Zelist: Nu prea îmi placi, dar parcă aş face nişte bani de pe urma ta!

Nu e nici un secret că Zelist e o unealtă care măsoară prost sau că Teniţă Cătălin se urneşte să repare mizeriile pe care le face doar atunci când e în pericol să piardă bani. Sau că e ipocrit.

Să exemplificăm:

Zelist nu cuprinde toate blogurile

Nicăieri pe zelist.ro nu se spune că topul ăla, aşa şchiop şi chior cum e, nu cuprinde toate blogurile, cel puţin 5 bloguri importante nefiind prezente în el. Sigur, asta ar trebui precizat undeva, să ştie piaristele şi fraierii care încă mai cred în top că sunt găuri prin el. Eventual şi pe la conferinţele la care e invitat tov. Teniţă.

Aşa ar face cineva care conduce un business onest şi care vrea un online curat şi profesionist.

Zelist continuă să monitorizeze

După ce m-am extras din Zelist am banat IPurile lor. Dar asta nu îi opreşte să mă indexeze în continuare pentru raportul lor plătit, pe care îl vând companiilor. Lucru pe care eu îl consider puţin ciudat. Dar îl înţeleg, nu le poate spune clienţilor că, din cauză că face tâmpenii, nu mai poate monitoriza un blog important.

Aşa că face ce poate: schimbă IPuri şi continuă să facă bani, vânzând munca mea şi altora, dar mai în scârbă aşa. Astea erau acum câteva săptămâni. Azi am descoperit altele (aparent s-au prins şi au şters numele agentului, dar sunt încă detectabili după reverse ip, că folosesc ieftinăciunea de your-server.de).zelist

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

14 comentarii

 1. Cam urat din partea lor….

  00
 2. Sincronizarea e jalnica la reclama respectiva si sunetul la fel. In legatura cu Zelist-ul, si eu as fi suparat daca as vedea ca nu sunt respectat si mai mult se folosesc de munca mea spre binele lor. Tipic romanesc!

  00
 3. da, cunoastem, numai ca un pi-ar serios nu sta dupa monitorizarea nimanui, cauta singur singurel cu degetelele personale bloagele care conteaza. si alea sunt 10 max. plus 10 online-uri, asta inseamna 20 min max de browsing in diagonala. vezi ceva, citesti deoparte etc.

  monitorizarile astea sunt pentru alte chestii mai low value, stai tu relax. Lumea caare trebe stie, nici un gradinar nu cumpara castraveti de la zelist…

  sigur, probabil sunt pizde care chiar se bazeaza pe monitorizari si si-o iau in bot de la clienti. dar asta inseamna niu biznes pentru suspiciosii care se bazeaza numai pe ochii personali.

  00
 4. Pune-i si tu in lista de disallow aici https://zoso.ro/robots.txt.

  Asa nu vei mai putea sa spui ca fac ceva indoielnic. Daca citesc robots.txt si il resepecta atunci sunt ok!

  00
 5. Si google are zeci de ip-uri din motive de load-balancing + motive tehnice. Nu stiu daca la ZeList este motiv tehnic sau erau prea banati pe ip-urile vechi.

  Eu as pune in Robots.txt, daca vroiau sa fenteze ceva ce-i impiedica sa scimbe user-agent?

  00
 6. Ba, nu esti in zelist deci nu existi, nu te mai caca pe tine. Nu te bagi acolo ca sa nu se vada ce trafic jalnic ai, in comparatie cu ceea ce reclami ca ai.

  00
 7. @Alex: Cantitatea de material seminal produsă de cel aflat în partea sa dreaptă, din cadrul cercului onanistic.

  00
 8. @ zoso: sincer, nu mi-e prea limpede CE masoara de fapt…

  00
 9. @Andrei – dreapta, stanga si din fata.

  00
 10. Dacă 15 bloguri se linkuiesc in grup timp de 4 saptamani ajung toate in pozitii fruntaşe, chiar dacă nu au mai mult de cinşpe unici pe zi, dacă mai şi bârfesc prin comentarii ajung chiar şi mai repede, deci îi totalmente irelevant topul ăla … e drept că dacă te saturi de atâta linkuit te duci de-a valma

  00
 11. Am ajuns si eu la concluzia ca, Zelist e o porcarie … Urmeaza sa „iau masuri” :)) …

  00
 12. Eu nu inteleg de ce nu scot din topul ala blogurile care nu mai exista… am vreo 3-4, le-am si scris sa le scoata – nu s-a facut nimic. La ei conteaza cantitatea de irelevanta, se pare

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube