Problema e altundeva, nu la oamenii care fac glume

Unii dintre voi poate ați auzit că CEOul de la o companie americană de asigurări de sănătate a luat trei gloanțe în spate într-o dimineață. Detaliile asasinatului sunt aici.

Acum. Pe mine mă distrează cum presa încearcă să nu fie de partea oamenilor care nu găsesc simpatie pentru nenorocitul ăsta. În caz că nu știți, la americani asigurările de sănătate sunt un pic diferite, în sensul că oamenii aleg un asigurator la care plătesc și care plătește când ai o problemă. Faptul că asiguratorii refuză plăti și ocolesc plățile e ceva foarte cunoscut, de aia sistemul de sănătate american este de râsul lumii și al curcilor. Firma unde lucra ăsta făcuse profit 22 miliarde, din ce oare? Recomand John Q, e un film bun pe subiect.

De asta zic, articolele serioase (unu, doi, trei, patru) care par să zică, hei, nu mai râdeți, omul a murit, avea familie…Da, familii aveau și ăia lăsați să moară de firmele de asigurări.

Încă e greu de acceptat că oamenii urăsc companiile jegoasă și miliardarii și dacă moare mâine unul nu e o tragedie, va fi înlocuit rapid, la fel cum nici ăia nu clipesc când dau afara angajați. De ce mi-ar păsa mie de director dacă lui nu îi pasă de mine?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

20 comentarii

  1. Memes have been 🔥 so far!

  2. La capitolul filme as zice ca e mai potrivit https://www.imdb.com/title/tt9893250/
    Cu spectaculoasa Rosamund Pike.

    • nu. în context, ăla e un kkt.
      NU MĂ MAI CONTRAZICE!!! :P

    • Lol acum si comentariile sunt clickbait.

      Daca scria Gascoigne de la inceput ca filmul se cheama „I Care a Lot”, economiseam doua clickuri. Unul cand am citit comentariul lui, al doilea cand m-am apucat sa il scriu pe-al meu.

      Guess he just didn’t care a lot.

  3. Un comentariu pertinent de pe reddit: e tipul de eveniment care e tratat la fel, cu aceleasi glume, memeuri, si lumea „tine cu” atacatorul pe toata plaja politica. Si pe news, si pe conservative, si pe aoc, si pe suburi pro trump, toti au avut cam aceeasi parere – duck that guy.

    E rar sa vezi un subiect care in loc sa dezbine, uneste oamenii sub o singura parere…

  4. Las si eu aici un film relevant

    Flawless (Michael Caine, Demi Moore, Joss Ackland)

  5. Abia aștept să aflăm că asasinul a fost plătit de unul din partenerii companiei și batman nu a existat niciodată de fapt.

  6. Reactia Americii de acum referitor la alegeri e reactia administratiei biden….. peste o luna o sa fie administratia trump si mi e frica ca mesajul o sa fie altul. Daca trump il vrea pe georgescu la cotroceni atunci georgescu o sa fie. Sau o sa anuleze si alegerile urmatoare pe motiv de imixtiune din partea partenerului strategic america ?!

  7. Am săpat un pic și ura are un fundament real:

    1. Compania asta are cea mai mare rată de refuz de plată dintre TOATE.
    2. CEO-ul e cel care a mărit masiv rata asta de refuz.

    E total de înțeles ca oamenii să aibă reacția asta, inclusiv cifrele arată de ce.

  8. sunt 16 mld profit dar la 281 mld venituri. Asta inseamna o rata de profitabilitate de 5.6%. Pare ca problemele in sistemul ala sunt date de costurile enorme si nejustificate din sistemul de sanatate daca in conditiile in care se pare ca astia sunt cei mai nesimtiti la refuzuri de-abia reusesc sa faca 5% marja.

    • Nope.

      Problema e simplă, și știu de la prima mână. Imigranții ilegali pe care nimeni nu vrea să-i legalizeze ca să poată profita de ei pe partea de forță de muncă ieftină/captivă.

      Cineva foarte apropiat mie a fost internat acolo cu o urgență. Avea asigurare medicală de călătorie și tot. I-am zis să le zică. În schimb, americanii de-acolo (românii legali de fapt) i-au zis să se declare undocumented și că nu are nici viză nici asigurare medicală.

      TOTUL a fost gratis, i-au făcut tot, au operat, au ținut-o în spital 1 săptămână, cu costuri ce ar fi trebuit să fie peste 50k. Apoi culmea, a mers la doctor la cabinetul lui privat (și acolo se practică fix aceeași schemă ca la noi) unde ăla nu acceptă decât cash.

      Pe cash e chiar rezonabil, 300 usd consultația, și medicamentele una alta erau vreo 150 pe toată luna, tot pe cash/undocumented.

      Zicea că guvernul american acoperă (la tarife de referință, nu alea umflate) urgențele și alte chestii pentru cei non-documented, ca să nu dea faliment spitalele, pentru că sunt obligați de lege să facă urgențele indiferent oricine-ar fi.

      Deci e o problemă care e un pic și din afara sferei medicale. Cât timp cei fără acte nu-și pot face acte, să își facă și ei asigurare și tot, să contribuie, e nasol.

    • o operatie de apendicita, fara probleme, costa cam 70k USD. asta e problema principala. restu is amanunte

  9. Cartea de pe care si-a scrijelit ala bomboanele e si mai interesanta.

  10. A fost pt câteva ore top post pe reddit cu “martin shkreli lives in” .. si era ceva, bronx sau brooklyn

    Avea ceva upvotes cand a fost sters

  11. > în sensul că oamenii aleg un asigurator

    Daca nu ma insel, nu prea alegi daca ai job sub 80k brut pe an, esti legat de ce asigurator iti da de la job, adica jumate din populatia US, iar post 2022 daca nu ma insel sub 130k pe household nu prea poti sa iti cam alegi asiguratorul … in sensul ca nu lucrezi la job-uri unde angajatorul iti poate oferi prea multe optiuni. De asta multi ajung sa lucreze job-uri la firme jegoase, dar au niste asigurari foarte misto.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile