Realitatea are glume ieftine

Minerii din Valea Jiului sunt cei mai bolnavi români – asta daca am tine cont de marimea concediilor medicale. Numai anul trecut, ortacii au avut foi de concediu medical pentru aproape 260.000 de zile, echivalentul a 725 de ani.

Reprezentantii Companiei Nationale a Huilei Petrosani spun însa ca cele mai multe concedii au fost luate la mica întelegere cu medicii, mai ales ca ortacii câstiga în perioada medicalelor mai bine decât daca ar merge la serviciu. De cealalta parte, medicii spun ca atât bolile, cât si concediile minerilor sunt reale.

Erm, eu propun să îi bage pe imbecilii care au făcut ştirea asta să dea la târnacop în mină vreo 2 zile, să vadă daca sunt sau nu reale bolile şi pe la ce ani încep minerii să moară pe capete. Aşa, de control, dacă nu au creier, măcar experienţă să fie.

jurnalism,mizerii

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

11 comentarii

 1. sunt reale si bolile dar la fel de real e ca oricat de bolnavi ar fi cand intra in concediu medical se duc la construit vile prin statiuni gen straja sau parang.
  poate or avea nevoie de bani, ca e viata grea, dar sa stii ca sunt multi cu viata buna buna acolo si se ascund in continuare in spatele fetei de „miner bolnav oropsit”

  00
 2. las ca stim si noi cum se dau concediile …

  00
 3. la realitatea se incepe cate o campanie d-asta zilnic
  ei sunt aia cu: „Te-ai autosesizat”! ca sa vedeti cine da lectii de morala

  00
 4. Eu zic sa mergem noi bucurestenii sa le platim concediile medicale din banii nostri, ca sa nu se mai speteasca cu munca. Si-asa nu produc nimica, doar muncesc in gol. Ar fi mai potrivit sa le facem si noi o vizita sa le plantam flori asa cum ne-au plantat noua flori in Bucuresti de zilele mineriadelor. Le multumim pentru florile plantate, asa cum le-a multumit si Ion Iliescu pentru ordinea instaurata in Capitala. Oameni de bine, nu golani.

  00
 5. 1st question : mai sunt deschise minele astea ?

  00
 6. @Zoso

  Asa este. Mina te omoara incet dar sigur. Intr-adevar, mai sunt si concedii false, ca peste tot, dar majoritatea sunt pe bune.

  @Catalin Hulea

  Daca n-ar lucra ei in iadul acela, ai palti curentul mult mai scump. Se vede ca esti un tip „exculsiv de birou” care n-a dat la tarnacop si lopata ever ever. Sa vezi ce misto e.

  @ktx

  Majoritatea sunt inchise. Cele care au ramas au relativ putini angajati.

  00
 7. mai esti si comunist

  00
 8. trista realitatea, dar si mai trista realitatea de la realitatea. :)

  problema cu minele din Romania e absenta oricaror organisme care sa reglementeze conditiile de munca. Muncesc mai rau ca in Siberia oamenii aia, e adevarat. Si totusi, nimeni nu ii obliga sa fie mineri, sunt multi care au plecat de acolo si au reusit sa faca altceva cu viata lor.

  00
 9. sa stiti ca mai exista mine in Valea Jiului. Care au deficit de personal. Din acest deficit de personal exista la orice mina o brigade de 5-15 ortaci(colegi de minerit, lucratori in mina) care se ocupa cu vopsitul, zugravitul la sefii de la fiecare mina si cei de la CNH Petrosani
  Cel care a declarat(de la CNH) ca minerii au multe foi de boala are subteran 100% sau 80%(iese la pensie la 45 ani si 20 ani vechime in munca, deoarece lucreaza 80% in subteran si isi distruge sanatateade la praf si aerul viciat de gazele ce exista in mina), a ajuns in post datorita faptului ca este membru PNL si nu stiu daca a intrat in mina de 2 ori pe luna. in tinerete era pontat la mina si el era la atletism.
  @CAtalin Hulea – puterea calorica a carbunelui este mai mare decat cea a lemnului. pentru a te incalzi tu acasa consumi gigacalorii, care daca ar fi obtinute din lemn ar trebui sa defrisezi tara asta. Din carbune se mai face cox-ul care este folosit in industria metalurgica
  SlimR – aprox 20 % din foile de boala sunt la intelegere, dar cabanele in straja sau parang acum le fac oamenii de afaceri care angajeaza firme de constructii, si nu angajatii CNH

  00
 10. @robintel
  din ciclul hai sa ne dam cu parerea, ca noi stie multe …..
  fyi, fossil fuel power plants sunt printre cele mai ineficiente (daca nu CEA mai ineficienta) forme de generare a electricitatii, cele mai poluante, etc.
  curentul electric generat de ele este cel mai scump
  ma lipsesc la orice ora de ele in schimbul centralelor nucleare (da, polueaza si alea, dar impactul asupra mediului este MULT mai mic) si a hidrocentralelor
  se vede ca esti un tip “exculsiv de birou”, care n-are nici o treaba cu technology ….
  detalii aici https://en.wikipedia.org/wiki/Coal#Relative_carbon_cost

  00
 11. pai da, din pacate mai e nevoie de carbune. in prezent nu ajung doar hidrocentralele si centrala nucleara.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube