Prin ferestrele blogurilor

Navigarea alandala prin bloguri te face sa te simti un pic voyeur, ca si cum ai cotrobai prin camerele unor necunoscuti. Fiecare obiect iti gidila imaginatia si te face curios. Dar nu ai destule piese din puzzle pentru a-ti crea o imagine coerenta despre posesorul camerei. Nu o sa explic ce este un blog. Sigur stiti ce este Google, si atunci puteti afla singuri. O sa scriu despre bloguri cu povesti frumoase, despre bloguri din care puteti invata diverse chestii sau puteti descoperi oameni care va plac, care va seamana sau pe care nu ii puteti suporta (poate tocmai pentru ca va seamana).

* Este foarte greu sa selectezi doar citeva bloguri care merita citite. Sint foarte multe si exista riscul sa te ratacesti printre linkuri si sa nu mai stii de unde ai plecat si ce anume cautai. Daca esti un autodidact, sigur iti va placea eLearningBlog. Daca nu cauti ceva anume, ci vrei sa afli ce mai face lumea, pe unde mai umbla, ce mai e trendy sau, pur si simplu, ai chef sa casti gura pe net, incearca Elucubratii — Zoso’s Blog (care, de altfel, e cel mai bine scris blog din RoBlogFest 2006 — the wow factor), Vivi’s developer blog, TTL sau owlspotting. Daca te simti singur, pastrezi trandafiri uscati prin camera, ai un suflet de artist si simti pulsind in tine „Infinitul”, te vei regasi in Aripi_Verzi de pe Weblog.ro si te vei indragosti in taina de Dracula_Superstar de pe acelasi portal.
* Cei care se incadreaza in definitia urbanului www.gigel.org/urbanul pe care o gasiti pe gigel.org/urbanul vor citi pe nerasuflate blogurile celor de la Bıkresh, cultura-vura, aglomerari spontane, asta daca nu cumva sint chiar scrise de ei. Pe bukresh.blogspot.com sint texte legate de ce se mai intimpla prin underground-ul bucurestean, de la „ascunzisurile de beton din centrul Bucuresiului” pina la cele mai „cool” evenimente artistice, cum sint cele de la MNAC sau Galeria Noua sau despre party-uri cu nu situ ce DJ beton. Tot aici sint postate texte despre felul in care mai arata Capitala sau ce mai e nou prin parcuri si cartiere.
* Culturavura.fourhooks.com povesteste despre site-uri noi si interesante, despre aventura de a cauta o casa in Bucuresti sau ce mai fac artistii romani si prietenii lor. Va indruma prin cautarile voastre cele culturale si va ajuta sa va orientati prin cluburi. Daca vreti sa stiti cum s-o puneti de-o „gasca inteligenta” (a se citi Howard Rheingold, „Gasti inteligente”, editura Andreco Educational) vizitati weblog.ro/aglomerarispontane. Aceste bloguri au in comun, printre altele, anticampania Maggy.

Cotidianul, 14 aprilie 2006.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

1 comentariu

  1. Nu se scrie „maggi” ?

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube