Radarul produselor: lentile de ochelari Rhein Vision (România)

* acest articol nu este unul sponsorizat

Începusem un text plicticos, dar am să-l rezum într-o frază: Dați o șansă lentilelor de ochelari Rhein Vision (România).
De ce să faceți asta? Pentru că sunt români, iar românii produc din ce în ce mai puține lucruri. Sau, reformulând, românii produc din ce în ce mai puțin lucruri bune.
Textul acesta apare pentru că, de două ori, ieri și azi, două magazine diferite mi-au spus că „lentilele Rhein nu sunt atât de bune”, iar eu am de vreo doi ani la ochi lentile românești, și mă pot mândri cu faptul că sunt fabricate în România. Sunt foarte mulțumit de ele. Sunt ieftine și bune, care calități sunt exact în temă cu această rubrică recurentă, „Radarul produselor”.
Dacă magazinele de optică nu ți le recomandă, sau îți spun că e „varianta săracului”, Cristici ți le recomandă, scriind acest text având la ochi ochelari cu lentile Rhein Vision.  I put my money (eyes) where my mouth is.

Rhein Vision a fost înfiinţat în anul 2012 și astăzi este considerat unul dintre cei mai importanţi producători de lentile oftalmice din Europa. Tehnologia inovativă și complexă, împreună cu standardele profesionale de înaltă calitate sunt demonstrate atât prin utilizarea echipamentelor profesionale de ultimă generaţie și a unui strict control al calitații, cât și prin implementarea procedurilor SR EN ISO 9001:2015.

Recomandarea medicilor oftalmologi este ca, după vârsta de 40 de ani controlul oftalmologic să fie făcut anual. (btw, medicul oftalmolog la care îmi fac controlul are la ochi ochelari cu lentile Rhein)

Continui cu textul neterminat, pe care nu îl voi mai termina.

Sunt ochelarist (bine măcar că nu port ochelari de cal).
De mai bine de 10 ani merg regulat la control, am schimbat câteva perechi de ochelari până acum.
Am și o muncă care necesită atenție, „ochi”, așa că am încercat să cumpăr numai lentile bune. Ținând cont că 90%+ din informațiile pe care le primește creierul sunt prin receptorul ochi (am uitat unde am citit asta), să ai grijă de vederea ta ar trebui să fie o mare prioritate.
Când a trebuit să îmi schimb ochelarii am fost la același magazin (în general, sunt un client destul de fidel), dar nu aveau atunci Hoya pe stoc – nu încât să-mi facă ochelarii în timp util. Mi-au recomandat Nikon.
– Nikon face lentile de ochelari?
– Da, au intrat și pe piata asta.
– Interesant… doar ca eu am aparate Canon. :)
:)

Am avut încredere în recomandarea magazinului și am cumpărat lentile Nikon.
Nu sunt un expert în ochelari, dar știu ce sunt alea aberații cromatice. Iar Nikon are, de departe, cele mai mari aberații cromatice pentru lentilele de ochelari. Groaznic!
M-am întors în magazin, am făcut gură, au încercat să mă împace spunându-mi că îmi vor schimba, gratuit, lentilele cu ceva „vârf de gamă” tot de la Nikon.
Care și ele, aveau aberații cromatice. Mai mici, dar aveau.

Anul trecut a trebuit să îmi schimb iar ochelarii. Am ales alt magazin. Ofertă! 190 de lei ochelari, cu totul! Am râs, când știu cât costă o pereche de ochelari.
Totuși, pentru 190 de lei, am zis că… să încerc, cumva mai mult de distracție.
De fapt, ei făceau pachet rame cu lentile, unde ramele în sine costau 150+ de lei. Am zis că îmi cumpăr ochelarii așa, iar dacă lentilele sunt proaste, le schimb rămânând cu ramele.

Lentile Rhein Vision. Românești. Iar eu dau întotdeauna o șansă produselor românești.
Acum scriu având la ochi…

 

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

81 comentarii

  1. Lentile se produc de mulți ani în România, Timișoara.De calitate foarte bună.
    „mă pot mândri cu faptul că sunt fabricate în România”- este diferit de „românii dezvoltă și produc în România”.În logica ta putem spune același lucru despre Dacia, doar că nu românii au dezvoltat-o.
    Să fie locuri de muncă, right? Asta se cere din 1990.

    01
    • E un articol de zilele trecute unde plangeau in comentarii cititorii ca „Supermarketurile straine scot banii din tara!!!” (ei scot profitul din tara, alta poveste. cum scot capsunarii banii din Spania). Daca nu vrem „sa plece banii din tara”, cumparam si folosim produse romanesti. Cate (n-)avem. Iar romanii astia de la Rhein fac ceva mai bun decat Nikon, de exemplu. Si mai ieftin.

    • Partea cu ieftin este relativă. Aș vrea să aud cînd românii aceia de la Rhein vor scoate banii din Italia sau Spania sau Ungaria.
      La aia cu supermarketurile faza este consumată, s-a mai scris aici.
      Un articol despre cît a crescut consumul de alimente din import în RO:

      https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-24644707-romania-dublat-ultimii-5-ani-deficitul-comercial-produse-alimentare-cnsm-transmis-guvernului-bnr-10-recomandari-prin-care-sectorul-agroalimentar-romanesc-poate-revigorat.htm

      Ce să mai discutăm de a dezvolta un produs și a-l vinde aici cînd nici carne nu cumpărăm de aici?Ne furăm singuri, no problem.
      Încerc și eu să cumpăr ceea ce este produs la noi în țară dar multe sînt făcute cu „las’ că merge și așa”.

      00
    • M-ar interesa să-mi spui totuși dacă lentilele Rhein vision aberează vreun pic și dacă fac și lentile mai complexe puțin, gen cu cilindree, heliomate și cu dimensiuni mai mari, gen -2,50 și -1,50.
      Asta dacă deții aceste informații, bineînțeles!
      Și ce m-ar mai interesa, ce magazine lucrează cu lentile Rhein Vision în București?

      10
    • @Toma Dumitru
      In incinta Kaufland Dumul Taberei. Nustiucum Optic Medical. Feedback nu am pentru ca este prima pereche de ochelari, fac 3 saptamani acusica. Din cate imi aduc aminte doar lentile Rhein aveau.

      00
    • NOU
      #6

      Mulțumesc mult!
      Și acum ca să fiu hater: da” voi acolo în Drumul Taberei n-aveți decât un singur Kaufland?:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

      00
  2. Am lentile Nikon, cum verific si eu aberatia asta cromatica?

    00
    • In zi cu soare, te uiti prin lateralele lentilelor („cu coada ochiului”), la obiecte contrast. Cu cat contrastul e mai mare, cu atat ai sa vezi mai bine aberatiile. Au culori diferite la intersectia negru-alb fata de intersectia alb-negru. Idem stanga-dreapta. In pozele din articol sunt exagerate, dar apar cam asa, ca niste „fire de par”, sau mai groase.

      Meseria mea implica sa ma asigur ca anumite culori vor aparea standard in productie, iti dai seama ce probleme am daca nu port la ochi ceva bun.

    • #cristici „te uiti prin lateralele lentilelor ”
      la lentile (indiferent ca e de obiectiv foto sau ochelari) ai aberatii pe marginea lor. ele se clasifica in functie de tipul de lentila (nu exista fara) – pot sugera lentile asferice sau cu un numar abbe mare.
      nu as lua lateralele lentilelor ca singurul criteriu de calitate al lor – o lentila subtire, de exemplu, va avea o tona de aberatii cromatice – asta e fizica.

      00
    • Fizica Nikon e mai slabă decât fizica Rhein Vision, care e mai slabă decât fizica Hoya.
      Fizică.

      01
    • #Cristi dada
      probabil Rhein ‘freaca’ lentilele alea prin batista :)
      mai conteaza si coating-ul. cu cat e mai ieftin cu atat nu ai.
      si nu ai ca modalitatea de a pune un layer pe lentila are ani de cercetare in spate.
      din nou nu e nationalism ci fizica.

      02
    • Care e mesajul tău, ca nu ma prind.
      Al meu e acesta: Nikon, cu lentile mai scumpe, au calitate mai slabă decât unele Rhein, românești (întâmplător, și ieftine).
      Mesajul tău care e, in rezumat?

      Al doilea subiect e ca unele magazine de ochelari îți recomanda Nikon in loc de Rhein, spunând chiar ca „astea românești sunt ceva mai slabe”. De fapt, nu sunt. (probabil ca au comision mai bun de la Nikon)

      Despre ce „fizică” vorbești, si ce vrea
      să spună comentariul tău?

      01
    • #Cristi
      tehnologia e slefuire mecanica, e acelasi lucru si la nikon si la rhein, amanuntele se regasesc doar de finete, calitatea ‘sticlei’. coatingul e total altceva si ‘ajuta’serios calitatea lentilei.
      ce spui tu sunt prejudecati, fizica probabil e ceva abstract pentru tine.

      00
    • Eu am observat ca pe neoane se simt foare usor aberatiile cromatice, la fel si pe iluminatul public, probabil iti trebuie o sursa de lumina care sa aiba in componenta sa lungimi de unda cat mai departate sau cu spectrul de lumina cat mai larg, ca refractia sa fie maxima. Pe lumina monocroma n-are cum sa apara.

      00
    • @cristici: si faci doar dupa ochi evaluarea, nu te bazezi pe un aparat de masura? tin minte cand eram la universitate si aveam un web designer care era daltonist, unele chestii le potrivea doar cu color picker-ul :)

      00
    • nu poti da color picker chiar la orice culoare, cand lucrezi „volum”. Mai mergi si „pe incredere” uneori. Nu mult, dar suficient incat să vrei niște ochelari fără aberații cromatice. :)

      00
    • zippo știe fizică, vrea să puncteze el ceva. Ce, nu știu, ca nu văd legatura cu ce am scris eu.
      Omul întreabă cum poate vedea (a vedea) aberații cromatice, iar eu ii spun cum le poate remarca.
      Mai puternice la Nikon decât la Rhein! (subiectul articolului)
      Acum tu, o tot arzi cu „coating”, cu „șlefuire”, cu „fizică”.
      Îți repet, zippo, ăia „care nu știu fizică” sunt Nikon, in discuția asta. Fa-le o ofertă, ofera-te sa dai tu sfaturi de „coating”, „șlefuire”, „fizică”… ceva care să îi apropie măcar de Rhein Vision, in materie de lentile de ochelari.

      00
    • #Cristi
      o faci pe prostul gratuit.

      00
  3. Cate degete vezi acum? :)))

    00
  4. Interesant. Ma intereseaza sa-mi fac niste progresivi, deja am una de aproape si una de distanta.
    Gasesc pe site lentile, rame – dar nu gasesc preturi. Comenzile online sunt pentru reselleri din ce vad.

    Articol bun dar target-ul un pic pe langa

    00
    • Articolul e scris pentru ca sper sa se indexeze. Din trei(zeci de) vanzatori de ochelari care nu iti recomanda produse romanesti, poate un client a citit acest articol si vrea sa incerce.
      Atentie, NU cumparati fara strat antireflex. Repet: NU cumparati fara strat antireflex!

    • de zoso.ro a ajuns un fel de marketplace pentru indexat reclame :)

      00
    • Asteptam sponsorii! lol
      („Radarul produselor” nu va face vreodata reclama – buna sau rea – produselor care nu sunt folosite sau testate personal de mine)

    • @Brosky
      nu-ți recomand progresive. Am avut și, deși m-am obișnuit ușor cu ele, cam în vreo 3 zile față de o medie de peste o săptămână, au ajuns să-mi obosească ochii foarte tare. Deși, la modul teoretic folosesc fenomenul natural de adaptare distanță/aproape, efortul a dus la accentuarea oboselii, atât de mult încât mi-a „căzut” o pleoapă. La mine era -2 și -1,5, respectiv 0,5 și 1.
      Acum am revenit la 2 perechi, ambele cu Rhein Vision.

      00
  5. Cum bine zici, cînd majoritatea informațiilor le primești prin ochi, mai ales dacă munca ta înseamnă (sau depinde de) să-ți forjezi ochii prin ecrane, nu faci rabat la calitate. Nu m-a interesat niciodată cît costă (lentilele, nu ramele – alea pot fi cît de simple, dacă sînt robuste și ușoare), am mers pe vîrf de gamă. Asta pt mine a însemnat Zeiss și Hoya. Nu aș da nici o șansă unora noi pe piață sau care-mi propun lentile la < 10% cît știu că le e prețul.

    Pe de altă parte, reportajul ăsta e celebru pentru cum a fost transformat ochelarul dintr-un medical device în fashion item (citește, pretext să-i ardem pe fraieri) și cum o firmă discretă italiană deține peste 90% din brandurile de ochelari, dar și din magazinele unde se vînd ochelari și mai nou și rețelele de optică medicală sau centre de oftalmologie (în State, cel puțin). Și cu toate astea, aplic paragraful anterior la ochelari de vedere.
    https://www.youtube.com/watch?v=voUiWOGv8ec

    01
  6. E vreo problema daca porti ochelari de distanta 0.5/0.75 (cu protectie PC) all day, in special 9 ore de aproape? Doctorita a zis ca nu, la magazinul de ochelari maraiau. E mai indicat sa fie 2 perechi, una de aproape si una de distanta?

    00
    • Daca protectie PC e „blue light filter”, eu am ales lentile fara „blue light filter”, si folosesc o aplicatie numita f.lux, care imi mai taie din albastrul ecranului, in functie de ora din zi. Dupa cateva luni, am activat f.lux aproape pe toata durata zilei, iar functia „Blue light filter” de pe telefon e activa la fel, aproape toata ziua, nu numai seara.
      https://justgetflux.com/

      Atentie! Cristici nu este medic oftalmolog, nu este optometrist.

    • Sunt curios de raspuns
      La fel port si eu de cateva luni, dar mie nu mi-a zis nimeni ca nu ar fi indicat – nici doctor, nici magazin

      00
    • Probabil ai dioptrie cu minus dacă nu vezi la distanță. Dar ce înțelegi prin pereche pentru distanță și una pentru aproape? Una cu minus și alta cu plus? Eu port de 12 ani cu minus permanent și am început cu -1 și am ajuns la -1.75 (aproape -2). Nu te lua după opticieni, ia-te după medicul oftalmolog. Mergi la încă unul, pentru liniștea ta, dar numai medicul poate să spună clar ce merge și ce nu.

      Există „regula” aia cu 20/20/20: la fiecare 20 de minute de lucru la PC, te uiți timp de 20 de secunde la minim 20 de picioare (feet, sau măcar vreo 5-6 metri) distanță ca să nu-ți forțezi focalizarea doar la o anumită distanță.

      00
    • @cristici, daca stai mult la pc lentilele cu blue filter mi se par game changer si ti le recomand la urmatoarea pereche. Foloseam si eu flux + night mode, dar cred ca fac maxim 40% din munca unei lentile. Cel putin la mine nu prea mai simt diferenta daca ma uit pe pereti sau in ecran, ochii raman fresh, fara senzatia de ochi uscat/obosit.

      00
    • Eu port all-day de cativa ani ochelari de la Gunnars cu lentile galbene si dioptrii pentru distanta (-1 ochiul drept si -0.25 ochiul stang, astigmatism miopic simplu) si nu am avut probleme.

      00
    • @Robert
      Port aproximativ tot timpul când sunt treaz ochelari cu lentile progresive – distanță și apropiere. Lentilele au tratament anti reflex și heliomat.
      In mai mult de 5 ani de când am combinația asta n-am avut probleme.

      00
    • Nu știu ce să zic de făcut ce zice oftalmologul, nu opticianul. Poate depinde de problemă.
      Eu am o diferență foarte mare între dioptrii. Am început la 18 ani cu -6 pe dreptul și-0,5 pe stângul, pe la 26-27 s-a stabilizat la -7,5 dreptul și-2,25 stângul. Pe lentile de contact. Pe ochelari e -8 cu -2,5. Nu se pot pune pe ochelari lentile cu o diferență atât de mare că nu focalizează imaginea.
      Acum 4-5 ani am făcut o conjunctivită urâtă și era necesar un tratament de mai multe ori pe zi care nu se pupa cu lentilele de contact. Oftalmologul mi-a zis că nu e o problemă, că se poate subția lentila nu știu cum și nu arată una fund de borcan și una normal. Primul optician mi-a zis la fel. Aproape că dădusem comanda. Nu mai știu de ce am renunțat.
      M-am dus la alt optician care mi-a zis ce mi-a zis oftalmologul de la 18 ani, că nu poți pune pe ochelari lentile atât de diferite. Da, o poți subția pe aia mare să arate bine, dar nu se focalizează imaginea. Și m-a pus pe aparate să probez. Mi s-a focalizat imaginea abia la -4 și-2,5.
      În cazul meu dacă nu era opticianul dădeam o poală de bani fix degeaba.

      00
  7. Folosesc de 3 ani ochelari cu lentile Rhein Vison, model organic ultra blue si sunt excelente, o senzatie foarte comfortabila pentru lucrul al calculator.

    10
  8. pe mine m-a fraierit o oftalmoloaga buna din tractorul ca sunt facute in germanica. Cand am luat ochelarii, ce vad langa cabinet? o masina cu Rhein cu adresa in Ploiesti, parcul industrial etc etc
    Pot sa spun ca sunt bune lentilele, am dat pe ele si o carca de bani, eu avand dioptrii sferice – cilindrice.

    00
    • Snobismul ăsta cu nume străineze, așa, pentru fentă și mai cu tentă nemțească, nu prea se pupă cu ”cumpărați produse românești”…

      10
  9. Boss, cum pot sa fac sa comand o pereche de ochelari rame și lentile de la ei? Satul pe mobil mă scoate la un login, nu pot să îmi fac cont. Wtf

    00
    • Nu dau nume de magazine, dar mergi in magazine (pot fi si cele de mall) si întrebi daca lucreaza cu lentilele dorite de tine, dacă pot face comandă.

      10
  10. Eu m-am operat, Relex Smile, gata cu ochelarii :)

    00
    • Operatiile se fac pana in maximum 35 de ani, cu posibilitatea de a aparea mici chestii ciudate mai tarziu. Mi s-a propus operatie cu laser, apoi cand au aflat ca am peste 35 de ani, au spus ca nu mai e cazul la mine, nu o mai pot face.
      (singura chestie care ma bucura e ca au crezut ca as putea avea sub 35 de ani :) )

    • Mai cere pareri. Un client operat e un client pierdut. Asta e bazaconia zilei cu 35 de ani. Eu m-am operat la 38 si vad perfect de atunci.

      00
    • – Dar de ce mai vreti ochelari, nu încercați o operatie?
      – Faceti operații?
      – Bineînțeles! Si scăpați de ochelari, mai ales ca aveți dioptrie mică.
      – Super! Cum facem?
      – Sa completăm formularele. Câți ani aveti? A… ne pare rău, dar nu vă mai recomandăm operația, la vârsta asta. Până în 35 de ani ați fi putut-o face.

      Oamenii voiau sa imi vândă operație. Nu e „bazaconie”, cel puțin nu la cabinetul acela. Care nu vindea ochelari, deci nu eram „client pierdut”. (Nu imi fac controlul anual la magazinele de ochelari, ci merg la medic)

      00
    • Eu tot la 38 de ani m-am operat, se verifica grosimea corneei, se fac teste. Daca treci testele, esti eligibil. Oricum peste 45 de ani, tot voi ajunge sa port ochelari de apropiere.

      00
    • NOU
      #46

      Cristi, te-au mintit in fata. Operatia aia nu e foarte folositoare on the long run deoarece dioptria revine treptat la cum era inainte. Exista riscul asta, nu se intampla al toata lumea dar exista. Ce mi-au spus mie medicii oftalmologi cand am pus intrebarea legata de operatie e ca trebuie sa te monitorizeze cu controale oftalmologice timp de un an inainte cel putin sa zicem ca sa vada daca dioptria progreseaza in anul respectiv sau ramane constanta cu lentilele pe care le ai si le porti in prezent. Daca ai norocul sa ramana consanta, da poate atunci se merita sa te opereze. Daca progreseaza, operatia e degeaba, dioptria iti revine la loc dupa o perioada ( nu stiu cat) dupa ce te-ai operat si nu mai folosesti ochelarii.
      Si de operat mie cel putin mi-au zis ca pot sa ma operez pana la 40 de ani, doar dupa 40 de ani cica nu mai se poate face nimic in sensul asta, deci cate cabinete / oftalmologi atatea pareri :) asupra varstei. Aparent invata dupa manuale diferite.

      00
    • Recomand si eu Relex Smile. A doua zi m-am putut urca la volan fara probleme. Desi suna banal pentru unii, e o senzatie grozava sa te poti trezi dimineata, sa arunci un ochi pe geam si sa vezi perfect, fara sa mai pui sticla pe ochi.

      00
    • @cristici : fara suparare dar ai fost la doctor in piata de legume ?
      Poate editezi si vrei sa spui altceva: strict pentru problema ta poate doctorul ti-a zis ca se fac operatii pana la 35 de ani. Nu generaliza.
      Sunt diverse operatii care se fac de la 45 + pentru ca atunci incepe sa scada puterea unor asa zisi muschi oculari si doar atunci sunt recomandate.

      Sau asa cum ti-au zis si altii, incearca si la un alt doctor.
      @Ciocanul sau cristi ; nu e chiar as a, multi doctori recomanda operatii atunci cand e cazul

      00
    • Salut, cat a costat procedura ? Mersi

      00
    • OK. Pentru ce am eu, astigmatism (mare) si miopoie (mică), medicul oftalmolog (medic primar), nu mi-a recomandat operația, pentru ca aveam peste 35 de ani.
      Ca unii o recomanda, treaba lor.
      Cunosc si dentisti care scot nervul in loc sa il salveze, sau medici care dau antibiotice când nu e cazul. Medici si medici. Am foarte mare incredere in ăștia care nu sar imediat la cuțit, pentru orice. Lasă, ca niște lentile subțiri, elegante, mai reduc din alura mea de om cu față de prost. :)

      00
    • @Mihai: pe mine m-a costat aprox. 4300 EUR, operatie facuta in DK si include si controalele dinainte si dupa operatie si o garantie de 5 ani in care se intervine din nou daca e cazul. Eu am avut doar o miopie usoara de -1.25 la ambii ochi. Sunt si alge tipuri de operatii mai ieftine, dar Relex Smile e cea mai noua tehnologie cu cea mai rapida recuperare si cele mai reduse efecte adverse.

      00
    • @Cristi
      „Oamenii voiau sa imi vândă operație. Nu e “bazaconie”, cel puțin nu la cabinetul acela. Care nu vindea ochelari, deci nu eram “client pierdut”.”

      Din experienta mea de 35 de ani cu ochelari eu stiu asa:
      1.te duci la oftalmolog sa ti prescrie ochelari/tratament/operatie
      2. te duci la optica sa ti cumperi.
      Nu vad legatura intre una si cealalta. Nu am intalnit nici un dr oftalmolog care dupa consultatie sa deschida serarul sa ti vanda ochelari.

      00
  11. M-am operat acum 4 ani si nu ma am nici o treaba, a fost o operatie de 2 minute si recuperare vreo 4-5 zile. In SUA si nu numai se opereaza lumea pe banda rulanta. La noi insa infloreste … „ochelarismul”. :)

    00
    • Nu cred ca SUA este un model de urmat când vine vorba de banul pe care îl fac în permanenta pe spinarea pacientului.
      Daca îmi spui de alta țară cu sănătatea la stat ce recomanda intr-o veselie operația asta, da, aș avea încredere.

      00
    • Iti spun o alta poveste. Operatia m-a salvat de o carca de bani. Da, am dat ~2200 de lei atunci dar iti garantez ca banii aia s-ar fi dus pe ochelari „fashion”, pe consultatii, pe lentile, pe mizerii. Sa mai explic ca bine fara ochelari ? Sport, nu ti se aburesc, vezi mai bine periferic, dureri de cap de la lentile de cacat, etc. Am purtat ochelari 20 de ani, stiu ce vb.

      00
    • Am in jur o groaza de ochelaristi in SUA si doar unul s-a operat. Ca are amanta cu 18 ani mai tanara si nu cadreaza la 51 de ani sa fie ochelarist, ca se supara ecuadorianca. In rest … toti, cu mic si mare, au ochelari. Care costa si mia de dolari, ca, deh, Zeiss si rame din alea groase ca si colacul de la buda.

      Cand eram copil si trebuia sa port ochelari, uram ramele alea groase, acum le vad la moda si am numa’ flashback-uri nasoale :(

      Eu m-am operat de 2 ori pentru strabism in Romania, prima data am dat mita un salariu si m-am operat la un spital de stat. Nu recomand decat dusmanilor pe madam Zolog (a batrana, inteleg ca si fie-sa e ceva doctor) din Timisoara, o mai mare durere in cur decat la onorabila nu am mai intalnit.

      A doua operatie am facut-o la Vista Vision, a costat ceva, dar a fost cu totul alta experienta.

      Daca ajung in tara, dupa ce primesc si eu un vaccin (probabil in toamna, la cum se misca aici lucrurile), trebuie sa imi schimb ochelarii si voi cere Rhein vision din astia, daca ziceti ca is OK.

  12. Au antreprenorii astia romani o obsesie sa dea nume cu conotatii teutonice la marca. E adevarat ca si prinde treaba asta.

    00
  13. Ilizibil, as usual

    00
  14. Ce magazin?

    00
  15. Salutare. M-am uitat pe site-ul lor si nu am gasit o lista a parteneriilor din tara. Adica daca eu as vrea astfel de lentile si sunt in Targu Mures, unde sa merg? Intreb asta in caz ca mi-a scapat ceva, pasul 2 este sa-i intreb pe ei. Merci :)

    00
  16. Sunt la a 3-a pereche de ochelari cu lentile de sticla de la rhein vision … si da, merita.

    00
  17. Mulțumim.
    1) unde se pot cumpăra in București?
    2) are cineva feedback despre Videt.ro și lentilele lor „in house”? Au preturi mici coafate cu restul pietei și mă întreb cum e calitatea
    Merci in avans

    01
  18. Totally unrelated. Care ai cateva sute de mii si nu stii ce sa faci cu ei, ia de aici o idee: O fabrica de bicicleta ultra-light pentru copii.

    Sunt niste austrieci, woom. Fac cele mai usoare(~5kg) si user-friendly biciclete de copii.
    Super scumpe. 1500 lei un rahatel cu pedale pentru varsta 2-3 ani.
    Se vand in draci. Nu gasesti nimic pe stoc in Europa. Pe olx alea uzate stau cate 15 minute (i am not shitting you, ieri voiam sa iau una la copil, am sunat la 20 de min de la aparitia anuntului, deja era vanduta).

    Urmatoarea optiune pe lista sunt mizeriile de la Decathlon si Hervis ce au in jur de 10kg, pe care parintii le cumpara si zac nefolosite, ca un copil nu poate urni hardughia aia. Astea sunt 3-400 lei.

    Intre 400 si 1500lei e un nisa(nu prea e nisa, e bartai gaura) neadresata.

    00
  19. Produs în România. Nu cred că vreun produs (alimentar, non-alimentar și care nu este parte a patrimoniului cultural) are ADN românesc sau ceva de genul.

    Folosirea constantă și în proporție de masă a adjectivului „românesc” atașat la tot felul de substantive comune/denumiri de produse (bine că nu și pentru servicii) nu se justifică.

    00
  20. Sunt pentru folosirea produselor „made in Romania”. De ce atunci „Rhein Vision”? Unii consumatorii devin suspicioși când o marcă este poziționată cosmopolit (când studiezi eticheta afli că este made in Romania). De ce nu „Bega Vision” sau „Danube Vision”? Poți opera cu mărci distincte pe piețe diferite dacă asta este problema.

    Ce am observat. Sunt utilizator de lentile progresive și după mai mulți ani de involuție a văzului și de înțelegere cât de cât a ofertării:
    – oriunde intri, aceleași lentile de la aceiași producători; oriunde te-ai duce, progresivele – cu mici diferențe – costă aproape la fel;
    – diferă oferta de rame, condițiile comerciale (gen card de cumparaturi banca x, rate);
    – dacă cauți alternative la oferta mainstream, ți se prezintă defavorabil lentilele produse în România, produse în Italia, de bănuit că există înțelegeri comerciale cu vânzătorul, bonus pentru un anumit volum de vânzări;
    – denumirea unui produs înseamnă și poziționarea lui (naming is USP is branding)

    00
  21. site mizerabil. mie tocmai mi-a ros cainele o pereche de ochelari ( acum stau ca hipsteru cu oclehari de soare in casa) si m-as risca sa incerc. nici un loc unde sa poata fi gasite pe tot site-ul ala.

  22. As avea multe de wcris despre rame de ochelari ,dar am ajuns prea tarziu jn discutie.

    00
  23. Merci pentru pont Cristici, vreau sa îmi schimb in curând ochelarii si am sa întreb de lentilele astea.

    00
  24. Au și chestii mai extreme gen un -17,5 în caz că vreau rezervă la lentilele de contact?

    00
    • Grrrrrr, eu nu mă simt complet trează și pe lumea asta înainte să-mi pun lentilele cu un -8 amărât. Sigur nu vreau să știu cum e la -17,5.

      00
  25. Recomanda cineva ochelari pentru protectie la calculator – blue light? Nu stiu daca merita banii, in jur de 150 de lei, stau mult la birou si as vrea sa stiu daca fac diferenta.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile