R22 cumpără Rohost, Hostvision și TLH

Grupul polonez R22, care anterior au cumpărat Găzduire.ro, Xservers și MXhost, au anunțat achiziționarea și a HostVision, Rohost și TLH, contra sumei totale de 4,2 milioane euro.

Adunate, companiile astea 3 aveau 20.000 clienți și venituri de 1,8 milioane euro pe an (deci au vândut pe 2x venituri). Achiziții de genul ăsta dau speranță și companiilor falite de hosting că va veni cineva și le va curma suferința.

Cu achiziția lor, R22 estimează că deține 25% din piața de hosting din România.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

23 comentarii

 1. NOU
  #1

  Cate domenii pentru #80.000 clienti din Romania? Cam cate firme sanatoase?

  00
 2. Se reduce concurența => nasol

  10
 3. Tin niste site-uri mici pe tlh. Au preturi mici si servicii bune. Să vedem ce se va întâmpla mai departe. Vad ca si mxhost sunt decenti…

  00
 4. R22 a cumpărat 60% din MxHost.

  00
 5. Cam așa se vinde în domeniu, 1.8 – 2x din veniturile anuale.

  00
 6. Eu unul nu mi-am mai luat de mult hosting in Romania. Am mers in DE unde un VPS e 20 de euro cu nspe gigi de RAM. Pun frumos un Plesk. si aia e.

  10
 7. Am si eu o nelamurire. Cineva mi-a spus ca un site sau blog nu poate fi mai bine vazut din cauza gazduirii pe care o am. Recunosc ca, atunci cand am luat gazduirea, m-am uitat la pret insa cum ne putem da seama ca este o gazduire buna sau mediocra? M-ai precis, imi spunea ca ip-ul gazduirii mele a fost folosit la spam.

  00
 8. Xservers avea 200 000 euro profit… Rohost vreo 50 000…nunstiu cine a scris articolul…dar ar trebui sa stie ca intr-o afacere conteaza profitul si nu incasarile…

  00
 9. Autorul ar trebui sa mai stie ca la o afacere conteaza/valoreaza si activele mobile sau imobile…

  00
  • Așa e, contează și brandul și reputația și toate alea dar vine cumpărătorul la tine și zice: îți dau 1.8x din veniturile anuale, vrei să vinzi sau nu?
   Deci dacă scoți 2x e bun.

   00
  • Cum plm sa fie bun cand ai bagat bani in servere si oameni? Doar daca te-ai plictisit..

   10
 10. Câte luni au trecut? Nici 5 luni?! Deja se anunță scumpiri pentru clienții mici:

  Asta au primit pe mail:
  „In ultima perioada, mai exact in ultimii 2-3 ani, au aparut mai multe cresteri de preturi la furnizorii nostri, cum ar fi costurile pentru licentierea CPanel, costuri mai mari ale energiei electrice si celorlalte utilitati (cresteri de peste 50% in ultimii 2-3 ani), cat si costuri mai mari ale companiei in general (taxe, salarii, organizare, cheltuieli administrative, etc.) fapt pentru care am fost nevoiti sa analizam foarte bine rentabilitatea serviciilor oferite.

  Am ajuns la concluzia ca pretul minim de vanzare al unui serviciu de gazduire shared trebuie sa porneasca de la valoarea minima de 2.99 EUR + TVA lunar, echivalentul pachetului START din oferta curenta.

  Intrucat intotdeauna am fost aproape de dvs., incercam implementarea acestei modificari de pret intr-un mod corect. Prin urmare, va anuntam ca aceasta modificare de preturi se va opera DOAR dupa expirarea platii efectuate in avans pentru serviciul curent.”

  00
  • te muți la unul mic, dar ai același suport?

  • Am ajuns la concluzia ca
   Intreb pentru un prieten: oare cati eoni s-o fi gandit pana a ajuns la mirobolanta concluzie? Si cate zeci de clienti a pierdut dupa ce a pus-o in practica?

   00
  • nu le pasă. banii nu se fac de pe urma a 100 oameni cu 2€. nici de pe urma a 1.000.

  • Eu țin site-uri mici pe TLH, din 2011. Adevărul este că oricând am avut o problemă nu am fost lăsat de izbeliște că „Gigele, tu de 1 euro vrei să-ți și meargă site-ul fără întrerupere?!” Mereu au fost săritori și poate nu au fost probleme de hosting întotdeauna.
   Eu zic că cine dădea 1 euro nu va da faliment că trebuie să plătească 3 euro. Ideea este că schimbând acționariatul, modelul de business s-a schimbat și el. Au trecut la o abordare mai în stil mare.

   01
  • cum ziceam și aici, modelul asta de business „100 site-uri pe 2€” nu e sustenabil. de ce crezi că au vândut ăia către R22? de bine ce le mergea?

 11. Este foarte sustenabil daca stii cum sa il faci. Aia au 1000 de conturi pe servere nu 200 cum spui tu….
  Daca te uiti la cifrele de afaceri, toate firmele cumparate erau in crestere si cu profit serios, exceptie ar fi rohost.

  00
 12. modelul asta de business “100 site-uri pe 2€” nu e sustenabil. de ce crezi că au vândut ăia către R22?

  Cate ” modele sustenabile ” de business-uri autohtone de mare sau moderat succes ai vazut ?

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube