Procesor Quad-core? Dar bateria? Dar camera?

Atunci când altcineva controlează sistemul de operare care rulează pe produsul tău nu îţi rămâne decât să te lauzi cu specificaţiile hardware. Aşa au apărut ecranele mai mari, camerele foto cu mai mulţi megapixeli şi procesoarele mai rapide. Piaţa telefoanelor mobile inteligente şi tabletelor de azi reeditează piaţa computerelor de acum zece ani: Microsoft controla atunci sistemul de operare, iar acum o face Google. Producătorii nu au de ales decât să bage mai multe chestii într-un telefon şi să lanseze mai multe modele într-un interval mai scurt de timp.

Două chestii sunt trecute cu vederea, şi asta probabil pentru că Android cere resurse mai multe (amuzant cum un iOS merge mai repede cu un dual-core şi 512 ram decât un Android cu 1,5 GHz cu 1 giga de ram): bateria şi camera foto.

Camera foto se îmbunătăţeşte, dar senzorul rămâne în continuare mic şi ineficient, chiar dacă Omnivision bagă mai mulţi megapixeli în senzorul de 1/6 inch. 8 Megxapixeli e destul, hai să lucrăm la claritate, rapiditate şi noise.

Bateria e altă bubă: ecranul devine mai mare, dar bateriile telefoanelor au în continuare probleme în a rezista o zi întreagă cu internetul deschis.

Bottom line: utilizatorii încep să se plângă de aplicaţiile care nu funcţionează bine pe diversele telefoane lansate pe piaţă, Android începe să consume foarte multe resurse, iar Eluga şi Tizen nu se mai lansează odată.

 

Exynos4

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

21 comentarii

  1. Ai fi surprins cat din consumul ala de resurse si baterie se datoreaza faptului ca producatori precum Samsung, Sony sau HTC nu se pot abtine sa nu „customizeze” interfata Android cu home screenuri si aplicatii inutile. Solutii sunt, dar nu pentru utilizatorul de rand care trebuie sa astepte sase luni un update, pentru ca baietii n-au terminat de adus la zi aplicatii complet inutile.

    Nu mai vorbim de minuni gen ”disable hardware acceleration” pe telefoane al caror punct de vanzare e combinatia quad core – procesor grafic…si asa mai departe. Software pimping – we haz it!

  2. ^In Tizen am atata incredere cat am avut si in Meego, adica mai deloc. Daca nu centreaza comunicarea pe ”geeks” si alte specii, nu prea au sanse sa fure teren sub umbrela Linux.

  3. Windows Phone FOR THE WIN!

  4. M-am jucat azi cu iPad 2 și iPad 3 la un magazin. Mișto scule, îmi doresc un 2, că 3 nu m-a convins. Dar aifon tot n-aș lua. Problema lor e că spre deosebire de Linux, unde ai diferite componente și le asamblezi după nevoi, Google dă cam tot și impune ce și cum. Deja următorul pas este ca fiecare să adapteze Androidu în funcție de nevoi. Eu mă uit la Kindle Fire.
    E un model de luat în seamă, dat fiind succesul pe care l-a avut.
    Și totuși, ce sunt un hardware și software fără accesul la un ecosistem de conținut?
    Bloatware.

  5. Cu bateria e (partial) rezolvata problema:

  6. ce e asa special la eluga ?

    1,150 mAh battery (integrated)
    . Standby time: 300 h
    . Talk time: 240 min.

  7. Mugen Power, se cam ingroasa gluma, dar macar tine telefonul mai mult de o zi.

  8. Supa asta cu telefoanele este fumată, avem nevoie de altceva. De exemplu, baterii care să te ajute să te bucuri de telefonul inteligent pe care-l ai.

  9. Eluga se vrea a fi din seria Xenium, dar cu Android? Adica ne asteptam la 1+ saptamana de standby?

  10. La problema cu bateria:

  11. NOU
    #12

    @ darkeingel: poti veni cu argumente in sprijinul afirmatiei tale?

  12. @Marian, eluga promite o altă abordare. plus, eu sunt fan panasonic (toughbook, gf2)

  13. Există şi pe piaţă la noi acumulatori externi pentru smartphone. Pentru iPhone ar fi ăsta, iar pentru Galaxy S2 sau Xperia ăsta. Cel din urmă are mai multe tipuri de conectori, se va potrivi şi la Eluga

  14. @Zoso: Eu pe Sony am dat in jur de €25 si are accu de 2000mAh. Cu Mophie juice pack n-am ce face, fiind posesor de Nokia:)

  15. Parca la nwradu am vazut chiar azi ceva legat de baterie: Motorola razr maxx cu 3.000 mAh, sa speram ca nu sunt doar cifre pe hartie.

  16. „amuzant cum un iOS merge mai repede cu un dual-core şi 512 ram decât un Android cu 1,5 GHz cu 1 giga de ram”

    Amuzant cum un SGS2 costa aproape jumatate dintr-un iPhone 4s comparabil ca si performanta si totusi are putere dubla de procesare.
    Amuzant si cum alea ~40 de ore dintr-o incarcare sunt fix aceleasi si pe iPhone si pe SGS2.

    Ce-ti merge tie mai „repede” pe iPhone nu stiu, ca eu stau cu ele unul langa altul si aceeasi pagina pe acelasi wifi se incarca exact la fel de „repede”.

    Daca erai paralel cu tehnologia puteai zice ca te depaseste android-ul si nu esti capabil sa-l customizezi pe placul tau astfel incat sa te tina si pe tine doua zile ca iPhone-ul, dar din cate stiu esti power user.

  17. După ce mi-am luat un Samsung mi-am adus aminte de anul de graţie 2000 când căutam baterie dublă pentru telefonul ăsta: .
    Între timp au apărut bateriile Li-Ion şi problema a dispărut pentru o vreme din actualitate. Peste o sută de ani va trebui pusă la punct fuziunea la rece pentru a avea baterii pe măsura gadgeturilor!

  18. Văd că s-a lansat lumea într-o luptă în baterii. Nu ştiu ce să zic, dar am văzut galaxy sI care ţinea şi 4 zile.
    La SGS2 am făcut un printscreen (e pe blogul din semnătură) cu 11d22h şi bateria aproape full.
    Dacă nici ăla nu ţine mult, atunci aştept Droidul să văd cât ţine.

  19. au murit aia cu iphone-urile si aghiasma. acum au aparut astia cu androidul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)