Prostul stat prost

Ce zice la gazetă:

Contractul de achiziţie de autospeciale al Poliţiei Române – aşa-numita ,,afacere Logan de 70.000 de euro” – nu a putut fi reziliat din cauza clauzelor de penalizare, însă a fost renegociat de la 426 la 164 de milioane de lei.

Lăsaţi mizeria aia cu loganul de 70 mii, ca iar se trezesc penaliştii blogosferei. Concentraţi-va pe “clauza de penalizare”.

Deci statul n-a mai reziliat contracul pentru că ar plăti penalităţi. INTERESANT. Aş vrea să văd chestia asta mai des. Şi în sens invers. Statul a contractat o firmă să facă o lucrare, ăia au făcut prost şi cu 2 luni întârziere? Penalităţi! Bechtel se cacă pe ei cu autostrada de 5 ani? Penalizări!

Din nefericire, asta se întâmplă deja, numai că penalizările intră în buzunarele celor care dau licitaţiile firmelor prietene. Şi cum o să îl penalizez eu pe Jean, cu care beau seara la restaurantul lui pe gratis? Din ce îi mai ia el SLR sau Porşan lu’ Poponeţ? Păi nu e frumos să îi fac aşa ceva…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

11 comentarii

 1. e ciudat
  deci nu reziliaza contractul pentru ca firma are penalizari

  :nu a putut fi reziliat din cauza clauzelor de penalizare, însă a fost renegociat de la 426 la 164 de milioane de lei.”

  lei noi, sau vechi ? :|

  00
 2. Din acest motiv nu s-a reziliat inca de cand a inceput scandalul, acum aproape un an: erau penalizarile de reziliere mari cat contractul, asa ca mai bine il duceam la bun sfarsit.

  Si se intampla de multe ori ca statul sa perceapa penalizari, e o practica normala. De obicei ei platesc numai dupa livrare, cand daca ai avut intarzieri iti opresc din valoarea facturii o suma calculata conform contractului.

  00
 3. Faina treaba :) Baieti destepti :)

  00
 4. eu zic ca nu o sa dispara de la noi niciodata “smecheriile” astea.

  00
 5. Nu stiu altii cum sunt, dar eu mai bine votez cu Nati Meir decat sa iasa Basescu, Geoana sau Chiul Antonescu. Cel mai tare ma enerveaza Chiul Antonescu si Oprescu, cei care n-au facut nimic pana acum pentru Romania dar se dau Maica Tereza. Cine e ca mine il invit pe blogul: crinantonescuantiblog.wordpress.com

  00
 6. Da’ de ce pana mea a semnat statul un contract in care penalitatile sunt mai mari decat valoarea contractului? Numai eu vad ceva aberant aici? Eu as zice prostul stat hot!

  00
 7. am auzit la radio ca ar fi fost reziliat pana la urma..

  00
 8. bechtel n-are nici o vina pentru intarzieri… primesc doar o mica parte din banii promisi in fiecare an, ei lucreaza in ritmul finantarii (asta nu inseamna ca preturile nu sunt nesimtite, le iau apararea doar cand e vorba de termen)

  00
 9. Bechtel nu a fost contractat sa execute o autostrada suspendata, asa ca pana cand nu sunt rezolvate problemele cu terenurile pe care urmeaza sa treaca aceasta Romania se va lauda tot cu A1 si A2.

  00
 10. Si eu garantez ca tot cei din conducere castiga. Indiferent de contract, cand e vorba de stat este unul acolo care face nasul mare…

  00
 11. NOU
  #11

  Contractul cu Bechtel pentru autoastrada Transilvania a fost un compromis pentru integrarea Romaniei in Nato.
  Am auzit pe la TV ca nu ne este deloc avantajos acest contract, dar ne-a fost impus de catre administratia Bush la vremea lui.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.