Problema cu Instagram…

Au luat bani să promoveze ceva. Au promovat. Utilizatorii sau compania au reclamat că e o pagină fake. Au blocat/șters pagina, dar reclama rulează în continuare. Și pentru că am dat click pe reclama asta îmi servește acum reclama asta și pe Facebook.

Pur și simplu nu le pasă. Și nu le pasă pentru că nu există consecințe. Nu există amenzi, nu există oprobiu public. Sunt atât de mari încât companiilor și autorităților le este frică de ei.

Iar la noi este vorba și de incompetență. Nu are cine să tragă de mânecă pe cineva din Comisia de IT de la Camera Deputaților. Ați văzut cu ce se ocupă ai noștri. Credeți că doamna aia a dispărut din industrie? Credeți că Pambuccian a dispărut? Tatomir? Alții ca ei. Neah, sunt acolo, bine înfipți. Cu ăștia vrem să schimbăm ceva? Cu ăia de la DNSC? Cu ăia de la APTI? Trebuie să vină ăia de la UE, alți speciali de 70+ ani, să decidă ei ceva și pentru noi și noi doar să aplicăm, că altfel…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

  1. Offtopic oarecum
    Au trecut 9 ani jumate de cand se pot inregistra domenii cu diacritice. In 2015 cand s-a dat drumul ProTv a scos o stire cu titlul „Schimbarea asteptata mai bine de 20 de ani in internetul romanesc. Ce se intampla din 3 iunie”
    Dupa 9 ani jumate ca utilizator zilnic al internetului inca nu m-au dus vanturile si valurile tehnologiei informatiei spre vreun site care sa aibe diacritice in nume. Cine si unde sunt romanii aia care au asteptat 20 de ani?
    Cred ca DNSC sunt la fel de ancorati in realitatea de pe net ca si jurnalisti de la ProTv care au scris articolul cu titlul de mai sus.

    Comentariu apreciat.464
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 24104
    • Doamne fereste!
      De ce ai vrea diacritice in numele domeniului?

      Comentariu apreciat.443
    • @MarcelD
      faptul ca diacriticele sunt o pacoste in anumite situatii in universul internetului e una insa scrisul de mana nu este doar despre „dictare” si „xerox” ci despre niste beneficii cognitive si psihologice … imbunatateste creativitate, combate stresul, te ajuta sa memorezi, sa te concentrezi etc …

      da, trebuie sa stii sa si „stenodactilografiezi” pe tastatura pentru ca este util, rapid si eficient dar asta nu inseamna sa abandonezi scrisul de mana doar pentru ca nu intelegi tu cum sta treaba …

      si da, incurajeaza ti copiii sa scrie si de mana, sa deseneze, sa ” mazgaleasca”, etc … face bine!

      Comentariu apreciat.356
    • Pentru comoditate fara diacritice!
      Dar „Tantza si Costel” „suna” mult mai bine cu! Iar citirea e mai usoara.
      PS – scriu de la comp. care nu are diacritice instalate.

      716
    • Pe laptop/PC, într-adevăr, trebuie setat pe RO și diacriticele le ai unde sunt semnele de punctuație și le iei cu shift. Totuși, pe telefon le pune automat cât timp ai RO setat la tastatură.

      31
    • @MarcelID

      Diacriticele sunt utile pentru că fac diferența între două sunete. Litera e una, sunetul e alta. O literă poate reproduce mai multe sunete, iar ca să-ți dai seama despre ce sunet e vorba, te uiți la diacritică. Exemplu: cuvântul scris „tata” poate fi citit „tata”, „tată”, „țața”, „țață”, „țâța”, țâță”. Mai am exemple, dar ne oprim aici, Sigur, ai putea să spui că îți dai seama din context, dar nu întotdeauna. De exemplu, „telefonul suna” ar putea avea verbul la infinitiv (suna) sau la prezent (sună). Iar dacă scrisul de mână nu mai e util, probabil că nici vorbirea pe gură nu va mai fi curând. Facem chat pe telefon când ne întâlnim la bere, de ce să mai deschidem gura, avem acum suficiente emoticoane și emoji ca să exprimăm orice. Sau vorbim, dar ne limităm la interjecții și onomatopee, chemarea strâmoșilor din copaci. Maimuțe cu tablete și iphone.

      Comentariu apreciat.612
    • @gicu, durează 30 de secunde să „instalezi” diacriticele.
      Și eu scriu în general fără discritice când sunt la PC, dar la un articol în care justifici necesitatea acestora, parcă este puțin aiurea să nu le folosești.

      131
    • @MarcelD – Și iată exact motivele pentru care generațiile noi cunosc maximum 100 de cuvinte (și le asociază destul de des și un sens greșit) și sunt funcționale, dar analfabete.

      120
    • daca accesezi site-ul dintr-un bookmark, link de pe alt site sau lista de rezultate la o cautare de ceva, nu conteaza ca ai dicritice sau nu, nu conteaza nici cum se cheama propriuzis domeniul. click pe link si gata.

      daca insa te bazezi pe accesari cu scrisul adresei direct in adressbar sau pe cautari ale numelui direct, ai belit-o daca ai ciudatenii in nume. nu mai ajunge nici dracu la tine.
      pentru ca desi instalatul software-ului pentru „limba romana” dureaza 30 de secunde cum zice mai sus andrei, folositul lui tot un chin e. pentru ca o data instalat softul nu se schimba si tastele. „tz” tot pe „;” e. si „;” dumnezeu stie pe unde. si tot asa.

      iar aia „tech savvy” stiu sa scrie si „tantzashicostelush(.)ro” si „tantasicostelus(.)ro”. ceilalti nu vor nimeri niciodata prima varianta insa.

      40
    • Mata, mâță, mă-ta

      Nici o utilitate într-adevăr

      62
    • sunt limbi in lumea asta incare o diferenta minora de accent inseamna diferenta dintre a cere ceva de mancare si a cere unui barbat sa-i faci sex oral.
      altele in care nu exista nici macar conceptul de „timp”.
      mai e una care are doar 3 verbe, a face, a veni, a (te) duce.
      cum dracu s-or intelege oamenii aia intre ei cand noi ne impiedicam de 3 diacritice…

      71
  2. Ecosistemul este urias si nu au niciun interes sa faca curatenie, pentru ca e un sistem care evolueaza non-stop si necesita extrem de multe resurse pentru a fi monitorizat.
    In plus, gunoaiele de reclame plutesc acolo unde pretul e minim aka pta romaneasca.
    E aceeasi problema si pe Adsense, doar ca acolo toti blocheaza reclama.

    81
    • Dar totodata e super-usor sa publici tot felul de reclame/mesaje shady. E prea usor sa ma lasi sa fac un kkt, dar prea greu sa ma prinzi? E un dezechilibru. Undeva la unul dintre aceste doua capete ar trebui umblat. Ori faci prinderea mai usoara deci intaresti institutii de stat in sensul asta, ori fortezi platforma sa faca mai dificil sa postezi kkt. Si aceasta din urma nu cred ca va face, ca ea castiga bani.

      61
    • si cand faci sesizare, necesita multe resurse? Pur si simplu e vorba de bani. Banii nu au miros.

      00
  3. @Bruta sa il redirecționezi la cel fara diacritice ;)

    110
  4. Uite de asta am incetat sa mai folosesc FB ca si modalitate de promovare a produselor mele: s-a transformat intr-o mare groapa de gunoi a Internetului.
    M-am saturat de cate comentarii vadit rasiste, cu injuraturi dintre cele mai exotice, amenintari sau discurs care incita la ura fata de popoare am raportat. De fiecare data am primit mesaj ca nu se incalca standardele comunitatii. Dar absolut de fiecare data.

    Nici cu Google nu imi e rusine dar parca exista o nuanta de control in plus, parca nu iti vine sa iti pui contul de AdSense in pericol dupa ce ai muncit sa iti faci audienta cat mai mare, istoric, etc. La FB te doare la banana.

    132
    • Am primit si eu comentarii rasiste doar pentru ca am vrut sa vand niste praf de spalat si am pus in anunt:
      „Atunci cand folositi acest detergent va sfatuiesc sa ascultati sfatul batranilor : ‘Nu amestecam niciodata albele cu coloratele'”

      111
  5. Mi-a aparut pe FB o reclama la un „Ðeałer ĶĬÄ” (scris cu niste caractere ciudate, ca sa nu fie citit „dealer Kia” de roboteii idioti ai lui Zuck, dar complet citibil de un umanoid) prin care se dadeau cadou 4 masini cu nustiuce ocazie, trebuia doar sa dai share, comentezi bla bla. Am raportat, „nu incalca standardele”, am cerut reviziure, printr-o minune a fost aprobat si s-a sters postarea. Nu pagina, postarea.
    Rinse and repeat, dupa cateva zile apare alta reclama, cu „Dealer Dacia” scris iar pocit sa nu priceapa botii, sunt la a doua cerere de revizuire respinsa, pentru ca nu-i asa, „nu incalca standardele”.

    171

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile