Răspunsurile lui Seceleanu

mihai_seceleanuS-a întâmplat o eroare. Răspunsurile pe care Mihai Seceleanu trebuia să le trimită redacţiei Capital pentru acest articol au ajuns la mine în inbox. Nu ştiu cum s-a întâmplat asta, probabil a apăsat tasta greşit, ca atunci când voia să targeteze România şi a cumpărat adwords în Turcia. Chestiile astea se întâmplâ. Şi cum articolul din Capital a fost deja publicat, răspunsurile nu mai au valoare, de aceea le public mai jos:

“Bună ziua.

Mă bucur nespus că m-aţi contactat în această problemă înainte de a publica chestii neadevărate, cum fac alţii. Îmi cer scuze că n-am putut răspunde mai devreme, eram în concediu de paşti şi n-am avut acces la o conexiune de date unde sunt (Bucureşti).

Iată răspunsurile dvs:

 1. În urma investigaţiilor, am descoperit că scriptul php al siteului wall-street făcea singur pagini şi apoi le indexa în google într-un mod în care se poate considera spam şi care nu ne aducea decât avantaje. Pentru că este recunoscut că aşa fac scripturile internetcorp, spre deosebire de scripturile altor siteuri.

 2. Acelaşi script se înscria pe siteuri de generat trafic şi, având acces la calculatoarele noastre din reţea, ne-a furat cărţile de credit, cu care a plătit pe aceste siteuri un trafic mic, dar vioi, cât să nu mai fie detectat ca data trecută.

 3. Tot acest script se loghează pe conturile noastre de adwords, şi, interpretând datele din google maps, a decis să aducă trafic din ţările vecine, pentru că e un script patriot.

 4. Noi, Internetcorp, suntem pentru publicarea datelor complete ale publisherilor, pentru că, în ciuda spamului şi conţinutului prost, tot nu reuşim să creştem, de aceea dorim să vedem ce fac alţii, pentru că marota conţinutului bun şi util nu ţine în această piaţă competitivă, unde noi ne-am ridicat pe furt de la alţii, spam cu ce furam şi apoi dat peste nas cu cifrele noastre.

 5. O parte din vină o poartă ceilalţi publisheri, precum şi clienţii la care mergem şi care scot din sertar printuri de pe bloguri care ne dau de gol că suntem spammeri ciorditori. Într-o piaţă tânără ca a noastră, nu e normal să se întâmple aşa, ar trebui să nu ne mai atacăm între noi, chiar dacă mai facem din când în când un email spam sau un seo spam.

Doresc să vă mulţumesc că ne-aţi atras atenţia, vom repara în cel mai scurt timp toate problemele, pentru că aşa vom face bani, cu trafic mai puţin şi mai bine targetat. Vă rog, de asemenea, ca viitoarele întrebări pe această temă să fie redirectate către Vlad Popa, el este acum CEO InternetCorp şi pun pariu că primul răspuns al lui va fi că a ocupat poziţia de curând şi nu ştie ce au făcut predecesorii lui, adică eu.

cu deosebit respect, Mihai Seceleanu”

Hai ca nu e exagerat, aşa a răspuns data trecută, aşa va răspunde şi data viitoare.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

20 comentarii

 1. @Gerhald: sarcasm detector off?

  00
 2. l-a invatat stanca sa cumpere trafic bre, ce stii tu!

  100 000 vizite / 10$ se merita… mai ascundem si referrerul, nu se prinde nimeni.. da-o dreacu suntem oameni de afaceri sau nu mai suntem?

  00
 3. Eu cred ca acelasi script a intrat pe blogurile voastre si s-a autodenuntat, in articole foarte clar documentate, aratand muritorilor de rand care sunt apucaturile lui atunci cand bea.

  00
 4. mda, parca e Terminator: Rise of the Scripts.

  00
 5. Asta e cel mai al dracu’ script de care am auzit.

  Cel mai probabil acelasi script s-a si scris pe sine insusi, a cumparat servere, s-a instalat singur pe calculatoare, etc.

  00
 6. Script Norris FTW

  00
 7. Crezi ca gsp nu are la fel un script de asta?

  Despre internetcorp, la cat trafic au ei din Romania se uita concurenta ca mai vin 30.000 pe luna din alta tara, e penibil…

  00
 8. @zoso: De ce sa cumpar ma, ca in 2 zile il fac singur. Ja, coz’ I’m _that_ good :P

  00
 9. Am impresia ca acelsi script php (cunoscut fanilor SF drept AM) joaca si rolul Data din Star Trek, fiind simultan atat Trapper Keeper-ul lui Eric Cartman si presedintele internetcorp (sub pseudonimul Vlad „PHP” Popa).

  Eu l-as sfatui pe Seceleanu sa instaleze acest script bazat pe Inteligenta Artificiala pe un robot si sa-l vand, va face mult mai multi bani decat ar putea scoate din spam. Acest robot s-ar putea numi simplu „The SpamBot”. La urma urmei e genial sa ai un script care face singur pagini intr-un mod care ar putea fi considerat spam (dar clar ca nu e!), cunoste site-urile ce genereaza trafic, a cautat toate cardurile din LAN si le-a folosit sa cumpere trafic dar luand decizia sa se orienteze spre piete in curs de dezvoltare (Moldova, Columbia, Filipine – daca vrei sa pui un banner normal ca astia te intereseaza … tot se plangea zoso ca romanii nu stiu sa se orienteze).

  Finalul e magistral, vina nu e ca spameaza, ci ca bloggerii i-au dat de gol. Respect pentru Seceleanu, dar i-as sugera totusi sa fie cu ochi-n patru ca niciodata nu se stie cand va veni un robot din viitor ca sa-l omoare pe creatorul scriptului vinovat (cand civilizatia va fi distrusa de spam).

  00
 10. Vali, frumos scenariul tau, insa hai sa creez si eu unul, cu voia ta si a stimabililor de aici. WS are vreo 200 de articole in engleza si exista sansa, cel putin teoretica, sa intre unele bune pe Digg, Slashdot, StumbleUpon etc, in care caz va fi un spike in trafic cateva zile, coroborand useri din diverse tari. Care e problema pentru ceilalti playeri atunci? Content is king si daca face valuri prin retelele de link submit, no problem here. Sansele sunt totusi mici (daca vede strainul domeniul .ro nu-i prea vine sa intre…). Mai mult, advertiser-ul isi poate targeta campaniile (la eJobs chiar pe orase si asta cu eficienta maxima) ignorand traficul extern.

  Eu cred ca Mihai a licitat in AdWords alegand preturi ceva mai mici pe click, bifand si alte tari pentru a fi totusi competitive campaniile. A facut asta nu pentru a scoate pe moment mai multi bani de la clienti, ci pentru a-i da lui WS cifre mai frumoase de audienta. Epateaza asa si implicit advertiserii investesc ulterior in numarul 1, pentru ca inca functioneaza la noi prostia asta cu „fac campanie neaparat pe site-ul de pe locul intai”. Asadar, tot la bani ajungem :)

  Hai succese maxime!

  00
 11. LOL
  o fi vreun script dala cu inteligenta artificiala

  00
 12. Acuma, nah, e usoara oftica si la Capital. Salam Alecu! :)

  00
 13. ma bag si eu ca musca ca nu pricep insa nu e concediu de „paste” ? ca nu-i pastile ma-si !

  00
 14. @Vali Eh, n-ai facut decat sa repeti ce am zis si eu.

  00
 15. M-am uitat si eu pe cifre, pare o campnie adwords targetata pe Moldova. daca omul a vrut sa promoveze acolo siteul care e problema? Sunt banii lui. Cred ca e lume invidioasa pe siteurile bune si competitive pe care Internercorp le are in portofoliu.

  00
 16. ma vali asta face misto de tine si nu te-ai prins :)

  00

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube