Online: cum se pregătesc site-urile românești pentru 15 februarie

Începând din 15 februarie, Chrome va începe să blocheze reclamele marcate ca intruzive de Coaliția pentru Reclame mai bune (Coalition for Better Ads). Vedeți mai jos cum vor arăta reclamele care vor fi blocate.

De ce e important: pentru că Chrome are o cotă de piață de peste 50%. Blocarea automată a reclamelor intruvize ar însemna încă o lovitură pentru piața de display, care a tot ignorat problema și a tot scăzut prețurile, forțând site-urile să accepte cât mai multe bannere pe pagină.

Așadar, nu era de ajuns că AdBlock și Ublock sunt foarte populare, acum Chrome mai dă o lovitură grea.

Site-urile românești se pregătesc cum s-au pregătit până acum cu orice tehnologie: ignorând total situația și rezolvând după jumătate de an, când s-a resimțit în vânzări.

Așa vor face și cu https, așa vor face și cu versiunea de mobil, așa vor face cu orice.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. Ok, si problema ta care e ? :)) Ca pentru mine nu e nici una, nu citesc site-urile alea, nu imi pasa de ele, si cred ca nici majoritatii cititorilor tai.

    • pai fa o lista cu ce iti place tie si trimite-i-o, sa scrie doar despre ce te intereseaza pe tine

    • Daca tie nu-ti pasa de popor, afla ca lui Vali ii pasa. Incearca sa educe lumea si da consultanta gratuita pentru cei ce vor sa asculte.

    • Pe majoritatea site-urilor sunt folosite astfel de reclame. Asta înseamnă ca nu prea citești online cam nimic.

    • Cred că acele site-uri sunt prezentate doar ca și exemplu. Sunt o grămadă de alte site-uri care folosesc astfel de reclame, blocate de altfel de AdBlock și neprietenoase cu algoritmii motoarelor de căutare. Acum se pare că nu vor fi prietenoase nici cu Chrome, ceea ce e o veste bună. Utilizatorii se vor putea bucura de o experiență mai buna atunci când navighează pe net. :)👏

    • Vali ne prezintă aici un lucru un bun, chiar foarte bun, ceea ce este rar la el pe blog, probabil de aceea ești puțin confuz.

    • daca aerul nu era gratis, te descurcai?

  2. dar problema ta care e că el are o problemă?

  3. Folosesc AdBlock de atat de mult timp ca nici nu mai stiu cum arata site-urile alea ca un pom de craciun. Dar mi-am amintit vazand capturile de aici. Horror, nu stiu cum le mai suporta lumea. Ce-o fi in capul manelistilor alora de advertiseri care inca mai folosesc asa ceva?!?

  4. Pe langa uBlock / Adblock mai folositi si tracker blockers de gen:

    1. Privacy Badger, Ghostery, Dicsonnect
    2. No Coin – pentru a nu lasa situri sa mineze bitcoin si sa foloseasca resursele calculatorului
    3. HTTPS Everywhere – pentru a redirectiona siteuri pe varianta https, automat, daca este implementat pe site.

    Inca o chestie, in loc de Adblock sa folositi uBlock Origin. Adblock-ul a fost prins ca pentru bani de la advertiseri nu mai bloca reclamele respective, plin de malware. https://www.theverge.com/2016/9/13/12890050/adblock-plus-now-sells-ads

    • 1) that’s too much for most people, si strica prea multe site-uri
      2) blocheaza deja ublock
      3) daca administratorul websiteului nu a activat HSTS sau nu a redirectionat automat spre https by default, inseamna ca are un motiv sa nu faca asta

      Adblock nu a fost „prins”, ci au disclosure ca iau bani.

    • La mine am vazut ca mina un site, cu tot cu uBlock.

  5. RIP in peace stiriprotv.

  6. Site-uri ca stirileprotv au si continut?

  7. @offtopic Site-urile ‘Biblioteca Digitală a Bucureştilor’ digibuc si dacoromanica nu mai funcționează. de luni bune. Se vede cât respect are doamna Gabriela Vranceanu Firea pentru cultura, ea terminând cursurile Facultății de Litere.

  8. as fi curios daca site-urile o sa poata afisa „vedem ca ai ad block activ, hai dezactiveaza ca sa ne cumparam o acadea” in momentul in care sunt blocate direct de chrome ;)

  9. E bine si asa. Daca nu se vor pregati, vor avea surpriza sa descopere ca toate reclamele lor vor fi blocate.

  10. Nu e vorba doar de site-urile alea. Sunt o grămadă de alte exemple, cum ar fi CNET. Când vrei sa descarci ceva sau intri la ei pe site să citești o știre, pornește un ad în background cu sunet.

  11. Oh fuck. Nu că e „străină” ci că e.

  12. Bine, pe de altă parte e amuzant și Google, în Adsense oferă publisherilor pe mobile reclame aproape fix la fel ca cele exemplificate mai sus(prestitial, sticky ads), iar acum ceva timp s-au rulat și reclame cu autoplay pe web, din Youtube.

    Părerea mea e că undeva trebuie să existe un compromis. Internetul fără reclame nu poate funcționa.
    Și, pe de altă parte, reclamele au devenit tot mai mari, dar nu suntem nici în era 800×600 px.

  13. Bai, dar s-a gasit Google lupul moralist. Ei vorbesc, nene, de blocarea reclamelor intruzive.

    Google, adica aia care ma bombardeaza zile in sute de reclame la bicicleta aia de am cumparat-o de pe emag, aia care ma tot bombardeaza zile in sir cu reclame la medicamente si tratament, ca m-a pus dracu sa ma caut de o boala pe net, aia care m-au bombardat saptamani in sir cu reclame la Chrome (cateodata si trei pe aceiasi pagina, si nu oriunde, ci pe theverge.com), pentru ca eu ma incapatanez sa folosesc IE.

    Misto, nu, sa iti folosesti AdSense nu in mod neutru, ci sa sa iti ataci direct concurenta. Misto nu, sa folosesti Google Analytics nu pentru ce le vinzi tu alora ca face, ci ca sa ii bantui pe unii cu reclamele tale pana la exasperare.

    Hai ca m-au dat lacrimile in timp ce scriu, asa tare m-a impresionat grija astora de la Google fata de mine in privinta „reclamelor intruzive”. Cred ca o sa trec pe Chrome, ca sa aiba grija Google de mine in privinta reclamelor. Sau mai bine, nu.

    • tu realizezi ca nu google te bombardeaza, in primul caz e retargetingul de la emag si al doilea e retargetingul de pe paginile respective, dar in cazul in care nu stiai chrome are mod incognito si nu mai ramane nici un coockie care sa te urmareasca. Apoi pe IE poti sterge history si cookies.

  14. bannerele afiliare se vor vedea?

  15. Eu blochez deja toate celea folosind PiHole, asa ca nu i-as da prea mare importanta din moment ce tehnologia exista de ceva vreme si daca nu ma insel se putea face treaba asta si cu extensii pe aproape orice browser.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile