Am o senzație de vomă de fiecare dată când văd rezultatele financiare ale unei companii. Pe o parte mă bucur dacă o duce bine, mai ales dacă am produse de la ei, pe alta mă enervez că 90% din produsele care se găsesc azi la vânzare sunt făcute de contabili.
Mi s-a rupt grătarul la aparatul de tuns. Comand altul. Vine și, după câteva folosiri, observ că clema care ținea treapta să nu se miște dracului e cu 1mm mai mică decât la grătarul original. Destul cât să nu mai stea în loc. Yep. Au făcut economie de 1mm de plastic și l-au făcut inutilizabil.
Cumpăr asta. Despachetez, eram curios cum arată de banii ăștia. Rup prinderea la prima folosire. Am sudat un cui ciobănesc în loc. Băi, înțeleg că e 35€. Ok. Dar fă și unul de 50 sau 60€, mai solid Poate se vinde. Cred că o să îl folosesc ca exemplu să îmi sudez eu unul.
Cumpăr salteaua asta. E pe dimensiunea care îmi trebuie, e și cu pernă inclusă, foarte mișto. Vine. Desfac. Are pompă inclusă, dar e doar pentru priză de 220V. De unde plm priză în camping? Ce fac, umblu cu adaptorul de brichetă la mine? După ce am comandat-o a apărut și review-ul ăla și încă 3 exemple desigilate. O să fie 4.
Am aspiratorul ăsta. E bestial, cu o singură problemă: nu are un accesoriu cu perie, să pot da pe pereți cu el fără să-i zgârii. Nu s-au gândit la faza asta. Deloc. Nici de cumpărat.
Îmi trimite o firmă un aspirator de 2.000 lei. DOUĂ MII DE LEI. Întreb de două ori, m-am uitat acum în mailuri, băi, sigur are perie de dat pe pereți? Că plm, casă, păienjeni, copii, se adună pe sus chestii. Da, sigur că are. Asta e peria. Nu zic că nu poate fi folosit ușor în sus sau că are putere de aspirare mai mică decât ăla de 350 lei, asta e fucking peria!!! Un contabil care n-a dat niciodată cu peria pe un perete a decis că neah, o perie întreagă e prea mainstream, o jumătate de perie e ce trebuie. Și dai mai cu atenție, în timp ce ții aiurea de el. Le-am dat mail acum 10 zile că vreau să îl returnez, că e păcat de el, din moment ce nu îi găsesc utilitatea, n-au răspuns încă.
Nu sunt un tip dificil, serios că nu sunt. OK, bine, sunt, dar asta doar pentru că vreau să cumpăr un produs care spune că face ceva și eu vreau să facă acel ceva.
Foarte bine punctat, asta se intampla cu toate firmele de la cele mici pana la corporatii, cand ajung sa fie conduse de contabili pentru care doar cifrele din excel conteaza, este reteta perfecta pentru faliment (mai devreme sau mai tarziu).
Nu prea știu contabili care conduc firme dar știu mulți economiști care fac asta.
Un contabil nu lucrează așa mult cu excel dar un economist care are și habar de ceva controlling sigur se joacă frumos într-un excel.
De ce spui că asta este rețeta perfectă pentru faliment?
Am preluat acum mulți ani conducerea unei firme care a fost condusă exclusiv de ingineri și care era în groapă. Decizii proaste, nici o grijă la cheltuirea banilor și la utilizarea resurselor. Tot ce aveau în cap era să termine proiectul indiferent de costuri.
poate că mergea chestia asta pe vremea comunismului dar în capitalism sunt alte reguli ale jocului.
Regulile jocului sunt dictate de piață.
Eu am cumpărat aspirator Dyson și nu am problema lui Zoso. Dyson sunt produse scumpe dar compania este una de succes.
Am grătar care a costat o grămadă de bani și din nou, nu am problema lui Zoso. BroilKing sunt scumpi ca dracu dar au succes și mi-am luat un grill care o să mă șină o viață.
Am aparat de tuns care a costat de 10 ori mai mult ca al lui Zoso. Nu am problema lui:)
Bineințeles că am scris toate astea ca să mă laud și să arăt câți bani am dar hai să tragem și o concluzie.
Există produse de calitate dar toate costă cu siguranță mai mult decât produsele de duzină indiferent dacă firma este condusă de un contabil sau de un inginer.
Ovidiu cu whataboutisme nu rezolvi nimic, si eu pot sa imi angajez 10 femei/barbati ca sa nu discriminez sa stearga cu mana praful de pe fiecare cm patrat si cu pamatuful dupa paianjeni si o sa am o casa la fel de curata ca si tine cu Dysonul tau, dar merita efortul financiar?
In plus ai pierdut esenta articolului lui Vali.
Esenta: acelasi produs inainte functiona in parametrii, dupa ce s-a facut cost reduction de catre contabili/economisti il poti returna linistit sau arunca la gunoi. Clar nu mai cumperi nimic facut de aia.
Deci tu esti pe sistemul facem o masina cu 3 roti in loc de 4 ca sa ne incadram in costurile impuse de mine ca asa sunt regulile jocului. Te-ai gandit ca poate inginerii aia prosti au simtul responsabilitatii vis-a-vis de un produs ok sau bine facut ? Nu cred ca intr-o companie privata cel putin se arunca cu bani intr-un produs asa din elicopter, se estimeaza un buget in care trebuie sa te incadrezi + un procent din acel buget pentru intarzieri si/sau cheltuieli neprevazute.
La produsele de care tu amintesti tocmai ca nu s-a facut rabat la calitate, s-au construit exact cum trebuie sa se construiasca, de aceea costa cat costa. Poate ca pare ca vreau sa minimalizez rolul unui contabil/economist intr-o firma, nu e asa, are un rol foarte bun in a da rapoarte despre situatia financiara, dar deciziile despre cum se concepe/executa ceva, se iau in primul rand tinand cont de ce doreste clientul (ca ala da banii pe el nu tu, atata timp cat este fezabil ce doreste clientul) si de catre cineva care stie tehnic cu ce se mananca acel produs si cum poate sa o scoata la capat in a-l produce in timp util.
De aceea companiile conduse de contabili/economisti mai devreme sau mai tarziu o sa dea faliment pentru ca sunt rupti de realitate.
Apropos de managementul resurselor in comunism. Vezi pe youtube documentarul cu proiectul Dacia Lastun. Erau al dracului de economi si stricti. Mai ceva ca japonezii.
Un contabil îți va tăia măslină din meniul din avion, dar niciodată nu va tăia 1 MM din grătar.
@Ovidiu
Cand zici ca firmele conduse de ingineri sunt duse-n faliment, iar apoi dai exemplu Dyson, poate ar fi bine sa si citesti un pic despre ce educatie are Dyson ala:
Sir James Dyson OM CBE RDI FRS FREng FCSD FIEE (born 2 May 1947) is a British inventor, industrial designer, landowner and entrepreneur who founded Dyson Ltd.
…
He spent one year (1965–1966) at the Byam Shaw School of Art, and then studied furniture and interior design at the Royal College of Art (1966–1970) before moving into engineering.
Nu stiu, mie nu mi se pare ca asta ar fi economist/contabil, stii ce zic?
Broil King sa tina o viata? Doar daca e foarte scurta.
@Domna cu coasa
În postare sunt mai multe exemple. Cel cu grătarul la aparatul de tuns este exemplul în care piesa de schimb este mai mică. Suntem siguri că un contabil a decis că trebuie să facem economie sau e mai logic că inginerul care a făcut matrița a bulit ingineria?
La fel ca aia cu salteaua. Economistul punea ce e mai ieftin, nu gândește el pe principiul 220 vs priză de mașină.
Bine, de acord, discuția economiști vs ingineri este de când lumea. Putem începe imediat cu bancurile!
@Sabotor
Vezi că încurci proprietarul cu CEO -ul.
Am verificat și șeful de la Dyson este un inginer cu master în economie. ne-a împăcat pe toți:)
Oricum, discuția merge pe o pantă greșită
Exact aceeasi idee:
https://www.youtube.com/watch?v=P4VBqTViEx4
Da Ovidiu suntem siguri, inginerul merge pe conceptul ‘If aint’t broke, don’t fix it’ si cred ca putem presupune ca nu era un prototip matrita aia, daca inginerul ar fi bulit matrita cum zici tu si ar fi rezultat un produs neconform, asta ar fi fost depistat la testul produsului, ca urmare matrita aia ar fi ajuns rebut. Dar cum firmele sunt conduse de contabili/economisti care stiu ei mai bine despre regulile jocului si-au zis taiem 1mm ca merge si asa, lasa ca vindem la fraieri ca stiu ei ca produsul asta a fost bun inainte, acu e mai ieftin deoarece au reusit ei o optimizare financiara pentru maximizarea profitului si daca crapa si cineva protesteaza ii dam la fraier altul(la fel de prost) ca sa ii astupam gura pana ala se enerveaza nu mai cumpara nimic de la noi. Iar statistic vorbind in europa de est oamenii nu au cultura de a-si apara/cere drepturile, merg pe ideea ‘lasa maica de ce sa fac scandal, ca oameni sunt si ei, mai gresesc, hai doamne ajuta si sanatate’ ca urmare schema asta tine foarte bine in Romanistan de unde si produse de calitate mai slaba ca si cele din Vest.
Faliment garantat.
@Ovidiu
Pentru ca m-a iritat superioritatea cu care declarai ca inginerii duc o firma-n groapa si doar economistii o salveaza, trebuie sa-ti atrag atentia ca desi in momentul de fata firma are un CEO care e un inginer cu master in economie…
1. Firma e un LTD (adica SRL) fondat de un inginer. Care n-a avut economisti in jurul lui sa-l tina de manuta in timp ce si-a dus firma pana-n punctul in care a angajat si niste economisti
2. Firma e un LTD (adica SRL) adica proprietatea personala a lu’ Dyson ala. Intr-un cuvant, el e sefu’ la tot acolo, nu CEO-ul pacii. CEO-ul are putere intr-o companie publica, intr-o companie privata oricand poate sa vina proprietatul sa-i zica, ia, hai mars (Jiji Becali style).
Si nu, n-am incurcat proprietarul cu CEO-ul (nici n-aveam cum, asta actual e din Aprlie anul curent). De asemenea, o dai in gropi:
MBA != contabil/economist. Asa ca, inainte sa te termini in pantaloni ca economistii salveaza firme ingropate de ingineri, eu iti recomand sa ramai la contabilitatea/economia ta, ca-n rest habar n-ai pe ce lume traiesti.
Fix pentru situatii din astea mi-am luat un invertor de tensiune pe care-l tin sub scaunul de la masina (ceva similar cu https://www.dioda.ro/invertor-auto-convertor-12v-24v-220v/9215-invertor-auto-sinus-1500-convertor-12v-220v.html)
Eu construiam ca un barosan direct o cabană pe locul de campare și aveam curent.
@Paco
Dacă sapi șanțul, îți trag eu curentul moca. La stâlp ne legăm cu cârlige. Băieții știe.
Maxim dubios convertorul ala. Parca imi si inchipui cum vine tanti Lenuta la gratar si baga un fierbator de apa la priza de la masina (ca doar scrie pe el 1500W) si pe urma n-o sa mai aibe nevoie de lemne pentru foc…
L-am folosit pentru pompa de saltea si pentru incarcat laptopul. Eu cred ca e ok…
bateria de la laptopul tău nu e de acord
@ Ionut M, săpat ? Mă dor șalele, am o vârstă. Trei roabe de carbid, old school. Fug și cărtițele. Natural, neplouant, plus efect artistic de mare angajament. Mor influențerițele de ciudă.
Daca aspiratorul de 350 lei ar fi avut toate accesoriile, cine ar mai fi cumparat aspiratoarele lor de peste 1000 lei ?
Am un aspirator de la Karcher. O ieftinaciune de WD3 cu accesoriile de bază, până în 300 de lei. Urât ca foamea și galben ca hepatita. Ocupă loc dar e cel mai bun aspirator preț/calitate/utilitate.
Am luat la mână 20 de aspiratoare care mai de care, chiar de 2 ori mai scumpe. Ergonomie și usability 0.
Nu înjura contabilii, că și eu sunt licențiat în contabilitate, dar ăștia sunt prea antitalent.
Lucioase, țevi fragile, alea telescopice sunt moartea pasiunii, perii proaste, accesorii și consumabile nu se găsesc de schimb. Am tras cu wd3-u tot molozul din casă, am îmbâcsit filtru de nu l-am mai putut curăța, am rupt o țeavă când am cazut pe ea.
Dus la Dedeman: saci, țeavă, un accesoriu, filtru nou. Plătit, plecat.
Wd5, te-am batut.
PS: nu are nevoie de saci!
WD3-ul ala nu se rastoarna la fiecare denivelare? Al meu asa face fiindca motorul pus deasupra e destul de greu comparativ cu „galeata”
Si wd5 se rastoarna usor, ma gandeam sa ii pun o caramida in vasul de colectare, lol
WD3, cea mai buna inventie. Nu are nicio problema, trage orice. Sacul nu se umple din casa nici in 3-4 luni. Ieftin si mai e si Made in Romania, verificati eticheta.
Exact la fel. Dupa 10 ani de incercari cu diverse aspiratoare (unele si peste 1000lei) mi-am luat si eu un WD3 premium. La iceput ziceam si ca arata urat ca dracu, dat, dupa 3 luni de munca nu mai vreau altceva.
Acelasi lucru l-am patit cu mixere de bucatarie. Dupa mai multe incercari am luat un KitchenAid. Bol metalic, baza solida. Sigur ramane si mostenitorilor.
Karcher sunt dumnezei la aspiratoare. Il am si eu pe cel mai ieftin. Am aspirat ciment, moloz, rigips, polistiren, rumegus. M-am zgarcit si am si refolosit sacii aia de hartie, n-are nici o treaba. Are vreo 8 ani. Mi s-a rupt doar prinderea de la perie.
Mi-am luat un Rowenta, ciclon rahat fara sac, ca ma dadeau banii afara din casa. Acum plang dupa Karcher ca i l-am dat lu mama si dau cu matura dupa ce gauresc un perete, sa nu stric minunatia de tehnologie.
Confirm seria WD* de la Karcher sunt ce trebuie. Tot asa aspirat de la moloz uscat la moloz umed, la surburi si alte piese, fara probleme. Saci ieftini, gasesti o gramada de perii misto, iar aspiratoarele au preturi de bun simt. Sa nu mai zic si de aparatele lor de aburi, care sunt ceva exceptional pentru curatat calumea si dezinfectat riguros diverse suprafete. Am aspirat climele cu perie de la karcher, apoi am curatat condensatorul interior si grilajul exterior cu aparat cu aburi.
Ati uitat ce am patit cu karcher.
Nu știu eu de ce am o lăbuță cu roșu. Cred că de dragul de a da dislike.
Am scris ceva din care lumea poate invăța, că nu mă îngrop cu informațiile și experiența căpătată in calitate de gospodin.
Noi a trebuit sa luam un Karcher din ala cu spalare (a vomitat pisica pe canapea, yay!), SD… ceva. Foarte bun. Asa am tot cumparat electrocasnice de uz de la ei (matura, aparat cu presiune, aparat cu aburi).
wd3. Amfost mandru cand l-am luat, scrie ca e facut in romania….dar de de draq nu i-au pus garnitura intre carcase, puerde putere ca prin ciur…..nu mai sunt asa mandru….cred ca e vorba doar de prostie, nu de economie. Putea fi bun, asa e doar galben
acum ceva vreme ai avut un articol despre faruri si s-a nascut ceva discutie pe tema consumului suplimentar generat. cand am calculat ca diferenta intre un bec si celalalt se traducea in cativa mililitri la suta de kilometri a venit un contabil d-asta si mi-a dat peste bot: cativa mililitri la milioane de masini inseamna ca mor pinguinii pe calota arctica.
asadar, realizezi cati pui de iepuras si alta oratanii salvezi cumparand pieptanul ala cu un milimetru mai mic? sau aspiratorul cu juma’ de perie?
*probabil* peria e aşa pentru ca să nu-ți cadă în cap mizeria atinsă de partea de jos a periei. Aia n-ar apuca să fie aspirată. Aici cred că are ceva sens.
Aspirator de mana BOSCH BHN20110, cordless, 20.4V 174,95 lei 1 174,95 lei
2017.
wtf ce scor are acum.
Boss, poate ai pus juma de porc pe gratar ca bajetii?!
Eu am o teorie despre treaba asta. Nu că sunt fac economii sau că un contabil decide în ce direcție se merge cu un produs. Nu, producătorii pur și simplu nu-și folosesc produsele.
Așa apar tastaturi lucioase, telecomenzi de sticlă, cofraje de ouă ce se deschid din cinci mișcări, laptopuri cu nume imposibil de pronunțat…
Producatorii folosesc produse superioare cand ale lor sunt pentru mass market. In afara de Ikea. Ingvar Kamprad avea Ikea in casa.
@Ionuț blogul tau vrea sa-mi trimita notificari, dar eu nici n-am apucat sa citesc titlul
@VasileT: nu zic că or fi și excepții, dar uită-te puțin la produsele din jurul tău:
1. mixer de mână cu cablu de maximum un metru. Crezi că dacă îl folosea (măcar) un inginer de la Electrolux n-ar fi observat că e imposibil să-l folosești?
2. mixer biovita: are un led albastru care pâlpâie de nebun. Nu tu buton de oprire, nu nimic. Îl scoți din priză.
3. monitoare Philips (au avut acum vreo doi ani o serie) care în stand by aveau un LED alb ultrabright care pâlpâia. O plăcere să-l vezi noaptea.
4. veioză ikea cu întrerupătorul pe cablu, la jumătate de metru de veioză. Noaptea asta vrei să faci, să cauți veioza, cauți cablu, cauți întrerupătorul.
5. lift programat să se oprească la parter dacă e o problemă, nu la primul etaj. Concret, dacă ești între etajele 9 și 10 și ți se blochează liftul, nu te duce la 9 sau la 10. Nu, te duce la parter.
6. isteții de la… peugeot (parcă) au pus becurile de semnalizare pe interiorul farului; dacă ai farurile aprinse, nu se vede semnalizarea;
7. la isteții ceilalți de la VW, este nevoie să scoți bateria pentru a schimba becul de la far;
8. geniile de la… Ford parcă au decis că e ok să demontezi jumătate din aripă pentru a schimba un bec de semnalizare;
9. geniile din IT sunt și mai și: găsești același nume de laptop cu cinci configurații radical diferite. Intel sau AMD. Plăci diferite de rețea, chipseturi diferite, audio etc. Și nu vorbim de ani diferiți, nu.
9.1. tot ăștia nu sunt în stare să denumească un produs. Ce laptop ai? Dell 29384N3x. Ce monitor? LG 3288f7z…
Sunt zeci, dacă nu sute de exemple. Iar singurele două explicații sunt că ori le-au făcut în răutate ori, pur si simplu, nu le folosește nimeni (care contează) din firmă.
Bloc făcut de oameni care nu au dat cu mătura în viața lor
https://m.imgur.com/a/VnJxUip
Bannerele gdpr de pe majoritatea site-urilor.
Hârtia care se rupe în părți.
Și ceva offtopic: samsung făcea la un moment dat telefoane midrange din materiale mai bunicele. J5 metal și gama A 2017, care ziceai că e trasă din S7. Telefoane bestiale. Dar presa tech zicea că chinezii au preț mai mic și specificații mai bune, așa că toată lumea a vrut ca la chinezi, în dauna unui design decent. Azi A51 arată la fel ca orice xiaomi și huawei și are succes. Așa bun e, că acum Note 20 la 999$ e din… Plastic, și presa tech plânge că e cel mai scump plastic existent vreodată.
@Ionuț Staicu, la ce model VW este nevoie sa scoti bateria pentru a schimba becul de la far?
care contabili, ceo-ii care aproba bugete. contabilii le fac impreuna cu ceilalti, ceo-ii si CA-urile resping pana cand e ceva care le convine. iar ceo-ii si cei din CA nu sunt neaparat contabili, nu? deseori se trag din cei care produc ceea ce vinde firma.
https://www.dedeman.ro/ro/aprinzator-de-carbuni-landmann-tabla/p/7025035
ati incercat careva chestia de mai sus? face ceea ce ar trebui sa faca? adica asa ceva:
https://www.youtube.com/watch?v=wIIdpTA3eSg
da, aia face. e ok.
Bai, aia e inventia secolului, cat bei o bere aprinzi carbunii cu un ghemotoc de ziar, fara cuburi, fara benzina, fara nimic, doar cu bricheta.
Eu am asta si e ok https://www.bricodepot.ro/gradina/gratare/aprinzator-de-carbuni.html
*///tot pe tema asta///*
Pentru cei carora le place sa faca mancare la ceaun cautati ‘rocket stove’ pe google.
https://www.youtube.com/watch?v=cr72-t7Tgk4
rocket stove care se vând la noi sunt pentru ibrice, nu pentru ceaune.
Vali, exista o grămada de camping-uri ce oferă priza cu 220. cel mai recent am avut în Neptun Olimp
Macar de-ar fi vorba doar de aspiratoare … în Franta guvernul a vândut acum câtiva ani Alstom; compania care fabrica printre altele piesele de la centralele lor nucleare, la General Electric. Iar americanii ce au facut cu ea ? Au început sa delocalizeze productia unde e mai ieftin, India, China, si sa dea oamenii din Franta afara. Vorbim aici despre piselele de la centralele nucleare, nu despre aspiratorare si frigidere.
Sa vezi tu distractie când o sa avem chinezarii la asa ceva, deocamdata înca se merge pe stocul de piese fabricate cu ani în urma dar asta nu o sa dureze …
Tu crezi ca ceea ce tine centrala aia sa nu explodeze e locul in care s-au facut piesele?
Pai GE au facut ce stiu americanii sa faca cel mai bine, si o fac din ’70 incoace: sa imbogateasca China. Pe mine ma mira cand o companie americana NU FACE outsourcing in China.
Legat de saltea, alea mari si cu perna inclusa sunt gandite pentru casa/invitati peste noapte. Sunt sigur ca scria in specificatii ca e doar la 220V. Eu mi-am luat o pompa mica 12V/220V si pot umfla orice oriunde oricand (in afara de rotile de la masina).
are logica ce spui, scrie saltea de camping la specificatiile produsului, facem camping in casa, linga priza
@pizzi: „camping” e descrierea emag. Ia vezi pe site-ul intex, că e saltea indoor.
m-am uitat de curiozitate pe siteul intex, nici una dintre saltele nu are specificatia indoor, 2 sunt camping, una e plușată, at’t, bine, nici nu prea mai au saltele pe stoc
Hai mă pizzi E fix asta.
Google traduce așa:
La fel e și la masini
Consum în fisa tehnica 3,8%. În practica 5,5.
Autonomie în full ev 250km în practica 110.
ce fel de masina, makita sau stihl?
Lasand gluma, e ceva hibrid?
Un vecin cu un Yaris sustine ca ii consuma 3% (Bucuresti). Nu l-am intrebat daca da ture noaptea cu farurile stinse ca sa scoata consumul asta.
Anonime, eu cu un plin de motorină, fac cel puțin 1000 de km cu Loganu.
Dacă îl cauți la dinți e euro 4. Cu o monogramă îl fac hibrid.
@Ionut M, nu mai exagerati cu consumul asta. Sau pune si tu 1-2 poze de pe computerul de bord sa vedem valorile alea de maxim 4%.
Nu mai există profesioniști. A venit un băiat, mi-a sudat poarta cu 3 puncte de sudură, la primul vânt mai serios s-a rupt. Am chemat alt băiat, i-am zis să sudeze balamalele alea ca lumea. Ăsta alt dibaci – în loc să sudeze o piesă de stâlp și una de poartă le-a sudat și de stâlp și de poartă. Zice gata, n-are moarte. Ok, dar ia vezi, se mai deschide? A venit cu un flex, a tăiat sudura. Abia a treia oară a fost cu noroc.
Sunt dar sunt foarte scumpi si disponibili peste 2 luni.
Carcotas, i-ai spus omului de la inceput ca ai nevoie sa deschizi poarta? Poate omul a crezut ca vrei sa o blochezi in caz de invazie de zombie sau gen!
Cat mai ai de sudat pana se merita sa-ti iei un aparat de sudura? (300 sau 400 de lei la Lidl parca)
al doilea sia- gresit meseria trebuia sa fie programator
Bă, dacă știam că mă faci de râs aici nu mai scoteam flexul
Si tu Octtavyan ar trebui sa te apuci de stand-up comedy, numai sa ai grija sa nu traiesti doar din asta.
Balaure, ăla nu e sudor. E un cârpaci.
Nu sunt firme conduse exclusiv de contabili, dar sunt firme ce urmeaza trendul, altfel nu ar rezista pe piata. Bugetele departamentelor R&D sunt reduse, rolul lor este de a valida solutii alese de departamentele de sourcing, testele sunt limitate, durata de conceptie este redusa la minim, pentru a scoate noi si noi produse, a vinde cat mai mult, a avea crestere anuala (iar asta nu vine producand mercedes cobra sau bmw e38).
E si vina consumatorilor, care pun botul la tot ce e mai ieftin, tredny, la moda, si nu stau sa analizeze in detaliu, cat si impactul psihologic al achizitionarii unor bunuri pe care putem sa le inlocuim usor fara un efort financiar important(eee, iau unul din asta mediu, se strica, nu e bai, in doi ani iau modelul urmator).
Accesoriile la Bosch-ul ăla se vând separat:
https://www.emag.ro/set-accesorii-bosch-compatibil-cu-gama-de-aspiratoare-stick-move-ready-bhztkit1/pd/DPGCKJBBM/
ce mișto, adaptor de la rotund la pătrat. real logic right there.
De fapt, pentru adaptorul ăla cumperi tot setul…că așa, accesoriile alea poate le mai aveai prin casă de la alt aspirator.
am căutat pe ebay și aliex adaptorul, nu îl găsesc. nice.
Caută pe cineva cu o imprimantă 3D 😁
Uiti de produsele facute de designeri/artisti, alea care arata misto, dar sunt semi-functionale. (N-am nimic cu oamenii, dar sa intrebe si un inginer din cand in cand)
la philipsu meu de 700 de lei are asa ceva…
https://imgur.com/l2cMfJL
si mai are si una mare doar cu perie da am zis sa nu spamam inutil cu poze
Altex România – cumpăr săptămâna trecută un cuptor cu microunde care era prezentat ca având o capacitate de „20 litri” pentru compartimentul de lucru… când ajunge acasă și îl desfac, wtf… porcăria trimisă de Altex ca fiind de „20 litri”, deși scrie „20 litri” pe ambalaj are un compartiment mai MIC cu aprox. 25% decât vechiul cuptor cu microunde de 17 litri.
Ăștia cred că măsoară după același principiu ca la autostradă ca să le iasă kilometrul de autostradă de 700 metri.
aaaaa, d-ala bun sa nu poti face nici pop corn ca lumea…
GORENJE MO20A3B, 20L, 800W
Am vrut neapărat fără grill sau alte brizbriz-uri și am crezut că Gorenje este cât de cât marcă de calitate… dar s-a dovedit că nu.
Capacul de la sticla de Bucovina
vezi bah, daca iti luai si tu skoda aveai si 220 la masina
altfel, sa vezi ce misto e sa mergi la camping, sa iti iei loc cu curent…si sa aiba priza de 380.
Noroc ca nefiind prosti vindeau si adaptorare. Scurte ca o pula de chinez, dar adaptoare
Nu ma pronunt la restul dar nu luati aspiratoare Bosch. Sunt varza. Al doilea a decedat azi la nici 8 luni. Primul model clasic decedat 1.5 ani, al doilea deala de sta in picioare. Utilizare normala, aspirat praf casa obisnuita. Las-o naibii de treaba
Presimt ca urmatoare ta achizitie o sa fie un printer 3D.
Tu faci referire la CEO și CFO cu studii de finanțe-contabilitate
(presupun).
Pt că departamentul contabilitate nu asta face. E adevărat că ține evidente de costuri dar specializarea lor e mai mult asemănătoare unor translatori. Traduc pt fisc în limbajul cerut( contabilii)
Bugetele le fac managerii iar costurile le scad actionarii( cât mai mult profit).
Pentru pereți există girafă, hehe
https://emag.page.link/8QMkfDtqyptdoQ7S7
Mai țineți minte când toate cablurile erau suficient de lungi? Acum, chiar și la cele mai scumpe produse, cablul e mai mereu prea scurt. Până și cele mai multe prelungitoare sunt prea scurte (de obicei 1,5 m)
și cu ștecher drept.
Sau racordurile de la bateriile pt chiuvetele de bucătărie. Să dea dracii dacă am putut folosi racordurile care veneau la set cu bateria de la bateriile cumpărate în ultimii cca 5 ani.
Dacă tot le fac inutile, măcar să nu le mai pună deloc, tot cumpăr unele mai lungi, măcar nu fac gunoi aiurea.
Vorbind de calitate vs pret.
Lucrez eu intr-o aplicatie, Softone se cheama, in care costul e stabilit dupa o metoda pe care nici producatorul aplicatiei si nici implementatorul nu si-o asuma.De ce ? E de la luna la luna altul.Doame feri sa ceri , un stoc anterior! Noroc cu excelul, luna de luna le mai recalculam .
Deci, economistii si inginerii fac niste calcule, ajutati de astfel de aplicatii, in general
E normal ca iese ce iese.