Azi urăsc oamenii care ajung la un restaurant jegos din provincie, văd pe meniu cine știe ce minune, o comandă și apoi se plâng că e nașpa.
Fără să aibă vreun pic de discernământ, fără să se gândească la bucătarul care lucrează în asemenea speluncă habar n-are de tagliatele sau friptură de vită bine făcută.
Pentru că uneori e mai ușor să plângem decât să gândim.
Coane, daca ar gandi aia de zici de ei, n-ar trece de chestiunea cu ” jegos ” si nu ar comanda nimic…s-ar ridica de la masa si ar pleca pur si simplu. E atat de usor sa observi curatenia localului, felul si viteza cu care chelnerul isi face treaba…zau ca nu ajungi la comanda ! Eu o numesc regula celor 3 greseli…daca se aplica, o sterg urgent de acolo !
„friptură de vită bine făcută” ??? Glumesti??
@ciocanul. Ciorba de burta si tochitura.
De acord cu tine dar sa puna si proprietarii / managerii o foaie in usa, un flyer pe masa, o anexa la meniu, whatever cu ceva de genul:
„Suntem un restaurant de parliti, avem 2 bucatari, unul e in medical, celalalt munceste de 3 zile incontinuu si nici nu prea stie multe despre gatit. Ca nu are cine sa-l invete. Am avut altii mai buni dar au luat primul avion catre litoralul turcesc. Avem preturi ieftine pentru ca folosim ingrediente ieftine. Pofta buna!”
Una dintre traditiile noastre romanesti spune sa trebuie sa cautam restaurantele care au meniuri mari, cu multe pagini, cu mancaruri felurite si amestecate din mai multe culturi. Restaurantul trebuie „sa arate bine”. Oare mai conteaza ce gust are mancarea la final? Sau faptul ca bucatarul stie sa gateasca bine doar mancare romaneasca nu si chinezeasca sau italieneasca?
„Esti roman daca in orice restaurant mergi si oricat de dichisit ar fi comanzi mereu ciorba de burta si cartofi prajiti cu ceafa de porc”. (Cenzurat, ep2 parca…)
Cristian: mai povesteste-ne de preturile scumpe/ieftine.
Zoso: sau poate spelunca nu ar trebui sa isi treaca toate prostiile pe meniu?
@animal00: la asta mă gândeam și eu. plus, tiriștii și țărăneții nu știu diferența și/sau nu au unde mânca in altă parte.
io zic ca daca oamenii fara pretentii absurd ar fi in stare sa isi exprime parerea argumentat pe un site de review-uri de restaurante ar ajuta pe toata lumea
Provincie – maghernita, ceva pe jumata ingropat in pamant. Totul super curat, dar vechi si ros de vreme. Clienti deaia cu cinzeaca in fata si foarte veseli. Initial am vrut sa beau ceva ca era cald afara… m-am uitat pe meniu – foarte vanatoresc si pescaresc. Intreb asa de floarea marului stiind ca e ceva de o probabilitate deaia extrem de mica sa aiba – barbun aveti? (Aparea in meniu cu creionul.) „Avem!” Am cerut o portie. Acum de cate ori ajung in Mangalia ma opresc invariabil acolo.
ma mir ca un om cu logica ta poate sa scoata asa o aberatie….
indiferent unde muncesti, si ce muncesti nu trebuie sa iti asumi niste kkturi pe care nu stii/nu poti sa le faci pentru ca nu poti pacali consumatorul decat o singura data.
nu te judeca nimeni daca faci o ciorba de fasole buna si o mamaliga cu branza cu smantana decenta, ba chiar ai putea fi apreciat.
insa daca vrei sa-ti depasesti conditia de mic restaurant de provincie si o arzi cu vita argentiniana si tiger shrimps si tu livrezi rahat cu perje mi se pare normal sa-ti dea lumea peste nas.
e ca si sum ai spune ca un blogger de provincie poate sa aiba un blog mai de kkt ca el nu are acces la trainigurile/conferintele din BUcuresti.
Ciorba de delfin aveti ?
Mie asta imi adduce aminte de familia Bundy, care pleaca in vacanta si ajunge intr-o astfel de spelunca, undeva la tara.
Apare bucatarul, care aducea cu o combinatie intre un macelar sangeros si un muncitor de santier, murdar si asudat bine.
– Ce vreti sa gatesc pentru voi?
Ala micu din familie il priveste si zice repede:
– Pentru mine o Coca-Cola. Dar sa fie nedesfacuta.
zoso….detalieaza si tu „provincia” ca deja vad oameni cu „site de review-uri de restaurante” si ma gandesc ca tu nu te-ai referit la Constanta, Timisoara sau Cluj cand ai zis provincia
iar la cucuietii din deal…unde te opresti cu masina sa mananci repede ceva….te poti pisa pe el de review….singurul indiciu e numarul de masini tras in fata speluncii….
apoi…daca ajungi in Targoviste si-ti comanzi scoici…e bafta ta
Asta vroiam sa zic si eu: ce inseamna provincie ?
Am mancat bine in Corabia, rau in Caracal, super bine in Oradea, si exemplele pot continua.
Mie imi plac mult restaurantele La Mama, pentru ca este exact ca la mama acasa: se rasteste lumea la mine, mai intarzie mancarea, mai un fir de par in ciorba, deci este exact ca acasa. Ia ziceti, cand erati mici, de cate ori nu suflau mamele voastre bucata de mancare cazuta pe jos (gen sa se curete or something) si apoi v-o puneau inapoi in farfurie? Sau painea sa fie usor veche sau mancarea sleita?
@Prime: am mancat si eu la acea pastravarie. Ai dreptate si este de recomandat. Am mancat un pastrav facut la gratar. Si acum mi se face pofta cand ma gandesc la el. Din pacate nu am incercat vinurile. Eram cu masina. Pentru cine vrea sa incerce locatia gaseste localizarea ei aici: https://www.google.com/maps/@47.74874,23.814894,3a,35y,39.68h,82.47t/data=?dg=dbrw&newdg=1!3m4!1e1!3m2!1sGlcpaLSaxIPOQoWdPi19kg!2e0?dg=dbrw&newdg=1
In Sighetul Marmatiei am mancat ca la mama acasa, niste portii care speriau orice dietetician…. Casa Iurca de Calinesti se numea incinta, am intrat sa ma pis si pt. un Wi-Fi, cautam un Peco de la OMV sa alimentez…. N-am gasit OMV in Sighet MArmar ca se desfiintase, doar mancare buna si net…. Imense portiile, ca a trebuit sa-l intreb pe chelner: lumea chiar termina ce comanda? A ras stingherit si mi-a zis ca da…. Intrebati de mici, chipurile n-aveau, nu stiu daca era o forma de a forta vanzarea unor produse mai scumpe sau chiar ramasesera in week-end fara mici….
Mai era Pastravaria Alex prin zona, tot asa ceva obligatoriu de oprit…. Peste din crescatoria proprie, icrele de pastrav o minune… In afara de pesti, cel mai mult m-a impresionat aici colectia de vinuri, bune si deloc scumpe (pt. un restaurant), mi-am luat ceva tulburel pt. mai tarziu.
Nu le fac reclama, postez din Berceni City, atata doar ca poate astampara foamea si setea vreunui calator care se rataceste prin nordul extrem al tarii…
Tiristii mananca mai bine decat astia care ies in restaurante de fite, sunt mai umblati si mai cultivati in ale mancarurilor, parca Arhi a spus de o maghernita din Sibiu unde are o ciorba de burta buna, aia nu se ia in calcul, mancatul in Bucuresti la ceva de fite nu te face mai select.
Unde se maninca bine in provincie , Bv de ex ?
@Dinu: la pitești.
e simplu daca trebuie neaparat sa mananci intr-un restaurant dubios, fie ca e din Bucuresti sau restul tarii: comanzi cartofi prajiti cu ceafa/gratar de pui/cotlet, ca sunt sanse mai mici sa il greseasca si nu te bagi la treburile exotice din meniu.
Eu stiam ca in provincie intrebi prietenii de acolo sau daca nu ai mergi la un local de tiristi de obicei sunt cateva pe marginea autostrazilor cu 6 benzi si cel mai important sa aiba tiruri…
Iar daca esti in oras si te arde matzul si nu cunosti… Cruce cu limba si asta e, odata merge orice spelunca/restaurant de fitze/ shaviermaie de colt (cu clienti) etc…
În spiritul articolului + comentariu „la pitești.” pe dreapta sau pe stânga?
..nu ,intrebam unde se maninca bine in Brasov …
dry aged beef… best… shit… ever