Cum recunoști o pereche de încălțări originale

Dintre toate produsele pe care le-am văzut de-a lungul timpului, încălțările mă gândeam că sunt ultimele care să fie copiate. După care am văzut cât costă o pereche de UGG-uri originale și am înțeles de ce există copii de 100 lei, care merg o lună sau două, dacă sunt purtate cu atenție. După care încep să arate așa:

ugg

Dar, vorba lui Ionuț, acum am văzut falsuri după Adidas sau New Balance. Și nu prostii din alea cu numele scrise greșit, ci copii 1 la 1, care arată bine la prima vedere, dar se dau de gol după câteva săptămâni de purtat sau când puneți mâna pe ele.

Fetele de la Broxo dau cadou o pereche de Adidas Tubular unui comentator ales prin tragere la sorți care ne spune o metodă de a detecta încălțările false.

 

tubular

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

168 comentarii

  1. Te uiti la combinatia culorilor, nuanta culorilor, nr de cusaturi, etc.
    Fakeurile nu au in cutie inca o pereche de sireturi.

    00
    • de la un magazin chinezesc am luat niște chinezării la 63 ron/perechea care au venit în pungă (da..pungă, nu cutie) cu al doilea rând de șireturi… i-am luat pentru lucru la birou și nu mă aștept să reziste la cine știe ce maraton.

      00
  2. Se putea candva dupa calitatea lipiturilor la talpa.
    Din pacate unele incaltari originale au niste lipituri atat de proaste si cu atat de mult lipici in exces incat te intrebi daca esti in bazar sau in reprezentanta

    00
    • Probabil erau niste copii intr-o reprezentanta. Defapt, nu „probabil” – sigur.

      00
    • Din pacate nu cred ca e asa, pentru ca s-a intamplat in multe reprezentante si magazine mari din mai multe tari

      00
    • Nu vreau sa te dezamagesc dar, imi povestea o prietena care lucra la Puma in Mamaia vara trecuta de vrajelile care le facea patronul de acolo cu replici foarte bine facute. IAtat imbracaminte cat si incaltaminte.

      00
  3. Cred că o metodă bună e să-i filtrezi pe vânzătorii care trec ca USP faptul că produsele lor sunt originale 100%. Ce vânzător legitim spune asta?

    00
    • Destui. În afară de reprezentanțele oficiale ca să zic așa, toți comercianții cam specifică originalitatea, tocmai pentru că piața fake-urilor e în floare.

      00
  4. Nici produsele originale nu mai sunt ce au fost candva. Automobilele, telefoanele, incaltamintea sunt calculate MATEMATIC sa te tina aproximativ cat este valabila garantia. Folosesc material mai putin, mai subtire, de calitate mai slaba si pe baza modelelor de anul trecut ajusteaza perioada de utilizare. Ca sa se lupte cu concurenta. Bateria la telefon este mai mica, o reincarci mai des, dupa 1000 de reincarcari, mumu. Automobilele folosesc rulmenti mai mici, pompe de apa subdimensionate, turbo si turatii mari pe cilindree mica. Prenandez care se crapa in timp si material subtire la calcai. Un cititor a pus un comentariu mai demult in care patronul unei firme de incaltaminte nu mai produce un model de bocanci de munte pentru ca erau prea rezistenti(o pereche te tinea cam 5 ani).

    00
    • Automobilele, telefoanele, incaltamintea sunt calculate MATEMATIC sa te tina aproximativ cat este valabila garantia.

      Teoria conspiratiei consumeriste.

      Sunt curios cum se potrivesc in ecuatia asta masinile mai vechi de 5-7 ani, telefoanele si alte chestii electronice ce tin mai mult de 1-2-3 ani.

      00
    • nokia a falimentat, da?

    • Bocancilor mei au inceput sa le crape pielea pe alocuri, dupa 18 ierni. Talpa e si ea subtirica.

      N-am mai gasit bocanci sa tina atata

      00
    • am eu unii de la clujana, sunt și acum pe la țară, cumpărați in 1996, numai piele și cusături. șireturile s-au rupt de 3-4 ori, dar ei nici gând să se miște.

    • Sa știți ca Clujana încă mai produce.
      Am pantofi de la ei vechi de 3, 5 și respectiv 11 ani. Toți în funcțiune. Cei mai noi în stare progresiv mai uzată.

      00
    • Nokia a falimentat ca au fost cretini și n-au luat Android în brate.

    • Sabotor, există o știință numită Rezistența Materialelor. Interesează-te.

      00
    • Nokia sunt invincibili, ei fac incaltari pentru astronauti acum.

      00
    • Nu stiu ce sa zic…am niste adidasi DC din piele, cred ca au cel putin 7 ani, arata impecabil, si nu, nu i-am tinut in dulap pt asta. I-am purtat pe toate tipurile de vreme, am batut orase in lung si in lat cu ei, si nici nu pot sa zic ca ii ingrijesc prea tare, nici nu au un design care se demodeaza. Au fost ceva banuti la vremea lor, dar si-au scos valoarea.

      Pe de alta parte am si balerini pe care am dat putini bani, dar am stiut din start ca atat cat platesc atat o sa ma si tina, dar mi-a placut culoarea. Cu putini dintre ei am avut succes si inca ma tin, spre surprinderea mea.

      00
    • 3 masini identice, dupa 3 ani, defecte identice in FIX aceleasi locuri.
      Si locuri care chiar iti da semne de intrebare, T-uri de plastic casant care s-a spart (si se foloseste in continuare) ) etc

      Chiar crezi ca fabrica nu stie de ele ? Inginerul care le pune pe plan este 100% constient de viata pieselor/futunelor/etc
      Per final li se zice sa aibe viata X ani + 10% si aici in functie de noroc + folosinta ti se pare ca te tine 5 ani si nu 3

      00
    • nu, sabotor, chestia asta se numește „planned obsolescence” și e pe bune:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Planned_obsolescence

      00
  5. Esti atent la cusaturi, lipituri, imbinaturi. Cele originale sunt corect lucrate. Lucru valabil si pentru ambalajul/cutia in care vin este de calitate.

    00
    • In Septembrie, am fost prin Istanbul si, cand am ajuns, am avut neplacerea de a mi se rupe incaltarile de terfeleala. Am ajuns in Bazar, am cumparat cu 60-70 de lire o pereche de NB fake care arata exact ca cei originali, cu speranta sa tina macar o saptamana cat aveam de plimbat pe-acolo. Sase luni mai tarziu arata la fel, fara rupturi si alte rahaturi, scosi la plimbare doua ore pe zi, in fiecare zi (atunci cand plimb cainele). Cine i-a copiat, i-a copiat bine :)

      00
    • Sau poate s-a incurcat turcul si ti-a dat din grseala perechea originala ce o folosea pe post de momeala la fraieri.

      00
    • Nu erau neapărat falși.
      În bazarele din Turcia găsești tarabe care vând surplusul fabricilor de textile și încălțăminte.
      Întotdeauna se aduce material în plus și se produce marfa ce nu poate fi vândută sub brand.

      00
    • mit. nu există „surplus”. există doar „rebuturi care în loc să fie distruse sunt furate și vândute de fabrică terților”.

    • Sau asa cum zici. Numai ca defectele sunt de cele mai multe ori insesizabile.

      00
  6. daca esti cunoscator, iti poti da seama inclusiv dupa greutate. in cazul copiilor bune sunt chestii ca silueta, prints, cum arata pielea, etichetele, imprimeul de pe insole, cum arata lipiturile, cusaturile etc. la astia din poza eu n-am vazut nicio bomba la care sa fie reprodus convingator primeknit-ul. bine, n-am vazut decat doua.

    00
    • Am gasit intr-un stick Kingston fake o bucata de plastilina ca sa fie la fel la greutate. Am scapat stickul pe jos si s-a crapat si atunci am descoperit plastilina. Beat this :)

      00
    • @Paul eu am cumparat un flash usb nJoy nano (romanesc/chinezesc), adica f mic. culmea, avea pe deasupra si card reader. In vreo 2 saptamani s-a rupt carcasa pt ca era mic si il scoteam greu din laptop, deci a cedat. am vazut ce era inauntru :)) o mica placa pe care era lipit un microSD de 32GB. deasupra lui era reader tot de microSD. asta e flashul nostru facut la viteza si ieftinache.

      00
  7. Sunt atent la foarte multe chestii, dar mai ales aleg sa nu cumpar online ci sa pun eu mana pe ei. Teoretic cu putina atentie simti diferenta de calitate dupa cusaturi si lipituri, locul unde se monteaza logo-ul daca e cumva descentrat… daca materialul e de slaba calitate, dar si dupa… pret. Adidas cu 50 lei clar nu e adidas. Asa cum si sotia a vrut neaparat balerini Lacoste cumparati de pe net ca is la pret fffft bun. N-a vrut sa asculte de mine, dar mi-a dat dreptate cand a adus curierul marfa.

    00
  8. Dupa calitatea talpei si dupa cum se „culca”materialul cand indoi talpa la maxim.

    00
  9. Cumperi de pe sportsdirect si salut

    00
  10. te uiti cine-ti vinde sau ce site iti vinde.

    00
  11. Iti suni cel mai cocalar prieten si iesi cu el la bere. Sigur isi va da seama daca sunt Adidas fake din Dragonul Rosu fiindca el cunoaste marfa de acolo.

    00
  12. Pretul prea mic, locul de unde cumperi incaltamintea, atentia la detaliu, etichetele si cusaturile.

    00
  13. Lipiciul – de obicei e de slaba calitate si are un miros specific, la unele modele te poti uita sub panza de pe interior. Pretul este de asemenea un factor important, pe ideea pont sau teapa.

    00
  14. bine, nici etichetele nu mai sunt ce-au fost candva. trimit chinejii bombe direct cu recipe de la fl, adidas, nike, etc.

    00
  15. dupa miros

    00
  16. Depinde foarte mult de brand. :) Mi-au trecut prin mână sute de produse originale de la majoritatea brandurilor adidas/Converse/Nike/Reebok/Vans/New Balance etc etc și am început să îmi dau seama doar dacă iau în mână pantoful, după greutate.

    Pantofii sport au, deobicei, diferite tehnologii (branțuri speciale, perne de aer în tălpi, sisteme de prindere, materiale speciale care permit pielii să respire, care susțin piciorul etc) pe care nu le găsești la fake-uri. Îți dai seama instant după talpă și materialul din care e făcut dacă o pereche de running shoes sunt fake ori ba. Tehnologiile astea sunt deobicei inscripționate pe pantof sau în interiorul lui.

    Evident și prețul este un punct de plecare, că n-o să cumperi niciodată niște pantofi sport sub 100 de lei. Oricât de reduși ar fi ei, nu sunt reduși sub prețul de achiziție decât dacă e ultima pereche din magazin și e mărimea 47.

    Despre cusături și lipituri nu știu ce să spun, depinde mult de retailer. Tre’ să ținem cont că oricât de adidas sau Nike sau *insertbrandnamehere* ar fi o pereche de pantofi, sunt, totuși produși în serie, iar unele dintre ele mai sunt și defecte, mai au și surplus de lipici sau cusături ușor strâmbe. Unii retaileri sunt foarte atenți și fac retur când prind astfel de produse, alții le bagă pe toate în raft. Așa că, da, uneori poți să dai o 300 de lei pe Nike și să ți se dezlipească în 10 purtări pentru că a avut un defect de fabricație. :)

    Deci… mergi în magazinele lor, cam asta ar fi soluția, dacă nu te pricepi.

    00
  17. Aspect, miros, etichete. Calitatea lor proasta in general.

    00
  18. Postarea asta e o mina de aur pentru băieții care fac succesuri în ecommerce cu Converși, UGG, Air Max, Ray Ban etc.

    Acum știu exact ce sa ceara la fabrica din Turcia din care cumpăra cu 40 de ron perechea. Mai pui 5 lei cutia de carton și diferența pana la 200 RON e promovare și profit.

    Focus grup pe bani de advertorial :))

    00
    • Desigur, că e greu să iei un Converse original și să-l faci replică 1 la 1, mai bine pui oamenii să-ți explice cum CRED ei că arată un original.

      00
    • Defapt ai dreptate.

      Trebuie sa mearga in Turcia si sa le explice frumos:
      – faceti cusaturi mai de calitate
      – folositi materiale cat mai apropiate de modelul original
      – nu folositi lipici in exces, mai bine unul mai scump dar mai de calitate.
      …etc…

      00
    • Well, daca le dai un converse original s-ar putea sa aiba dubii. Daca le dai ce cred ei ca ar trebui sa fie in cutie, s-ar putea sa se si intoarcă.

      00
  19. scanezi codul de bare de pe cutie
    pretul prea mic
    chiar am rascolit azi netul pentru o pereche de Adidas Barracks si am gasit un nene care ii vinde la 50% din pret si mai vrea si „seriozitate” din partea cumparatorilor (aka banii in avans de la cei care nu au nush ce rating pe okazii.ro)

    00
    • Livrare in Romania in ~ 1 saptamana, pret transport 11 euro. Mie imi vine maine a doua comanda de la ei. Foarte multumit de prima (tricou Pierre Cardin la 7 euro redus de la 24, geaca Disney :) pentru copil la 10 euro redusa de 28 de lire, plus trainers Lonsdale din piele la 10 euro pentru copil, respectiv 18 euro pentru nefasta).

      Nu, nu e link de afiliat, desi ar fi o idee, la ce preturi practica. Tot dintr-un comentariu de pe siteul tau, Vali, am aflat de sportsdirect. Sa-i dea Al de sus sanatate celui care i-a mentionat! Acum sper sa gasesc intr-un comentariu un magazin online cu preturi la fel de bune pentru haine si incaltari mai casual. Sportsdirect sunt, dupa cum ne dam seama din nume, orientati spre latura sportiva.

      00
  20. In primul rând prețul, majoritatea fakeurilor au un pret mult mai mic decât produsele originale, pe urma modul de execuție

    00
  21. NOU
    #54

    Singura metoda este sa cumperi de la dealeri autorizati. Asa ai garantia unui produs original si nu trebuie sa iti faci griji ca ai dat o caruta de bani pe fakeuri.

    00
  22. Nu sunt expert in depistarea fake-urilor, insa cand cumpar ceva original am anunite asteptari, cum ar fi:
    1. Cusaturi fara „cusur” – Liniare si simetrice, stranse perfect.
    2. Lipituri de calitate (In cazul in care cusatura lipseste) – Trag putin de margini sa vad daca se deslipeste sau da semne de „lipituri proaste”
    3. Discount-uri – De foarte putine ori am prins un discount mai mare de 20-30% la un adidas original. Asadar, daca pretul initial e de 499 lei iar cel redus este de 79 Lei… la ce ma pot astepta?
    4. Magazinul de unde cumpar – Si de regula cumpar online. Nu sunt foarte multe magazine fizice care vand incaltaminte originala (ma refer la magazinele mici si medii). Nu ma astept sa gasesc o pereche de adidasi originali intr-un magazin de „chinezarii”.
    5. Iar ca mi-am adus aminte, ma uit intotdeauna la talpa, sa fie moale si confortabila, nu din „plastic”
    6. Ma mai mult si la embleme/logo sa fie bine conturat si sa faca parte din „peisaj”, nu sa arate ca nuca-n perete.

    Cam astea sunt :-)

    00
  23. Si incaltarile false si cele originale sunt produse pe aceeasi banda de montaj din China sau Bangladesh, numai ca, la primele, controlul de calitate e mai exigent.

    Un produs fals il recunosti dupa: calitatea talpii (incaltarile de calitate au o talpa bine formata, ferma dar, in acelasi timp usor flexibila), calitatea cusaturii interioare (dupa ce dai brantul la o parte), calitatea imbinarii intre tala si pantof (la originale n-ar trebui sa fie prea multe rateuri la imbinare, pentru ca pica la CTC), latimea talpii in zona lata a piciorului (chinezariile ieftine nu au o latime suficienta pentru ca laba piciorului sa se sprijine efectiv pe talpic), cum se comporta pantoful cand flexezi (indoi) piciorul – pantofii de calitate nu ar trebui sa aiba o flexie rigida care sa formeze cute profunde pe pantof, uniformitatea talpii (la calcare nu ar trebui sa simti niciun fel de proeminente din talpa interioara sau din stratul suport la calcare.

    Incaltamintea din sintetic nu se comporta deloc bine la flacara, se increteste imediat, cea din piele trebuie sa reziste testului de flacara. Sunt sintetice si sintetice – cele mai moi si mai fine la atingere sunt cele mai proaste calitativ – ori se distrug in timp, ori se imbiba cu jeg.

    00
  24. Ambalajul trebuie sa fie cat mai bine construit, etichetele sa fie bne tiparite, eventual holograma. Daca se zgarie cand dai cu unghia pe ea… De asemeni sa aiba informatii despre provenienta, despre materialele folosite etc. Si nu in ultimul rand raportul pret/calitate (marfa si brand).

    00
  25. Iti poti da seama de caliltate din pretul produsului si apoi distribuitorul acelui produs.

    00
  26. Instructions unclear, house burned to the ground.

    00
  27. Nu cumperi din locuri si de la oameni dubiosi, ci din magazine de incredere.

    00
  28. La încălțămintea Puma poți verifica eticheta din interior de sub limba iar dacă este originala va avea un fir argintiu prin ea.

    00
  29. NOU
    #63

    îi miros, turcii nu prea se spala, simti imediat.
    Bineinteles, greselile flagrante de engleza îi descalifica direct.

    00
    • Nu știu dacă ai fost vreodată în Turcia dar turcii miros incomparabil mai bine ca romanii. De un milion de ori mai bine.

      00
  30. Dupa cusatura

    00
  31. lipiciul talpii si calitatea branturilor (daca stau la locul lor sau nu)

    00
  32. Prețul este primul indiciu. Al doilea este seriozitatea magazinului iar al treilea este calitatea îmbinărilor.

    00
    • Pai tocmai ca nu este… Bubuie Bucurestiul si Romania, in general, de marfa africana la preturi mari… Pentru prosti.

      00
  33. Îl întrebi pe suedezul care vinde dacă-s originali și dacă zice „da cum să nu, să moară mama” înseamnă că minte, iar dacă zice „da, mâncați-aș, faraoane!” înseamnă că da pentru că faraon e cuvântul secret prin care suedejii își confirmă unul altuia că e pe bune.

    00
    • in plus, e cunoscut ca suedejii au o organizare sociale predominant patriarhala, de aceea mama pentru ei nu reprezinta ceva important si nu poate fi folosita ca un totem de incredere, pe cand faraonul sau bulibasa e aproape sacru in civilizatia lor si nu poate fi luat in deradere sau folosit in tranzactii frauduloase. in plus, apelativul „faraoane” adresat cumparatorului arata respectul pentru acesta, fiind comparat cu figura paterna si patriarhala a ordinii lor sociale.

      00
  34. Pot fi observata o pereche falsa de adidași uitându-te la cusături, lipituri, etc. In general la chestii de finețe

    00
  35. NOU
    #73

    Il indoi la aproape 90 de grade pana face cute dupa care ii dai drumul. Daca se formeaza „riduri” si dispar greu nu-i de bine.

    00
  36. Am citit undeva că există un tip de prin Italia, designer cunoscut, care a aflat că prin est se falsifică produsele lui la greu. Astfel, omul și-a angajat o firmă ce introduce pe etichete niște coduri ce pot fi verificate acasă pe site-ul lor.
    Oricum, știm cu toții că inteligența românului ce se dezvoltă în arta afacerilor poate trece și aceste limite… hahaha…
    Cum pui mâna pe ceva îți cam dai seama dacă e contrafăcut sau nu. La fel e și cu parfumurile, mergi… ceri un Chanel no5 sau știu-eu-mai-ce și dacă îl cunoști, îți dai seama instant că ceva nu e în regulă.

    00
  37. NOU
    #75

    Io am luat o pereche de New Balance din China. Imposibil sa negociez mai jos de vreo 10$. Destinatarul e o persoana plina de fitze si foarte atenta la ce poarta; inca imi spune ca sunt incaltzarile ei favorite. Si, da, are si NB originali, si Vans si Timberland si… tot ce vrea

    00
  38. 1. Pretul -daca pretul este mult mai mic decat al incaltarilor originale de pe site-uri cu vechime, cu o reputatie deja stabilita sau direct de pe site-ul producatorului, reprezinta un mare semn de intrebare si un potential fals.
    2. Vanzatorul – daca este online trebuie verificat atent ( persoana fizica, firma, daca site-ul este de incredere si are informatiile de contact transparente (firma, adresa, sediu, oras) CUI, link ANPC. Daca este de pe un ebay sau alta zona cu potential gri faceti verificari suplimentare su privire la nr de ratings si pentru ce produse. Se poate face o verificare in cross a produselor vandute anterior cu un search pe google sau pe site-uri de specialitate ce vand incaltari sport.
    3. Ambalajul (cutia) – are anumite elemente de securitate, o anumita calitate si un cod de bare. Falsurile nu prezinta toate elementele de securitate, toate informatiile si nu au aceleasi materiale cu care este impachetat produsul intr-o cutie originala. Acel cod de bare (SKU)trebuie sa fie identic cu cel ce se regaseste pe interiorul incaltarilor. La Adidas de exemplu, incaltarile au cod de bare diferit (stangul vs dreptul nu trebuie sa se potriveasca)
    4. Cusaturile, lipiturile produsului inca au o anumite calitate si uniformitate la produsele originale datorita automatizarilor utilizate. Falsurile pot prezenta diverse probleme ce se datoreaza proceselor de „manufactura”.
    5. Denumirea produsului: daca nu mai gasesti acel produs pe nicaieri cu ajutorul cautarilor pe google sunt mari sanse sa fie un fals.
    6. In cazul produselor din colectii anterioare, sunt sanse foarte mici sa se gaseasca in cantitati maricu abslut toate marimile. Daca sellerul spune ca are foarte multe perechi sau sunt disponibile serii intregi sunt sanse mari sa fie un fals.
    7. Pozele pot fi verificate cu alte poze de pe alte site-uri pentru adescoperi eventualele inadvertente
    8. Talpa interioara a unui original are o anumita calitate si textura. De cele mai multe ori falsurile contin talpi interioare din materiale ieftine
    9 Sireturile la incaltarile originale vin gata incheiate complet de cele mai multe ori pe cand la falsuri incaltarile tind sa vina incheiate neglijent sau deloc.
    10. Calapodul este diferit la un fals fata de un produs original. De multe ori falsurile au marimi mai miciin realitate decat ceea ce scrie pe cutie sau pe produs cu jumatate de numar iar latimea incaltarilor este si ea diferita.
    11. Mirosul (pentru avansati dar nu numai). Produsele originale au un miros specific pentru ca sunt folosite materiale superioare ( piele, adezivi samd). Falsurile prezinta mirosuri intepatoare ce se datoreaza materialelor de slaba calitate si adezivilor ieftini cu care au fost asamblati.
    12. Cele mai multe produse falsificate vin din China si pot fi gasite sub o forma sau alta pe ebay, aliexpress samd cu preturi sub pretul real al unui produs original.

    00
  39. la fel cum recunoști și un parfum: din locul de unde faci achiziția; dacă cumperi un parfum de pe aoro sau de la băieți să nu ai prea mari pretenții

    00
    • Peste 90% din locurile in care tu ai incredere, iti spun eu ca vand marfa amestecata: 10% Ok, 90% non Ok, falsificata.

      00
  40. Pretul.

    00
  41. Dupa miros, cusaturi, lipituri si flexibilitate.

    00
  42. Ii iei de la un magazin cunoscut, nu din piață, și cauta un preț care sa depășească echivalentul a 100 euro. Cam atât costa afara o pereche originala normala. Colecțiile noi costa chiar mai mult.

    00
    • Magazinele „cunoscute” sunt pline de marfa falsa din Pakistan, loc in care sunt fabricate si produsele originale, de brand. Pretul nu e un indiciu, bunul simt al observatorului DA… Bubuie Romania de asa-zise „outleturi” plina de marfa falsa, vanduta la preturi mari, un pic mai reduse decat cele din magazinele de brand.

      00
    • Aproape ca nu exista magazin „cunoscut” din mall care sa nu aiba marfa falsa din Pakistan sau Bangladesh, imprimata cu un brand de succes. Nu-ti dai seama decat cand o iei la pipait si belesti ochii si cand o incalti si vezi ca in diverse puncte „nu-ti corespunde” de nicio culoare, iar pretul e nerusinat de mare pentru cate probleme depistezi.

      00
    • pai da-ne si noua niste exemple concrete. era o vreme in mall vitan, da’ asta a fost acu’ 10+ ani.

      00
  43. E halucinant cata lume se leaga de pret. Daca un dubios vinde o serie de produse sub pretul pietei o face din doua motive: fie sunt furate, fie sunt replici.

    Cum iti dai seama daca e replica? Dupa cusaturi si imprimeuri daca ai o replica proasta in fata. Daca ai o replica lucrata bine o s-o recunosti doar daca ai la tine o pereche originala cu care s-o compari. Uitati-va pe Youtube, sunt replici aproape perfecte – modele noi ce se schimba de la an la an, teapa e garantata.

    PS: O singura data am trimis un email producatorului (Jean Paul Gaultier) sa intreb daca firma de la care am cumparat eu (Aoro) este retailer, deoarece suspectez ca am primit o replica. S-au pisat pe emailul meu. M-am pisat si eu pe produsul lor, i-am dat o stea pe Aoro si data viitoare am cumparat alta marca de la alt vanzator. Fac pariu ca daca trimit un email la Nike Europe sa-i intreb daca la haineieftinegenrelpicichinezesti.ro se vand produse originale sau nu o sa li se rupa maxim de mine.

    00
    • Nu numai Aoro e un magazin de produse false, ci sunt zeci, sute de magazine virtuale de produse false pe internet. Iar romanu cumpara crezand ca face o branza… oricum mai multi bani nu are.

      Repet ce am spus mai sus: nu pretul e un indiciu ci bunul simt, pentru ca bubuie piata romaneasca de produse false vandute la preturi mari – mall-urile romanesti sunt adevarate hale industriale de produse false.

      00
    • Se fac bani frumosi cum zici tu, nu vezi ca e plin de naivi ce n-au habar ca problemele incep inca din lantul de distributie? Ei baga mana in foc ca tot ce e cumparat din mall e original.

      E plin de dinaia ce recunosc o replica la adidasi pentru ca sunt atat de ingusti la minte sa priceapa ca exista replici duse spre perfectiune, difera materialele dar asta o sa-ti dai seama doar dupa ce se distrug la o luna de purtare.

      EX: https://www.youtube.com/watch?v=3FMOPHYsu0c – sunt curiosi cat ar fi recunoscut replica asta prin faptul ca nu are sclipici in fantele din talpa. LOL!

      00
  44. cumperi New Rock

    00
  45. Pai eu am purtat puma si reebok, imi dau seama ca la prima trebuie sa aiba un fir argintiu la unul dintre adidasi, iar reebok au talpa tare, deosebit de buna.

    00
    • Adevarul e ca firul ala argintiu e imposibil de falsificat. Nu cred ca cineva ar îndrăzni cand falsifica încălțăminte sa ii puna si un fir argintiu… Ar fi pur si simplu BLASFEMIE !

      Halucinant !?!

      00
  46. dupa cum au remarcat multi cititori de aici, e relativ simplu de detectat o pereche contrafacuta dupa miros, lipici, cusaturi si calitatea materialului. problema este insa ca trebuie ani de antrenament pentru a detecta aceste mici detalii. insa aceasta este o problema aparenta, deoarece stim toti ca exista cineva care poate detecta cele mai subtile diferente de miros si de calitate a materialului. dupa cum banuiati, aici intervin prietenii nostri patrupezi.

    ati zice ca problema e rezolvata: iei un caine, il antrenezi cu perechi contrafacute si cu perechi originale, il dresezi si relativ repede invata diferenta. insa nu e atat de simplu precum pare, deoarece perechile contrafacute sunt foarte greu de obtinut deoarece nimeni nu vrea sa recunoasca asta, ca vinde o pereche 100% contrafacuta, iar cainele ar putea fi antrenat doar cu incaltari reale, ceea ce l-ar face sa nu recunoasca diferenta. deci, cum spuneam, necesita un pic de efort sa gasesti oameni de incredere pe care te poti baza sa iti aduca intotdeauna niste adidasi 100% falsi si sa nu strecoare din cand in cand cate o pereche originala. oamenii acestia sunt rari si trebuie un talent adevarat pentru a fi gasiti, de aceea nu oricine se pricepe sa recunoasca o pereche de incaltari originale.

    00
  47. De fake-uri iti dai seama dupa calitatea materialelor, dupa miros, dupa atentia acordata la detalii (taieturi, cusaturi, logo etc) eticheta. Pretul nu trebuie neaparat sa treaca de 100€, cum zicea cineva mai sus, ca sa fie originali. In 2011 am luat o pereche de Nike Initiator cu 150 lei pe care i-am purtat vara-iarna si ii port si azi, ii spal la masina si is ca noi.

    00
  48. Ca tot ai „UGG”uri in poza, la cele originale, petecul de material/piele de deasupra cãlcâiului este de o nuanta/ culoare usor diferita fata de restul cizmei.In rest, cam tot ce s-a zis pe mai sus

    00
  49. Dupa site-ul/magazinul din care cumperi. Daca vorbesti de site-uri gen aoro e discutabil :D

    00
  50. Eu comentez venind cu o idee despre cum s-ar putea face ca incaltamintea originala sa fie mai usor de recunoscut. Din pacate, vine cu costuri mai mari, iar consumatorul vrea ieftin si bun.

    Productie inseriata, cod unic pentru fiecare pereche, cu site de verificare, unde introduci codul si-ti apar niste informatii gen marime, culoare/culori, tara de provenienta, eventual data fabricatiei. Ca la masini :) Nu s-ar elimina 100% din falsuri, dar s-ar mai tria. Eventual sa-ti si poti introduce acolo seria papucilor dupa ce-i cumperi, cum fac in prezent multi producatori de electronice: „mai vrei un an in plus de garantie? hai pe siteul meu, inregistreaza-ti produsul si-ti mai dam 12 luni garantie moca”. Bine, la papuci probabil o extindere a garantiei ar fi de vreo luna sau pe acolo.

    00
    • Ma faci sa rad amar… Parca n-ai sti ca si Adidas si Nike si altii comanda marfa cu vagonul in China, Bangladesh, Pakistan, etc. Cine ar fi interesat sa implementeze coduri de securitate in astfel de pantofi?

      Marile branduri, la ora actuala fac doar MARKETING, toata marfa se produce in China. Se cheama un chinez, se dau specificatii clare de produs, tipare, masuratori, etc. Ala face tot, inclusiv imprima brandul.

      Firmele de baza – Adidas, Nike, etc se ocupa doar de prostirea prostilor ca ei sa fie 100% convinsi ca dau banul pe brand… Asta e toata retzeta.

      00
    • cris, cu comentariul ăsta ai atins apogeul prostiei. nu mai comenta aici.

    • Cristiiii !
      Ba Cristiiii baa !
      Ba da prost mai esti ba…

      00
  51. Dupa aspect, ceea ce inseamna ca trebuie sa te uiti foarte bine ceea ce cumperi cand poti vizualiza produsul fizic sau daca e online, sa te interesezi despre site-ul respectiv cat de credibil e.

    00
  52. cusaturi, lipici care da pe afara

    00
  53. Eticheta interioara. Acolo sunt multe informatii, inclusiv luna in care a fost lansat modelul, asta daca stii ca cauti…

    00
  54. Câte comentarii proaste pentru o pereche de „Adidas Tubular”… Toți spuneți aceleași lucruri general valabile: preț, miros, cusături etc.
    Când o să fim dispuși să dăm 300-400 de lei pentru o pereche de adidași originali, nu o să mai existe fake-uri.
    Când o să cumpărăm acele pereche de adidasuri din magazin (nu de prin bazaruri, piață, târguri, de la vreun „valoros”), nu de pe olx, okazii sau de pe lajumătate, nu o să mai existe fake-uri.
    Când o să renunțam a mai cumpără fake-uri (ca să fim „valoroși”) nu o să mai existe fake-uri!!!
    Nu sunt unele dintre cele mai simple metode din a face să dispară de pe piață fake-urile și în a fi cât de cât sigur că ceea ce cumperi e original?

    Aștept 98287293852 răspunsuri răutăcioase și tot pe atâtea voturi negative!

    00
  55. Iti poti da seama daca un produs e original sau copie, doar daca ai habar cum arata originalul. In cazul de fata, incaltamintea e mult mai usor de detectat in functie de anumiti factori:
    – cusaturi
    – imbinari
    – cum e taiat materialul (uniform sau nu)
    – calitatea imprimeurilor(daca exista)
    – calitatea materialelor folosite pentru confectionarea pantofului
    – talpa trebuie sa fie foarte flexibila(sau nu, depinde pentru ce e proiectat pantoful)
    -sireturile, mai nou vin brad-uite(depinde de model si de brand)
    – Adidas folosesc de cativa ani QR code (scanand codul poti identifica daca produsul de pe QR code e cel din fata ta)
    – fiecare produs Adidas are un numar unic de fabricatie, deci daca controlezi o alta pereche si au acelasi numar de fabricatie, SURPRIZA (nu stiu cum sta treaba cu alte brand-uri, am renuntat de mult la alte brand-uri in materie de incaltaminte sport )

    00
  56. Da,da … dupa miros/grautate/pret/cusaturi/coduri de bare/coduri de nebare/cutie/elemente de securitate si alte tampenii.

    In primul si-n primul rand Adidas Tubular sunt urati cu spume, raman la boost, care mi se pare foarte reusiti toate modelele.

    Daca te uiti atent pe siteurile din afara, da, prinzi si la reduceri, si reduceri bune rau, intra-devar nu o sa gasesti niciodata o pereche de adidasi la 70 de lei sau 80 de lei, dar decat sa dau 5 milioane aici, prefer sa dau 2-3 de afara ….restul e cancan

    00
  57. 1. Dupa pret.
    2. Dupa calitate de redare a „elementelor logo” ale brandului. ex.: semnul squash intors, adibas, 4 dungi, pozitionarea logourilor la limba, calcai etc.
    3. Data de lansare. Nu poti cumpara modele de pantofi sport daca acestia nici macar nu s-au lansat (nu merge cu pile, „stiu eu” sau orice alta scuze)
    4. Te uiti pe siteul oficial si vezi daca exista un astfel de model sau daca a mai fost comercializat, Exista si e-mailuri pentru relatii cu clientii, pentru a obtine informatii.
    5. Modalitatea de livrare a produsului. Stiu sunt si exceptii, vezi Decathlon, dar deobicei nu cumperi adidasi cum cumperi o franzela, sau nu-i cumperi impachetati intr-o plasa. Cutia reprezinta si ea un element de identificare. Reprezinta un cost pentru care, in mare parte doar producatorul si-l permite.
    6. Verifici Stock Keeping Unit atat pe cutie cat si pe Pantoful sport.
    7. Verifici marimile daca sunt trecute pe limba, masuratorile metrice trecute difera in functie de data produsului, daca a fost produs in 2008 se foloseau alte metrice, daca ii produs in 2014-15 altfel.

    00
  58. …si totusi…singura metoda infailibila impotriva fake-urilor este sa comanzi produsul de pe site-ul producatorului.
    punct,

  59. Cel putin de la adidas, pe astia ii astept

    https://www.youtube.com/watch?v=3RucyZiPfjw

    00
  60. NOU
    #109

    Port tenesi cu crampoane si cand ma descalt imi miros picioarele a pufuleti loto.

    00
  61. NOU
    #110

    Bai, nene, picioarele nu-ti miros pentru ca nu te speli sau ca ai ciorapii de 10 ani in picioare, bine, e si asta un factor doar ca oamenii transpira diferit in functie de stari, emotii si ceea ce baga in gura, nu poti controla asta, in mare parte omenirea transpira ca dracu la picioare + praful adunat in pantofi, adidasi incepe sa miroasa, degeaba te speli ca tot mirosi, e vorba de emotii. Nu poti controla lucrul asta si e ceva normal ca sa-ti miroasa picioarele si dupa 1h pentru ca organismul fiecaruia raspunde ca o p***, eu am probleme cateodata la maini si-mi transpira in draci, cateodata nu. Poti sa-ti iei si cea mai scumpa camasa si sa ai 50-60-100kg ca poti transpira sau nu poti transpira, nu conteaza cat dai pe o pereche de adidasi ca picioarele iti vor mirosi ca un cazan de gunoi plin de coji de pepeni.

    00
  62. Cand aprinzi lipiciul se vede fake-ul. Desfaci putin talpa pe interior unde nu se observa si se vede clar: incaltarile originale au lipiciul pus ordonat si arde fara miros, pe cand la cele fake lipiciul e pus doar asa, sa fie si arde cu un fum negru inecacios.

    00
  63. 1) pretul prea bun ca sa fie adevarat.
    2) numele brandului scris pe talpic (insoles) ar trebui sa reziste in timp, nu sa se stearga dupa cateva purtari. sigur, afli dupa ce ai cumparat produsul ca e fake, dar macar stii pentru viitor sa eviti acel magazin/vanzator.
    3) ambalajul: produsele scumpe au un ambalaj scump. daca ambalajul nu iti inspira incredere, atunci foarte probabil e fake
    4) mai sunt multe alte detalii, care difera de la brand la brand: pozitionarea etichetei, serii, sau chiar pot fi verificate online (aici deja vorbim de haine si accesorii de lux).

    00
  64. Trebuie sa te uiti la detalii, la cusaturi, la imbinari, pe interior si exterior

    00
  65. Nu sunt expert, dar cred ca ar fi cateva indicii: lucratura, pret, cine ii vinde.

    00
  66. Citind răspunsurile de mai sus, mai ca îmi vine sa îmi schimb profilul magazinului meu. Doar un singur răspuns merita sa intre în tragerea la sorti. Cel cu eticheta la Puma: razorsbk

    Mă mai întreb de ce primesc zilnic întrebări de genul „de ce prețul tău din online e mai mic față de alte magazine offline”.

    Nu dau nume magazin. Domeniul de activitate este vânzarea de articole sport (îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii). Originale!

    Nu doresc participarea la concurs, pt ca nu ar fi corect.

    1. Regula de baza este ca pe cutia pantofilor sa fie acelasi cod ca si pe eticheta interioara (cod producator). Cauți acel cod pe Google și vei găsi poze cu produsul respectiv, pt ca cel cod este unic pentru fiecare model.
    Coduri Adidas: 6 caractere; în general cifre sau primul caracter litera plus 5 cifra. Mai nou, 2 litere și 4 cifre.
    Coduri nike: 6 cifre ce reprezintă modelul plus 3 cifre pt culoare. Sau 2 litere și 4 cifre pt model plus 3 pt culoare.
    Lacoste: o imbarligatura de cifre și litere.
    Puma: 6 cifre pt model plus alte 2 pt culoare.
    Reebok: idem Adidas
    Umbro: idem Nike
    2. La încălțămintea Puma, pana acum 2-3 ani, exista un filigram argintiu ( ca cel de la bani) doar la eticheta pantofului drept. La fel și la hainele Puma. Acum nu se mai poarta acel filigram.
    3. La brandurile Adidas, Nike, Puma, Lacoste, Reebok (doar astea îmi vin în minte acum) nu exista jumătăți de numere la mărimile impare. Nu exista mărimea 41,5 sau 43,5 (o mica discuție poate fi legata de Adidas, care are ceva marimi cu 1/3)
    4. Exista pe piața produse B Grade. Acestea sunt produse ce prezintă mici imperfectiuni. Discutabil cum pot fi depistate de clienți, însă ele trebuie marcate ca produse cu mici defecte.
    5. Dacă este magazin online, sa respecte legea: date de identificare afișate ( cui, adresa, telefon, etc); link anpc; sa respecte regula celor 14 zile pt retur; etc.

    Ar fi multe de înșirat, sper sa vina și cei de la Broxo cu completări.

    Îmi cer scuze dacă v-am plictisit.

    00
    • adidas are strict din 2/3 in 2/3 iar nike are cateva numere cu .5. gen 42.5

      00
    • produsele b grade au mare stamp (in general rosu) pe eticheta interioara. meh, ia zi, n-ai nevoie de un consultant ?

      00
    • sa-ti arat niste puma suede cu filigramul pe ambele picioare ? cam cum au avut intotdeauna. de fapt, daca tot vine vorba de puma cred ca am vreo 3 perechi aruncate prim camera, toate cu filigramul pe ambele picioare

      00
    • Mihai, am spus mărimile impare: adică 39 ; 41 ; 43 .

      42 e marime para , deci are jumătate de număr.

      00
    • da, ai dreptate, ma luase flama si am citit ca n-au deloc .5 :))

      00
    • Stampila B rosie poate fi inclusiv direct pe materialul interior, langa calcai, pe lateral, pe limba, etc. Tu crezi ca un client se duce direct si cauta acea stampila? De asta am spus ca e mai greu de depistat de clienti. Sa te vad ce mai cauti stampila la imbracaminte B grade. Producatorul mentioneaza ca acele produse pot fi vandute doar cu mentiunea CLARA ca sunt B Grade. Am uitat sa mentionez ca incaltamintea B Grade nu se livreaza in cutia originala, ci intr-o cutie alba, ce are eticheta producatorului, identica cu cele de pe cutiile originale, eticheta ce contine informatii legate de cod produs, denumire produs, marimi US, UK, FR, Ch, JP, cod de bare.

      Legat de filigramul Puma, te referi la dunga aia aplicata pe etichetele de la stangul si dreptul, dupa ce a fost scos filigramul? E o dunga gri ce ar vrea oarecum sa imite un filigram?
      Poate ai dreptate, ca doar poti si verifica, insa au trecut prin stocul nostru jdemii de incaltari Puma si nu am gasit filigram la stangul.

      Legat de marimile Adidas, din 2/3 in 2/3. Ai dreptate. Insa nu ai inteles ce am specificat: marimile IMPARE au 1/3 la Adidas.
      Exemplu: 40 ; 40 2/3 ; 41 1/3 ; 42 , 42 2/3 ; 43 1/3, etc. (asta pt ca 2/3+2/3 = un intreg si 1/3)
      Cu toate acestea, la Adidas pot exista modele (in cei 7 ani de functionare am gasit un singur model), ce nu respecta aceasta regula. Mai exact Adidas AdiZero. Acest model are marimea 40 1/3 (nu stim motivul si nici nu am cautat sa aflam).

      Spor la cumparaturi!

      00
  67. m-au amuzat tot timpul baietii care vand incaltari ‘originale’ adidas si au marimi din jumate in jumate :))

    la adidas marimile merg din 2/3 in 2/3

    00
  68. Am cumparat candva o pereche de Globe Focus. Sunt un gras de 110 kile, care merge pe jos. M-au tinut… am ros tocurile, i-am dus la reparatii, mi-au pus calcaie noi, inca merg (acum ii folosesc mai mult cand merg in Vama. :) )
    Dar ma plictisisem de culoare… ce sa cumpar? La magazinul ala inca aveau marca si modelul ala. Azi am, in total, patru perechi, din care doua identice.
    Va spun sincer, in 2016 mi-e aproape frica sa cumpar alta marca. Pe tot ce pun mana, parca-s din burete. Si la 50 de euro, cat am dat eu pe pereche, nu gasesc nimic serios.
    Dati cu link daca aveti ceva bun, ce a tinut macar 3 ani, ca parca as mai schimba modelul…

    00
    • câteva branduri mari au scos linii „pentru săraci”. am cumpărat pentru junior niște adidas neo, negri, arici, au ținut fix cât trebuia, un sezon. i-am găsit la deichman, sub 100 lei, m-am uitat ciudat la ei prima oară și am întrebat la adidas ce e cu ei. „adidas neo e un subbrand entry level”.

  69. Încălțămintea originală întotdeauna se remarcă prin detalii de execuție excelente pentru a realiza ceva cu aspect oribil. De exemplu, cei oferiți drept premiu aici.

    00
  70. Am vazut si eu asa ceva prin oras, si arata foarte rau. Ma gandesc, proprietara nu vede si ea cum „ii sta”?
    Pe vremuri, ca sa vezi daca adidasii sunt din piele, cea mai buna metoda era sa tai un pic de undeva, si sa ii dai foc. Daca mirosul era de porc/carne, era bine. Asta faceam insa acasa :))
    Originali? Depinde de cat de mare e firma respectiva. In principiu, cel mai important dupa calitatea lipiturilor, si a cusaturilor. Si produsul sa nu prezinte bavuri, exces de material. Criteriile acestea sunt de baza, zic eu.

    00
    • proprietara merge pe ideea „lasă că oricum proastele alea de la muncă nu își dau seama”. de aia in obor se vând fulare burberry la 15 lei și vuitoane la 100 lei.

    • Posibil ca unele gandesc si asa. Sau, din pacate, unele persoane nu castiga suficient incat sa isi permita 200-300 lei, niste ugg-uri mai in firea lor. Dar nu au nici o scuza pentru faptul ca le incalta dupa ce ajung ca vai de ele. As prefera sa o vad incaltata in niste bașcheți regulamentari :)), decat asa ca in poza ta.

      00
    • da, și pe mine mă miră strategia „nu îmi permit cizmele alea, hai să mă dau mare cu niște fake-uri și să stârnesc zâmbete în loc să cumpăr ceva ce îmi permit”.

    • Pai de, de doi bani dai, de doi bani primesti ….. speranta :)

      00
  71. De obicei, cele false au reziduuri de lipici pe la talpă.

    00
  72. Înainte etichetele erau diferite, în special cele de pensiona incaltarilor. Cusăturile erau diferite, dar și talpa. Recunosc ca nu mai știu acum sa fac diferența .

    00
  73. 1. Uita-te la calitatea generala a produsului. Incalta pantoful si vei cum te simti in el. Evita produsele care iti dau senzatia ca sunt din ‘plastic’ si a caror talpa nu au aderenta
    2. Compara produsul cu o imagine de pe site-ul producatorului. Ar trebui sa arate exact la fel
    3. Verifica etichetele. Din cate stiu, eticheta din interiorul papucului ar trebui sa aiba un numar unic de identificare marcat
    4 Verifica ambalajul. Cateodata cei care copiaza nu se deranjeaza sa copieze si cutia
    5 Cumpara din magazine verificate. Din experienta mea, am constatat ca si produsele „originale”, chiar si acelasi model, pot fi facute din materiale diferite. Unele lanturi mari de magazine (ex sportsdirect) comercializeaza unele modele produse special pt ei, dar, dupa parerea mea cu o calitate mai proasta a materialului (de ex materiale care nu lasa piciorul sa reapire). In general ‘reprezentantele’ au produse de calitate, modele noi, dar extrem de scumpe. Merita asteptate reducerile in aceste magazine

    00
  74. Sau, mai simplu: Wiggle.co.uk

    00
  75. calitatea materialelor/ miros/ ambalaj

    00
  76. Cand eram in Thailanda, au ei acolo o piata cu de toate (uriasa, n-ai timp intr-o zi sa belesti ochii la tot ce au acolo.
    La un momentdat voiam sa cumpar un Rucsac. SI il intrebasem pe om de ce sunt ieftine, si care e calitatea lor. Acu, nu stiu daca m-a mintit (probabil ca da), dar zicea ca unele produse sunt facute de exact aceleai fabrici, dar sunt scoase pe usa din spate si vandute la preturi mici. Dar, a mai zis ca sunt si multe alte fabrici care le copiaza pe cele originale (folosind aceeasi tehnologie, in mare parte), dar materialele sunt de proasta calitate.
    Eu am luat 2 chestii de acolo: 1 rucsca Deuter, replica aproape perfecta (stiam ca e copie). Intr-o zi cand am pus mai multe lucruri in el, s-au rupt cusaturile. 2. o borseta tot Deuter (care si asta era copie), dar pe care am purtat-o de 1000 de ori, am pus de toate in ea (nu imi place sa car lucruri in mana, asa ca puneam si portofel, si telefoane, si alte chestii), si inca arata ca si noua.

    Ah, ca zicea cineva sa te uiti la ambalaj (sau la timbrul ala)…si alea sunt usor de facut, imitate chiar perfect.

    Tot in Bangkok, pe Khao San Road, erau oameni care iti faceau ce act voiai tu, cu ce hartie voiai tu, in mai putin de 3 ore. Stiu un Israelian care locuia acolo si si-a facut cu 1000baht (cam 25 euro) un permis de conducere international care arata identic cu unul original. A zis ca l-a oprit politia de cateva ori, nimeni nu l-a luat la intrebari.

    Acu, referitor la cum iti dai seama ca produsele sunt originale, cea mai buna solutie este sa le cumperi de la reprezentanta. Eu cel putin asa fac.

    00
  77. Singura metoda este provenienta.
    In magazine serioase exista cateva proceduri ce tin de lantul de distributie.

    Mai mult de atat, nu pot sa fac. Nu vreau sa ma transform in criminalist de pantofi.

    00
  78. De exemplu Lacoste din Office Shoes arată de parcă ar fi fake, materiale ciudat de subțiri, flexibilitate dubioasă. Prețul însă pare ‘original’.

    00
  79. Trebuie sa stii cum arata si miroase originalul :) Da’ nu asta am vrut sa zic. Oamenii cumpara marci cunoscute ca sa epateze. Ar putea cumpara foarte bine marci mai obscure (nu neaparat ieftine) sau locale, care inca nu sunt falsificate, cel putin nu pe scara larga. De exemplu, de 10 ani de zile port incaltaminte Ecco. Incaltamintea mi se pare nu numai comoda, ci si indestructibila, purtata fiind zilnic.

    00
  80. Pe internet singurul lucru care face diferenta dintre un fake si unul original este cu siguranta pretul. Restul detaliilor le descoperi acasa :D De obicei fake-urile sunt pana in 150 lei.

    00
  81. Cel mai usor, poti sa deosebesti un produs fake de unul original daca ai cumparat/purtat produse originale de-a lungul timpului.
    Stii cum ar trebui sa arate la imbinari, la cusaturi sau cum sa se simta la atingere.
    Pretul poate fi un criteriu important de deosebire, calitatea imbinarilor intre componente, calitatea cusaturilor.
    Dupa o vreme de purtat incaltaminte originala iti dai seama in primele secunde daca este un fake sau un original.

    00
  82. Metodele de a evita achizita de incaltaminte fake ar trebui sa porneasca de la „suntem prea saraci sa cumparam lucruri ieftine”. In primul rand consider ca locatia este importanta, pretul real (nu exista incaltaminte cu aere maxime sa coste sub 300 RON) iar apoi alegi modelul preferat. Apoi vine partea a doua cand vezi ca la magazin cu 3 dungi vezi adidasi pt running cu lipituri prosaste si intinse, sa nu mai vorbim de calitatea indoielnica a materialului. Cum se zicea mai sus… chiar si un produs original va avea produse premium si low budget pt diverse piete din est sau vest. And do not forget „The American Dream is made in China!”

    00
  83. Aspectul in general, etichetele, cusaturile, locul de unde cumperi. Cam astea ar fi criteriile mele.

    00
  84. Cusaturi si lipituri, miros si calitatea materialelor

    00
  85. Daca e vorba de un model care e out of stock(colectie mai veche) in alte parti, poti fi sigur ca un site/magazin care vinde toate marimile, nu are marfa originala.

    00
  86. te uiti la fata aluia de iti vinde perechea. Sunt unii care chiar nu au fatza de hoti deci nu te poti baza pe „boss, ieri i-am furat din mall”

    00
  87. Iau in calcul reputatia magazinului, pretul, talpa si ambalajul.

    00
  88. In cazul Adidas e usor de deosebit, doar ca dureaza cam mult (cam 8-10 ani de purtare ca sa ai confirmarea ca sunt originali) :)
    la alte marci nu stiu, nu ma bag

    00
  89. Cel mai simplu, dacă nu ai ochiul avizat? Iei codul de pe etichetă, îl bagi în Google și vezi ce iese la imagini. Dacă e original, ar trebui să iasă modelul ăla, pe acea combinație coloristică, doar că mulți producători de fake-uri sau nu știu sau se zgârcesc și pun eticheta cu nuanțele de bază (sau niște nuanțe) pe orice copiază. Am pățit-o cu niște Nike-uri Hyperdunk 2011 luate de pe OLX acum un an la un preț care părea decent. Omul nu postate poze cu eticheta. Când mi-au ajuns, mi-am dat seama că nu era ceva în regulă. Aveam în dulap și două perechi originale, deci le-am putut deosebi, dar erau fake-uri destul de bune, deci nu a fost ușor. Am pozat codul, diferențele și omul mi-a restituit banii, după ceva discuții. Îi primise cadou, nici el nu știa.

    Alfel, sunt fel de fel de metode, dar trebuie să ai ochiul avizat. Eu urmăresc pe Instagram un cont care compară fake-urile cu originalele și subliniază diferențele, dar e destul de plictisitor și se referă în mare la sneakers de colecție.

    Sper că v-a fost util răspunsul ăsta!
    Mx

    00
  90. Dupa de unde le cumperi: magazin online de incredere, certificat. Sau de la reprezentanta / outlet.

    00
  91. Ah, și a propos de ”planned obsolescence” și ce se mai vehicula pe aici, nu știu dacă ați observat încălțările ”de marcă” de la discounteri gen Deichmann. Ideea e simplă: tu, producător de renume, ai concurență din partea unora care fac fake-uri, deci de ce să nu vinzi tu produse la calitate de fake-uri, dar cu binecuvântarea originală și să faci un ban cinstit? Faci un model care seamănă cu ăla flagship, dar nu e chiar ăla, că are materiale mai nasoale și diferă ici și colea, îl bagi la un discounter din ăsta la o treime de preț, iar habarnistul o să creadă că e ăla scump în care se bagă buget de marketing și se simte împăcat că a cumpărat cel puțin din sursă de încredere și original. Ceea ce nu e tocmai greșit, doar e un tertip. Asta e valabil, spre exemplu, și pentru altfel de hardware, gen schiuri care se vând prin Decathlon, Intersport sau Hervis. Ai un model onorabil cu miez de lemn, care se vinde într-un magazin specializat cu suma X, are nu știu ce nume (de obicei un rahat alfanumeric) și un anume decor. La discounter găsești un model aparent intentic (îi zice 7800DSX, în loc de 7800DZX și are două dungi negre subțiri în loc de una groasă, să spunem), dar cu un miez din spumă poliuretanică care face schiurile net inferioare. Tu îl iei, crezând că nu e mare diferență, dar te trezești că după un an schiurile sunt moi ca niște tagliatelle amețite. Ei, și rahatul ăsta e legal! :(

    Mx

    P.S.: Acum câteva zile văzusem într-un magazin care vindea pantofi viu colorați o vânzătoare care purta niște AirMax 90 viu colorați, aproape sigur fake, că așa sunt cei mai mulți. ;)

    00
  92. Calitatea detaliilor, mai ales la logo, dacă e țesut, la fake-uri vezi imediat greșeli. Eu așa l-am prins pe unul care vindea New Balance „Black”, i-am cerut poze reale și un simplu zoom mi-a fost suficient. E vorba de pagina asta, văd ca are succes la vândut fake-uri https://www.facebook.com/1755155164712304/photos/pb.1755155164712304.-2207520000.1458817572./1775680915993062/?type=3&theaterhttps://www.facebook.com/Exclusive-Shoes-4ALL-1755155164712304/

    00
  93. Nu vreau sa particip la niciun concurs dar am de zis asta:
    Daca cineva se asteapta sa platesti 600 de lei pe o pereche de pantofi sport ( am dat click pe linkul ala) , doar pentru ca sunt originali nu trebuie sa ai nevoie sa ii deosebesti de aia falsi , ci sa cauti unii falsi facuti bine, daca alea trei dungi , sau trifoiul pe pantof te excita atat de tare. Da, arata bine , dar nu atat de bine. Undeva pe la jumatate de pret ar trebui sa gasesti unii mai mult decat decenti. Sa nu uitam ca toti sunt facuti in lumea a treia sau pe aproape si ca costul de productie nu cred ca are cum sa sara de $10 pentru o pereche, iar pretul la retailer iarasi nu ar trebui sa depaseasca $20-25 maxim. Daca vinzi adidasi nu $150 sau mai scumpi , nu mai e treaba mea sa deosebesc originalele , rezolva-ti problema retailerule si producatorule , ca valoarea adaugata totala la produsul asta depaseste cu mult 200%. Gen , pune chip in ei , da-le numar unic de identificare verificabil pe site , indicativ pentru retailerul la care au ajuns , sau orice care sa ma faca sa scot banii astia cu incredere din buzunar , nu sa trebuiasca sa merg cu pantofii la expert pentru autentificare cu lupa.

    Ca daca falsul e executat atat de bine incat nu ma prind iute si e semnificativ mai ieftin am sa aleg falsul fara remuscari, ca-s pantofi ( la capitolul consumabile) , nu ceasuri de colectie .

    Stiu, stiu , unii sunt sportivi profesionisti si pentru ei conteaza multe, inclusiv imaginea – dar aia oricum nu-si cumpara echipament din bazar de la BIG, sau alte zone „de risc” . Si mai stiu si ca la o anumita varsta si mai ales cand viata ta e sub anumite standarde crezi ca adidasii scumpi de firma sunt cel mai mare lux. A doua categorie de consumatori , din care probabil ca faceam si eu parte acum multi ani merita sa se tapeasca :). Poate isi dau seama cat si pentru cine valoreaza mult suma pe care o platesc ei pe mergatori.

    00
    • Cătălin, logica ta funcționează până la un punct. Pentru anumite sporturi performanța produsului este esențiială, iar mărcile ălea, printre altele, își pun numele la bătaie ca să asigure treaba asta. Eu unul nu m-aș mai încălța pentru nimic în lume cu bascheți entry level, după ce în ultimii 4 ani am avut Nike din eșalonul de sus. Spuneam mai sus de niște fake-uri de Hyperdunk 2011. Ei bine, ăia, chiar dacă arătau pe aproape, când i-am pus în picioare erau dezastru de moi. Eu nu îmi risc gleznele pentru a economisi 200 de lei sau fiindcă mi-aș da filme că și ăia ieftini ”sunt la fel de buni”. Nu sunt. That is fucking dangerous shit. Și aici vorbim despre sportivi amatori, nu despre profesioniști. Acolo e o cu totul altă poveste. Long story short: dacă faci sport și ții la picioarele tale, atunci vei plăti pentru calitate și vei și ști de ce. Iar minuni din sfera ”value” nu prea există.

      Mx

      00
  94. vreau adidas, ma duc in magazin adidas. vreau nike, ma duc la nike. vreau geox, ma duc la geox. nu cumpar de pe net, nu ma entuziasmez daca vad super oferta de 150 lei la pantofi de firma nu cumpar de la cineva care`si duce marfa intr`o sacosa „e de afara, e originala”.

    nu vreau nici sa ma inscriu in concurs ca nu port asa gen de incaltaminte sport, doar spun. ia din sursa sigura, din magazinul oficial. nu`ti permiti, nu`ti lua fake`uri, doar sustii un fenomen bolnav.

    00
  95. #7 e așteptat la redacție cu nume, adresă, telefon și număr la adidas.

    • Deci un produs de la un magazin online a fost castigat de unul ce cumpara doar dupa ce pipaie materialul. Sa ii trimiteti mai multe modele, sa le pipaie si apoi sa aleaga!

      Felicitari castigatorului!

      Poate cu aceasta ocazie isi va schimba parerea ca online poti cumpara la fel de simplu (ah, parca e deja cunoscuta zicala asta) ca si in offline.

      Poate cu aceasta ocazie vor intelege si cei care fug de online ca POT RETURNA PRODUSUL, daca e cumparat din online de la o firma, nu de la bajeti.

      00
  96. Cutia și mirosul ei dar și al pantofului dau dau de gol făcăturile de foarte multe ori.

    00
  97. Dupa miros si compozitia talpi!

    00
  98. nu ma intereseaza concursul, dar mie mi-e de ajuns sa ma incalt cu ceva si sa merg putin cu ei ca sa-mi dau seama. Talpa la mergatorii originali se simte altfel, mai ales cand, ca si Vali, ai o problema cu labele late si-ti place sa mergi pe jos nspe kilometri pe zi.

    De exemplu, pantofii originali? Nu-i simti ficsi pe laba piciorului. E un pic de extra space acolo mai ales la varf.

    00
  99. E greu sa iti dai seama, dar nu imposibil! Eu unul cred ca daca am in fata originalul si copia 1-1 imi dau seama. Zic cred pentru ca intradevar chinezul isi face treaba mai bine!

    00
  100. ultima experienta, cautam in RO Air MAX 90, am gasit un magazin online, de tipul adidasioriginali.ro, vad un model ce imi place, il gasesc si pe site-ul nike.
    – primul indiciu: pe site-ul nike, codul era pt dama, pe site-ul .ro articolul era vandut pt baieti
    – second: sun la site-ul .ro, intreb de livrare, daca sunt originali, etc.
    Raspuns: sigur ca sunt garantam noi (cu ce nu stiu). Intreb de cutie si factura: Raspuns: adidasii au fost comandati separat, vin fara cutie. Daca vrei si cutia, o trimitem noi cand ajunge. Factura nu putem sa dam.

    deci: fake.

    Am cumparat de pe eastbay, au ajuns in cutie, cu factura, cu flyer promo, etc.

    00
  101. Mi-am luat New Balance 574 de pe brandplaza.ro si pana acum s-au comportat foarte ok. Mie imi par originali, au venit cu factura, cutie, am verificat codul de pe limba cu cel de pe cutie si se potrivesc. II am de 2 ani si pana acum n-am avut nici o problema cu ei, i-am luat la super pret 280 ceea ce zik eu k e bine, la adidas in vitan erau 300 si ceva:)
    Am si unii fake la 150 ron dar eu zic ca fake-urile din RO se vad de la o posta, tre sa fii prea prost sa nu-ti dai seama cum miroase o chinezarie sa nu poti deosebi.

    00
  102. Spre exemplu la tenisii Converse iti poti da seama daca sunt fake daca au acel „R” sub stea… la pantofii sport de la Nike trebuie sa aiba un punct langa scrisul de pe talpa sau iti poti da seama daca sunt fake prin acel cod care apare pe limba adidasi lor….trebuie sa fie la fel intre ei si la fel si cu cel de pe cutie 😁

    00
  103. Introduci codul de pe eticheta.verifici pe internet.hopaaa ce simplu

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile