Proprietari de friteuze, cum supraviețuiți fără să băgați ulei cu tona?

În partea cealaltă, vecinii mei erau doi în curte, una dintre hote era spre curtea mea, știam când gătește și ce. Pe scurt, 5 din 7 zile prăjeală la prânz. Acum, vecina are momente în care prăjește cârnați din ăia de porc sau face ceva, nu știu ce, dar știu că miroase ca la fast-food de la ulei.

Ca oameni care gătesc foarte puțin cu ulei, susțin raționalizarea. O sticlă de ulei pe lună. Gătește și altceva decât prăjeală non stop! Cumpără o friteuza cu aer cald!!! Învață și altceva decât ulei non stop! Nu mai mânca merdenele uleioase de la patiserii!

Așadar, voi cât ulei consumați pe lună? O sticlă? Mai puțin? V-am zis, eu nu pun ulei nici în salată, stric gustul legumelor…

mancare-02

(articol sponsorizat)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

101 comentarii

  1. O sticla la 2 luni. La noi se gateste cel mai des la friteuza cu aer cald + cuptor.

    Comentariu apreciat.538
    • Idem. La salate pun ulei de masline, si o sticla ma tine doua luni si ceva

      Comentariu apreciat.315
    • NOU
      #3

      Bai kilroy am facut o data acasa la un preten un chef cu vinuri galbene d-alea dulci gen lacrima lui ovidiu. Nevasta-sa nu arunca sticlele goale, habar n-am de ce. Si in dimineata aia primise un pachet cu ulei virgin extra de masline, la bidon de ăla de 5 litri ca e mai ieftin. L-a turnat in sticlele alea goale de lacrima lui Ovidiu. Noi am terminat repede sticlele vin-vin, si am plecat fiecare la casa si sau nevasta lui. Fii antenă pe langa ce pericol am trecut, kilroaye.

      418
  2. Un litru de ulei acasă la două – trei luni la salate și gătit și cred că încă unul în aceeași perioadă din langosi și KFC.

    243
    • Asa si la noi, o sticla ne tine cate 3-4 luni, iti deama, nici daca s-ar face 20 de lei nu as simti la buzunar pretul

      00
  3. 4 litri ulei floarea soarelui pe an( cartofii prăjiți doar cu 1-2 linguri de ulei și îi fac la cuptor)
    4 litri de ulei de măsline( salate și marinade )
    Foarte rar prăjim chestii in tigaie ( 2 3 ori pe an, când apar poftele de oua ochiuri, sau tochituri)

    148
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 349
    • De ce nu sunt „sanatoase” microundele?

      203
    • „Microundele” nu sunt sanatoase daca folosesti vase de plastic, multe dintre ele elibereaza compusi organici cancerigeni. Cat e incalzit in/pe sticla doar excita apa, n-are nimic nesanatos.

      142
  4. Discutie cu sotia:
    Ea: ne luam si noi erfraier d-ala?
    Eu: nu, ai cuptor electric;
    Ea: dar uite cate retete are!
    Eu: uite aici manualul de la cuptorul electric, 1350 de retete.
    Ea: sunt prea multe.

    Comentariu apreciat.1684
    • Nu recomand airfryer, ies prajelile cu gust din ala prea sanatos si nu mai faci 😀

      Comentariu apreciat.725
    • air fraieru si cuptorul electric, in principiu, is acelasi lucru.
      Practic nu.

      diferenta e data de marime. Cuptorul ala are o gramada de aer de incalzit. Ca sa iti traduc: ce faci, la cuptor, in aprox 40min-1h la fraier faci in 22 de minute

      Comentariu apreciat.404
    • Animaloo,: subscriu. In plus, e mult mai ușor de utilizat.

      141
    • Ai facut si tu o glumita….
      Cum dracu sa compari volumul intre cele doua?

      44
    • NOU
      #15

      @Rumbu Aceiasi argument am avut si eu, anulam cuptorul electric pt airfrayer. But… faptul ca ocupa putin spatiu, face mai putina caldura si unele lucruri se fac parca mai bine vs cuptor (kapia copt) m-au facut sa accept ca mai era nevoie si de el in casa.

      41
    • eu de cand il am nu stiu de ce nu il aveam dintotdeauna :)

      11
  5. Am luat air fryer, recomand. Nu o sa scoata cuptorul niciodata cum ies aripioarele de la air fryer.

    Ulei de masline sticla de 750ml tine cel putin 2 luni. Nu folosim ulei de floarea soarelui.

    Indecis. Tu ce zici?2419
  6. 1 litru la vreo 2-3 luni – popcorn, uneori ouă prăjite și o linguriță-două la cartofii prăjiți în airfryer, în rest grătar, și chestii fierte. Ulei de măsline în salate, nu strică gustul legumelor dacă ai un ulei de măsline măcar decent.

    Multă vreme foloseam ulei pentru că nu știam că pot să am carne care să se pătrundă bine fără să se îmbibe de ulei. Acum, cu tigăile astea moderne non-stick, mi se pare că e mult mai ușor să gătești fără ulei.

    262
    • NOU
      #23

      E mult mai usor cu tigaile/oalele mai noi/ foi de copt, etc. De asemenea, bunicii mei mai puneau putin ulei/untura peste carnea de porc la cuptor „sa fie” .Ficatul de om modern care nu coseste/taie lemne zilnic nu mai „duce” ca pe vremuri.

      161
  7. Noi folosim ulei de masline si de avocado, din cand in cand de porumb parca. Cred ca la nivel de 2-300 ml pe luna. Cel mai mult folosesc 5W30 pentru ca 2.0 TSI :)

    Comentariu apreciat.826
  8. O sticla de ulei de floarea soarelui la 3-4 luni, mai mult pentru cartofi prajiti. In ultima perioada am folosit mai mult cuptorul decat tigaia.
    1 sticla de ulei de masline cam la 2-3 luni, pentru salate si diferite retete. Mai ales acuma de cand au aparut rosiile bune.

    43
  9. Doi adulți, pentru 50-60% din mese gătim acasă. O sticla de ulei floarea soarelui pe an și încă o cutie ulei măsline 2l pe an.
    Am învățat sa folosim intens cuptor, wok, grill, iar în rarele ocazii când ne e pofta de o mâncare ce necesita mult ulei (ex cartofi prajiti), preferam sa comandam/mancam în oraș ca oricum iese mai bun si nu se face miros in toata casa.
    În copilărie îmi amintesc ca acasa se cumpăra cam o sticla ulei floarea soarelui pe saptamana.

    Indecis. Tu ce zici?1824
  10. Mi-am luat un Instant Pot in urma unui articol pe care l-am citit (parca) la nwradu – cum ca respectiva firma e in faliment din cauza ca produsele ei nu se strica aproape niciodata. AD 2023. Sa mai zic si ca fiind in procedura de faliment, au produsele in reduceri masive?
    OK, revin: e mama si tata, plus restul ascendentilor pina in a 440-a spita in ce priveste gatitul. Gustul e mai pregnant la orice gatesc, cantitatea de mirodenii e redusa cu minim 50%, iar uleiul… nu stiu, dar am impresia ca reducerea bate spre 90%. Am ajuns sa iau 1L de ulei la 2 luni si ceva.
    Iar cu mirosurile de gateala de la vecini, minim 5 zile din 7 am unul care prajeste cirnati. Seara, in jur de h21-22, cind ies cu ciinele la plimbare, de la ei iese „parfum” de cirnati prajiti, din ala nasol.

    66
  11. Hai sa stric petrecerea : nu am reusit sa fac cartofi ‘prajiti’ comestibili la airfryer …am încercat toate variantele …daca aveți tips&tricks, please share
    pentru peste și pui e ok

    Comentariu apreciat.363
    • N-ai cum sa faci carnea buna la airfryer, mai bine devii vegan. Cartofii prajiti devin comestibili doar mancati imediat dupa ce sunt gata si cu mult ketchup sau branza peste ei.

      Indecis. Tu ce zici?1817
    • Tăiat cubulețe, prefiert ca. 4-5 min, amestecat apoi cu condimente și un pic de ulei de măsline (ca să poată să fie rumeniți). Pus la 180 de grade în intervale de 10 min, când se termină un interval scot coșul și mai amestec cartofii. Timp total vreo 30 de min.

      77
    • Cartofii ii amestec cu doua linguri de ulei si ii pun la air fryer.

      80
    • Air fryer cu paletă care amestecă.

      10
    • Nu ai modelul potrivit de airfryer. Vezi in review-uri pe emag ca la unele ies bine cartofii prajiti, iar la altele nu.
      In plus, nu te baza pe specificatiile aparatului legat de timpul de preparare, de obicei ii tine prea mult si ii usuca/arde. Verifica din cand in cand cand sunt gata si retine timpul respectiv pentru viitor.

      151
    • Eu ii fac de cativa ani doar asa: Dupa ce ii tai pai (nu rondele ca nu ies bine) ii spal si ii usuc foarte bine cu servetele de bucatarie. Pun cartofii + condimentele (fara sare) + niste pesmet + putin ulei de masline intr-un bol si amestec bine bine. Ii bag in airfyer la 200 grade pentru 20 minute. La fiecare 5 minute ii amestec un pic. Imi ies aproape de fiecare data crocanti, dar asta depinde si de calitatea cartofilor.

      125
    • Nici n-ai cum sa faci „cartofi prajiti” la airfryer. Airfryer-ul coace nu prajeste.

      206
    • Exact. Pot fi foarte buni si cartofii pregatiti la air fryer, dar nu ii poti numi cartofi prajiti.

      130
    • @Cristian, nu de cartofi depinde rezultatul. Tu pui pesmet la cartofi „prajiti”, de-aia sunt (oarecum) crocanti.

      90
    • Cartofii prajiti nu o sa iasa neam ca la mec.
      Ideea cu astia la airfryer e ca ies altfel. Nu rau, dar altfel. Mie imi plac.
      Taiat cubulete sau felii. Nu prea groase. Ideal scursi bine de apa si aproape uscati.
      Amestecat intr-un castron mare cu 2 lingurite de ulei si sare si condimente. Ma rog, eu prefer sarea de la inceput. Altii la final. Amestecat astfel incat toti cartofii sa straluceasca de la ulei.
      Nu pui foarte multi si ii amesteci la 5 minute. Amestecat inseamna intorsi pe dos cat se poate de multi. Nu dat o tura cu spatula si gata.
      Cartofii dulci ies mai bine taiati cubulete.
      Si daca faci mai multe ture, arunca apa acumulata pe fundul airfryerului inainte de fiecare tura.
      La condimente eu bag din alea grecesti pentru pui.

      32
    • Ia incearca si cartofi la punga, congelati. ;-)

      71
    • Cumperi Offen Pommes de la Kaufland și îi pui la 200° C cam 15-20 min.

  12. Uleiul de floarea soarelui îl folosim atât de rar încât nu cred că ajungem să consumăm o sticlă de 1L pe an.

    Uleiul de măsline mai des, cam o sticlă la vreo 3 luni, cel mai mult fiind folosit la salate (salata fără ulei de măsline e cam tristă).

    177
  13. Cel mult un bidon de 5 litri de ulei de măsline pe an, iar de floarea soarelui nu consumăm (cred că avem aceeași sticlă de 1 litru de când ne-am mutat, doar ca să fie în casă).

    • Probabil a râncezit deja :D (am avut și eu surprize la un moment dat)

      80
    • Acum depinde foarte mult la fiecare si cat gateste acasa versus cat mananca in oras.
      De exemplu nici eu nu consum foarte mult ulei, dar probabil ca mai mult de jumatate din timp mananc in oras sau comand cu livrare pentru acasa.

      31
    • @Dorin, mai mult ca sigur :)
      @Andrei, mâncatul în oraș sau comandatul acasă e sport extrem, n-avem curaj, stomac sau fonduri de așa ceva

  14. Ulei de floare, o sticla pe an poate. Ulei de masline 1 sticla la 2 luni, folosit si la prajit, dar in cantitati decente.

    24
  15. Pana acum 2 saptamani ma gandeam ca nu poti trai fara 1 sticla la 1 luna …
    Acuma: cred ca maxim 1 sticla la 3 luni o sa folosim

    22
  16. Eu nu prăjesc în ulei.
    Rumenesc în unt.

    95
    • chiar și la unt am citit că e mai bine să pui și un pic de ulei. untul are altă temperatură de ”prăjeală” și se arde mult mai repede.

      123
    • @AB, @Pixel: pe mine m-a mancat undeva sa fac o d-asta cand imi faceam snitele, aveam un rest de unt cu care nu stiam ce sa fac si am zis hai ca e tot materie grasa, mai adaug acolo la ce ulei aveam (ca nu mai aveam): greseala, pentru ca cele doua au temperaturi diferite si amestecul se comporta diferit, cam sarea, cam improsca. Asa ca mi-am invatat lectia (evident, nu se poate si nu recomand nimanui sa-si faca snitele doar in unt, cred ca e imposibil).

      63
    • 1. Eu fac așa nu este același lucru cu eu recomand să faceți așa.
      2. A rumeni nu este același lucru cu a prăji.

      31
    • Daca vrei sa prajesti in unt foloseste unt clarificat!

      91
    • @Pixel, sigur ca a rumeni nu este acelasi lucru cu a praji. Dar dupa ce rumenesti alimentele in unt, cum continui gatirea lor?

      Pentru ca de exemplu carnea pe care doar o rumenesti 1-2 minute si nu o prepari termic suficient poate contine diferse bacterii sau paraziti. Cel mai des intalnit ar fi salmonella la pui sau trichineloza la porc.

      51
    • Dacă alimentele au fost fierte la abur înainte, merg rumenite în unt?

      70
  17. circa 2,5 l în ultimele 5-6 luni. circa 1 l a fost doar în tigaia pt cartofi.

    22
  18. Floare-1L/6luni, masline 1L/2 luni.
    Gatit pe grill de fonta sau wok.
    Chiar am in plan sa iau un ”Cosori Air Fryer”, aud numai lucruri bune despre produsul asta.

    02
  19. O lingura de ulei de masline in salatele care contin rosii feliate e super sanatos, aparent.

    „Adding olive oil to diced tomatoes during cooking greatly increases the absorption of lycopene and augments the health benefits of lycopene and the oleocanthal. Combining plant-based foods rich with lycopene and oleocanthal components enhance anti-inflammatory benefits and better control of chronic inflammation.”

    E o lucrare detaliata pe tema asta (https://www.ttuhsc.edu/medicine/medical-education/documents/Plant_based_diet_in_chronic_inflammation.pdf) e doar un sumar, dar la un moment dat gasisem si sectiunea care detalia experimentele.

    10
  20. Eu am o sticla de ulei de floarea soarelui de anul trecut, e abia la jumate. Recent am descoperit ce mare diferenta de gust e intre uleiul de masline de la supermarket fata de uleiul de masline de calitate. Recomand sa incercati macar o data un ulei de calitate, imbunatateste foarte mult gustul salatelor.

    35
    • Normal ca este o diferenta foarte mare intre diferitele uleiuri de masline. La fel cum este o diferenta enorma si intre diferitele uleiuri de floarea soarelui.

      80
  21. 1 sticla de ulei si un spray ulei masline la 3-4 luni. Nu prajim in ulei nimic niciodata.

    29
  22. Nu prea are sens sa iei air fryer daca ai cuptor cu inductie ca e cam acelasi lucru. In schimb ma bate gandul sa-mi iau o friteuza cu ulei pentru momentele alea cand vreau ceva deep-fried si nu vreau sa murdaresc toata bucataria.

    Zilele trecute mi s-a facut pofta de ficatei de pui pane pe care nu ii prea gasesti nicaieri si daca ii faci in tigaie trebuie curatenie generala in toata casa dupa.

    Dar da, altfel, tot ce e prajit merge la cuptor si/sau broiler, inclusiv cartofii si snitelele, cu minim de ulei.

    40
  23. 3-4 litri ulei floarea soarelui pe an
    5 litri ulei masline pe an

    11
  24. Cam 2 litrii pe an, in mare parte pulverizez pe chestii pe care le bag la cuptor.

    21
  25. Ulei de floarea soarelui, exclusiv pt prajit, cam 1 l la 2 luni cand ma apuca sa fac niste snitele sau pui Shanghai… Cartofii prajiti exclusiv doar la airfryer

    12
    • Fix la fel si eu :). 1 litru de ulei floarea soarelui ma duce cam 3-4 luni. In shimb ulei de masline folosesc cam 2l la 3 luni

      12
  26. In gospodaria proprie, cu 2 adulti si un „rod al iubirii” de 7 ani, topim cam 1l de floarea soarelui si 1.5 – 2 litri de ulei de masline. Pe an. Noi suntem aia care vin din Grecia fara butoaie de ulei. Si gatim in batatura in 90% din cazuri, fara a fi o corvoada. Airfryer (e mai rapid decat cuptorul, il pot pune pe terasa, si scap de caldura suplimentara, etc), crockpot, plita cu inductie, cuptor electric. Si masina de spalat vase. Tehnologia e prietena cu noi, nu tre sa stai ore intregi si sa amesteci in tigai ca sa zici ca ai gatit in casa.

    125
  27. 5l de ulei de masline pe an.
    Cam 2l ulei de floare pe an (mai o maioneza, mai o salata de icre)
    In rest… un godac are vreo 300kg cand e anu mai slab… iese suficienta untura pentru un an intreg.

    132
  28. 2-3L pe an de floare, 2-4 de masline cred. Am acum de reciclat vreo 3-4 litri si cred ca am mai mult de 1 an de cand am dus ultima tura.
    Prajeala doar oua ochiuri ceva mai des, ca e damblaua mea de cand eram mic, foarte rar cartofi prajiti si poate de 1-2 ori pe an carnati, in rest nu prea (ne) prajim.
    Ala de masline pentru condimentat carnea la gratar, salate,unele branzeturi.

    Intreaba-ma acum si de consumul de sos teriyaki :D

    11
  29. La mine se gateste clasic, adica chiftele, ardei umpluti, snitele, musaca, sarmale, papanasi. Toate astea au nevoie de ulei de floarea soarelui, asa ca noi folosim cel putin 1l/luna. Nu e ca si cand l-ai putea refolosi.

    Restul de prajeli (oua, omlete, baze la mancare) se fac cu unt.

    Ulei de masline doar in salate.

    243
  30. Mie nu-mi place uleiul de măsline deloc. Asa ca folosesc numai ulei dă floare, cam 2l pe luna. Puteți sari cu roșiile 😁

    241
    • Salta de rosii nu poate sa aiba gustul ala bun de bagi pita in zeama. decat cu ulei de floarea soarelui, ceapa si sare.

      150
  31. 5-6 litri de masline si 2-3 litri de floarea soarelui pe an.

    02
  32. Am avut cuptor cu lampa cu halogen. A tinut cativa ani buni, apoi lampa s-a bulit si a trebuit aruncat toata sandramaua.
    Inteleg ca chestia aia se numeste acum airfryer/ friteuza cu aer cald :)))

    31
  33. Mi-am luat anul trecut Aifryer de la Lidl cu 70 de euro. Cartofi, aripioare, pulpe si peste fac aproape doar cu el, iar consumul de ulei s-a redus considerabil. Mai folosesc vreo 2-3 L pe an. De rapita presat la rece si de masline. Cu ala de floarea soarelui am o problema, mi-a bagat in cap cineva ca nu ar fi chiar asa sanatos, dar s-ar putea sa fie doar piticii mei pe creier. L-am inlocuit cu ala de rapita, no biggie.

    Legat de uleiul din salate, eu pun cam o lingura, mi se par mai gustoase legumele. Si stiam ca anumite vitamine au nevoie de grasimi pentru a fi asimilate, dar se poate sa ma insel si aici.

    64
  34. Pentru prajit folosesc Ghee cantitatea variaza in functie de sezon
    Pentru salate ulei de masline 1L/luna
    https://en.wikipedia.org/wiki/Ghee

    22
  35. Consum cantități semnificative de ulei de măsline anual, 90% din el merge în salate sau pe legume. Doar adus personal din Grecia. Semnificative adică vreo 15L pe an pentru o familie de 2 adulți și un copil. Suntem toți sănătoși, iar știința preaslăvește uleiul de măsline de calitate bună.

    65
    • Nu prăjesc, nimic, niciodată. Nu-mi place mâncarea prăjită.

      56
    • Nu prajesti in ulei, zici. Micii cum ii faci, sous vide?

      23
    • Ev, fac mici odată pe an maxim. Nu prea mă omor după mixuri de carne făcute deja, în care nu pot controla calitatea cărnii. Dacă fac, ori în tigaie antiaderentă, ori la cuptor. Chiar nu văd la ce ar ajuta prăjitul în ulei pentru mici.

      42
  36. Despre ce ulei vorbim? Ca de masline consum clar o sticla (de 500) pe luna. De floarea soarelui consum 1 pe an.
    In schimb consum destul de mult unt (vreo 500g pe luna)

    31
  37. Cam un spray de 350 ml ulei de masline pe luna, folosim aprox 10 ml ulei pt o salata, 20 ml pe orice intra in airfrier.
    3ml/secunda.
    Spraiul si acopera suprafete mari si putem folosi mai putin pt ca 100 ml ulei≈ 850 calorii.

    11
  38. De vreo patru luni am o friteuza cu aer cald. O folosesc cat de des pot. Consumul de ulei a scăzut considerabil. Am luat tot atunci un bax de 6 sticle, acum consum din a treia.

    12
  39. Minim 5l de ulei de măsline pe an, ultima sticla de ulei de floarea soarelui am cumpărat-o anul trecut.

    00
  40. Mai puțin, cred că undeva la 2, 3 litri pe an. Am friteuză, slow cooker, folosesc cuptorul. Doar la cuptor mai folosesc ulei, în rest, foarte rar sau foarte puțin.

    02
    • Și folosesc mai mult ulei de măsline sau unt. Pe cel de măsline pot să zic că folosesc mult, dar la salate sau la cuptor.

      12
  41. am luat un airfraier acum 3 luni, cel mai mare model de la tefal cu afisaj electronic si comenzi touch. Ulei folosesc doar spray de avocado sau de masline si doar cate un fas mic pe carne sau in salata.

    02
  42. 1.Friteuza Cosori, foarte buna, cartofii doar pulverizați cu puțin ulei.
    2. Opel, 2 bidoane de Motul 5 l între schimburi, asta-i viața.

    01
  43. Airfraierele alea sau aparatele de gatit la aburi sunt niste aparate pentru cei care trebuie sa tina regim din punct de vedere medical sau cei care nu vor sa se complice cu prajitul ca miroase, ca nu au unde sa arunce uleiul care moare planeta.
    Daca iti place prajit, nu o sa inlocuiesti niciodata cu mizeriile alea.
    Plus ca, sunt cuptoare electrice care gatesc foarte bine, mult mai bine decat alea.
    Deci, inca un device inutil in casa.

    511
  44. Nu am nici air fryer, nici friteuză. Pur și simplu ne-am obișnuit (fără să ne dăm seama) să mâncăm puține prăjeli. Cu excepția omletei (pe care o pot face fără ulei sau doar cu un strop de ulei de măsline) și a cepei sotate pentru tocane și ciorbe, am ajuns să mâncăm doar ocazional prăjeli (șnițele, cartofi prăjiți) și doar prin vizite sau pe la restaurant. În rest la cuptor, mâncare gătită la oală sau la Thermomix. Nu suntem ortorexici, pur și simplu așa ne-am obișnuit în timp, fără să ne dăm seama. Probabil și din cauză că urăsc să îmi miroasă părul a prăjeală. Suntem 2 adulți și 2 copii. Consumăm mult ulei de măsline, în salate.

    81
  45. Si ce te freacă pe tine ce mănâncă lumea? Singura problema adevarata e mirosul care vine la tine.

    29
  46. Nici nu mai contează câte cincinale mă ține o sticlă de ulei.

    Să se raționalizeze, tovarăși! Totul! În afară de făina de greieri…

    21
  47. O sticlă de ulei de floarea soarelui (1L) cam la 6-8 Luni.

    Ulei de măsline cam 2-3L/an.

  48. Ulei de măsline – aproape 10 L pe an
    Ulei de floarea soarelui presat la rece – cam 2 L pe an
    Ulei de floarea soarelui – cam 3 L pe an

    10
  49. Ulei de floarea soarelui – maxim 2L pe an
    Ulei de masline – ~500 ml pe an

    00
  50. 1 litru ulei de floarea soarelui la 6 luni pt prăjit ouă si cate o lingura prin ceva mancare.
    1 litru de ulei de masline la 6 luni pe salate.
    Am si eu air fryer, e foarte bun. Fac la el cartofi prajiti fara ulei, mere coapte si pulpe de pui inferiorare. M-a scutit să mai dau bani pe un cuptor electric. Și nici nu face așa multă căldură în casă.

    00
  51. cam 1l de floare la 2 luni, mai mult pentru aioli. 1l masline pe an pt diverse salate si prostii, 0.5l pe an ulei seminte de struguri(pun putin la steak-uri in tigaie si la presa pt burgeri), 0.25l ulei de in pe an pentru asezonat fonta.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Ce mai citesc alții

logan ruginit
citylink se inchide