Interviu de colaborator al Securității: Dan Puric

Potrivit Colegului pentru Studierea Arhivelor Securității, Dan Puric n-a fost informator. Ceea ce ne bucură. Nu ne bucură că îl vedem atât de des la televizor, bălmăjind platitudini obosite, de genul celor pe care Ciubotaru sau alți slab mobilați la mansardă ca el le înghit pe nemestecate.

Pentru că n-aveam ce face, am făcut rost de interviul pentru poziția de colaborator al Securității vechi (că la aia nouă e alt tipizat de completat).

– Bună ziua. Puric Dan, actor. Interesant.

– Bună ziua. Da. M-ați văzut în vreo piesă?

– Să fim serioși o clipă, lumea vine la piesele dvs. în ciuda prezenței dvs. acolo. Dar am văzut în ultima piesă doi copii de viitor, Duban și Bendeac, ăia actori. Dar divaghez. Domnu’ Puric, uitați ce ne interesează: vrem să știm ce discută lumea la repetiții, dacă se fac glume cu tovarășul, chestii utile pentru activitatea Partidului

– Domnul meu, societatea noastră este bolnavă și plină de diletanți. Chiar zilele trecute, la o repetiție, o tovarășă actriță mi-a dat replica pe un ton ridicat, făcând ca o bucata de salam Victoria dintre dinții tovarășei să sară în părul meu. Așa ceva e inadmisibil. Nu numai că se știe că salamul Victoria e consumat de dușmanii societății noastre libere și prospere, dar era și marți. Trebuie făcut ceva pe tema asta.

– Nu ne interesează asta, ci lucruri mai serioase.

– Garderobiera vine la serviciu și nu compostează mereu biletul, mi-a mărturisit asta în timp ce cosea un costum pentru Henric al VIII-ulea și mirosea a transpirație. E o lipsă de respect…

– Nu, nu, domnu’ actor, ceva cu tovarășu’ Nicu, cu tovarășa secretar general…

– Da, da, tovarășu’ Nicu, portarul. Mă salută mereu cu dispreț, de parcă eu sunt vinovat că talentul meu îmi permite să câștig aproape la fel de mulți bani ca el. Lupta de clasă de aici trebuie să înceapă. Când vor fi actorii egalii portarilor? Noi nu suntem oameni?

– Altceva?

– Într-o seară mi s-a făcut scârbă de faptul că încerc să îmi depășesc condiția de actor și de cât de scremute îmi sunt ideile și am vomitat pe mine.

– Ieși afară!!!!

 say-bitch-old

(pamflet)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

15 comentarii

 1. Hmm…is that the best you can do?

  00
 2. O mică inadvertenta: Salamul Victoria era consumat de Fruntaşii Luptei pentru o Societate Multilateral Dezvoltată, cellalti mai mult visau la el.

  00
 3. Ei acum ar trebui sa credem tot ce spun aia de la Colegiul pentru Studierea Arhivelor Securității?…Aiurea… Ai fost recrutat de baietii de la Secu, e clara treaba…nu ca ar fi o problema, sunt altii mai importanti ca Dan Puric declarati ca fiind colaboratori cu fosta…ei si, s-a intamplat ceva? le-a cazut vreun galon?

  00
 4. Cand Dan avea 17 ani, a venit un securist la el si i-a cerut sa fie informator.
  Dupa 1 an, au renuntat la el deoarece nu isi turna colegii.
  Ma gandesc daca eu cand aveam 17 ani (inainte de ’89) si ar fi venit un securist la mine, l-as fi refuzat direct, eventual sa-l si scuip in fata si cu cateva injuraturi.
  Vali, ca Dan are obiceiul sa faca pe Mesia, ai dreptate, insa sa-l acuzam ca ar fi fost informator, nu e corect.

  00
 5. Este vreunul din astia de se cred reprezentanti ai poporului roman, care sa nu fi fost securist?

  00
 6. Nu stiu de ce te iei de Dan Puric. OK, l-am mai vazut luand-o pe aratura la televizor, dar sunt dispus sa inghit asta pentru spectacolele lui de acum cativa ani, care chiar au fost ceva in marea de impostura care ne inconjoara. Ai vazut Toujours l’amour, Costumele, Don Quijote? Merita mai mult respect. Daca o fi turnat nu stiu, dar sigur nu e din aceeasi plamada cu Voiculescu.

  00
 7. @Jerome – dupa razboi multi viteji se arata. As fi curios eu cam cat timp le-ar fi luat securistilor sa te livreze la Gherla – sectia ascutit chibrituri. Pe vremea aia nimeni nu avea curaj sa faca pe viteazul.

  Ce inseamna recrutat? Care sectie din Securitate l-a rectutat?

  Daca de exemplu ma viziteaza niste baieti de la politie ca sa ii ajut cu niste recuperari de date (de la niste carderi de exemplu) sau sa verificam sa zicem niste mailuri (schimbate de niste vanzatori de „antichitati)” e colaborare sau este efectiv o datorie a fiecaruia dintre noi ? Desigur daca aceeasi domni politisti ma intreaba despre parerile politice lucrurile se schimba radical…

  00
 8. @enzo
  Directia 1 (Informatii Interne)

  00
 9. Fata de tristii care evolueaza pe Acasa TV in telenovele romanesti, Dan Puric chiar este actor.
  Daca o fi colaborat sau nu, cine stie. Cine era director de departament sau sef de birou pe atunci avea sarcina de servici sa dea rapoarte la securistul institutului despre subordonati. Asta nu e colaborare cu Securitatea, nu erau platiti extra, nu aveau nume conspirative.

  00
 10. Dan Puric vorbeste despre demnitate, credinta, respect fata de parinti si valorile romanesti. Niste platitudini obosite, intr-adevar. Cui ii mai pasa de asa ceva in ziua de azi. Omul acesta trebuie redus la tacere, ca nu cumva sa incetineasca ritmul in care Romania se scufunda in mizerie.

  00
 11. @Zoso, e clar ca nu iti place omul si probabil nici subiectele abordate de el. Ar fi totusi interesant daca ai putea numi unul (sau mai multi tipi) care nu blamajeste platitudini obosite (adica sa-i dea clasa)

  00
 12. Ai dreptate, omul este un sfertodoct tampit. Debiteaza platitudini pe care aia multi si cumsecade le inghit cu nesat si face sali pline. Dobitocul isi are locul alaturi de Pavel Corut si alti apostoli de salon. Are un umor smecher de reclama la mici si se lafaie in lozinci. Gretos! Acelasi public cu Dry Cooker!

  00
 13. evident @alex, tu cand vorbesti in sala o faci pe bani buni, nu?

  00
 14. NOU
  #15

  „Ma gandesc daca eu cand aveam 17 ani (inainte de ’89) si ar fi venit un securist la mine, l-as fi refuzat direct, eventual sa-l si scuip in fata si cu cateva injuraturi.”

  Jeroame,esti un cretin cu spume si un labar nenorocit.Regele vostru trebuia sa fie tot un cretin ca Dan Puric

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube