premise pentru primul proces din internetul românesc

CanCan fură o poză din promotor. Fără să întrebe, fără să pună sursa, fără să le pese, punându-şi watermarkul lor jegos pe ea. Nu sunt la prima abatere de acest gen.

Ia să vedem, se bagă cineva la un proces de drepturi de autor, prin care unii nesimţiţi să înveţe prin metode usturătoare că nu tot ce e pe internet e gratis?

furt,jurnalism,jurnalism online,ziare

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

16 comentarii

 1. Are cineva incredere in justitia romana? Decat sa faci procese mai bine o lasi asa. :)

  00
 2. @ak2000 andrei: pentru ca multi gandesc asa cum ai raspuns tu n-o sa se intample nimic. si cine isi permite va face in continuare tampenii de genu` asta..

  00
 3. au mai castigat si altii chit ca s-a folosit o bucata din poza pe un pliant sa zicem – pe ecraul tv ului de vanzare. nu vad cum ar putea cineva sa piarda un asfel de proces daca e autorul. Se castiga garantat 100%!! Doar sa ai timp sa freci pt cauza asta nobila de a creea cate un precedent bine mediatizat dup’aia. Timul – peste 1 an si banii de avocat au fost pentru unii un impediment.

  00
 4. NOU
  #4

  Not again!

  00
 5. la ce ziar e can-can ar merita sa-i tarasca cineva prin tribunale si sa si mediatizeze asta excesiv sa-i faca de rahat.

  00
 6. Esti dragut sa imi dai si mie un mail si sa imi spui daca s-a solutionat?

  00
 7. Cancanul lui Patriciu fura de la Mediapro? Sa vezi ce fura Ringierul de la ei cu Pubertatea si nimeni nu zice nimic. Asta-i presa, cand fura unul mare, e inspiratie, cand ia unul mic, e furt pe fata si se scoala CRP-ul.

  00
 8. Sunt mai inventivi cei de la Hoţnews cu poze direct de pe televizor, iar aici scepticismul meu e completat de retoricitatea intrebarii tale, care e mai mult question in the narrative, cum zic englezii si raspuns e „nu” evident, desi eu as vrea sa fie da.

  00
 9. Sunt mai inventivi cei de la Hoţnews cu poze direct de pe televizor, iar aici scepticismul meu e completat de retoricitatea intrebarii tale, care e mai mult question in the narrative, cum zic englezii si raspuns e „nu” evident, desi eu as vrea sa fie „da”, mai ales dupa o experienta similar cu Daniel Scocco cel de pe dailyblogtips.com care mi-a sarit in cap atunci cand mi-am permis sa citez mai mult de o treime din textul lui. Ma bombardase cu emailuri si mi-a trimis the US Law on Copyright:))!!! Omul era din state, nu era din românica:))

  00
 10. Foarte buna afirmaţia: „nu tot ce e pe internet e gratis”, dar nu m-as mira sa nu se întâmple nimic cu cancan.ro din punct de vedere juridic.

  00
 11. am citit ca un fotograf se judeca cu cei de la careffour , ca ii luasera o poza si o pusesera pe o reclama de a lor >ce a rezolvat -un nesfarsit sir de amanari !!!poate daca se judeca cei puternici iese altceva si creaza un precedent pentru protectia drepturilor de autor !!!

  00
 12. Hm… au muncit totusi la ea, au cropat-o si au sters 07 din numar. Deci nu e copiata, e inspirata =))

  00
 13. Las’ ca nici promotor nu e sfant. Fura si ei, inclusiv articolele, de pe autoblog

  00
 14. @4life: ala cu carrefour a rezolvat-o dupa 1 an jumate – la modul ca au inteleles si aia „marii” ca tot va castiga procesul si au facut o intelegere extrem de profitabila pentru om care deja s-a pus si a mai dat in judecata pe altii dupa aia. Am inteles ca nu are cum sa spuna exact cat e suma dar e ca muuult mai mult decat cerea el daune.

  00
 15. unii au furat flota şi n-au păţit nimic. m-aş mira să o ia în freză can-canul pentru o poză cu o fufă.

  00
 16. ar fi bine…
  pentru ca data viitoare poti fi tu (cel care comentezi porcarii) cel pagubit… sau furat. pana la urma dreptul de autor se cumpara sau se cedeaza (doneaza). e pe bani. capisci?

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube