Vedeți voi, proiectul NFTescu a fost pus pe hold, nu e țeapă…

Ciprian Lospa are un video în care aduce noutați despre proiectul NFT de care toți marii gânditori ai României, Dorian Popa, Mihai Morar, Lorand Soares, Alexia Eram, Andy Popescu, erau încântați și îl promovau din bunătatea inimii lor, și nu pentru că luaseră bani.

Pe scurt, NFTescu e pus pe hold de creatori, că s-au întâmplat chestii și nu mai e oportun acum să fie dezvoltat în continuare. Anunță ei dacă e ceva, stați liniștiți, sunteți posesori pe jpegurile alea, nu fuge nimeni cu ele. Utilitatea lor? Utilitatea proiectului? Nu înțelegi tu lumea NFT, de aia pui întrebări din astea.

Responsabilitatea celor care au promovat mizeria? Păi, nici una, voi nu auziți că e pus pe hold, nu a fugit nimeni cu banii încă? Răbdare un pic, 2-3 ani, și după aia se apucă din nou de el, va fi anunțat totul cu o nouă campanie cu influenceri.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

78 comentarii

  1. Dacă te iei iar de Tokhit, te tai, să mor eu!

    00
  2. O mizerie, iar cei care l-au promovat stiind ca pacalesc niste oameni, niste mizerabili

    10
    • Oamenii vor sa fie păcăliți. E în natura noastră…

      11
    • Cred ca “investitorilor” ar trebui sa li se explice foarte simplu situatia:

      -Blockchain ul reprezinta o tehnologie relativ noua, de viitor, cu aplicabilitate in multe domenii, cu posibilitati fantastice dar unele inca nebanuite de majoritatea
      *majoritatea Crypto si NFT reprezentand pentru Blockchain ce reprezinta Social Media pentru Internet (adica o extrem de mica parte din ceea ce se poate face in mod real)

      – o crypto nu poate avea viitor decat daca in spate se afla un proiect real, sustenabil si logic pentru lumea nevirtuala
      *de aceea 90% din piata de crypto reprezinta maculatura ambalata in povesti frumoase de marketing
      *sau poate avea valoare de „tun” imobiliar in care initiatorii si apropiatii pot incasa foarte multi bani in faza initiala apoi faliment pentru ceilalti gen Caritas

      – un NFT poate fi
      a) bull shit (in special cele catalogate ca fiind ARTA”)
      *tu practic detinand un link cu un jpeg sau gif sau whateva pe care la un moment dat poate ai putea sa l folosesti intr un metavers si sa castigi si niste bani pentru “expunere” sau sa l vinzi ca pe un cartonas cu fotbalisti daca si numai daca va ajunge printr o minune sa aiba si o valoare data de unu jmecher care va zice: da domnule, e arta!
      b) poate reprezenta ceea ce se practica de mult pe alte platforme, respectiv o strangere de fonduri pentru a realiza un proiect in lumea reala din care cei care au cumaprat/investit vor avea si un beneficiu real in lumea reala
      c) cu aplicabilitate in lumea virtuala in special gaming unde vei putea folosi un “nft sabie” cu X% power in plus, etc

      Concluzie: valoarea unei Crypto sau a unui NFT consta in sustenabilitatea proiectului din spate care trebuie cu atentie cercetata fara a fi vrajiti de poveste si de niste grafice frumos colorate

      Cant despre cei care promoveaza contra cost si cu buna stiinta ceva ce stiu ca este o teapa ar trebui creat un cadru legislativ care sa-i taxeze, inclusiv un soi de boicot al internetului in care sa li se dea un soi „cool down” de 1 an sa zicem inc are tot ce postezi nu mai vezi decat tu.

      10
    • Vezi tu Oltene, tocmai de-asta ar trebui sa fiti toti calcati pe cap. O dati in povesti si gargara dar tot un fel de reclama mascata e.

      00
    • Sa vad eu influenker de la noi zicand:

      Nu bagati la crypto, 99% e teapa.
      Nu bagati la NFT, 99% e teapa.
      Nu bagati la MLM si altele, 99% e teapa.

      Apoi ala care are cap si tine la risc sa vina frumos sa te caute si sa te intrebe de ala 1% ramas.

      11
    • Vlad Olteanu, absolut nimic din ce ai povestit acolo ca beneficii nu este în plus față de ce poți face cu bani reali. Diferența la bani reali e că există reglementare, legi, responsabilitate pentru cei care îi primesc. Cei care inventează alți bani în 99,(9)% din cazuri, mai devreme sau mai târziu, vor profita de lipsa reglementării, țepuindu-i pe cei care “au investit”.

      10
    • @Vlad Oltean
      Sa nu te superi ca ai luat mânuțe roșii, nu cred ca au legătură cu mesajul textului, ci cu faptul ca e prea lung și oamenii nu au dorința de a citi și a înțelege.

      00
    • Aș reformula un pic: Oamenilor le place să li se vândă vise.

      De aia au influencerii așa un mare succes. Lumea se uită la ei, văd că ăia ”au” și vor și ei să ”aibă”. Dar de multe ori, stilul ăla de viață e ”umflat” cu pompa.

      10
    • @Costin 1: blockchain-ul nu este gargara iar aplicabilitatea acestui sistem in viata reala isi dovedeste deja eficienta si valoarea in ciuda a ceea ce crezi tu :)

      @Ana: asa se spunea si despre internet, stocarea in cloud, sistemul PayPal, etc iar 30+ de ani mai tarziu in tari precum Estonia totul este digitalizat, Japonia zici ca este intr un Meta Vers din anul 3000, in tarile nordice nu mai exista bani fizic si am ajuns sa stocam aproape totul in cloud, etc

      La inceputurile orcarei tehnologii exista tepe, proiecte falimentare, greseli, bull shit, impostori, vise fantasmagorice, sceptici, mega entuziasti, etc insa asa se cerne si se imbunatateste un sistem.

      @Mirel: imi asum :)

      11
    • @Vlad Olteanu, da-mi te rog cu link si referinte macar un singur proiect care are blockchainu ca tehnologie principala si care e folosit. Nu fantezii, nu „ar putea fi”, nu peste 10 ani. Unu „care isi dovedeste aplicabilitatea in viata de zi cu zi”

      10
    • @vlad olteanu, atunci cand nu ai nimic concret de spus, vii cu povesti ca asta:
      „Blockchain ul reprezinta o tehnologie relativ noua, de viitor, cu aplicabilitate in multe domenii, cu posibilitati fantastice dar unele inca nebanuite”

      10
    • Teoria din spatele blockchainului e din anii 70 si implementarea, in special cea proof of work, este o abominatie.

      00
    • @Costin: sigur ca da :) web 3.0, noile sisteme de logistica si supply chain tracking, IOT networks, etc …
      de exemplu DHL foloseste deja blockchain pt logistics, shipment si tracking
      *si nu sunt singurii, in curand sistemul medical va incepe sa fie conectat prin blockchain :)

      01
    • @Costin, asta ii intreb si eu pe toti cei care promoveaza blockchain-ul. Dar niciunul nu este in stare sa arate decat „probleme” care au fost inventate astfel incat sa fie rezolvate doar cu blockchain.

      20
    • Oltene, DHL si-a facut o pagina special pentru papagalii ca tine care vomita non stop aberatiile. Dupa 10 (zece) secunde:

      „can facilitate”
      „Smart contract concepts and the potential adoption”
      „The promise is enticing”

      Hai, zi tu ce intelegi, sa nu te fac din prima analfabet de-asta functional.

      BLOCKCHAIN
      Removing complexity from global supply chains, blockchain and other distributed ledger technologies (DLTs) can facilitate greater trust and transparency among stakeholders and customers, helping to support the automation of administrative and commercial processes. Smart contract concepts and the potential adoption of cryptocurrency as a viable payment will also create opportunities for new services and business models in logistics.

      Key Developments & Implications
      Given the inherent fragmentation and heterogeneity of global supply chains, the multitude of actors involved in global shipping, the need for transparency of financial flows, information flows, and material flows, it is no surprise that supply chain leaders have a strong interest in blockchain. The promise is enticing –having a single system that is accessible to all parties involved in a supply chain transaction which carries and stores information immutably by design.

      10
    • vlad oltean, asa e, bchain nu e gargara, e un alt mod de a organiza/valida intrari intr-o baza de date. cat o fi de revolutionar habar nu am dar nu pare nimic care sa trebuiasca sa fie dependent de bani inventati. bine ca n-ai zis ca era lumea reticenta si cand s-a inventat becul.

      11
    • @Cosmin: :)
      Si aia de la AUR sunt simpatici cand propriile argumente ii bat de le suna apa-n cap … securitatea datelor, lantul de aprovizionare, inregistrarile electronice in special in medicina/sanitate, IOT-ul care “scurteaza” niste proceduri si le face mai rapide, mai transparnte, mai eficiente, etc AI-ul, ML-ul procesarea platilor, partajarea datelor, tranzacționarea capitalurilor, pastrarea si “tracuirea” contractelor si a altor documente … etc
      INDUSTRIA LOGISTICA este principalul beneficiar pe termen scurt a acestei tehnologii …
      Transformarea digitala nu este chiar la indemana oricui sa o priceapa si tocmai din acest motiv sunt alaturi de cei care vad doar crypto si nft cand e vorba de blockchain … #AtatSaPutut

      te pup, I’m out!

      01
    • @vlad oltean, INDUSTRIA LOGISTICA „ar putea fi” primul beneficial al acestei tehnologii daca isi arata valoarea. Momentan nu stim daca este mai eficient ca informatiile sa se pastreze in blockchain. Cand se va duce hype-ul cryptomonedelor va trebui luat in calcul si costul utilizarii blockchain fata de stocarea si administrarea din cloud. Plus viteza de accesare a datelor.

      10
    • Oltene, doar atat rezisti ? Sunt dezamagit, ma asteptam ca pana la sfarsitul zilei sa ma convertesti. Pai ce promotor de scamuri esti tu daca ai papagal doar de 3-4 replici ?

      Te pup, i’m out.

      10
    • @Vlad Oltean,
      te crezi foarte desept, dar stii ce… nu e nicio diferenta intre cei care pun botul la ce zice Dorian Popa, Morar… si tine, care pui botul la tot ce scrie pe twitter, reddit.. doar momeala e alta.
      Auzi la el ” Japonia zici ca este intr un Meta Vers din anul 3000,” .. Da cate meta verse ai vazut tu la viata ta?

      20
    • @Radu,
      Vlad Oltean este doar un alt influencer ca restul. Google it!

      00
    • @Costin
      „Vlad Oltean este doar un alt influencer ca restul. Google it!”
      Il stiu… suntem vecini de bloc in Meta Verse…. vecini de blockchain, evident!

      00
    • Blockcahinul nu și-a dovedit până acum aplicabilitatea și nici nu cred că o va face. E o industrie de miliarde, însă până acum auzim doar promisiuni de viitor. Multe dintre problemele pe care tehnologia asta promite să le rezolve sunt inventate, iar pentru cele care chiar le rezolvă în termeni cost-beneficiu dezechilibru e negativ. Cea mai mare dudă pe care am observat-o e aia cu smart contracts. Cică elimină intermediarii. Cine sunt ăștia avocații? După care aflu că ai nevoie de cineva care să îți scrie codul pt. contract. Aham, așadar trebuie plătit și un avocat și încă cineva. Un alt așa-zis avantaj este că acel contract e public. Aham, știm cu toții că o companie vrea să își dezvăluie tranzacțiile și treburile interne competitorilor. Încă un avantaj e că elimină hârtia, ecologism, dar costul cu electricitate? Să nu mai vorbesc de comisioanele platformei pe care se efectuează tranzacțiile, metenanța etc.

      10
    • @vlad oltean – asa se spunea si despre internet, stocarea in cloud, sistemul PayPal, etc iar 30+ de ani mai tarziu in tari precum Estonia totul este digitalizat, Japonia zici ca este intr un Meta Vers din anul 3000, in tarile nordice nu mai exista bani fizic si am ajuns sa stocam aproape totul in cloud, etc

      Asa se spunea si despre Caritas, FNI, ca oamenii sunt prosti si nu vor sa doarma bine. Parca asa era reclama, pui bani la FNI si dormi bine, deci avea o utilitate :))

      10
  3. 2-3 ani ar fi suficient timp până sa apară alt căcat lucios, „noul” NFT, încât treaba sa iasă din hold. Alte campanii, alte distracții. Toate la vremea lor, gionuților.

    10
    • NOU
      #31

      să vezi cînd or sta pe la dragonu’ roșu, fluturînd tablete și smart-uri: eneftiu’, băiatu’?

      00
  4. Ce bine era prin anii 90′ cand te prindeau „suedejii” pe strada si iti luau banii direct fara sa mai comentezi, acum ii dai de bunavoie si speri sa-i mai vezi.

    10
  5. Ce nu inteleg e cum pot toti „influencerii” sa vanda cu galeata mizeriile astea catre fanii lor si sa mai doarma linistiti noaptea. Dar probabil e comod sa dormi pe multi bani :))

    10
    • Multi bani + majoritatea sunt la fel de prosti ca urmaritorii.

      00
    • @Catalin, man ce drac morala, constiinta … I-au luat pe alde Lorand Sasz si pe Mihai Morar. Nu imi e clar pe bucatarul ala de la Chefi la Cutite cum l-au acostat. Sa fi fost banii multi, lipsa de constiinta sau a fost si o doza de prostie ca e omul batran si nu stie cu „tehnologiile astea noi”.
      Sa nu uit: nimeni, nimic legat de NFT-urile de la Subcarpati ?!

      10
  6. Cu cateva saptamani in urma mi-au gasit ai mei in pod o mapa cu CD-uri de prin tinerete. Nostalgic fiind mi-am aruncat ochii prin ele. Am dat de niste NFT-uri cu Sarah Young, Olivia del Rio, Shyla Stylez si alte valori de genul. Oare iau macar un bemweu pe ele?

    10
  7. Am prieteni care au făcut bani de la păcăneaua crypto. Am prieteni și care au pierdut, din fericire, în mare au pierdut ce făcuseră la începulul piramidalei, nimeni din jurul meu nu și-a vândut asseturi reale să le bage la păcănele. NFTurile n-au prins absolut deloc în jurul meu, se vedea de la o poștă că nu înseamnă nimic, la crypto oarecum ai iluzia că mai există și companii reale în spate, pe care dacă le identifici poți justifica o creștere. Dar, nimeni niciodată nu mi-a putut explica de ce crypto și nu bani, de ce nu mai vrem reglementarea menită să ne protejeze. La NFT e zero valoare, putea prinde doar la cine poate “investi” și dacă nu înțelege deloc mecanismul.

    00
  8. Spoiler Alert! Afacerea merge in continuare f bine pentru ca afacerea este: Sa dam click sa vedem ce e cu NFT sa dam click sa vedem cum s-a prabusit NFT. Nimeni nu a cumparat nici un NFT… Vali e putin invidios pt ca el trebuie sa scrie sa faca ceva pt CLICK!

    00
  9. Incep sa cred ca as fi mai castigat daca l-as urmari pe Tzanca Uraganu sau Aventurile lu Reghe & familia decat sa mai urmaresc vreo persoana de pe la tv care imi vinde nft-uri sau shitcoins

    00
  10. NOU
    #44

    Putem sa investigam un pic ce s-a mai ales de NFT-urile alea incercate de Subcarpati? Pana si aia au picat in plasa asta obosita…

    20
  11. Oare ce părere are pr. Constantin Necula de țepele pe care le promovează tovarășul lui de scrieri, Miahi Morar?

    00
  12. Daca cineva promoveza un rahat, nu te arunci ca boul infometat, mai citesti si tu sa te lamuresti. Cei care au luat teapa cu NFT sau cu Crypto, disperati sa iasa la lumina retelelor sociale, nu sunt din aia de mor de foame la propriu, sunt fomisti sa parvina, si daca nu o furau din astea o furau din altceva. NFT si Crypto au in spate o tehnologie foarte misto dar nu sunt gandite sa dai tunuri. NFT si Crypto + retele sociale si influenceri, multa, multa, mu.. tzeapa.

    00
    • Bai vad ca toti o bagati pe-asta cu tehnologia….ce plm tehnologie ? ce mare kkt pansat e blockchainu asta de toti se umezesc cand aud ?

      „taci tu fraiere ca nu stii…” in 3..2..1

      00
    • Cred ca nici 5 minute n-au trecut:

      Mirel
      7 octombrie 2022 la ora 10:30 am
      @Vlad Oltean
      Sa nu te superi ca ai luat mânuțe roșii, nu cred ca au legătură cu mesajul textului, ci cu faptul ca e prea lung și oamenii nu au dorința de a citi și a înțelege.

      As I said „taci tu fraiere ca nu stii…

      00
  13. Eu nu cunosc personal nici măcar un (1) om care să fi investit în NFT-uri. Din cei care au cumpărat crypto cunosc două persoane. Din acele două persoane una nu știu cât a ”investit” dar a doua – după luni exasperante de link-uri peste link-uri despre Bitcoin și propovăduit moneda viitorului – mi-a recunoscut că băgase vreo 100 USD în ceva monedă de-asta.
    Acum – nu zic că toți se ascund sau că toți investesc sume derizorii, dar – Sfinte Sisoie – oamenii sunt fix ca ăia din USR: îi poți înghesui pe toți într-un singur tramvai dar tastează cu cinci mâini câte 12 ore pe zi despre gloria NFT-urilor și câștiguri crypto.
    BTW – Binance a fost spart azi. Au dispărut niște bani. Am râs.

    00
  14. Vand aer !

    00
    • Apa de baie de la Belle Delphine. Google it!

      00
    • Nu rade ca am vazut eu; tuburi cu aer curat direct din nu stiu ce oras de munte din Austria. Era 10 eur o capsula cam cat un borcan de 400g… La automat, deci daca aveai chef de o gura de aer curat la miezul noptii, pac, luai cutia pe loc, cum cumperi doza de pepsi.

      00
    • @sebybv: asta imi aduce aminte de un film, „Space Balls”.

      00
  15. Daca statul roman ar intelege tona de bani care zboara din economie cu tepele astea, bani pe care nu mai pot fi sifonati dupa ce o parte din ei au fost capturati in taxe si impozite, ar lua rapid masuri. insa statul roman este condus de tepari cu acelasi nivel intelectual ca si dragii nostrii influenceri.

    00
  16. Aha, deci acum e momentul să cumpăr. Da’ aștept să-mi intre socialu’ pe 15.

    00
  17. „Kim Kardashian pays $1.26 million fine for paid crypto ad, SEC says”

    https://www.reuters.com/markets/us/sec-charges-kim-kardashian-unlawfully-touting-crypto-security-statement-2022-10-03/

    Pe cand si la influencerii nostri?

    00
  18. Vrei sa spui ca Alexia Eram, Andy Popescu, Sorin Bontea, Dorian Popa, Lorand Soareș și Mihai Morar sunt niste tepari ordinari, promovand o teapa, numita NFT-escu?

    00
  19. O mică clarificare, dacă deții un nft, nu ești proprietar pe un jpeg ci pe un text care spune că ești proprietar pe un jpeg. Caritas e rocket science pe lângă nft-uri.

    00
    • Si nici nu ai garantia ca proprietarul nu va lansa alte NFT-uri cu acelasi JPEG. Poti eventual sa te bucuri de faptul ca textul ala iti garanteaza ca tu ai fost primul care ai cumparat acel jpeg.

      00
    • NOU
      #66

      @Andrei G
      Yep! La fel și cu vânzarea de „pământ” virtual în Metaverse pe care o promovează Chifoi. Pe lângă faptul că tre să fii prăjit rău să faci asta, ce garanție am că după ce cumpăr nu se lansează alt metaverse în care se vinde același rahat?

      Dar îmi place că atât scammerii cât și proștii care pun botu’ împachetează rahatul spunându-i „proiect”

      Recomand canalul de YouTube Coffeezilla

      00
    • Nici nu ai garantia ca proprietarul nu isi va face o armata online si isi va recupera nft-urile gratis!

      00
  20. Pana un NFT nu are o valoare legala clara… tepele o sa-l faca toata povestea asta inutilizabila… practic tu dai banii inainte pentru niste servicii pe care cineva promite ca o sa le faca, dar daca totusi alege sa nu le faca aia este… pai singura varianta in care o astfel de situatie e ok este daca suma e una mica, acceptabil fiind sa o pierzi si aia e… de asta apar milioane de variante de desene… pentru toate buzunarele.

    00
  21. Cele 3 elemente necesare vietii: apa, aerul si fraierul… :)

    00
  22. hahaha, am crezut ca e dorian popa si ii trolezi numele.
    E prima data cand aud de asta.

    00
  23. alexia eram pare cea mai fomistă dintre toate influencerițile astea, genul care intreaba personalitate construita în jurul contului de instagram

    Ar fi cool un fel de March Madness între toti si toate astea, sa vedem cine iese top. Categorii gen: foame, prostie, tupeu, cel mai jenant advertorial :)

    00
  24. *are întreaga

    00
  25. De proiectul nft a celor de la Subcarpati ce se mai aude? Au strans peste 1 milion de euro…din jpg generate de AI

    00
  26. Lumea sufera enorm de singuratate si alienare cu o foarte mare pondere in Japonia. Nu este este o surpriza ca Japonezii au inventat device-uri electronice pe post de animalute inca de prin 1996 pe care virtual trebuie sa le scoti la plimbare sa le hranesti etc pentru ca altfel „mor”. Apoi au inventat Pokemon si lumea cauta pokemoni nebuna pe strazi. In final un Japonez mai destept, sa-i zicem Satoshi, si-a zis ca se poate face bani din tampenia umana si a reusit! Se fac bani! Crypto monedele si mineritul nu sunt altceva decat continuarea fireasca la alt nivel al jocului Tamagotchi in care detinatorii trebuie sa ingrijeasca avatarul ales in timp ce acesta trece prin diferite stadii ale vietii, iar asta include hranirea si baia. Daca nu reusesc sa aiba grija cum trebuie de el, avatarul se poate imbolnavi si ar putea chiar sa moara. Acum urmeaza Metavers unde investitorii cumpara locuri cu verdeata. Planeta se pregateste pentru inlocuirea oamenilor cu androizi.
    Tehnologia blockchain este folosita cu success in zootehnie. Vizualizati 1000 de oi care sar peste un gard. La un moment dat una sta capra si oile se opresc din sarit. Tehnologia blockchain elimina capra.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Tamagotchi

    00
    • Um lucru e sigur, tehnologia blockchain si NFT-urile nu au cum sa scoata de pe piata tampoanele. Ghinion.

      00
    • Care varianta de tampon ti se pare mai periculoasa?(fara sa cauti pe google)

      00
    • Andyan&GrasuX: bravo prosumatorilor, dupa ce ca grasele voastre in colanti negri va trimit sa le cumparati tampoane acum va obliga sa le si scoateti VDMVDF (vaidemamavoastradefatalai)

      00
  27. Dupa cum intreba bunicu-meu.. „Pot sa-l duc in gradina sa ar cu el?”

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube