Răspunsul femeilor la legea "prima bătaie" este aprig!!!

Au tăcut câteva zile, s-au organizat, și…

A sosit momentul ca în anul istoric al Centenarului Marii Uniri, să onorăm femeile de excepție ale României! Femei care nu doar că au făcut istorie în țară, dar au marcat și istoria internațională!”

A sosit momentul ca femei cu idealuri, realizări și acțiuni revoluționare, să urce pe același piedestal simbolic cu omologii săi.

Pe o bancnotă!

Dap. Lumea se îndreaptă spre mai puțin cash, femeile din România sunt abuzate în fel și chip, acum și legal, dar important e să avem o femeie pe o bancnotă. După care, în funcție de bancnota pe care o va primi, va face scandal că normal că valoarea e prea mică, pentru că normal că așa e, că femeile nu sunt apreciate la adevărata lor valoare…

Nu vă bateți capul cu site-ul, e prost făcut, se încarcă greu, nu are https…

Și da, ăsta e răspunsul femeilor din România la legea aia.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

46 comentarii

 1. O propun pe Laura Andresan.

  00
 2. NOU
  #7

  Pe legea veche puteau să se împace ori de câte ori luau bătaie. Pe legea nouă, după prima bătaie se pot împăca DACĂ vor. De la a doua nu se mai pot împăca nici dacă vor și poliția deschide dosar penal obligatoriu etc.

  00
  • Deci a fost inocuita o lege proasta cu alta lege proasta. Remarci scăparea?

   00
  • Hai ma, strici si tu ploile saracelor femei cu legi. Nu intelegi ca vor pe bancnota!
   Relevant: https://www.poorlydrawnlines.com/comic/mad/

   00
  • A fost inlocuita o lege proasta cu una mai putin proasta.

   00
  • NOU
   #11

   @DanielV @Alexandru
   Între a se împăca ori de câte ori vor pumnii lui și a se împăca o singură dată, DACĂ vor, și dacă se mai întâmplă, discuția se poartă altfel, mi se pare o îmbunătățire a legii. Dacă voi nu o sesizați aveți o mare problemă de înțelegere a unui text.
   Apropo, o să mergeți la senatorul / deputatul din circumscripția voastră să îi spuneți că legea e proastă și să îl sfătuiți să voteze contra / să propună amendamente să o îmbunătățească sau comentați pe “interneți” pentru că e hipsteresc să faci asta?

   00
  • Si daca te bate oricare pe strada si iti retragi plangerea…ala nu mai e cercetat pentru bataia ce ti-a dat-o. Ramane cu alte capete de acuzare, gen tulburarea linistii publice, dar nu vatamare corporala. E o norma legala de care toti idiotii care acuza acuma schimbarea la legea violentei domestice nu stiu si isi dau cu parerea ca niste idioti ce sunt. Deci e o schimbare logica si maxima ce se poate face…ca doar pentru prima violenta raportata sa se mearga pe normal legala general valabila, iar de la urmatoarele violente sa se aplice norme mai aspre specifice pentru cazurile domestice.
   Nu poate nimeni reinventa dreptul si sa faca asa cum viseaza unii.

   00
  • @Remington Steele nu fii butthurt ca nu despre a merge la circumscriptie e vorba aici. Legea e proasta si prevederea o face mai putin proasta nu mai buna. O lege buna ar tine cont de faptul agresorul si agresata locuiesc in aceeasi casa, unul dintre motivele pentru care cele n impacari erau posibile. Aceeasi lege spune acum ca merge o singura data cu impacare si apoi cercetare penala. Si daca tot te dai rotund ca stii legea, ar trebui sa stii ca cercetarea penala in 99% din cazurile astea se face in stare de libertate, ceea ce inseamna ca victima si agresorul se intorc in aceeasi locuinta.
   Cu ce o sa o incalzeasca pe victima faptul ca agresorul e cercetat penal daca impart aceeasi locuinta? Intelegi de ce spun ca legea devine doar mai putin proasta?
   Vrei sa iti explic acum si de ce mizeriile astea nu se rezolva in Parlament? Pentru ca exista posibilitatea de a cere ordin de restrictie, chestie perfect posibila pe legislatia din prezent, dar care nu e un instrument eficient de combatere a abuzurilor domestice din cauza incapacitatii politiei de a lua masura atunci cand ordinul e incalcat de agresor. Si cum poate lua masuri cand agresorul si agresata au aceeasi adresa in buletin?
   Acum puneti si tu intrebarea de unde stiu atatea lucruri despre subiectul asta, tot de pe interneti?

   00
  • NOU
   #14

   @ DanielV
   Trolling: Pentru că ți-ai pocnit nevasta de n-ori și acum te îngrijorezi de noua lege?
   Dacă femeia împarte aceeași locuință cu agresorul după ce și-a luat-o O SINGURĂ DATĂ, mă scuzi, dar chiar și-o merită.
   Sunt n situații cum poate rezolva situația. Dacă pleacă cu el acasă, well…..

   00
  • care e diferenta dintre “mai putin proasta” si “mai buna”?

   00
 3. zoso blog
  blog, feșăn, topoare și hateăreală zilnică.

  00
 4. Sa o punem pe Alina Plugaru!

  00
 5. Bos, de ce incerci sa importi probleme care la noi nu exista?! In vest feministelor li se da o portavoce in media pana se mentioneaza musulmanii. Asa ca de ce ar trebui sa facem noi caz de asta daca e la moda in UK sau SUA?! Aia au agenda lor.

  00
 6. vei putea sa mergi la curve si sa zici : iti dau 2 Elene pe Roxana?

  00
 7. Cred ca astea gandesc in felul asta:
  Cu prima masina sunt duse la prima casa ca sa incaseze prima bataie…

  00
  • propun pe doamna fii rea pe moneda de 99 bani si pe bancnota de 9.99 lei
   propun si pe doamna udrea pe bancnotele de 8 lei si de 250 lei
   mai propun si pe doamna dancila pe moneda de 2 bani

   00
  • doamna dancila e deja pe moneda de 20-20 lei

   00
 8. “Nu vă bateți capul cu site-ul, e prost făcut, se încarcă greu, nu are https…” zise el in timp ce chrome imi arata la tine: Your connection to this site is not fully secure 🙂

  00
 9. Si o gluma proasta… Sa se faca bancnota de 2 lei… Serios vorbind, sa militeze si sper sa se si faca, exemple pozitive ar fi, insa sa vezi discutii dupa cine si pe ce denominatie sa fie… Se merge pe virtualizare dar in centrele comerciale in zilele de salariu toate bancomatele sunt devalizate… Cash is king pentru multa vreme pe plaiurile mioritice

  00
 10. Reapare bancnota de 2000 de lei? Bine, odată cu denominarea, ar veni 20 de bani.

  00
 11. Mi se implineste visul s-o vad pe Duamna pe o bancnota???

  00
 12. NOU
  #35

  Prima femeie pe card vrem!

  00
 13. NOU
  #36

  Mie îmi place de susținătorii familiei tradiționale: au probleme cu o minoritate inofensivă, dar că unii își bat femeile legal (după ambele versiuni ale legii) e ok

  00
 14. Las asta aici, in caz ca s-a uitat: 55% dintre romani (barbati si femei deopotriva) considera ca in anumite circumstante violul este scuzabil. Am fost pe primul loc in Europa, o mare rusine. https://www.news.com.au/lifestyle/real-life/news-life/shock-report-reveals-a-quarter-of-europeans-believe-rape-can-be-justified/news-story/6f1177c63e2405c1db34af104ee5e2f0
  Tot asa, bataia este rupta din rai si fmeia este de vina cam pentru orice. Trist este ca acest lucru nu este sustinut numai de catre barbati, ci mai mult de catre femei.
  Mamelor de baieti li se pare foarte fun si legit chestia asta: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156338131542265&set=a.10151227054882265.509926.777972264&type=3&theater
  deci violenta impotriva norei. Asta este societatea noastra. Tichie de imparat ne trebuie, bancnota adica

  00
 15. BTW, doar eu observ că ăstea vor o femeie pe bancnote care vor dispărea în zece ani? (Totodată, recomand și articolul ăsta despre „Prima Bătaie”, poate calmează pe alfabeți https://dorinlazar.ro/digi24-programul-prima-bataie/

 16. nu are https…

  Ba, culmea e că… are https (are certificat valid)! Dar redirecționează spre http înapoi 😀

 17. NOU
  #42

  Ce misto suna asta, “femei pe bancnote”. Sunt de acord.

  00
 18. 10 lei!!! În sfârșit, am aflat cât valorează o femeie puternică și independentă. Mulțumesc #VremFemeiPeBancnote.

  00
 19. Sa inteleg ca o sa avem bacnota de 69 Ron

  00
 20. Daca as face pentru Romani o bancnota noua, cu personaje femei, as pune pe ea pe Sfanta Vineri, ca e in directs legatura cu munca. (Munca-ne-ati pula, adik.)

  00
 21. Sa onoreze femeia la centenar:) buna:) femeiecare a primit drept de vot in 1940desi era promis la alba iulia, in 1918. Misoginism sau ce la romanii uniti?

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.


Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube