți de sârmă. Am continuat cu bucătăria și am mascat și frecat tot ce se putea pentru a le curăța.

Un exemplu puteți vedea mai jos. Nu am un leac pentru lene.

spalat-chiuveta

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

29 comentarii

  1. Sau poți folosi niște Rivex și un burete.

  2. Sfat: schimba chiuveta!

    00
  3. e mega galbena chiuveta aia si dupa curatzare …schimb-o cu totul :)

    00
  4. Aha! Acum am înţeles de ce toate gospodinele din reclame au băile şi bucătăriile mizerabile.

    00
  5. Chestiil de genul asta ies si cu solutii anti-calcar de (Sano Jet de exeplu). Nu-ti trebuie smirghel sa tii o baie curata, si asta ti-o zice un om care foloseste apa de put, de vreo trei ori mai dura decat apa de la robinet

    00
    • Sano, am unu negru, Sano forte, nu am văzut nimic mai bun ca ăsta. Unsoare, rugină, ulei întărit pe geam, dulap, ăsta tot curăță. Atenție la plastic Gen întrerupătoare negre, le ia vopseaua. Vopseaua de pe calorifer se curăță superb cu ăsta. E circa 25 lei și îl am de 3-4 ani.

      00
    • Intr-adevar, Bogdan. Sano fac chestii foarte bune, traiasca chimistii israelieni. :D
      Orice am incercat de la ei mi s-a parut bun/foarte bun: detergent de vase, spray de curatat cuptorul cu microunde, alte produse pentru aragaz, frigider, spray de gandaci, anti-mucegai, balsam de intretinut produsele din piele, etc.

      00
  6. Numai mie mi se pare ca e Cabral posedand salbatic si anal o „albitura”?

    00
  7. Reparaţia şi curăţenia sînt două lucruri complet diferite. Deci, ce ai reparat?

    00
  8. buretele de sarma e ieftin. da’ cat costa la tine ora de munca de e asa de ieftin?!

    00
    • doar nu freci 4 ore la ceva. mai ales că sârma e eficientă, durează câteva minute.

    • Andrei, lasa-ne cu clisee dinastea de luat banii la fraieri. Cand dai cu un burete pe o farfurie, nu-i ca si cum n-ai putea sa gandesti… sa-ti rezolvi din probleme.

      Scrub Daddy e unul dintre exemplele cele mai bune, daca tipul care a venit cu ideea nu isi irosea timpul sa spele o farfurie (cu siguranta timpul lui era mult mai pretios ca al tau) nu ii venea nici ideea de milioane de dolari…
      PS: trebuie sa valoreze prea mult timpul tau sa-ti permiti luxul de a nu ridica un deget…

      00
  9. Bag seama ca nu (mai) esti ‘boem’

    00
  10. Potoleste-te, ca ma molipsesc si ma apuc de curatenie! Io iti zic doar atat, stai bland.
    Nevasta o sa creada ca sunt bolnav in stare terminala daca ma apuc de curatenie si alte alea! Vezi ce faci? Face femeia infarct si o ai pe constiinta!

    00
  11. Eu urăsc curățenia. Dar când văd că se adună praful pe jos zici că e zăpadă, după doar o săptămână, îmi vine să turbez. Pot băga aspiratorul, să șterg parchetul, etc dar șters praful îmi provoacă mâncărimi pe față.

    Nevasta? Rar face curățenie când încep să fac scandal și să-i repet că se împuște, abia atunci face și ea, dar la mișto. Adică șterge prafu in 10 min în casă, aspirator în 5 min etc
    Moldoveanca mea face super mâncare, dar curățenie ioc.

    00
  12. P.S. Tot de BF2014 eMAG a avut și flex Heinner la 49 de lei. Ăla însă nu-mi trebuia nici gratis…

    00
  13. offtopic, dar când vei publica un articol pe temă va fi probabil prea târziu. Spuneai că ai ajuns în punctul în care trebuie să cumperi un flex. Un mic detaliu de avut în vedere: alege unul care suportă pietre de 125 mm, nu unul de 115 mm. Prețul e același, la cel de 125 poți folosi și 115 dar invers nu. Ideea este că cei 10 mm în plus sunt cei mai importanți când lucrezi. Cu cât se consumă mai mult discul (scade diametrul) cu atât vei lucra mai greu, mai ineficient.

    Dacă ai nevoie de tăiat ceva razand, de ex. un fier care iese din perete, poți să o faci perfect la nivel. Pentru astfel de aplicații sunt discuri de flex elastice. Foarte elastice, te și sperii cât de tare le poți îndoi fără a se rupe în timp ce se rotesc la 10.000 rot/min. Se găsesc în magazinele de specialitate, nu chiar la orice tarabă.

    Pe eMAG de BF2014 au avut flex Makita la reducere de 50%, costa numai 250 lei. Acum și mie îmi pare rău că nu am luat unul. Adevărat că pentru uz casnic este perfect și un Bosch verde, dar dacă prinzi un Bosch albastru sau Makita la același preț, de ce nu…

    Nu uita de ochelari de protecție, costă doar câțiva lei. Sunt de 2 feluri, gen lentilă simplă în fața ochilor și din alea care au și protecţie laterală. Unii îi preferă pe primii că se aerisesc bine. Eu pe ceilalți că protejează mai bine. Fiind însă atât de ieftini mi-am luat de ambele, folosesc când ce-mi pică mai bine. Unde-i mai riscant merg categoric pe cei închiși pe lateral.

    00
    • Am înțeles. Ca să fiu sigur că nu spun ceva greșit l-am sunat și pe fratele meu, el este meseriașul cu scule, eu doar amator.

      Dacă vrei să tai mai mult lemn, flexul nu mai este deloc o idee bună. Turația este prea mare. Mult prea mare. Dacă insiști pe flex, ar trebui să cauți unul cu turație reglabilă. Apoi îți trebuie disc special de lemn, cu dinți, dar pentru flex. Firmele serioase nu cunosc să fabrice așa ceva. Numai rușii și chinezii.

      La turații de flex dacă dai de ceva tare în material, este jale. Fratele meu a făcut-o, a dat de un cui. Cu o sculă de lemn n-ar fi fost o problemă, de abia dacă l-ar fi simțit (sunt discuri care nu sughit la cuie). Cu flexul însă a fost o problemă. I-a sărit din mână și l-a tăiat la ureche. I-a sărit tot flexul, nu o bucată de disc sau ceva. Și crede-mă că știe să-l țină foarte bine în mână, a lucrat cu scule toată viața.

      Sfatul meu (al nostru) ar fi că dacă ai flex și ocazional (cât mai rar posibil) ai de tăiat și lemn, ok, caută un disc special pentru flex. Dacă însă vei tăia frecvent lemn, caută ceva dedicat pentru lemn. Fie ferăstrău cu disc, fie pendular (coadă de vulpe) – dacă e vorba de scânduri și plăci aglomerate (atenție, fiecare material are discuri/lame dedicate). Sau dacă e mai mult format grinzi poate ceva gen drujbă electrică.

      00
    • am de tăiat scânduri și alte prostii, dar și uși unde e posibil să dau de cuie, de asta am zis că un flex e bun.

    • Probabil un ferăstrău pendular ar fi cel mai potrivit. Dacă are și șină poți urmări perfect drept latura pe care tai, la uși de exemplu.

      Poți face tăieturi drepte sau în plan înclinat, majoritatea modelelor permițând înclinarea laterală a aparatului față de planul de tăiere. Unele permit și diverse unghiuri de atac ale lamei.

      Cu pendularul poți face și colțuri la 90 de grade sau decupaje rotunde. Cu circularul nu. Singurul aspect la care trebuie să fii atent este să cumperi lame pentru lemn dar care rezistă și la cuie și vei trece prin ele aproape fără să le simți.

      Ca fapt divers, ferăstraiele pendulare pot tăia și metal. Cu lame dedicate, bineînțeles. De exemplu acest Felisatti taie oțel de până la 10 mm grosime și aluminiu de până la 20. Dar și cel mai ieftin Heinner taie 6 mm de oțel. Cei drept, la Heinner cei 6 mm s-ar putea să fie lungimea tăieturii, nu adâncimea :)

      Eventual ar fi fain dacă ai de la cine lua împrumut unul ca să te asiguri că este exact ce-ți trebuie. Sau să verifici și din alte surse dacă ar fi cea mai bună alegere pentru nevoile tale, că la meseriași e ca la doctori, nu te poți încrede în nimeni până nu găsesti unul cu adevărat bun.

      00
    • am notat. merci. cred că cel mai simplu imi iau un flex din ala de 125 pentru nevoile basice și pentru momentele rare când am nevoie să tai la riglă chem pe cineva cu un pendular.

      sunt curios cât de bună e asta, aș lua-o doar pentru un articol pe blog https://www.emag.ro/surubelnita-cu-acumulator-nicd-heinner-3-6-v-0-6-ah-180-rpm-suport-magnetic-11-biti-suport-biti-csd19n/pd/DD6M5BBBM/

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.