De aia râde lumea de voi, bă!

A scos Lucian Croitoru un editorial, preluat rapid de toată presa din bula mea. Nu știu cine e tipul exact, am dat o căutare, e consilier al lui Isărescu și economist. OK.

Așa, omul a scris un editorial în care îi ia 7 paragrafe ca să ajungă la subiect. Pe care îl explică vag în 2 paragrafe, după care mai aruncă încă 4 aiurea. Per total, nimic. 5 minute din viață pe care nu le mai recuperez.

Nu ajută pe nimeni cu nimic ca tipi care se pretind deștepți să arunce în spațiul public faze din astea generaliste și stupide, care mai mult derutează decât explică. Face omul normal, ca mine, sau votanții AUR și PSD, să urască intelectualii. Că le ia 7 paragrafe să ajungă la ce spun și să nu spună nimic. Să nu rămâi nimic după ce ai citit ce a scremut omul.

De aia tiktok e așa popular. De aia AUR e așa popular. Că nu le ia juma de zi să treacă la subiect.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

30 comentarii

  1. NOU
    #1

    Confuzeaza e o traducere ampulea. Corect ar fi “deruteaza”. Stiu, si mie mi-a luat un timp sa gasesc cuvantul corect pentru “confuse”-ul englezesc undeva in fundul mintii.

    Comentariu apreciat.545
    • „Confuzează” cred că e un cuvânt din ăla intrat în vocabularul universal pe filera ironică, odată cu „succesuri” sau „face sens”.

      Comentariu apreciat.428
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 939
    • @Radu, nu toate cuvintele preluate gresit dintr-o anumita limba intra in categoria de neologisme.

      233
    • @Radu
      Orice greșeală de vorbire a unui incult se bagă la neologisme. Că greșește ăla nu e o problemă. Problema este că insistă cu greșeala (că așa crede el că e corect) și apoi apar unii care îi dau dreptate în virtutea evoluției limbii.

      172
  2. Lucian Croitoru’ a fost și prim-ministru al României pentru… câteva zile (a picat votul de învestitură).

    Comentariu apreciat.431
    • Pus de Băsescu în octombrie 2009, ca să tragă de timp până după alegeri. Tot atunci a mai fost și Liviu Negoiță. Ce vremuri…

      221
    • Domnul…mbă…Croitoru…aveti noroc că îmi plac mânecele lungi la sacou…hăhăhăhăhăhăhăhă

      124
  3. NOU
    #9

    Si care e editorialul? Un link, ceva?

    Indecis. Tu ce zici?276
  4. Tot de aia e PSD popular, la fel si PNL, ca vorbesc pe intelesul pulimii, si incearca sa empatizeze cu ei.

    Nu au succes total facand asta, ca de aia nu iau 100% din voturi, dar cu tot cu AUR se indreapta catre 80%, ceea ce explica si cati romani voteaza cu USR si mai ales de ce.

    Problema nu ar fi ca la USR nu ar fi oameni capabili sa se exprime pe intelesul tuturor, ci ca intentiile lor nu rezoneaza cu marea majoritate, indiferent de limbajul folosit.

    Pe scurt, degeaba ii explici „babeste” unui pensionar sau bugetar ca vrei sa ii „elimini”, asta nu ii va impiedica sa voteze cu oricine altcineva.

    Cum ar zice Dragnea, si cum a si facut, „trebuie sa comunicam mai bine cu romanii”, mai ales cand se pregateau de o nefacuta.

    Ambalajul e critic cand vine vorba de prosteli la nivel macro.

    218
  5. Nu știam de unde îmi e cunoscut numele… baaaa!!! E ala miruit de Băsescu în perioada când bea cu nuti de sarea aia cu mașina peste fantana de la miorița!!!
    Și mai ziceți voi ca nu merita aia de la spp o pensie speciala… pai voi știți cât au muncit aia în perioada aia???

    Credeam ca a dispărut și lustragiul asta dar vad ca tot reinventam aceleași persoane, cu o anume recurenta…

    Indecis. Tu ce zici?258
  6. Caut pe Google Lucian Croitoru. A terminat ASE.Asta legat de articolul de ieri :D Daca termina politehnica, trantea 2 paragrafe maxim la subiect si gata. De asta comunistii au avut boala pe intelectuali, dar nu si pe ingineri /s

    Indecis. Tu ce zici?1922
    • Intelectuali dar nu si pe ingineri?

      Conform dexonline, intelectual:

      1. Persoană care, prin preocupări sau profesie, folosește creator intelectul; persoană a cărei principală sursă de existență o formează munca intelectuală.

      24
  7. Asta este, sunt articole care produc matreata.

    183
  8. Se zice ca daca nu poti exprima succint o idee nu ai inteles-o cu adevarat. Poate e si cazul dansului.

    108
  9. csf ncsf, cu „Critica rațiunii pure” ai încercat?

    84
  10. Cred ca e ceva caracteristic lor( bnr-istilor)
    Si Vasilescu senior se exprima,cel putin in articole, mai alambicat.

    42
  11. Vezi man, dacă mai făceai la uman și câteva ore de economie pe lângă alea 2 de fizica și chimie, alta era înțelegerea ta a editorialului respectiv.

  12. chatGPT… fa un tldr: „{insert kkt aici}” …in 2 sec ti-a explicat, daca a inteles gresit articolul sau ideea din el, probabil a fost scris cu durere in basca si aia e.

    41
    • =))) The message you submitted was too long, please reload the conversation and submit something shorter.

      131
    • asta a sintetizat si tldr-uit =))

      1. Reducerea deficitului bugetar într-un context de inflație mare și război în Europa reprezintă o provocare pentru guverne.
      2. O democrație este prost condusă atunci când echilibrul între puterea economică și cea politică este precar, ceea ce poate duce la erodarea libertății politice.
      3. Creșterea impozitelor nu este o soluție fezabilă sau morală pentru ajustarea deficitului bugetar, deoarece poate duce la recesiune și la reducerea libertății economice a sectorului privat.
      4. Adoptarea impozitului progresiv pe venit nu ar aduce venituri suplimentare și nu ar rezolva problema inegalității economice pe termen lung.
      5. Ajustarea deficitului bugetar trebuie să aibă la bază protejarea libertății economice și politice, iar identificarea măsurilor concrete și estimarea influenței lor asupra reducerii deficitului bugetar este responsabilitatea tehnicienilor și a economiștilor și politicienilor luminați.

      TL;DR: Ajustarea deficitului bugetar într-un context de inflație mare și război în Europa este o provocare majoră. Creșterea impozitelor și adoptarea impozitului progresiv pe venit nu sunt soluții fezabile sau morale. Ajustarea trebuie să protejeze libertatea economică și politică, iar identificarea măsurilor concrete și evaluarea impactului lor asupra reducerii deficitului bugetar este responsabilitatea tehnicienilor, economiștilor și politicienilor luminați.

      141
    • Dacă aș fi să scriu un articol similar, dar cu un titlu mai „catchy” și cu un stil care să atragă mai mult atenția cititorilor, aș putea alege un titlu precum:

      „Criza economică și impactul războiului: Cum supraviețuiește Europa furtunii financiare?”

      În articol, aș aborda subiectele principale într-un mod atractiv și ușor de înțeles, folosind exemple concrete și analogii care să capteze interesul cititorilor. Aș include și comentarii de la experți și analiști economici care să ofere perspective diferite asupra situației. De asemenea, aș putea adăuga infografice și vizualizări de date care să faciliteze înțelegerea informațiilor prezentate.

      Lungimea articolului depinde de audiența țintă și de platforma pe care va fi publicat. Cu toate acestea, pentru a păstra atenția cititorilor și a oferi suficiente informații fără a deveni prea lung și obositor, aș recomanda ca articolul să aibă între 800 și 1.500 de cuvinte. Aceasta ar fi o lungime adecvată pentru a aborda subiectul în detaliu, dar și pentru a menține interesul cititorilor până la finalul articolului.

      92
    • adica ce, sa se faca reforma administrativa si sa se elimine specialele?

      10
  13. Eu o stiu pe fii-sa si pot sa iti zic ca e un exemplu de om si bun simt. Uneori, asta spune ceva si despre parinti.
    Altfel da, batut campilor pe enshpe paragrafe e enervant, mai ales in vremuri in care parcurgi enorm de multa informatie.

    192
  14. Sunt sanse sa fie urmatorul guvernator. Cand o vrea Isarescu. Vorba in targ era ca se ocupa si de fata domnului guvernator.

    30

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile