Prinderi GoPro

Articol scris pentru a-l linkui din trafictube, nu e necesar să citiţi.

Tot mai mulţi oameni care au filmat din trafic au folosit o vreme camere video ieftine şi acum vor să treacă pe chestii mai profesionale şi caută informaţii cât mai multe pentru a se asigura că fac alegerea corectă. GoPro Hero HD sau Hero2 HD e una dintre cele mai bune variante.

Preţuri GoPro

GoPro Hero2 HD - aplică dreaptăCea mai ieftină variantă era GoPro Hero HD Naked (1.200 lei sau 1.150 lei), dar este neadecvată filmării din maşină, pentru că vine cu aplice curbate şi o carcasă etanşă.

Pentru filmatul din maşină este necesară o aplică dreaptă şi o carcasă skeleton (existând şi varianta tăierii carcasei). Dacă aveţi o singură maşină, aveţi nevoie de o singură aplică, pentru că este foarte rezistentă.

Dar, cum ziceam, varianta Naked nu este prea fericită, pentru că acum puteţi găsi varianta full (asta înseamnă Motorsport sau Outdoor) la 8-900 lei la second hand.

Atenţie, vorbim de varianta GoPro Hero HD, nu de Hero2, varianta mai bună a camerei (senzor îmbunătăţit, calitate mai bună a filmării).

GoPro Hero2 HD - vedere faţă gopro-02 GoPro Hero2 HD - vedere spate (cu LCD BackPack) GoPro Hero2 HD - cu carcasa pentru filmat din maşină GoPro Hero2 HD - cu carcasa pentru filmat din maşină

Hero2 HD costă 1.550 lei sau 1.500 lei, varianta Motorsport venind cu o ventuză foarte solidă, dar fără o carcasă care să permită alimentarea din maşină (explic mai jos de ce carcasa Skeleton nu e foarte bună pentru filmatul din maşină).

Prindere pe bicicletă

Aşa arată un GoPro prins pe bicicletă.

GoPro Hero2 HD montat pe bicicletă - vedere spate GoPro Hero2 HD montat pe bicicletă - vedere lateral GoPro Hero2 HD montat pe bicicletă - vedere faţă GoPro Hero2 HD montat pe bicicletă - prindere Ride Hero

Există două variante pentru a prinde camera de bicicletă: Ride Hero, care costă 97 lei, sau RollBar Mount, care costă 125 lei sau 125 lei.

Recomand varianta a doua, poate fi folosită şi în alte ocazii, nu doar pe bicicletă.

Prindere în maşină

E foarte simplă: se foloseşte aplica dreaptă şi atât. Recomand lipirea undeva in spatele oglinzii pentru a nu incomoda şi pentru a nu distrage atenţia şoferului (nu vă faceţi griji că se uită alţi şoferi la voi, majoritatea o fac pentru că li se pare şi lor o idee bună să îşi ia o cameră asemănătoare). Iată cum arată GoPro-ul meu din maşină:

GoPro Hero2 HD în maşină GoPro Hero2 HD prin parbrizul lateral GoPro Hero2 HD în spatele oglinzii GoPro Hero2 HD prin parbriz GoPro Hero2 HD în spatele oglinzii de pe locul şoferului

Mici şmecherii:

prinderi GoPro Hero2 HD - dinţi rupţi şi dinţi întregi1. Am tăiat colţii prinderii cu un patent şi i-am pilit un pic pentru a fi scoasă mai repede din prindere. Dacă nu faceţi, asta scosul camerei se face cu ceva greutate, pentru că acei colţi sunt făcuţi să opună rezistenţă. Vedeţi alăturat o prindere cu colţii rupţi şi una cu colţii întregi.

2. GoPro Hero2 HD în maşinăCarcasa am topit-o cu un ciocan de lipit (e muncă grea, dar merită) din mai multe motive. Unul ar fi că vreau să filmez mai mult de două ore (cât rezistă bateria din GoPro). Sigur, aş fi putut cumpăra mai multe baterii, dar prefer alimentarea de la brichetă. Al doilea ar fi carcasa Skeleton, care are găuri scobite pentru alimentare, dar nu şi pentru un cablu curbat la 90 de grade. Şi alimentarea printr-un cablu normal arată aşa.

Griffin PowerJolt Dual USB3. Folosesc un cablu USB pentru a alimenta camera. Şi nu cel pe care îl vând meseriaşii de la GoPro, care costă 150 lei, ci unul mai ieftin. După care am aflat că îl puteam cumpăra şi mai ieftin.

 

4. Am scos gemuleţul de protecţie din faţa lentilei pentru carcasa care o folosesc pentru filmări din maşină, pentru a evita aburirea lentilei. Se face uşor, cu o şurubelniţă mică. Pe carcasa de la bicicletă l-am lăsat, că e util.

GoPro Hero2 HD - ţigănie cu sârmă5. A doua ţigănie, după scobirea carcasei, a fost să leg cablul de alimentare cu o mică sârmă. Unii preferă să tragă cablul prin plafonieră până sus, probabil că e o soluţie mai elegantă, eu nu o practic pentru că un cablu atârnat în maşină îmi aduce aminte să nu las camera în parbriz când plec din maşină.

Prinderea cu ventuză

Cam aşa arată GoPro prins cu ventuza de la Motorsport:

GoPro Hero2 HD - ventuză motorport GoPro Hero2 HD - ventuză motorport în parbriz GoPro Hero2 HD - ventuză mică vs. ventuză motorport

Destul de mare ventuza aia.

Iată cum arată prins cu o ventuză clasică, cu prindere de trepied.

GoPro Hero2 HD - ventuză mică în parbriz GoPro Hero2 HD - ventuză mică din lateral  GoPro Hero2 HD - ventuză mică din spate  GoPro Hero2 HD - ventuză mică şi prindere cu cap trepied GoPro Hero2 HD - prindere cu cap trepied

O ventuză cu cap de trepied costă 30 lei, iar un adaptor de trepied pentru GoPro costă 45 lei sau 45 lei. Ventuza Motorsport costă 127 lei sau 125 lei. Eu am una ieftină rămasă de pe vremea când aveam un Kodak ZX1 şi una Motorsport venită cu Hero2. Le folosesc când filmez din alte maşini decât a mea (pentru că nu lipesc aplice pe toate maşinile în care mă urc).

Diferenţa de preţ dintre cele două ventuze nu este neapărat în favoarea celei ieftine, care are un tremur mic, dar deranjant, pe şoselele româneşti.

Alte chestii utile

Ecran pentru cameră (aka LCD BackPack), care costă 398 lei sau 389 lei. E foarte mişto dacă folosiţi camera video GoPro şi la alte filmări decât cele din maşină (unde nu prea aveţi nevoie de el).

Carduri de memorie pentru stocare: folosesc un Lexar de 32GB şi două A-Data de 16 GB ca backup. Hero2 afişează pe ecran cât poate stoca pe cardul din cameră (7 ore şi jumătate pe un card de 32 giga la 720p 30fps). Cardurile sunt Class 6, minimul cerut de producător pentru a putea stoca fără sacadări. Evitaţi mizeriile anonime.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

  1. Felicitari, foarte interesant articolul chiar vroiam sa imi cumpar o camera pentru trafic . Eu ma gandeam la ceva roadrunner dar citisem pe net ca nu e foarte buna , in final ramane sa ma hotarasc intre gopro 1 si 2 , oricum vreau sa o folosesc si la ski, acum sa vedem poate gasesc vreo oferta ceva …

    00
  2. GoPro HD Hero 2 varianta outdoor + card de 32 gb class 10 Transcend 1220 lei , produsele noi, achizitionate de pe amazon.com

    Aceleasi produse, in romania la f64.ro de exemplu, 1780 lei

    Astepti dupa produse vreo 2-3 saptamani, dar eu zic ca merita diferenta de 500 lei

    00
  3. Am nevoie de o camera pentru masina, bicicleta, altele asemenea si din motive evidente o sa merg pe un GoPro HD, daca nu chiar HD 2.

    M-ar interesa totusi o solutie prin care as putea monta camera in masina permanent, sa nu umblu tot timpul cu ea in buzunar.

    Ma gandisem initial sa o pun in grila masinii (tot Megane) intre sigla si far insa sunt mai multe dejavantaje.

    Dupa ma gandeam sa-i concep o carcasa in spatele oglinzii, sa trec firul alimentarii pe sub capitonaj, pe stalp dar asta ar insemna ca nu o sa ma pot bucura de camera in alea 3-4 zile pe luna cand ies cu bicicleta la drumuri mai lungi.

    Idei, careva ?

    00
  4. Harbul meu de masina nu-i genul care sa atraga atentia, toata chestiunea e sa maschez camera cumva sa nu fie vizibila. Zambeste „vipera” din geam, am senzor de perimetru si Brasovul e un oras destul de linistit din punctul asta de vedere.

    Oricum, daca se da careva la masina mea primul lucru care-i sare in ochi e MP3-ul care arata destul de scump, altceva n-are ce sa-mi ia decat odorizantul.

    Alea de pe DealExtreme sunt majoritatea puscaturi chinezesti de o calitate jenanta, prefer totusi un GoPro Hero. In toamna vreau sa ma dau cu bicicleta pe Transfagarasan si Transalpina, dupa ce cumpar camera ma joc eu cu ea si prin masina, ii gasesc eu o ascunzatoare.

    OFFTOPIC: Baietii de la DealExtreme au probleme cu „viermisorii”

    00
  5. ActionCamera.ro ofera un card de 8GB, Class 10 cadou la achizitia unui GoPro Hero2.

    00
  6. Apropo de camere de maşină, tocmai mă uitam peste ultimul newsletter şi am văzut un model interesant ca abordare, o cameră dublă. Nu mă pronunţ ca şi calitate, probabil e jale, dar ca idee e făinuţă.

    00
  7. Modelul Hero Naked ) vine și cu ușă de carcasă perforată (citisem mai sus undeva că nu ar avea), iar pentru prinderi cu adeziv exista acest kit: .

    Dar pentru mașină, cea mai versatilă prindere rămâne ventuza: , pentru că nu mai trebuie să lipești nimic pe mașină, plus că poziționezi camera video cum vrei și poți schimba mereu cu lejeritate poziția/prinderea.

    Cu prietenie,
    Kiko, F64.ro

    00
  8. Camarele GoPro, modelul Naked s-a scos din fabricatie. Se mai gasesc doar second hand. A aparut insa modulul wireless care permite ( printre altele) controlarea camerei din telecomanda.

    00
  9. „2. GoPro Hero2 HD în maşinăCarcasa am topit-o cu un ciocan de lipit (e muncă grea, dar merită) din mai multe motive.”
    c’mon, ce-i suedejia asta ? cu un biax de 60 de lei faceai treaba profi, nu suedejie.

    00
  10. Foarte util articolul.Mi-am rezolvat problema pentru un GoPro Hero 4 sa pot filma in siguranta si din masina.

    Merci autorului.

    00
  11. Ce parere aveti, gopro hero 4 silver sau black? Are cineva? Stiti care sunt diferentele?
    Multumesc frumos!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile