Prestigio Roadrunner 500

Nu ştiu de ce aveam aşteptări mari de la RoadRunner 500. Poate pentru că mă gândeam că este modelul mai scump (500 lei) din gama lor, deci ar trebui să fie mai bun. M-am jucat cu camera câteva minute, am făcut câteva filmări şi am pus-o la loc în cutie. Voiam să fac o comparaţie de filmare între ea şi GoPro Hero2 HD, dar mi-am dat seama că aş face-o de râs şi mai tare decât o voi face în textul de mai jos.

Să purcedem:

 • în pachet există de toate: ventuză de prindere în parbriz (de calitate bună), alimentator auto, o prindere rapidă pentru a lăsa ventuza în parbriz.
 • camera este foarte uşoară. carcasa şi butoanele sunt făcute dintr-un plastic ieftin.
 • unghi de 120 grade, stabilizator de mişcare, data şi ora pe filmare, pornire automată a înregistrării la pornirea motorului sau la detectarea mişcării.
 • meniul este foarte simplu şi uşor de setat.
 • îmi place că poate fi oprită înregistrarea în buclă, permiţând păstrarea tuturor fişierelor.
 • din specificaţii, camera poate înregistra Full HD (1080p). nu e recomandabil, calitatea fiind proastă (pixeli migratori, culori şterse). în 720p filmează mai bine, deşi nici aici nu e mai brează. uitaţi-vă pe filmare, distingeţi numerele maşinilor de pe lateral sau din faţă? comparaţi cerul, de pildă, între cele două filmări, pentru a vă face o idee mai bună a calităţii.
 • o comparaţie de detalii: roadrunner vs gopro

Cam asta e: o cameră video de 500 lei. Nu o cumpăraţi crezând că va înregistra High Definition cum vedeţi la o cameră mai serioasă şi mai scumpă folosită la aceeaşi activitate (GOPro costă 1.500 lei, Contour 1.200 lei). HD nu înseamnă neapărat High Definition. Cumpăraţi-o dacă doriţi o soluţie ieftină de filmat din maşină, fără a avea mari pretenţii de calitate sau detalii.

Imagini Prestigio Roadrunner 500

Video Prestigio Roadrunner 500

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

17 comentarii

 1. Nu ti se pare ca prea seamana? Camera video Serioux HD pVision 720:

  00
 2. E trist totusi ca pe modul HD de-abia distingi numerele de inmatriculare.

  00
 3. O fi luata in teste, dar trebuia macar sa-i dai folia jos :P Mai apoi putea fi expusa in showroom.

  00
 4. Prin logica, ce e ieftin nu poate fi bun. E o vorba… dai un ban dar stai in fata.

  00
 5. Mie mi se pare ca filmeaza decent la banii astia. celputin din filmuletul tau

  00
 6. Filmează decent pt. banii respectivi.
  Cine vrea mai mult știe alternativele.
  Cine vrea un pic mai mult merge pe vosonic.

  00
 7. Problema este ca tu ai si parbrizul jegos…

  00
 8. E plin netul de camere din astea, au exact acelasi design dar se vand sub nume diferite, asta daca au nume, ca multe n-au.
  Calitatea este mai mult decat decenta pentru pret, fara discutii.

  00
 9. Mi-am cumparat si eu una, filmarea Full HD e mai mult decât decenta, mi se pare mai buna decat ce ai postat tu :) iar pixelii migratori au aparut si la mine, dar pe un laptop mai slab, pe calculatorul meu personal, cu o configuratie buna, nu au aparut, deci cred ca e o problema de player. Am incercat si filmarea in 720P dar e mult mai neclara.

  00
 10. daca filmez cu Prestigio Roadrunner 500 are timp limitat de filmare. pot face un film de o ora continua? (cu sursa de curent permanenta)
  vreau sa imi iau una pentru in concediu. stiti de oferte pe aceasta gama?

  00
 11. Durata maxima a clipurilor este de 45 minute, nu poti filma continuu o ora. M-am gandit si eu la filmari in concediu, mai ales ca vine cu un toc de agatat la curea destul de elegant:)

  00
 12. Si tot util in concediu, face si poze de 12 MP, dar trebuie sa fii constient ca nu are zoom optic. In schimb are avantajul unui unghi larg (motiv pentru care deformeaza totusi pozele putin pe lateral)

  00
 13. Revin cu o observație, mi se pare extrem de mare diferența intre filmarea cu parbriz curat și cea cu un parbriz …cu murdăria obișnuită. Cu parbrizul curat vad foarte bine toate numerele de înmatriculare

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.