Prostiile lui Cristici: Și eu sunt minoritar (Easy Listening)

Am răspuns unui comentariu de la articolul de ieri, unde cineva spunea că nu aș putea înțelege cum e să fii minoritar.
Ba da, pot înțelege.
Am ajuns minoritar prin eliminare.
Adică, să citez mulți oameni care mă cunosc, „Lumea evoluează, tu stai pe loc. Devii învechit, dinozaur.”
Așa e. Și nu vreau altceva. Lupt chiar să nu devin rinocer.
Oameni mult mai bătrâni decât mine mi-au spus că sunt „din secolul trecut”, și ce îmi doresc eu de la viață nu mai există, nu mai am șanse să găsesc.
Lupta cu timpul. E ceva mai greu decât lupta cu timpul?

În secolul construcțiilor pe plajă, la distanțe de maximum 2 metri între ele (legal, prevedere din Codul Civil), omul vostru își dorește locuri de promenadă.
În locul „WAP”, îmi doresc femei în rochii.

Între aceste două scene, o aleg pe a doua. Oricând.

De fapt, cel mai grav este că nu mai văd în jurul meu exemple precum în scena a doua. Poate sunt orb, poate nu le văd eu doar, ele existând zilnic.

Între 2021 și 1979, aleg 1979:

M-am refugiat în filme vechi. Și va fi foarte greu, extrem de greu să mă readaptez „vieții normale” când va trebui să ies din casă în mod real, când se va fi terminat cu pandemia asta (adică, să mă apuc iar de călătorit).

Dar nu e un text în care să plâng, sau să cer mitinguri pe Calea Victoriei pentru „awarness” faptului că ne tâmpim de tot. Nu.

Weekendul acesta am făcut un maraton al seriei Jandarmul. În copilărie nu râdeam la fel de mult la aceste filme cum am râs zilele astea. Moș, îmbătrânesc, dau în mintea lui Louis de Funes.

Textul de astăzi este pentru a vă aduce la urechi, dacă nu știați deja, un stil de muzică pe care l-am identificat acum câteva zile. Auzeam, voiam să ascult mai multă muzică de acest fel, dar nu știam cum se numește genul: Easy Listening.

Easy listening (including mood music) is a popular music genre and radio format that was most popular during the 1950s to 1970s. It is related to middle-of-the-road (MOR) music and encompasses instrumental recordings of standards, hit songs, non-rock vocals and instrumental covers of selected popular rock songs. It mostly concentrates on music that pre-dates the rock and roll era, characteristically on music from the 1940s and 1950s. It was differentiated from the mostly instrumental beautiful music format by its variety of styles, including a percentage of vocals, arrangements and tempos to fit various parts of the broadcast day.
Easy listening music is often confused with lounge music, but while it was popular in some of the same venues it was meant to be listened to for enjoyment rather than as background sound.

https://youtu.be/FzMXvvug4eY

 

Momentan atât. Am să revin pe tema aceasta, cu sute de poze, filme, muzică… Uităm. De fapt, ce zic eu uităm, s-a uitat deja.

Mitinguri pentru dreptul de a te plimba pe plaje românești, cu fata de mână. Mitingul minoritarilor care nu vor ca lucrurile bune să dispară.

St. Tropez, 1979:

 

P.S.: Mai vreau să identific genul de muzică din genericele seriei B.D. … Are cineva idee ce muzică e aceea?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

48 comentarii

  1. BD-urile au muzica compusa de Ion Cristinoiu. https://youtu.be/3u2UUvsZwY0

    00
  2. > Am ajuns minoritar prin eliminare.

    > În locul “WAP”, îmi doresc femei în rochii.

    > Între aceste două scene, o aleg pe a doua. Oricând.

    > M-am refugiat în filme vechi.

    Suna putin a INCEL, serifule. Iti trebuie ajutor de specialitate, la modul cel mai serios.

    00
    • Du-te inapoi pe reddit, edgelord!

      00
    • Exemplu clar de discriminare. :)
      Deci cum, dacă îți plac femei in rochii si nu in pi#da goală, e “incel”.
      Dacă îți plac plaje cu plaje, nu plaje cu blocuri, e “incel”.
      Tu gândești, “serifule”?
      “Incel”… au învățat românii cacaturi de cuvinte din State.

      00
    • Din punctul meu de vedere, „ajutor de specialitate, la modul cel mai serios.” trebuie copiilor si oamenilor din publicul de la concerte cu fete in curul gol.
      „ajutor de specialitate, la modul cel mai serios.” trebuie facut celor care cumpara cutii de chibrituri pe plaja, crezandu-se mari „oameni de afaceri”, „au casa la mare”.
      „ajutor de specialitate, la modul cel mai serios.” trebuie celor care beau cocktail-uri in cacat, printre deseuri de constructii, crezandu-se „cool”
      Puncte de vedere, „serifule”. :)

      10
    • I vine de la involuntary. Care e putin ironic, ca numa involuntar nu e, dar asa se autointituleaza ei, cine-s eu sa ii judec?

      Asa si la tine, „am ajuns … prin eliminare”. Gen s-a intamplat. Nu tu ai facut asta, involuntar tie ai ajuns asa. Si te plangi, ca n-ai aia, ca n-ai aia, dar cel mai important „CA NU MAI GASESTI DOMLE FEMEI IN ROCHII TOATES CURVE”. Bine, ultima parte e muta, dar, crede-ma, tipa textul chestia asta, printre randuri.

      00
    • Tu acum ce faci? Nu intelegi ce scriu, iti dai cu presupusul, o arzi jmeker, apoi bagi cu „ultima parte e muta, dar, crede-ma, tipa textul chestia asta, printre randuri”.
      Eu ce sa-ti fac daca nu poti intelege un text scris? Mai si tragi concluzii comentand cat de jmeker esti tu… „incel”, „serifule”.
      Astia sunt oamenii de care ma lovesc zilnic, si incerc sa nu-i mai intalnesc, dar nu pot.
      Imi plac femeile femei: INCEL!
      Imi place curatenia, nu jegul: INCEL!
      Societatea de azi nu mai da ocazia plimbarilor pe malul marii (ca se umplu plajele de blocuri): INCEL!
      Nu am ce sa-ti fac, daca atat te duce capul, „serifule”.
      Si esti fix exemplul pentru care spun oamenii mai batrani decat mine ca nu ne vom mai intoarce niciodata la ce era candva. Nu ca nu am putea, ci pentru ca nu mai exista oameni care sa inteleaga chestii. Si-a luat coteț pe plaja, e fericit. Atat l-a dus capul. Bea bere in cacat, dar e pe plaja = asta e notiunea lui de „lux”.

      E amuzant, oricum, sa fii facut „incel” de oamenii care traiesc „in actualitate”, in era conturilor platite la onlyfans.
      Sa spunem ca vin din era cand nu exista internet – ca sa afli noutati trebuia sa iesi din casa, sa vorbesti cu lumea, iti dai seama!?… Destul de greu ca un dinozaur din ăsta sa fie „incel”, cred. Zi „boomer” daca tot vrei sa ma insulti. :)

      Daca nu imi plac fundurile si țâțele pe pereti, sunt „incel”? :)
      https://i.imgur.com/iTh8TPV.jpg
      https://i.imgur.com/sci1SLe.jpg

    • Eu am dat c/p la 4 randuri. E ca la matematica, in scoala generala: din 1, 2, 3 SI 4, rezulta x. Luate separat poate inseamna ce crezi tu ca inseamna. Luate impreuna, inseamna ce zic eu ca inseamna.

      Traducere (in caz ca ai lipsit la matematica in scoala generala – hue hue):

      E ok sa preferi „femeile femei” cum le zici tu.
      E ok sa preferi o femeie in rochie uneia in fishnet (bine, ai fi putut sa alegi si tu o poza mai putin tipica incelilor, in care personajul masculin nu cara haina aia fix pe umar, ca in visele umede ale tuturor incelilor de a fi nice guy cu haina pusa peste balta, sa traca dama. See what I’m sayin?)
      E ok sa iti placa filmele vechi.

      Dar NU e ok sa te crezi „minoritar” prin eliminare, sustinand toate celelalte puncte in acelasi timp. Adica e ok, dar trebui sa-ti asumi ca suna a caz INCEL de manual. De afara, cel putin, asa se vede combinatia de TOATE cele 4 chestii scrise de tine. Maman dit que je peux, tu ai scris, eu am citit, si tradus. Don’t shoot the messenger, ca din exterior asta pare.

      Ceva ceva, daca miroase a rata, merge ca o rata, macane ca o rata, poate chiar e incel…

      00
    • Alain Delon INCEL.
      Ai dreptate, baga mare, „șerifule”.
      Pierd timpul.

    • Nu man. Alain Delon e chad. Tu esti incel, pentru ca te simti „minoritar” ca-ti plac femeile „femei” cum spui tu. Chiar nu intelegi ca spunand asta insinuezi alte chestii?

      Nu poti spune „ma simt minoritar prin excludere” fara sa insinuezi ca restul, „majoritarii” prefera altceva. Chiar nu intelegi ca astea doua se exclud?

      Asadar, tu esti incel pentru ca te crezi „involuntar celibat ca femeile sunt majoritatea in fishnets, si nu in rochii ca pe vremuri”.

      Spune sincer, esti putin grasut si ai par pe gat?

      00
    • Fac un efort – inutil – sa-ti explic in mai multe cuvinte „Am ajuns minoritar prin eliminare.” Un caz, unul singur.
      Bunica avea in curte tufe de regina noptii. Casa ei era cea mai frumoasa de pe strada. Regina noptii, trandafiri agatatori, trandafiri de dulceata, vie agatatoare adusa din Franta (e o poveste mai lunga aici, cum de aveam, in comunism, vita de vie adusa din Franta – implica un inginer agronom de la Bucuresti, vecin cu fiica bunicii… o poveste faina, poate am sa o scriu alta data).
      Asa erau toate casele. Oamenii „concurau” cu florile. Cine are curtea mai faina. (Cealalta bunica avea gladiole la poarta, de exemplu. In curtea din spate avea rosii si ceapa, in fata gladiole)
      A murit bunica, a ramas bunicul. Bunicul nu le avea el cu gradina, si nu se omora cu florile. Asa ca, pa pa regina noptii. A plantat ceapa in curte, ca „ceapa produce”. Ceapa, in centrul Iasului. Ceapa si usturoi, pe bucatica de pamant de la strada. Cand treceai pe strada (gard din ala unde vezi bine curtea), in loc de flori vedeai strat de ceapa.
      Vecinul Angheluță a murit. Mostenitorii au vandut casa. Unor tigani. Aia au demolat si au facut vila. pe 80-90% din teren. Vila mare! Manele. Gratare la poarta, in centul Iasului (si la Braila e la fel, no problem, am poze).
      Vecinul celalalt al bunicii a vandut si el, acum e un service auto acolo.
      Pe strada unde a locuit Iosif Sava, o strada cu case ce aveau tufe de regina noptii la porti, acum sunt 3 service-uri auto, o spalatorie de masini, manele si gratare sambata (Boss, macar in weekend! – ii mai poti spune ceva? e numai in weekend!)
      Casa bunicii… a ramas sora mea. Care nu are skill-urile bunicii, sora fiind inginer de meserie.
      Eu sunt eu. Apreciez regina noptii, dulceata de trandafiri, tabieturile anilor alora.
      Dar sunt ca bunica? Sunt cel putin la fel de bun gospodar cat bunica? Nu. Nici pe departe. Mai am drum defacut pana a ajunge sa fiu ca bunica.
      Totusi, in ecuatia strazii aleia, in 2021, as fi cumva mai gospodar decat restul, mai „desirable” ca vecin decat restul.
      Am vreun merit? Nici unul. Sunt mai de preferat ca vecin prin eliminare.
      In plus, prin eliminare, am ajuns minoritar. Unul „invechit”, care o tot arde el cu flori si trandafiri de dulceata, cica asa ar trebui sa arate curtile din centrul oraselor. Fraier!
      Strada aia arată mai bine in 2021 decat in 1985? Nu. Arăta mai bine in 1985, clar, cand nu erau atatea masini la coada la spalat, si service-uri auto in zona.
      Extrapoleaza asta la toata Romania, si la toata plaja de evenimente posibile.
      Imi place progresul, cand el duce ca tre mai bine, nu catre mai rau. Contradictie. Progres nu inseamna mai rau. Deci nu e progres? Ce e? Schimbare? Aha. Sa-mi placa schimbarile care duc inspre mai rau? Nu, nu-mi plac.

      Oamenii care nu apreciaza florile vor avea copii. Acei copii vor creste cu manele si maieuri cu slapi, nu cu regina noptii si vie din Franta. In loc de „easy listening” vor asculta un alt gen: manele, mumble rap.
      Creierul meu a inmagazinat niste informatii, niste experiente care devin greu de reprodus in Romania. Din ce in ce mai greu, cu cat trece timpul, va fi extrem de greu. Pentru ca oamenii care vin din urma nu stiu, nu cunosc, nu apreciaza, ajung sa nu isi poata imagina chestii din astea. Se uita, se mira, si nu inteleg… de exemplu, cum de lumea nu prea era depresiva, desi nu exista net.
      Si nu pot face eu casa mea (23.000 de euro o casa cu destul de mult pamant, la cateva zeci de km de Iasi) ca fac doar o nuca, un univers care se termina cand iesi pe poarta. In anii aia universul era mult mai mare, cat un oras, poate. Cel putin.

      Am scris mai mult, desi stiu ca nu ai sa intelegi mare lucru.
      Baga cu INCEL, ca zici bine. A stai, ca vad ca ai mai invatat un cuvant din State: „chad”. E clar, esti prea kewl pentru ce scriu eu aici.

    • Ma scuzati ca va intrerup, dar ce plm e un incel?

      00
    • @cristici, atat ai povestit de trandafirii aia , parca imi vine sa iti cer niste butasi ( sau cum le-o spune, habar n-am)

      00
    • Involuntary celibate. Incelii zic ca fetele frumoase ii prefera pe smecherasii cu papagal care fac sport si au muschi in detrimentul baietilor sensibili si buni la suflet. Practic, in universul incelilor, toti tinerii care au o relatie sunt niste insensibili rai. Iar fetele frumoase sunt bineinteles niste fufe insensibile si ele.

      Incelii sunt in razboi cu tinerii care au o relatie si, uneori, ii mai calca cu masina. Ultimul atac al unui incel a fost acum ceva ani, un baiat Alek Minassian parca care a omorat vreo 10 tineri calcandu-i cu un van pe o strada frecventata de tineri din Toronto.

      In mod ciudat incelii nu vor fete incele, ci le vor pe alea frumoase si fufe la care nu au acces.

      00
    • NOU
      #15

      bre, da’ ce resboiu’ se porni, duminica, în zi de sărbătoare…
      și nu înțeleg nevoia asta de etichetare expeditivă, după 2-3 vorbe; chiar atît de mică să fie o personalitate umană?
      ia, etichetați-vă fiecare; io îs…
      Un cowboy batran intra intr-un bar si comanda o cafea. Pe cand isi bea cafeaua, langa el se asează o tanara. Cere o cafea, apoi se intoarce catre cowboy si-l intreaba:
      – Eşti un cowboy adevarat?
      El ii raspunde:
      – Mi-am petrecut toată viata imblanzind taurii, mergand cu cirezile, concurand la rodeo-uri, reparand tarcurile, ajutand la nasterea viteilor, descarcand fanul in iesle, facand curatenie in grajduri si hranindu-mi cainii de paza, asa ca, da, cred ca sunt un cowboy adevarat.
      La care, fata ii spune:
      – Eu sunt lesbiana. Imi petrec toata ziua gandindu-ma la femei. De cand ma scol, dimineata, ma gandesc numai la femei. Cand fac duș, ma gandesc la femei. Cand ma uit la TV, ma gandesc la femei. Ba ma gandesc la femei chiar si cand mananc…
      Se pare ca totul ma face sa ma gandesc la femei.
      Cei doi isi beau cafeaua in tacere. Dupa o vreme, de cealalta parte a batranului cowboy se aseaza un barbat, care-l intreaba:
      – Esti un cowboy adevarat?
      La care cowboyul ii raspunde:
      – Asa am crezut dintotdeauna, dar tocmai am descoperit ca sunt lesbiana…

      00
    • Lui Gabi i-a bagat ieri mami net pentru ca nu a mai ramas repetent, a aflat azi de incel pe care il scrie mandru cu majuscule si crede ca ne impresioneaza cu asta.

      00
    • Inseamna ca suntem mai multi inceli.

      00
  3. „Mitingul minoritarilor care nu vor ca lucrurile bune să dispară.”

    Mai adunăm doi-trei si ne facem majoritate, după care oprimăm pe cine prindem.

    (dar nu te superi prea rău dacă nu râd chiar cu lacrimi la jandarmii ăia, da? Că-s mai pricepuți ai noștri – in fine, pote că jandarmii cu râsul și noi cu lacrimile, dar cam tot cuvintele ale se folosesc.)

    00
    • Vreau sa scriu un text special despre seria Jandarmul. Au niste „disclaimers” filmele la inceput. Apoi, s-au facut doar cateva filme, dar istoria a monetizat asta, existand azi in St. Tropez un muzeu al filmelor din seria Jandarmul. Apoi, intr-unul nu apare Claude Gensac pentru ca… avea contract cu teatrul, si era mai important teatrul decat flmul. (cati actori celebri fac alegerea asta?). Unele scene sunt filmate direct cu public, fara figuranti… mi se pare un risc interesant. Oare cum a fost, au anuntat pe stalpi ca se filmeaza pe faleza? :)
      Urmarind ca adult, filmele acestea au o anumita istorie a lor, mai departe decat comedia.

  4. Fix același lucru. Ești minoritar. Da.

    00
    • Dap. Daca ar locui in Rusia ar lua boxuri in dinti iar daca ar locui in Arabia Saudita ar fi aruncat de pe moschee in cap. Duce o viata foarte periculoasa traind in trecut.

      00
  5. M-ai făcut sa rad cu maratonul seriei „jandarmul”. În mai 2008, într-un hotel din Oradea am efectuat și eu aceasta operațiune întrerupta din când în cand de gafielile din camera de alaturi unde 2 corporatiști din Pharma „aprofundau” un timbilding. Dar invatasera foarte bine lecția😁
    În fine, acum cred ca greu s-ar putea lansa pe piața aceste filme datorita, de exemplu, lipsei diversității… Se simte chiar și în cele 6 filme trecerea de la paternalismul gaullist (în primele 3) prin noua cultură încurajată de soții pompidou (jandarmul la plimbare), neoliberalismul giscardian (extratereștrii) la problematica globala din ultimul film, lansat în epoca mitterand (egalitatea între sexe, imigranții, problema energiei, ba chiar puțin ecologist). Sa nu uitam ca mitterand a șters crucea unei biserici de pe afișul sau electoral din 1981.
    Asta e, vremurile se schimba, unele generații îmbătrânesc, altele „se maturizează” și au alte priorități, alte valori. Odată cu inainterea în vârstă ești tentat sa spui ca era fain „pe vremuri”, dar de fapt era asa pentru ca erai mai tânăr, mai plin de speranta și, de ce nu, mai sănătos. Dar și acele vremuri aveau problemele lor, care nu erau puține.
    Revenind la asaltul minorităților asupra traditionalistilor, eu cred ca mișcarea e veche și ce vedem acum e doar o etapa. După minoritățile rasiale și sexuale, copii etc. vin la rand animalele, ba chiar se pregătesc robotii (algoritmii, etc).

    00
  6. Astepti pensia? :))
    Lasand gluma la o parte, incep sa ma regasesc in cele scrise de tine, insa incerc sa ma adaptez, sa citesc constant si sa vad ce este nou. Nu as putea spune ca sunt conservator, dimpotriva, insa anumite chestii mi se par pur si simplu absurde.

    00
  7. Foarte corecte și pertinente observațiile Dvs! Mă regăsesc in întregime. Este o degradare in România ceva de groază….in toate domeniile: construcții, comportamental, moral, etc ….E o ciobănie grasă, o amestecătură de balcanism cu turcism și influențe maneliste. Eu recunosc că sufăr trăind pe aceste meleaguri. Nu mai vorbim aici de corupția sistemica, managementul defectuos al țării, etc…..

    00
    • Spuneți-mi ca sunt rasist, dar degradarea asta vine de la numarul in crestere de ‘suedeji’. Sunt din ce în ce mai multi, se comporta si acționează specific si din păcate, parte din ceilalți tolereaza (din lașitate tipic romaneasca) saunmai grav, îi copiază…viitorul nu sună bine…

      00
    • Regula lui Hitler: in orice discutie, la un moment dat se va mentiona Hitler. Il mentionez eu acum: nazismul e vina exclusiva a lui Hitler?
      Daca ies acum in piata publica si strig nasoale, e numai vina mea ca raspunde poporul?
      Sa nu dam vina pe minoritati. Da, e nasol sa ai cultura furtului de cai, dar nu de asta blonzii daci asculta manele…

      E mai usor sa fii rau decat bun. E mai usor sa scuipi pe jos decat in batista. E mai usor sa arunci pe jos decat la cosul de gunoi. E mai usor sa puti decat sa nu puti. E mai usor sa crezi ca esti jmeker cu o tigaie de masina, decat sa constientizezi cat de nimeni esti cu o tigaie de masina.
      Trebuie efort mare sa mananci dulceata pe farfurioara, in loc sa o mananci direct din borcan; trebuie efort sa calci o camasa, sa faci curatenie, ordine. Nu mai zic de scoala, cat efort trebuie pus pentru a termina o scoala, pentru a face scoala.
      Iar in 2021, in era puiului la 5 lei, mai conteaza scoala? Are sens sa ne chinuim?

      Ce e mai usor, sa fiu cu clasa, sau sa „vand pi#da la colt”? (BUG Mafia) Aici in ideea ca e mai usor sa prostesc… incelii (sic!) aparand in fundul gol, decat sa devin o fata cu clasa. E mai simplu, si e mai rapid, mai „rewarding”. Amuzant exemplu de degradare e ca inainte trebuia chiar sa te filmezi facand chestii sexuale, pentru a face bani pe net. Acum, doar arati o bucatica de fund, ai facut milionul de parai… Sunt curios care va fi viitorul, peste inca 10 ani.

      Nu e vinovat nici un „suedez” ca societatea e cum e. E mai usor sa fie asa, e mai simplu, iar oamenii accepta asta, simplitatea asta.

      Mergeam ieri prin parc si am vazut doi, el cu ea. De mana. Cu cealalta mana, el se scobea in nas.
      De Ziua Marinei, la Braila, pe strazi am vazut oameni in maieu soios si șlapi. Zi de sarbatoare, orasul primea vizitatori din tara.
      „Incel” sunt eu, clar. „Boomer”, nu inteleg progresul.
      In era robotilor, a statiilor de calcat rufe, a masinilor de spalat vase, in era uscatoarelor electrice de rufe (o plaga a climei, aceste uscatoare, apropo)… in era aceasta, lucururile pentru care au fost inventate aceste masini nu mai au valoare cumva. Fast Food, fast fashion, fast life.

    • Mă contrazici dar îmi dai și dreptate….este si vina suedejilor pt ca se comporta asa , la fel cum este si a celorlalti care aleg calea usoara cum spui tu , a mimetismului, a ‘uite ca aia fac si nu patesc ceva’…totodata este si vina celei de a treia categorii , a lasilor care comenteaza in barba (sau pe bloguri ) si care nu amendeaza comportamentul deviant al primilor. Avem cea mai mare populatie de ‘suedeji’ din lume. Oare ce inseamna asta ? Am avut interactiuni cu ei nu doar pe strada, la joaca sau la școală. Ci si la locul de munca, de la munca necalificata pana la cea de tip ‘white collars’. Isi pastreaza comportamentul, felul de a actiona si relationa, indiferent de nivel de educatie, venit, functie,statut social. Iar romanii, au o abordare
      de acceptare sau chiar tind sa aprecieze nonconformismul lor…’tigani, ce sa le ceri’ e cam maximul de reacție, nu exista tentative de atragere atentie legat de devieri de comportament, abordare…pt ca intervine lașitatea, individualismul…’de ce sa ma pun eu rau, altii nu zic/fac ceva’…Legat de Hitler, poate , germanii lasi de atunci au vazut in el tatuca care ar avea curajul sa faca ceea nu aveau ei curaj sa faca…si tot din lasitate si frică, nu au intervenit sa opreasca cand a inceput nebunia…gen, in zilele noastre : stai mha, nu adunați tiganii in lagare, noi doar vroiam sa le zica cineva sa nu mai faca mizerie, sa nu mai asculte manele la max etc, ca noi suntem prea cacaciosi sa o facem…

      00
    • @ cristici: „Mergeam ieri prin parc si am vazut doi, el cu ea. De mana. Cu cealalta mana, el se scobea in nas.” – cealaltă mână a ei?

      00
  8. NOU
    #29

    Easy listening a devenit chill-out, mood music, ambientala etc. Acelasi principiu, instrumente diferite. Iar pe vremea cand era compusa cea din clipul de mai sus erau si atunci unii care nu erau de acord cu asta si vroiau reintoarcerea la muzica si obiceiurile care existau inainte cu 50-60 ani de momentul muzicii din clip. Ideea e ca „classy is classy”, indiferent de epoca, si evolueaza subtil, dar tot cu bun gust, odata cu trecerea timpului. Tot la fel cum evolueaza si prostul-gust. Iar raportul prost-gust/bun-gust a fost mai mereu in favoarea primului, indiferent de epoca, pt oamenii cultivati care traiau in vremurile respective. Poti sa fii si acum, indiferent de cantitatea de dulceata de cirese amare de care dispui. Daca te cramponezi de niste elemente din trecut, unele din ele alergic de prafuite, nu le mai poti vedea p-alea misto din prezent.

    00
  9. Să nu cădem în capcana idealizării trecutului, Cristici. Perioada în care trăim reprezintă mediul cel mai potrivit de dezvoltare atât personală, cât şi colectivă din întreaga istorie a omenirii.

    00
  10. Nu știu exact cum să spun ca să fiu înțeleasă: amesteci sau confunzi niște chestii:
    Amesteci dorința ta de curățenie și o ordine în spațiul public, dorința de respectare a unor norme de urbanism și utilitarism (mă îndoiesc că puz-ul permite un grad de ocupare de 80-90% a terenului cu construcții în cazul unei locuințe particulare; intr-o societate normală/corectă/civilizată nu s-ar permite clădiri industriale (service-uri), mai ales unele atât de poluante într-o zonă de locuințe) și alte câteva chestii (cu privire la care sunt de acord cu tine)….
    le amesteci cu gusturile tale muzicale, de modă, preferința pt un anume stil de viață și poate chiar o idealizare a trecutului….
    și ți se pare că sunt același lucru.

    Nu sunt.

    Ah, și eu aș prefera ca unii bărbați să înceteze să îmi spună cu ce să mă îmbrac. :)

    00
    • Universul este un cumul de factori.
      Nu ai loc unde sa te plimbi, nu te mai plimbi. E noroi pe strazi, nu mai imbraci rochie. Nu mai imbraci rochie si nu te mai plimbi in promenada, ce sens mai are „muzica de plimbare”? Etc.
      De ce nu prea mai avem femei in rochii? Pentru ca se construieste aiurea la Navodari. Ar fi un raspuns pertinent. :)
      Sunt niste articole despre zonele pietonale din Olanda – inainte erau doar pietonale, apoi au dat voie masinilor acolo, apoi au scos masinile de acolo… „Universul zonei”

      00
    • Tu crezi că toate femeile care nu mai poartă rochie au ales asta pt că nu mai sunt zone pietonale sau alt motiv d-ăsta care tine de infrastructură?!

      Doamne păzește!

      La un moment dat nepoata mea avea o pată pusă pe fustițe de tul. Le purta absolut oriunde, indiferent de condițiile meteo, inclusiv pe munte sau pe viscol.
      Dacă o femeie a chef să poarte rochie, va purta rochie.
      Dacă n-are chef, nu va purta.
      Simplu. :)

      00
    • A naibii coincidenta totuși cum vreme de zeci de ani femeile au ales sa poarte fusta și brusc nu le mai place…. Ce e drept, în fusta sau rochie, nu se vede fofo la fel de interesant ca în colanți și nici bucile ca în chestiile stupid numite jeans, ca tot un fel de colanți sunt…
      Dar, da, singure femeile au ales asta… In aceste vremuri în care se știe ca oamenii gândesc atât de mult singuri, fără a fi influențați de absolut nimeni…,

      00
  11. Ești o victimă indirectă a pandemiei. Peste tot se numără morții direcți ai epidemiei cu studii, cifre și statistici de te lasă rece. Dar cei care au supraviețuit? , ce calitate de viață au după juma de an de închis în casă? Numărul depresiilor, sinuciderilor, violența conjugală etc, pe astea cine le numără? Nu judec preferințele tale deoarece nu te caci în gustul omului. Dar atitudinea ta și felul în care pui problema e acru, trist aproape disperat. Nu te obligă nimeni sa ieși din lumea ta, rămâi acolo. O zi bună

    00
  12. Pune poze din blocurile din spate cu plaja din nu știu ce film. Bine bă.. manipulare sa îți iasă ție nostalgia

    La fel și la femei. Parașute vs damă din film

    00
    • Așa e, compara arta cinematografica cu un show divertisment ieftin. Aștept cu interes un articol semnat coloja ce tratează tulburările psihice cauzate de lockdown. Subiecți de studiu sunt destui

      00
  13. Am o vecina de vreo 70 de ani…

    „Textul” ei de cate ori deschide gura incepe cam asa: „Nu vreau sa ma laud numa’ zic…” si continua cu ceva ce ea considera lauda (tampenii religioase, in realitate, da’ ea considera si in realitate chiar e tot o lauda).

    Ehh, cam asa ai facut si tu acum, Cristi. „Nu vreau sa ma victimizez, numa’ zic…”

    Nu cred ca exista ceva gresit in niciuna din preferintele tale (ba chiar impartasim cateva), da’ nu cred nici ca esti o victima sau vreo minoritate. Inceteaza sa te comporti ca una.

    00
  14. Boss, așa da. In sfârșit ceva care nu mai e dezlânat. Spor

    00
  15. Ce ne arata Cristici, Saint tropez, familii de nobili din Italia cu servitori la masa, femei upper middle class sau upper class. De ce nu putem trai toti ca ei?
    Pai simplu, majoritatea suntem saraci.
    Acum vreo sapt veneam de la plaja dupa caderea serii undeva intr-o statiune de la Mediterana, si am trecut pe langa un restaurant (scump,banuiesc) unde intrau dinastia imbracati ca in pozele tale (echivalentul din anul 2021).
    Acuma de ce nu ne straduim noi astia lower middle class sa aratam ca si ducesa de Cambridge cand se duce la restaurant? Am o cunostinta care daca iese in oras imprumuta o poseta de firma, o bijuterie din familie, chiar si haine daca e cumva nevoie, suna coafeza care e in top 5 din oras si da, arata rasat la final si fara un foarte mare efort financiar comparat cu puterea ei de cumparare.
    Dar o femeie care a pornit de jos fara spatele asta asigurat mai bine ar pune ceva bani deoparte pentru zile negre decat sa incerce sa arate ca astia, si si-ar gasi un barbat care sa o accepte imbracata cum vrea ea si care pune mai mult pret pe sentimente decat pe aparente.

    00
  16. Din ce film e poza doi?

    00
  17. NOU
    #44

    Cristici, nu esti o minoritate. Nu in sensul in care este folosit acest cuvant in acest context.

    Exista preferinte si caracteristici imuable. Tu te incadrezi usor la categoria preferinte.

    Bineinteles ca exista si lucrui care nu pot fi incadrate la fel usor… orientarea sexuala, cultura, etc (mai sunt eu daca ma obligi sa vorbesc o anumita limba, sa respect cutumele unei anumite culturi, sa fac sau sa nu fac sex cu cine vreau eu, samd).

    00
  18. Multe femei se adapteaza dupa situatie, dupa circumstante.

    Am vazut în persoană femei care după trecerea dintre 29 și 30 de ani (cu aproximație) și-au sters tatuajele la clinică, cu laser, și au trecut de la fishnet, tricou și par scurt, băiețos la rochie si păr lung, mai ca ai fi zis ca e alta persoana.

    Unde vezi scene WAP, asta e pentru că femeile de acolo au parte de circumstanțe care favorizează WAP.

    Offtopic, și eu sunt minoritar: sunt un tâmpit, autist, ciudat, anxios și asta mă face minoritar.😂

    00
  19. Ai grija ce iti doresti. Jumatatea mea mai buna se imbraca in rochie cand iesim la plimbare. Si treaba
    asta ma face sa ma simt extraordinar, ptr. ca tre sa ma imbarc si eu cat de cat elegant. Cand ies pe faleza in port, unde sunt 50 de barci, veliere si salupe si toata lumea e in bermude si slapi, eu ma plimb la pantalon lung ca Alain Delon in filmele de acum 50 de ani. E superb.

    10
  20. Adevarul este ca moda anilor 60 este inegalabila .

    00
  21. Deci de la „easy listening” venea denumirea de „muzica usoara”.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.